Covid

Her yere hes kodla girilsin artık ya mahalle bakkali dahil hes sormayana ceza gelsin bizim toplumumuz uyarilarla degil yaptirimlarla adam olan bir toplum. Baskasinin hes iyle dolasan da var evet ama covid olup bakkala giderken en azindan bi acaba mi der. Çok fenaa çok.

Kul hakkına girmiş kayınvalideniz.Allah ıslah etsin.İnşallah bünyesi zayıf bir insanla temas etmemiştir😔

İyi akşamlar hanımlar kayınvalide covid oldu . 14. günü falan çok iyiyim diye markete gidiyor ,maskesiz bakkala gidiyor bomba gibiyim diye . Bugün tansiyonu yükseldi eşim evlerine girdi çıktı bizim evimize geldi . Sonuç olarak hastaneye götürdüler . Kayınvalidenin kafa yapısı şöyle aman benim çoluk çocuğum olmasında kim hasta olursa olsun . Kaç saatir buna sinir oluyorum . Ya birine bulaştıysa , ya bulaştırdığı kişinin bünyesi hastalıkla savaşamayıp hastalığa yenik düşerse . Bu bencillik değil midir ?

belki bilerek yapıyordur var öyle pislik insanlar, başkasına da bulaşsın ben de öleceksem o da ölsun diyen, derdi yanlız başına çekmek istemeyen.
bizim çevremizde bile duydum ki doğrudur yani. iğrenç yaratıklar.

Bir de diyor ki kızımın adını soyleyerek , onu öpmeye koklamaya gelelım artık , yavaş öp! Aşı taşıyıcılıgı tamamen engellemıyor ki ,ya da hasta olmayı.
Korona diye bir salgını hiç yaşamamış olsaydık da bebekler öpülerek sevilmez, çocuklarımızı cam fanusta yetiştirmeyeceğiz, elbette mikrop nedir bilecekler vücutlarına mikrop da girecek ki bağışıklıkları olsun lakin bazılarımız bebek, yaşlı ve hasta ziyaretlerinde eskiden beri duyarsız.
Ağızları burunları akarken hiç düşünmeden bebek görmeye gidiyorlar, şapur şupur öpeceğim diye uğraşıyorlar, bebek şap şap öpülmez, hiçbir sağlık sorunumuz yoksa dahi ağzımızda bakteri taşıyoruz, bu bakterileri bebeklerin yüzüne ellerine bulaştırıyoruz bebek elini yüzüne sürüp ağzına götürüyor, ben sevmem öyle bebeğe vıcık vıcık yapışmayı.

Her yere hes kodla girilsin artık ya mahalle bakkali dahil hes sormayana ceza gelsin bizim toplumumuz uyarilarla degil yaptirimlarla adam olan bir toplum. Baskasinin hes iyle dolasan da var evet ama covid olup bakkala giderken en azindan bi acaba mi der. Çok fenaa çok.
Ahhh ahhh diladuru hes kodunun hatta pcr testinin bile hilekarlığını bulmuşlar, başkalarından hes kodu alıp giriyorlar her yere, dün müydü yalan olmasın haberlere çıktı, uçakla yurtdışı seyahatine çıkacak koronalı biri gibi senaryo yazan bir haber muhabiri sahte pcr testi düzenleyen birini aradı, utanmadan insan sağlığını bile ticarete döküyorlar, pcr testiniz negatif çıkacak, sistemde negatif gözükeceğinden bir sorun yaşamazsınız diyordu, bir de çok iyi bir şey yapıyormuş gibi tavsiyede bulunup ama dışarı çıktığınızda maskenizi takın, kalabalık yerlere girmeyin ben sizin iyiliğiniz için söylüyorum diyor🤦‍♀️
Hes kodu pcr testi vs bir yere kadar, insan da önce vicdan olacak.

Deltada 20 gün.
Benım kı normal corona hayat eve sıgar 14 gun olarak gözüküyor
Cıkmamda sorun olmaz sanırım
ZTen ben maskesız mesafesiz kımseyle gorusmedım ılk gunden berı ama mlf yıne oldu baska sebeplerden
Ama cıkmamda sakınca yok dımı
Bulastırıcılıgım gecmıs olur mu kımsenın vebalını almak ıstemem allah korusun

Iste cahillik yuzunden Turkiyede vaka sayisi hep yukseliyor
Kim kime dum duma valla kafasi esen istedigini yapiyo

Ben bu yaz turkiyeye geldim ayni benim kv maske takmiyo. Koyde yasiyo kendisi. Beni magazaya goturmek istedi gittim maske takmadi. Ordan cikinca ben bidaha seninle biyere gitmem maske takmiyosun. Amaan kizim nolacak bende bise yok dedi, sende yok ama belki baskasinda var sana bulasacak senden bize bulasacak dedim. Ikinci kez magazaya goturmek istediginde maskeyi uzattim takmazsan ben gelmem dedim oyle takdirdim.

Ya sikayet edin gitsin Allah askina ne cahil bi milletiz ya

Benım kı normal corona hayat eve sıgar 14 gun olarak gözüküyor
Cıkmamda sorun olmaz sanırım
ZTen ben maskesız mesafesiz kımseyle gorusmedım ılk gunden berı ama mlf yıne oldu baska sebeplerden
Ama cıkmamda sakınca yok dımı
Bulastırıcılıgım gecmıs olur mu kımsenın vebalını almak ıstemem allah korusun
Delta olunca zaten arıyorlar tekrar mutasyonlu olduğu için karantinanız 20 güne çıktı diye. HES uygulamasında da anında 20 güne çıkıyor. Tam iyileşip iyilesmediginizden emin değilseniz test yaptırın içiniz rahat etsin.

