Covid

Ulan varya gercekten bu covidin derdini bi biz cekmişiz evet mükemmelim çünkü insanların benim yüzümden ölebilme ihtimali çok korkunç pişkin pişkin ayyy dedi bana bidaha kimseye demicem diyor bide.
Ben hastalıgimdan 15 gün sonra gece 3 de çöp atmaya çikmıstım koşa koşa gidip gelmiştim insanlar çok rahat maşallah
Ben Sağlıktayım. Danışma tarafından geçiyordum. hasta yakını bebeğini masalarına bırakmış. Kızlarda bebeği seviyorlar. Hemşire geçiyordu o sırada bunlara öyle bir bağırdıki herkes ne oluyor diye baktı. Dokunmayın bebeğe diye. Daha sabah 3 arkadaşınız pozitif çıkmadımı sizin dedi. İnsanlar çok cahil. Hem anne hem kızlar hak etti

Dedikodu 😂😂 gazete , haberler vs. Bazı ülkeler gelecek aydan itibaren korona önlemlerini tamamen kaldıracak diye biliniyor. Zaten aralıktan itibaren Avrupa’nın yüzde sekseni covid geçirmiş durumda , bundan sonra geçirecek olanlarda hafif semptomlarla geçireceği düşünülüyor. Umarım doğru çıkar .

Ben kovidken kargom gelmisti adama kapıyı açmadan hastayız birakirmisiniz demistim yaptığınız hic hoş birsey değil herkesin ailesi yaşlısı cocugu var

N95 taktm
Parayla ödeyin, parayı paspasın altına bırakın, para üstünü poşete koysunlar dedikleri için "temassız ödedim" dedim her seferinde.. Neyseki siz yorumları okumuşsunuz, söylemek zorunda kalmadım
N95 mi taktınız??? Ben bu yorumu şimdi gördüm 😱😱😱

Hanımefendi enfekte bireyler n95 takamaz, bu çok yanlış!! N95 dışarıdan gelen havayı süzen ama verilen nefesi hiç filtrelemeden dışarıya geri veren bir maske!! Virüsleri olduğu gibi dışarı vermişsiniz yani!

Yalnızca enfekte olmayan bireyler takabilir onu. Siz normal cerrahi maske takmalıydınız :olamaz:

Hanımefendi enfekte bireyler n95 takamaz, bu çok yanlış!! N95 dışarıdan gelen havayı süzen ama verilen nefesi hiç filtrelemeden dışarıya geri veren bir maske!! Virüsleri olduğu gibi dışarı vermişsiniz yani!

Yalnızca enfekte olmayan bireyler takabilir onu. Siz normal cerrahi maske takmalıydınız :olamaz:
Allah ımmm... Kaş yapayım derken göz çıkardığım birgün🤦🏼‍♀️
Neden bu bilgi paylaşılmadı, paylaşıldı ben mi duymadım.. Koruyuculuğu yüksek oldugu için tercih etmiştim😇

Yani.
Çocuk belli ki korkmuş.
Büyütecek bir şey yok.
Hastalıktan hangimiz olsak çekiniriz.
Özellikle hastalığı geçirdikten sonra daha çok korkar oldum temasının temaslısı bile ürkütüyor.
Online yada temassız ödeme kullanmak lazım böyle durumlarda.

Aa bilmiyordum bunu. Ne kadar iyi oldu söylediğin. Allah muhtaç etmesin tabii bul bilgiye.

Biz covid geçirdiğimizde sağlık kabininden serum yapmaya geliyorlardı nakit aldılar hep ama yüzey dezenfektanları var ya onları sıkıyordu eşim :D
Hemşire hanım da telefonda çift cerrahi maske taksanız yeterli demişti bize.

Biz Covid olduğumuzda mecburen 4-5 kere sipariş verdim . Online ödemesi falan olmayan küçük bir yer burası . Telefon daki sipariş verdiğim kişiye Covid olduk , pos cihazınızı yollayın ve kuryeye söyleyin diyordum . Kurye , yemeği ve pos cihazını kapının yanına bırakıp , kendisi uzaklaşıyordu . Ben veya eşim maskeli ödemeyi yapıp hemen kapıyı kapatıyorduk .
Ben de açıkçası Covidli birileriyle karşı karşıya kalmak istemezdim .Kurye haklı tepki vermiş .
Normali ve olması gerekeni yapmışsınız..haber verilmeli,bilerek getirir,yaklaşmaz..kim olsa tepki verir,konu sahibi ne olmasını bekliyordu acaba

