- 29 Mayıs 2021
- 14.874
- 96.809
- 548
- 37
Evet ben zaten Kv oyle cumle kursada böyle şeyler ypmazdm tekrar tekrar sorma sebebim bu bayramlaşırdım en azından gidene kadar sesimi çıkarmadım sanırım erkekler biraz farklıÖnceki konuyu da okudum, anneniz bir tık daha haksız olmakla beraber doğum süresinde iki tarafında sizi bu şekilde bir sıkıntıya sokmasına gerek yoktu diye düşünüyorum.
Annenizin söylediğinde yüzüne bakılıp, konuşulmayacak kadar birşey yok aynı evin içinde. Konuyu başlatan da eşiniz üstelik. Ben eminim siz aynısını kayinvalidenize yapsaydınız, evinizde kalırken bayramlaşmasaydınız olay çok başka yerlere giderdi.
İki tarafın bencilliğinin kurbanı olmuşsunuz.
Adam zaten alıp karısına taktığı altının lafını yapıyor.. baksan bozdurup araba bile almıştır onunla kendisine çoktan..sanki kızın annesine mi takmış? Adamın aldığı verdiği ,yaptığı masraf kendi oturacağı evin eşyası..zaten kendi ailesi bu tür konulara hiç girmemiş bile ne alındı ne verildi şimdi bile haberleri yoktur yani..büyük olasılıkla konu sahibi de çalışmıyor ..yani evlenecekse zaten kendisi alacaktı eşyayı sürpriz mi olmuş hala lafını yapıyorAnnenin yaptığı da gereksiz adamın yaptığı kadar. Kızı kaş göz ettiği halde devam ettirmesiydi muhabbeti olay bu kadar büyümezdi. Kızını anne düşünecek herkesten önce, annesinin düşünmediğini kocası hiç düşünmez olanda böyle lohusa kadına olur. Anne şimdi bunların yeri değil kızım üzülmesin konuyu kapatalım deseydi bir büyük olarak. Tam tersi aynısını erkek annesi yapsa tefe koyulurdu.
Teşekkür ederim tavsiyeler için hiç formaliteden cinnet geçiren ailesine laf söyleyen hele babama biri değilim eşime daha çok söylenitim ama sonunda herhalde gerçek anlamda cinnet geçireceğimSize çok dert olmuş bu durum.
Tabii olmayacak gibi de değil.
Zordur kök aile ve eş arasında kalmak.
Daha evvel yazmıştım yineleyeyim..
Her şey çok yeni. Biraz zaman tanıyın.
Eşiniz bir daha gelmesinler , gitmeyiz demiş olsa da hesapta olmayan şeyler yaşanabilir.
Zamanla birbilerini göre göre ortam yumuşar.
Sizi de anlıyorum, sabredemiyorsunuz. Hemen olsun istiyorsunuz .. ama hayat hemen oldurmuyor işte ...
İlle de hemen çözülsün diyorsanız o zaman bilmem doğru bir tavsiye mı ama bir cinnet geçirin.
Her iki tarafa da ...
Birinizin kızı , birinizin hayat arkadaşıyim.
Yeni doğum yaptım, hiç mi insafiniz yok. Hepiniz kendi egonuz peşine düştünüz. Yazıklar olsun, ne ailem büyüklük bilip alttan alıyor, ne kocam küçüklük bilip saygı duyuyor.
Yeter beeeeeeee ...
Yeteeer...
Anneliğimi yaşayamadım. Evladıma sevinemedim.
Yaziklar olsun ...
Şeklinde bir isyan, bir haykırış..
iki tarafa da !
Biraz da onlar taşın altına elini koysun, iki tarafta gidip gelip size döküyor öfkesini. Ohhh ne güzel ..
Herkes kolayını bulmuş.
Büyük büyüklüğünü bilsin, küçük de küçüklüğünü.
Haa ama işte anneniz yaşıni başını almış olduğu halde daha laf sokuyor ise küçük olan da evine gelen misafiri umursamaz suratını asar.
Herkes iğneyi kendine batırsin.