Boyle cahiller olup gitmediği sürece kurtulamicaz dicemde bi dünya yeni nesil var aşı olmayan Allah yardimcımız olsun ne diyeyim.
Biz covid olduğumuzda sipariş verdigimizde kapiyı bile acmadık soyledik gittiler sonra açtik çöpümü de atmadim balkonda biriktirdim atılması gerektiğinde kac poşet yapıp üstüne dezemfektan boca ettim alan arkadasimda maskeli eldivenli aldı

Delta olunca zaten arıyorlar tekrar mutasyonlu olduğu için karantinanız 20 güne çıktı diye. HES uygulamasında da anında 20 güne çıkıyor. Tam iyileşip iyilesmediginizden emin değilseniz test yaptırın içiniz rahat etsin.
Suan hıc bır sorunum yok tat koku dısında
Ama tabı ben hemen yaptırıcam testımı 15 gun gıdıp yıne yakınlarımla gorusmeden negatıfı gorunce ınlhh kızımı 1 aydır gormuyorum zaten cok ozledımm

Suan hıc bır sorunum yok tat koku dısında
Ama tabı ben hemen yaptırıcam testımı 15 gun gıdıp yıne yakınlarımla gorusmeden negatıfı gorunce ınlhh kızımı 1 aydır gormuyorum zaten cok ozledımm
İnşallah az kalmıştır karantinanın bitmesine. Kızınız da sizi özlemiştir. Hasret giderirsiniz.

Bende aynı seyı dusundum benımde 10. Gunum 1 Eylül de karantınam bıtıyor ınlh
14 gun ızalosyon dıyor
Ben yıne test yaptırıcam negatıf olurum ınlh 15 gun
Çok geçmiş olsun.
Şimdi kimseyi yanıltmayım ama hastalığın etkilerinin tam geçmesi ile bulaşıcılığın geçmesi arasında süre farkı var. Mesela fenalaşma ,tansiyon düşüklüğü yüksekliği , şeker yükselmesi gibi durumlar devam edebilir. Vücut yorulmuş oluyor. Kuru öksürü kalanlar var aylarca ya da tat alma duyusu 1 ay yerine gelmeyen kişiler
O insanlar bulaştırıcı değiller diye biliyorum.
benim korona servisinde çalışan doktor tanıdığım. 5 gün falan karantinada kaldı. İşine geri çağırdılar.
annem geçirdiğinde ( o da doktor ama başka alanda ) pcr negatif çıktı antijen negatif çıktı. Kan testi yapıldı kaç kere. En son akciğer bilgisayarlı tomografide zatürre görüldü . hala HES koduna işlemedi sistem. ( pcr negatif çıkınca yapılmıyor ). Belirtiler hangi gün başladı dendi. 7 gün önce başlamıştı. Üzerine 7 gün eklediler. Yani 7 gün kendisini izole etti. Sonra işine geri döndü. Tabi göğüs hastalıkları doktor kontrolünden sonra. Ama halsizdi yani. Baya düzelmişti ama tam değil. hala baksan bir miktar yorgun görünüyordu. Ama göğüs hastalıkları profesörü bulaşıcılığı kalmamış eski performansınıza dönebilirsiniz demişti. Mecburen döndü.

Biz markete bile gitmiyoruz valla değil dışarı çıkmak. Evde hapis hayatı yaşıyoruz ev almayı daha büyük bir eve geçmeyi düşünüyoruz ama bu zamanda nasıl bakacağız 🙄

Çok geçmiş olsun.
Şimdi kimseyi yanıltmayım ama hastalığın etkilerinin tam geçmesi ile bulaşıcılığın geçmesi arasında süre farkı var. Mesela fenalaşma ,tansiyon düşüklüğü yüksekliği , şeker yükselmesi gibi durumlar devam edebilir. Vücut yorulmuş oluyor. Kuru öksürü kalanlar var aylarca ya da tat alma duyusu 1 ay yerine gelmeyen kişiler
O insanlar bulaştırıcı değiller diye biliyorum.
benim korona servisinde çalışan doktor tanıdığım. 5 gün falan karantinada kaldı. İşine geri çağırdılar.
annem geçirdiğinde ( o da doktor ama başka alanda ) pcr negatif çıktı antijen negatif çıktı. Kan testi yapıldı kaç kere. En son akciğer bilgisayarlı tomografide zatürre görüldü . hala HES koduna işlemedi sistem. ( pcr negatif çıkınca yapılmıyor ). Belirtiler hangi gün başladı dendi. 7 gün önce başlamıştı. Üzerine 7 gün eklediler. Yani 7 gün kendisini izole etti. Sonra işine geri döndü. Tabi göğüs hastalıkları doktor kontrolünden sonra. Ama halsizdi yani. Baya düzelmişti ama tam değil. hala baksan bir miktar yorgun görünüyordu. Ama göğüs hastalıkları profesörü bulaşıcılığı kalmamış eski performansınıza dönebilirsiniz demişti. Mecburen döndü.
Sızlerede gecmıs olsun
Aslında benım belırtım test yapmadan 3 gun once basladı bogazım hafıf battı hemen test yaptırdım negatıf cıkmıstı sonra 3 gun sonra tekrar yaptırıdım o zaman cıktı pozitif
Suan tamamen tat ve koku kaybı yasıyorum hıc yok sıfır
Sureklı bıseyler kokluyorum ama mlsf
Bıde telefonda sesleeı tanımakta zorluk cekıyorum

Back
X