Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Gecmis gecmiste kaldi, ben bugunu konusuyorum. Ona bakarsaniz Hristiyanlar da neler neleryapmislar... Milyonlarca Museviyi gaz odalarinda yakmislar. Yani aslinda bir deli Alman liderinin yaptigini da butun Hristiyanlik alemine mal etmek istemiyorum ama.. Engizisyon mahkemeleri kurmuslar.. Insanlar zulum gormus.. velhasil bunun bir sonu gelmis, din ve devleti birbirinden ayirip butun geri zihniyete dur demisler. Demokratik medeni hukuklarini uygulamaya koymuslar, dini Kiliseye birakmislar sadece.. Bizde ise hala geriye donus icin bir ozlem var.. Ben bunu anlamiyorum iste... Herseyin asirisi, hele ki dinin asirisi zarar kardesim..

Davranışlara bakarsak hristyan alemin bundan çok zararlı çıkar : Sömuruler katliamlar tecavüzler ve kadını da en iyi o kullanır.
Bu arada o bayıldığımız abd de her 90 sn de bir kadın tecavuze uğruyor. Ha ama biz o devletlerin yaptıklarını hristyanlığa bağlamıyoruz.

saraylım sadece konusu geldiği için ve merak ettiğim için sordum inancın nedir

kesinlikle katılıyorum yapılan yanlışlar bir dine mal edilemez

dinde aşırıya kaçılmamalıdır bunu islamda aynen söyler .
bak ben sanırım senin sebebini anladım yanlışsa düzelt sen insanların menfaati uğruna dini kullanmalarından dolayı ister istemez dini de öyle düşünmüşsün o yüzden soğumuşsun bana öyle geldi.çünkü insanları yaptıklarından bahsediyorsun. aslında islamın ne kadar mükemmel oldugunu bilsen böyle demezsin. bunu seni yargılamak için demiyorum biliyorsun. kabul ettirme gibi bir amacım da yok ama yanlış bir durum oldugunda fikrimi söyleme gereği hissediyorum.

Son düzenleme:

bir ağaçta yetişen bi kaç meyvenin çürük olması o ağacı tamamen çürük yapmaz aynı zamanda diğer meyveleride çürük yapmaz

Rengina sana katiliyorum . Bizler dinimizi anlatmakta yahudi ve hiristiyanlar kadar basarili degiliz . Dinimizi bilmeyenlerde boyle disardan bakinca farkli goruyorlar . Cok uzucu
Ama bunda biz muslumanlarinda hatasi cok , dinimizi tam anlamiyla yasamiyoruz ki karsimizdakida ogrensin .

Anlatmaya çalışıyorum ama yanlış bir kelimem cümlem var mı diye de 10 kere düşünüyorum
inşallah doğrusunu anlatmısımdır.

valla kendi kendime gerildim ya doğrusuyla anlatayım derken.:26:

Son düzenleme:
saraylım sadece konusu geldiği için ve merak ettiğim için sordum inancın nedir

VAlla acikca soylemek gerekirse AKP hukumeti basa gelene kadar muslumandim. Bunlar din, din diye tutturup bir de katakulli isler cevirmeye baslayinca merak edip arastirmaya basladim, aslinda ben neye inaiyorum diye.. Bulduklarim hic kafama uymadi, demek ki dedim oyle kafa kagidinda yazdi diye kalbine de inanc gelmiyormus... Ozellikle de kadinlar hakkinda Kuranda yazan hukumleri begenmemis veinanmamistim. Zaten okudugum kjadari ile kadina da hitap etmiyordu, erkege hitaben yazilmisti ve benden "onlara deyiniz ki" diye bahsediyordu. Feminist bir kadin olarak asla bana uygun degil. 1500 2000 sene once gelmis veya gelmeyip ondan bundan duyduklari ile birileri tarafindan kaleme alinmis hic bir dine inanmiyorum. Inancim Allaha, o kadar... Daha once de yazdim zaten, buradaki insanlarla tek ortak yanim Allaha olan inancimdir diye.. Haa... Ille de bir dine inanmam gerekse idi Hristiyanligi secerdim, Hz. Isanin mucizelerle gelen ve mucizevi bir sekilde giden peygamberler soyundan gelmis gercek bir peygamber olduguna, gercek bir din adami gibi omrunu sadece Allah'in emirlerini halkina iletmekle ugrastigina, dunya lezzetleri ile, kadinlarla hic bir ilgisi olmadigina inandigim icin... Ama o dinde de aklima yatmayan seyler oldugu icin yok, ben boyle iyiyim...

