Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

dinler tarihi dersinde olsak yapalim dedigini. biz niye dinlerin icerigini, inancimiza gore allahin kararlarini ve kurallarini tartisalim ki. devleti elestirmekten bahsetmiyoruz.

su hayatta ateislere deistlere yahudilelere hristiyanlara budistlere hepsine saygi duyabilirim ama kendini musluman sanip-tanitip kendi kitabini yalanlayanlara saygi duyamam. yahu madem kitaba inanmiyorsun muslumanim deme. musluman degilsin deyince alinma.
tum dinler yalan uydurma, insanlar tarafindan yapildi onemli olan tek bir yaraticinin varligi diyorsan deistsin
yaraticinda yoktur dediysen ateist
ben incile inaniyorum diyorsan hristiyansin
kurana inanmiyorsan musluman olma ihtimalin yok
o halde imanla paranin kimde oldugu gayet bellidir
belli degilse onun icin de bir terim var
munafik diyoruz biz ona kendi icimizde.

not bu mesaj kisiye degil genele yoneliktir

Bu arada gerçekten böyle bir örnek vermek istemezdim şahsen yazıp yazıp sildim ve böyle bir durum için şaşırttğım insanlardan özur dilerm.

gercekten ben de hic yakistiramadim o kisi bunu yapiyor diye senin de yapman sizi ayni seviyeye dusurmez mi?

Aynı şey değil canım. Neyse ben sadece yanlış olduğunu söylemek istedim.

Aynı şey ama diğeri daha alışıldık.
kulaktan dolma bilgilerle bir insanın namusuna dil uzamak???????????
Neyse canım sağol uyardın aslında birçok yönden de haklısın.

gercekten ben de hic yakistiramadim o kisi bunu yapiyor diye senin de yapman sizi ayni seviyeye dusurmez mi?

Aynen haklsınız herkesten özur diliyorum.
Sinir.
Siliyorum yorumumu.
herkes kendine yakışanı yapsın ben bu yaptığımı kendime yakıştırmıyorum.

hiç olmadı bu

Aynı şey ama diğeri daha alışıldık.
kulaktan dolma bilgilerle bir insanın namusuna dil uzamak???????????
Neyse canım sağol uyardın aslında birçok yönden de haklısın.

Cübbeli, kabul etmiş kasedi diye biliyorum.
Hatta şöyle bir şey demiş; "imam nikahı kıydığım özbek bir bayandı. yani usulsüzlük filan yok"
Mahkemede söylemiş bunu.

Hatta şöyle bir şey demiş; "imam nikahı kıydığım özbek bir bayandı. yani usulsüzlük filan yok"
Mahkemede söylemiş bunu.

p..rno, zina bu kısımlarından bahsediyorum ben zaten.
Ayrıca kabul etmedi diye biliyorum.

Son bir not: mahkemedeki bir açıklaması var hatta bu olayın doğru olmadığnı açıklarken güldürüyor :)Ayrıca hakkımı haram ederim demese ben de göruntuleri izlicektim ama böyle söyledi izleyenlerin ise o olmadığnı söyldiğini duydum hep.
Zaten iki eşi var ve muta nikahı islamda yok cübbeli de buna karşı.

Son düzenleme:
Düzelttim ve özür dilerim.
Şimdi aynı duyarlılığı cübbeliye yapılan dayanaksız iftiralar için bekliyorum arkadaşlarm.
cübbeliyi sevmem ama onada kötü şey yazmam burada.
sizinde bu yazınız için özür dilemeniz gerçekten duyarlılığınızı ve iyi niyetinizi gösterir..

Büyük insanlara atilan iftiralara hic sasirmayin, cünkü meyve veren agac taslanir

Hadi sen kanıtla yapmadığına dahil o zaman , yoksa bunu içgüdünle mi biliyorsun suçsuz olduğunu 6his mi ? yoksa gökten yapmadığına dahil vahiy mi geldi ? hayırdır? Senin gibi uzun uzun yazmayınca sanıyorsun ki biz bişi bilmiyoruz sen çok bildiğinden biz susuyoruz. Gerçekten çok gülünçsünüz.
'Laf bilirsen konuş laf bilmezsen konuşma ki insan sansınlar' bence sen en iyisimi bilmeden konuşmak yerine sus