Merhaba
Az önce yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum.
Bikaç g0n önce covid pozitif olduğumuzu öğrendik, vitamin vs ne varsa alıyoruz.
Biraz önce kelle paça çorbası sipariş ettim şifa olsun diye, maskeyle kapıyı açtım, Ödemeyi yaptım sonra kuryeye "pozitifiz, dezenfekt edin kendinizi" diye belirttim.. Değişik bir "ayyyy" sesi yükseldi ve kendimi kötü hissettim. Söylemesem daha iyiydi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Bundan sonra söylemem gibi geliyor, gereksiz hassasiyet demekki..
Sipariş vermeyin diyenler olur belki
Hiç sipariş vermeme seçeneğini eliyorum😇 dışarı da çıkamıyoruz, ne yapacağız
Öyle paylaşmak istedim, dürüstlük/hassasiyete yer yok maalesef
Haklı tepki vermiş keşke temas halinde olmasaydınız ben covidken kapıyı temassızısı işaretlememe rağmen ısrarla çalan migros çalışanına covidiz diye bağırıp açmıyordum.
Başkalarını neden riske atıyorsunuz anlayamadım

Olmuyordu, yorumlarda yazdım..
Öyle seçenek varsa zaten onu tercih ediyorum öncelikli olarak.
Online ödeme-temassız teslimat
O zaman sipariş vermeyebilirdiniz oradan yada söyleseydiniz sonra ödeyin diyebilirlerdi.
Keşke söyleseydiniz.
Her türlüsü riske atmak oluyor kısa süreli de olsa.
Adamın tepkisi de normal söyleseydiniz belki sonra verin diyeceklerdi.

Kapıyı açınca mesafeli durunca sorun olur mu? Hayır yan komşum hastalandi ben bikac güne bir kapılarını çaldım. Onda ve bende maske vardi kapıdan konuştuk bir ihtiyacı olup olmadığını sordum. Oğlum Covid olduğunda acile gitmek zorunda kaldık asansöre binerken cift maskeyle bindirdik. Yani bilmiyorum cok yakin mesafe olmadığı sürece bisey olmaz heralde. Tabi ki konu sahibinin maske ve mesafeyle kapiyi açtığını varsayıyorum
Ne olur ne olmaz covid birisiyle kapı önü konuşmakta risktir. Riske atmayın lütfen kendinizi :( maskenin mesafenin yüzde yüz koruduğuna dair bir veri yokki.

Temassız sipariş olan yerlerş seçin ya da parayı kapıya koyup pozitif olduğunuzu belirtebilirdiniz. Biz 2 hafta damacana su bile sipariş vermedik olur da bizim damacanamız başkasına giderse diye. Market alışverişi yemek falan hep online ödedik kapıya bırakın pozitifiz dedik içeriden kapıyı açmadan. Kurye haklı ben olsam ben de çyle tepki verirdim günde kaç kişiyle temas etmek zorundalar yazık değil mi sizin gibi10 kişiye denk gelip hasta olsa.

Bende kalabalık bir kurumda çalışıyorum, ondan belki bana sert geldi kuryenin tepkisi.. Ama buradaki mükemmel kadınlar gibi olamıycağım için üzgünüm hocam
Bir daha yapmazsınız diye düşünüyorum, kimseyi riske atmayın lütfen. Bırakın pozitifliği test verdiğimde bile daha sonucu çıkmadan izole ediyorum kendimi.

İnsani bir durumdur, sonuçta hakaret etmemiş, sadece istemsiz bir tepki.
Bu kadar alıngan olmayın, gündemde olan ve hızlı bulaşan bir hastalık. Korkmuş ya da endişelenmiş olabilir.

Al bir mükemmel daha.. Saçma insan mı.. En tehlikelisi para alışverişi.. Yorumu okuyunca bunu yaptığınıza emin oldum.. Okudugunuzu anladığınızı düşünmüyorum anlasaydınız şayet temassız teslimat demezdiniz:)
En tehlikelisi diye birşey yok sizinki daha tehlikeli ayrıca primer solunum yoluyla bulaşan bir virüsten bahsediyoruz 🤷‍♀️

Keşke sanki bir anda tak diye bitecek gibi yazmışsınız ama zor tabi öyle olması biraz.
Bir anda degil hiç bir zaman bitmez , hayatımızda o artık. Ama uğradığı mutasyonlar sayesinde öldürücü etkisi neredeyse diğer influenza virüsleri gibi çok aza indi. Tabi bana bişey olmaz diye de kendini salıp başı boş bırakmamak lazım. Risk hala var ve her insanda farklı etkiler görülüyor.

Back
X