Ben de çalışıyorum canm eşimin ailesi de bişey yapmadı onların taraftaki düğünü yaptı sadece her şey bize kaldı bu arada ben ailem onlar bişey yapmadı diye düşündüğü için benm tarafta yapılan düğünde takıları aileme verdim ben verince eşim de verdiAdam zaten alıp karısına taktığı altının lafını yapıyor.. baksan bozdurup araba bile almıştır onunla kendisine çoktan..sanki kızın annesine mi takmış? Adamın aldığı verdiği ,yaptığı masraf kendi oturacağı evin eşyası..zaten kendi ailesi bu tür konulara hiç girmemiş bile ne alındı ne verildi şimdi bile haberleri yoktur yani..büyük olasılıkla konu sahibi de çalışmıyor ..yani evlenecekse zaten kendisi alacaktı eşyayı sürpriz mi olmuş hala lafını yapıyor
İki taraf da gelmezse iyi olacak ama işler de yerinde durmuyor bide dikkat ettim herkes doğum zamanı sıkıntı yaşamış neden anlamdmkonu sahibi bu hataya düşmeyin
ilk doğumumda bende kendi tarafım ve kv arasında az da olsa kalmıştım
kızım 20 25 günlükken hüngür hüngür ağladığımı biliyorum
şimdi düşünüyorum da hiç mi hiç değmezmiş
yeni doğum yapmış kadına yaşattıklarına bak
bu arada anneniz haksız evet de eşiniz de arkalarından size söylenmesin
bana söylenip durma bişey demek istiyorsan onlara söyle kolaysa.. kadına söylenmek kolay vs diyerek susturun
Malesef ki benm
Malesef ki benm
Bişey olmaz bana ne demeli topuguma sıktımDurduk yere iki tarafin gunahini aldim desenize :)
Ama zorlanmadan almak var, borç harç stresle almak var. Düğün zamanı aileler gösteriş için daha kurulmamış yuvaları sarsıyorlar. Para vermediğin altına, eşyaya yorum da yapmazsın. Kimisi sessiz çıkar unutur, kimi de konudaki damat gibi unutmaz fırsat kollar.Adam zaten alıp karısına taktığı altının lafını yapıyor.. baksan bozdurup araba bile almıştır onunla kendisine çoktan..sanki kızın annesine mi takmış? Adamın aldığı verdiği ,yaptığı masraf kendi oturacağı evin eşyası..zaten kendi ailesi bu tür konulara hiç girmemiş bile ne alındı ne verildi şimdi bile haberleri yoktur yani..büyük olasılıkla konu sahibi de çalışmıyor ..yani evlenecekse zaten kendisi alacaktı eşyayı sürpriz mi olmuş hala lafını yapıyor
Eşim borçlu olmamak için elinde oldugu kadar bişeyler yapmaya çalıştı anneme az geldi ama benm için hiç önemi yoktu annem daha takmıcaklardı ben taktırdm diyor herkes kendi davasında haklı sanırımAma zorlanmadan almak var, borç harç stresle almak var. Düğün zamanı aileler gösteriş için daha kurulmamış yuvaları sarsıyorlar. Para vermediğin altına, eşyaya yorum da yapmazsın. Kimisi sessiz çıkar unutur, kimi de konudaki damat gibi unutmaz fırsat kollar.
Teşekkür ederim tavsiyeler için hiç formaliteden cinnet geçiren ailesine laf söyleyen hele babama biri değilim eşime daha çok söylenitim ama sonunda herhalde gerçek anlamda cinnet geçireceğim
İşte gerçekten tam anlamıyla buyum evet herkes bana dert yandı gitti ama ben buna da razıyım birbirlerine girseydi daha kötü olmaz mıydı evet eşim çok kötü de olsa ailemin sessiz kalmasını isterdim eşimin alkol yok sigara yok namazında evine bakan biri tabi bunlar var diye iyi biri olacak diye bişey de yok ama dediğiniz gibi kötü de olsa sessiz olmalarını isterdim keşke bz kavga etseydik de ailem benm için eşime öyle şeyler deselerdiEvet naifliginizin ailenize karşı sessiz son derece saygılı oluşunuzun farkındayım.
Zaten ailenize karşı bu kadar hassas olduğunuz için bunlar yaşanıyor. Arada kalıyorsunuz..
Ve malesef sizin bu naif kişiliğiniz kullanılıyor .
Herkes nasılsa siz bir şey demiyorsunuz diye öfkesini size yansıtıyor.
Eşiniz kötü birisi de olsa , aileniz biraz olsun size destek olsun istemez miydiniz?
Eşinizin ayıbıni defalarca yüzünüze vuruyorlar . Bu hoş mu ?
Siz zaten bazı şeyler karşısında ezilmiş , mahçup olmuşsunuz.. daha çok sizi utandirmak neden ?
Eşinize bir şey diyemiyorlar, iş büyür kavga uzar diye.. en iyisi size söyleniyorlar nasılsa siz bir şey demeyeceksiniz. Ohhhh onlar öfkesini size yansıtarak rahatlıyor. Ne güzel..
Siz ?
Sizin içiniz karardı. Siz tükendiniz...
O ne olacak ?
biraz kitap okuyun ya. yazdıklarınızı anlamak güçarkadaşlar tamm yazma stilim kötü ya Bi git yazmışsınız konu silinebiliyorsa silinsin Bi art niyetim yoktu Bi yorum istedim diye neden tersliyorsunuz okumazsanız görmezlikten gelseniz olmaz mı kalp kırmak neden fevri cumleler neden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?