çözüm bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi eşimi düşünüyorum. Evet o da bu laflara alınırdı, ama eşinizin yaptığı hiçbir şeyi yapmazdı. Saygısını asla bozacağını düşünmüyorum. Konuşmamak, bayram kutlamamak, kapıları çarpmak filan asla yapacağı hareketler değil.

Ama eminin ki daha sonraki dönemlerde önceler ailemin yanına 5 gidiyorsa, 1 gitmeye başlardı.

Ailede herkesin bir alınıp küslük çıkaracağı tutmuş.Bula bulada sizin doğum yaptığınız zamanı bulmuşlar.
Haliyle konuya üzülmüş kafanıza takmışsınız.
Konuda lafı ilk açan eşiniz olmuş,annenizde lafının karşılığını sert vermiş.Ama,olgunluktan uzak olarak.Yaa işte bizden kız almak böyle zordur işte,falan diye şakayla karşılık bir cevap verebilirdi.
Herkes gereksiz yere uzatmış meseleyi.
Hem eşinize hem ailenize ayrı ayrı bir konuşma yapın.
Sizin bu gereksiz laf uzatma ve küslüğünüz yüzünden üzüntüden sütüm kesilidi falan filan bir şeyler deyin.Barışmalarını isteyin.Kimse burnundan kıl aldırmamaya devam ederse,sizde üzülüp dert etmeyi bir kenara bırakın.

İşte herkesin tepki verme şekli farklı

İnşallah dert etmeyi Bi kenara bırakacağım

Ben bu doğurunca eve aileyi doldurma olayını hiç anlamıyorum ya kendi başınıza kendi çocuğunuza bakamıyor musunuz? Ne doğumumda ne ameliyatımda annemi çağırmadım eşim gül gibi baktı bana. Aile olmayı öğrenemiyorsunuz sonra o onu dedi bu bunu yaptı hakediyorsunuz valla. Lohusa kadının evinde ne işi var onca kişinin hayret bişey. Konıya yorum yapim bari. Annen haksız ama eşin fazla ergen tripli

Lohusa bir kadının yanında konulara bak tepkilere bak eşinde abartmış kapı çarpmalar,konuşmamalar filan nedir? Bu kadar üstünde durup sinirlenmeye gerek var mı? Yenidoğum yapmışsın ikinizde bebeğinizi düşünmeniz lazım o ne demiş bu gelmiş bu alınmış gereksiz kafa takıntısı bence

Ailenin yaptığı çok yanlış. Yeni doğum yapmışsın, bebek görmeye diye gelip yuvanı yıkmaya çalışmışlar. Bedaya kız almak istediniz lafı sizce hoş bir lafmı? Ben olsam çok zoruma giderdi.

D
Daha napsın adam. Bir de takıları ailenize vermissiniz. Esiniz bence de ailenizle gorüsmesin cok garip anne babaniz var

Eşin haklı falan değil olmuş bitmiş bir mesele için evinizde misafir olan ve ANNE olan birine bunu yapmak çok büyük saygısızlık baban ne dese haklı . Onlar anne baba yanş bu kadar basit mi tabikş yeri gelince onlar söylüycek biZ susucaz eşinin yaptığı çok büyüj terbiyesizlik umarım hatasını anlar

O evde Çocuğu doğuran sensin ama senden başka herkes lohusa

Evet ya babası zaten tamamen haksız bence.
Her iki tarafın da bu konuyu açması gereksiz olmuş. Bütün yükü damada yüklemek baştan hata evet ama bunları konuşmanın yeri ve zamanı değilmiş. Konu da çok fazla uzamış olan size olmuş. Her iki tarafa da tepki gösterin bence. Görüşmezlerse de görüşmesinler. Lohusa bi kadın olarak siz mi düşüneceksiniz bunları

Yok yok asla gazlamıyorum
Ne yapabilirim laf anlamıyorlar anneme dediğim de ağlıyor haksızım öyle mi diyor
Eşime dediğim de ailem ailem mi diyorsun öyle diyorsan git diyor
Git ne demek yaa... Bu kadar büyütülecek bir konu değil ki eşiniz de bahane mi arıyor acaba...
Ayrıca siz altınları niye ailenize verdiniz ki? Onlar da çocuklarını mı evlendiriyorlar mal mı satıyolar belli değil. Hâlâ az diyor anneniz, geçmiş zaman, evlenen o eşyalarla yaşayan da sizsiniz. İki tarafa da haklı gibi davranıp davranışlarını pekiştirmeyin bence.

ev eşyalarına durumu olmayan babanız ve anneniz neden karşı tarafı sömürmeye çalışıyor? adam elinden geleni yapmış zaten. 3 bilezik bir cumhuriyet takmış üstüne evin diğer büyük eşyalarını da almış. buradan anladığım yatak odasını da beyaz eşyaların hepsini de ona bırakmışsınız. adam köyde salon tutmuş kendi yaptığınızın da parasını istemişsiniz. hala annen çıkıpta bedavaya almaya çalıştınız diyorsa eşiniz tepkisinde yüzde yüz haklı. bunu görmeseydim eşinizde de suç var diyecektim. eğer baban 3 bilezikten fazlasını yapabiliyorsa kendi yapsaydı? kendi durumu olmayan karşıdan ona göre bir şeyler beklesin bence. doğum yapmışsınız hala konuşulan şey "bir şey yapmadınız". baban iki renkli sis aldı diye annen karşı tarafın yaptıklarını görmüyor herhalde. bunlar da ayrı bencillikler.

Iki tarafın davranışları da hatalı ama ilk eşiniz başlatmış beni mahfettiniz vs diyerek . Babanızın hesabın ödenmesini beklemesi hata yeni bebek olmuş bir sürü masraf var nasıl düşünemez
Eşiniz bayramlasmaliydi kesinlikle bu kadar büyütülecek bir şey değil

Yok haksız oldugunu düşünmüyor babana ve kardeşlerine saygısızlık yapmadım, annene de dediğim tek kelime senin çocuklarına gelenekli biri denk gelsin demiştim sadece bu diyor

Eşim ben bakarım dedi de işte gelmek istediler geldiler diye de hakediyorsunuz demeyin lütfen

Babam zaten o konularda hep eşimi tuttu hiç bir şey demedi annemi susturdu ama bu ev olayı farklı annem ne dese de böyle saygısızlık yapmaması gerektiğini düşünüyor

Olan olmuş, dönüşü ancak annenin özür dilemesi ile olur. Kaldı ki, annen babana suçun kendisinde olduğunu da söylememiş anladığım kadarıyla. Eşin sonuna kadar haklı.
Hayır annem ettiği lafın doğru olmadığını kabul ediyor ama senin hatrın için benimle konuşacaktı diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…