Şimdi ben bir şeyi merak ettim. Sen anladığım kadarıyla tek bir Yaradana inanıyorsun. Ama bu dediklerin de gerçekten İslamiyette teslimiyetle bağlantılı şeyler.
çok iyi biliyorsunuz gerçekten diğer dinler çok hoşgörülüdür.
buyur oku sadece ufak bir bölüm incilden aynı zamanda tevratın ogretisidir.
Deuteronomy
6-7 Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım' derse,
8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın.
9 Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun.
10 Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.
11 Böylece bütün İsrail bunu duyup korkacak. Bir daha aranızda buna benzer kötü bir şey yapmayacaklar.
12-13 Tanrınız RAB'bin yaşamanız için size vereceği kentlerin birinde, içinizden kötü kişiler çıktığını ve, 'Haydi, bilmediğiniz başka ilahlara tapalım' diyerek kentlerinde yaşayan halkı saptırdıklarını duyarsanız,
14 araştıracak, inceleyecek, iyice soruşturacaksınız. Duyduklarınız gerçekse ve bu iğrenç olayın aranızda yapıldığı kanıtlanırsa,
15 o kentte yaşayanları kesinlikle kılıçtan geçireceksiniz. Kenti yok edip orada yaşayan bütün halkı ve hayvanları kılıçtan geçireceksiniz.
16 Yağmalanan malların tümünü toplayıp meydanın ortasına yığın. Kenti ve malları Tanrınız RAB'be tümden yakılan sunu olarak yakın. Kent sonsuza dek yıkıntı halinde bırakılacak. Yeniden onarılmayacak.
17 Yok edilecek mallardan hiçbir şey almayın. Böylece RAB'bin kızgın öfkesi yatışacak ve RAB atalarınıza içtiği ant uyarınca size acıyacak, sevecenlik gösterecek, sizi çoğaltacaktır.
18 Çünkü Tanrınız RAB'bin sözünü dinleyeceksiniz. Böylece bugün size bildirdiğim buyruklara uyup O'nun gözünde doğru olanı yapmış olacaksınız.
http://www.christiananswers.net/turkish/bible-tr/tr-deu13.html
timoteyus 1:
12Kadının ders verip erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; kadın sükûnet içinde dinlesin. 13-14Çünkü önce Ådem, sonra Havva yaratıldı; aldanan da Ådem değildi, kadın aldanıp suç işledi. 15Ama kadın sağduyu ile iman, sevgi ve kutsallıkta yaşarsa, çocuğun doğmasıyla kurtulacaktır[a].
mesela 3. en yaygın hinduizm.
If a Shudra (lowest caste member) dares to give moral lessons to a Brahmin, the king is to get him punished by pouring hot oil in his ear and mouth. (Manusmriti, VII: 272)
Eğer alt sınıftan iri üst sınıftan birine ahlak dersi vermeye kalkarsa kral onun kulaklarına ve ağzına kızgın yağ dökerek cezalandırmalıdır.
It is the highest duty of the woman to burn herself after her husband. (Brahma Purana 80.75)
kadının en önemli görevi kocası öldüğünde onunla birlikte yakılmaktır.
If a woman should not grant her man his desire, he should bribe her. If she still does not grant him his desire, he should hit her with a stick or with his hand, and overcome her, saying: 'With power, with glory I take away your glory!' Thus she becomes inglorious. (Brihadaranyaka Upanishad 6.4.7)
bir kadın kocasının arzusunu yerine getirmiyorsa, rüşvet versin, hala getirmiyorsa sopayla veya eliyle dövsün ve üzerine çıkıp "gücümle ve şerefimle seni şerefsızleştiriyorum, ve kadın şerefsiz olur. (çeviri biraz tırt oldu k.bakmayın)
Bu adamda iyice sinirlerimi bozmaya başladı yalnız ne dmek ya traş yapmak günah nerde yazıyormuş bu o zman milyonlarca kişi günaha giriyor:44:
saraylım sen o olayı yanlıs anlamıssın canım
islam her zaman hoşgörü dinidir.o zamanki olayları da tam bilmeden bunları söylemen doğru değil.
ben gidip bir ateisti öldürsem şimdi haklı çıkar mıyım? bunu hangi din önerir?