'Din, öteden beri para şöhret saygınlık ve güç kazandıran çok karlı bir sektör. Kendilerine inanmaya meyyal bu kadar çok şuursuz insan varken hoca efendiler de bu potansiyeli değerlendirecek elbet. Kimi kendini mehdi ilan edip silikonlu kızlarla tuhaf bir yaşam sürecek, kimi allah kitap diyerek memleketin tepesine çöreklenecek, kimi ağlaya zırlaya yolunu bulacak, kimi tuhaf zikir törenleri düzenleyip mürid badeleyecek... Hepsi servetine servet, gücüne güç katarken müridleri huşu içinde biat etmeye devam edecek. Memleket memleket değil, adeta bir "kutsal figür" fabrikası!'

cübbeliyi sevmem ama onada kötü şey yazmam burada.
sizinde bu yazınız için özür dilemeniz gerçekten duyarlılığınızı ve iyi niyetinizi gösterir..

Bu da kabul edildiği anlamına geliyor en azından sizin adınıza.
Teşekkür ederim.
Evet sevmeyebilirsiniz ama sizin bu konuda bir iftirada bulunduğunuzu görmedim.
Ama tıpkı bu üyeye hassas olduğmuz gibi Cübbeli ve tüm insanalra karşı hassas olmamız kesin olmadan konuşmamamız gerekir.

Bence boşuna tartışıyorsunuz ne yaptıgını biliyoruz ne yapmadıgını.
bilmeden savunduğumuz şeylerden de sorumluyuz.

Büyük insanlara atilan iftiralara hic sasirmayin, cünkü meyve veren agac taslanir

Bizim ülkemizde meyve verenler toprak altına gönderiliyor taşlamak yerine sizin dediğiniz devir geride kaldı . Biz bugündeyiz siz 'di'li geçmiş zamana mahkumsunuz . Cehaletinizin Esaretisiniz.

Seninle muhatap olmak istemiyorum.
Sen tartıştığım en düşünmeden yazan üyesin
Bana vahiy inmedi ama sana da inmedi değil mi bilemezsin ve bir insanın namusuna iddialar üzerinden iftira atıp buna da çarşafı karıştıramazsın.
Ben empati kurayım derken seviyemi yerle bir ettim bu yüzden seninle bir kelime daha yazışamam ahlakım bozuluyor.

Şu hayatta ateistlere deistlere yahudilere hıritiyanlara saygı duyup müslümanlara duymadığın çok açık zaten
Kimse senin kuranı kerim anlaşına göre müslüman olmak zorunda değil Herkes inandığı şekilde müslüman olur sende buna saygı saygı duymak zorundasın

Mahkemede söylemiş bunu.

kabul etmedi. cubbeli 2 eslidir ve ikinci esi birinci esi tarafindan kiskanikmaktadir bunu soyledi. ki zaten cubbeli muta nikahina tamamen karsidir. o videolari izledim cubbeli olmadigina eminim. ama cubbeli zina yapmaz diye kefil olamam sadece videodaki o degil diyebilirim. zira kendime bile kefil olamam zina yapmam diye. cubbeliye nasil olayim?

ekleme zaten mahkemede imam nikahi kiydigim bayan dese bu da usulsuzluk tr cumhuriyetinde imam nikahi ne zamandir usul oldu ki :)

Son düzenleme:

Iman deyince bir tek muslumanligi mi anliyorsun ya? Ben hic bir dine olan bagliligimdan bahsetmedim zaten. Imanin kelime anlami Allaha inananlardir. Senin tartismasiz kabul ettigin Kuran'da bile inananlar dedigi cogu yerde Musevilerden bahseder, muslumanlardan degil. Bakiniz: Kizildenizin ikiye yarilip firavunlarin denizde bogulmasi ve Musa ile inananlarin bogulmadan karsiya gecmesi hakkindaki sure ve ayetler.. (sadece bir ornek, Kuran'da bunun gibi daha onlarcasi var).. Museviler iman sahibi, ben degil? Kusura bakma ama o zaman senin inancinda da celiski var derim ben... Hem Kurana inan, hem de aksi dusunce savun, olmaz...

çıkışlar sağdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…