İnançlar tartışılmaz bence; düşünceler tartışılır. Yani seni eleştirmiyorum. Sadece düşüncelerimi söylüyorum. İslamiyet’in 2000 yıl önce gelmiş, belki de birileri tarafından kaleme alınmış bir din olduğuna inanıyorsun da Hristiyanlık daha eski bir din biliyorsun zaten. Kaldı ki bir sürü çelişkisi var. değiştiğine dair bir sürü ispat var dışarıdan bilmeyen biri dahi okusa. Bir kere Hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğunu düşünmek Yaradan gerçeğiyle ne kadar örtüşür.
Bunun dışında sayabileceğim milyon çelişkisi var Hristiyanlığın.
Kaldı ki Hz İsa’nın mucizelerini Kur’an bire bir anlatır. Müslümanlar da Hz İsa’nın varlığını kabul eder ve sever. Ancak İncil’de anlatıldığı şekilde değil. Ayrıca her peygambere bir takım mucizeler verilmiştir.

Haram aylar çıkınca müşrikleri Nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahimdir. (TEvbe 9)

Burda zorlama var mi yok mu? Oldurme var mi yok mu? Iste Kuran'da senin yazdigin gibi de var, boyle de cok var... Bu arada musrik Tanriya ortak kosan demek oluyor, bir yerde inanmayan demek yani..

Şu kırmızıyla işaretlediğim yer aslında uzaklaşmak için değil; yakınlaşmak için ne kadar haklı bir gerekçe.

Islamda kadin killi gezsin der mi demez mi bilmiyorum, ben de burada yazanlarin yalancisiyim. Onlar Islami benden daha yakindan bilip takip edenler olarak boyle yazdilar konunun ilk sayfalarinda.. Hatta bir tanesine takildim bile bu yuzden, kim killi geziyor ogrendik diye..

Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları O’nun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! tevbe /9

meali yanlış almışsın saraylım

Şu kırmızıyla işaretlediğim yer aslında uzaklaşmak için değil; yakınlaşmak için ne kadar haklı bir gerekçe.

Iyi de o Islami kabul eden musrikler icin... Etmeyenin hali ortada..

ipekcim tövbe suresinin 9.ayetin meali bu şekilde değil

Evet canım sen dedikten sonra gördüm. Ama saraylının dediği şekilde de olmuş olsaydı ondan önceki ayetlerde mutlaka mantıklı devamı vardır demiştim. Ayetler bazen tek başına yorumlamak için yeterli kalamıyor.

googleden islamiyette öldürme ayetleri diye aratıp bu şeikde buluyorsan nacizane tavsiyem bizzat açıp okuman ve hangi zamanda hangi olayla ayetlerin idirildiğini ve aralarındaki bağlantıları görmendir

canım bak önce insanlara anlatılır inanmaları için gerekceler sunulur eğer hala inanmamakta devam edip şirk koşulursa o zaman gereği ne ise yapılır illa öldürmek değil belki ceza olarak bir şeyler verilir düşünmeleri sorgulamaları için bir şeyler yapılır onun hükmünü tam bilmem ben.zaten bizim ahiret inancımızda da insanların azaptan kurtulmaları için bunları anlatın yayın deniyor, inansınlar deniyor.

bak şöyle düşün sen Allaha inanıyorsun biz doğup ölüyoruz doğup ölüyoruz ne için yaşıyoruz o zaman ölmek için mi?
demek ki dünyada yapılması gereken şeyler var. bu da din başlıgındadır zaten. baska nereden bileceğiz ne yapacagımızı

kesinlikle ayetin öncesi ve sonrasına ve indiriliş sebebinde bakma gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…