Covid testine ulaşmak için verilen savaş!!!

Bu korona testi diye bişey olmasaydı inanın herkes grip oldum yada hafif üşüttüm diye düşünecekti zaten bahsettiğiniz toplo bunu gösteriyor toplumda bu kadar panik olmayacaktı kaç sene önce tanıdığım birinin annesi grip yüzünden vefat etti eskidende gripten ölümler vardı simdi hafif atlatacak insanlarda ölüm korkusu yüzünden psikolojik olarak çöküyor bu hastalıktan. Ben,esim,kızım,kayinvalidem Mart basinda aynı belirteri göstererek hastalandik daha Türkiye'de korona yok deniyordu kayinvalidemin kronik hastalığı olduğu için en ağır o geçirdi benimde d vitamini değerlerim hep diplerde olduğu için bende bir hafta süründüm ama hastaligin adı Türkiye'de daha anilmadigi için biz ne ağır grip geçirdik diye düşündük belkide geçirdiğimiz koronaydi Şubat ayında eşimin patronun küçük kızı 10 gün ateşler içinde yandı onca kan testlerine özel hastanelere rağmen hiç bir sonuç alınamadı lösemi den korkuldu sonra yavaş yavaş iyileşti şimdi doktoru büyük ihtimal koronaydi ama o zaman test yoktu diyormuş zaten bizim hastalanmamizda küçük kızın hastalanmasindan sonra oldu lütfen kötü bişey olacak diye psikolojinizi çökertmeyin .Bu arada çok geçmiş olsun

Harvard tıp fakültesinden araştırmacılar uydu görüntülerinden Wuhan hastanesinin otoparkındaki yoğunluk, giden hastaların şikayetleri ve Çin' e ait bir arama motorunda en çok aranan hastalık belirtilerine bakarak salgının aslında geçen sene sonbaharda başladığını iddia ettikleri bir yayın bastılar. Tabii ki çok tartışmalı bir yayın oldu, Çin' deki uzmanlar kesinlikle reddetti falan ama olamaz diye bir şey yok bence. Ben güney doğu asya' da bir ülkede yaşıyorum bize virüs batı ülkelerinden çok önce geldi. İlk olarak yalnızca son 14 gün içinde Çin' e gitmiş olanlar risk altında dedikleri için ben normal bir hastalık geçiriyorum sandım ama şubat başında çok ciddi kuru öksürük ve göğüs ağrısı yaşadım, 14 gün sürdü ve hiçbir öksürük şurubu da geçirmedi. Benden önce de burada çok yakın üç arkadaşım kasım-ocak ayları arasında aynı belirtilerle ciddi hastalık atlattılar.

Konu sahibi çok geçmiş olsun. İl sağlık müdürlüğünü arasanız ve durumu anlatsanız? Çocuklar ateşli diyorsunuz, kendi kendinize çabalamaktansa yetkili kişilerle iletişime geçerseniz belki süreç hızlanır. Umarım en hafif şekilde atlatırsınız.

Öksürseydin suratının ortasına

Siz hafif atlatmış olabilirsiniz ama insanlar ölüyor. Eski grip gibi olsaydı herkese kendinizi koruyun denmezdi

Esim koronayi atlatali 1 ay oldu ve Ankarada yasiyoruz korona belirtilerinin hepsi varken hastaneye kendi imkanlarınız ile gelin denildi ambulans gonderilmedi hastaneye gitti 16 saat sonra cikabildi yani korona olmayan bir kisi gitse simdiye kapmisti hastane dolu diye sehir hastanesine yonlendirildi vs vs vs Allah yardimciniz olsun Gazi Uni. Hastanesinde ücret karsiliginda hemen yapildigini duymuştuk ne kadar dogru bilemiyorum isterseniz arayip sorun

Siz hafif atlatmış olabilirsiniz ama insanlar ölüyor. Eski grip gibi olsaydı herkese kendinizi koruyun denmezdi
Tanili korona degilim hafifte atlatmadim süründüm resmen tüm kemiklerim agriyordu adım atmak bile ilk gün zor geldi 1,5 ay öksürdüm zira 5 yaşındaki kızım anne böyle yaşamak çok zor heryerim ağrıyor demişti üç gün ateşi 39,5-40 derecelerdeydi bir gün daha dusmeseydi doktora goturecektim kızım ateşe dayanıklı atesliyken keyfi yerindeyse eğer ateş düşmezse üç günden sonra götürürüm çok fazla ilaç kullanma taraftarı biri değilim evde portakal suyu ateş düşürücü ihlamurla geçirdik ama korona Türkiye'de o zaman yok dendiği için hiç aklımıza gelmedi ve bu grip ve geçecek diye düşünüp hiç panik havasına girmedik şimdi toplumda çok fazla panik var ve insanlar psikolojik olarak çökmüş durumda buda pozitif olan kişileri ölüm korkusu yüzünden daha kötü duruma düşürüyor malesef

Ateşi dinmediği için bugün sabah özel hastaneye götürdüm. Tomografi çektirdik, akciğerde şüpheli noktalar görünmüş. Tekrar bizi sürüntü aldırmak için devlet hastanesine gönderdi. Büyük ihtimalle covid diyor ama sonucu bekliyoruz. Yarın e nabızda görünecekmiş. Yani parolun hiçbir faydası yok hala yanıyor. En azından pozitif olunca ilaçları içebilir. Paroldan başka ilaç vermeyin dedi covid doktoru.

Allah şifalar versin son durum nedir?
Benim yengem de Ankara'da covid geçirdi. Durumu ağırlaşana kadar eczaneden kendileri ilaçları alıp kullandılar. (Kızı intorn doktor) 11.gün nefes alamayınca hastaneye gitti tam 4 hastane gezdiler 8 saatin sonunda test yaptirabildi o hasta haliyle onu da kızı doktor olduğu için hocanın biriyle konuşup ikna etmiş. Kanında oksijen düşük çıkınca yatışı uygun görülmüş ama boş yatak olmadığı için bir de koridorlarda yatak beklemiş...

ankarayı bilmemde istanbulda görüyordum özel hatanede 350 tl gibi ücret ödeyip test yaptiriyolardı

Antalya eah hemen yaptilar ama Ankara cok kotu diyor herkes gercekten problem olabilir.

Çok geçmiş olsun..temasta bulunduğunuz kişiler sizi temaslı olarak göstermedi mi?temas etmişsiniz sonuçta karantinaya alınıp semptom gösteriyorsanız evinizde filyasyon ekiplerince testinizin yapılmasınlazım.bahsettiğiniz kişiler kendikerini düzenli olaran arayan ekiplere sizi temaslı olarak bildirsin belki sonuç alabilirsiniz bu şekilde.

Cok gecmis olsun. Acil sifalar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…