Bunları nereden okuyorsun bilmiyorum ama İslamda inanmayan birinin öldürülmesi diye bir şey yoktur. Hatta tarihteki savaşlara bakarsan hep esirlere iyi davranılmış, misafir muamelesi yapılmıştır. Hele ki inanmamasından dolayı öldürülmesi diye bir şey hiçbir dinde yer alamaz ki.
Aynen katiliyorum yazdiklarinin her kelimesine.bence musluman ulkeler kadinlarin kiliyla tuyuyle ugrasmayi birakip biraz gelismek uzerine kafa yorsalar cok farkli olurdu hersey.ama teknoloji kelimesi okadar uzakki.onun yerine yok kadinlar araba kullanamaz bekaretleri gider yok kasini alamaz gozunu boyayamaz vs.sananee bu kadar kisa ve net.dervisin fikri neyse zikri de odur.kacinci yuzyildayiz gavur dedigin millet uzaydan canli yayin yapar biz salatik muz muhabbeti :) yok efendim kirmizi don giymek gunahmidir orucluyken sakiz cignesem oruc bozulurmu ? Zerre ilerleme yok hatta geriye dogru ilerleme var sanki.herkesin ibadeti kendine her allah bismillah diyene inanir iste bu adam dindar dersek vay halimize.muz muhabbeti yapan zihniyetle kizli erkekli yok o sunucu dekolteli,kadin midir kiz midir bilmem vs.diyen zihniyet aynidir.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Valla iste Kuranda yaziyor, ben ne ediyim. Oradaki ayetlerden alintiladim ben de, kendim uydurmuyorum yani..
Hakli cikmazsin tabi ki.. Ama sen o zamanki olaylar deyince... Kuran evrenseldir Islam inancina gore.. O zaman, bu zaman diye bir sey de kabul etmez, her zamana uygundur der...Yani inanan olarak senin de buna inanman gerekiyor.
Iste bu yazdigin sapkinliklar yuzunden Hz. Isa yollanmistir. Onun gorevi Musevileri dustukleri bu hatalardan kurtarmak, simdiye kadar isledikleri bu gunahlardan da temizlemek... Oradaki recm cezasini sonradan gelen muslumanlar da uygulamaya basladi ama... Bazi Islam ulkelerinde hala da uygulanmaya devam ediyor.
Hakli cikmazsin tabi ki.. Ama sen o zamanki olaylar deyince... Kuran evrenseldir Islam inancina gore.. O zaman, bu zaman diye bir sey de kabul etmez, her zamana uygundur der...Yani inanan olarak senin de buna inanman gerekiyor.
Ben Allah'a inaniyorum, ne zaman basim sikissa basvurdugum ilk merci. Hemen hemen her seferinde de bir kac gun gecmeden yanit gelmistir. Araya araci koymuyorum sadece... Allah'aa inanmak icin bir cicegin nasil yasayip cogaldigini, hele ki bir insan vucudunun nasil mucizevi bir sekilde calistigini ogrenmek bile yetiyor. Bir oyuncak bebek bile kendiliginden olamiyorken bunca canlinin kendiliginden oldugunu dusunebilenlere sasiriyorum sadece..
Ben Allah'a inaniyorum, ne zaman basim sikissa basvurdugum ilk merci. Hemen hemen her seferinde de bir kac gun gecmeden yanit gelmistir. Araya araci koymuyorum sadece... Allah'aa inanmak icin bir cicegin nasil yasayip cogaldigini, hele ki bir insan vucudunun nasil mucizevi bir sekilde calistigini ogrenmek bile yetiyor. Bir oyuncak bebek bile kendiliginden olamiyorken bunca canlinin kendiliginden oldugunu dusunebilenlere sasiriyorum sadece..
Ben de bunlari demek istiyorum iste.. Yani burada bahsettiklerimiz bile devede kulak... Herkes fazlasini biliyor aslinda..
ya ben anlatacagım da nasıl anlatacagımı bilmiyorum
sorgulamayın demez hiçbir din ama illa ki de inanmamak için uğrasırsak o zaman bu konustuklarımız boşa gider.
Seni de anliyorum, isin zor... Ama sevgili Rengina, inanmak icin de o dinin hakikatten guzelliklerle dolu olmasi gerek.. Ben bir kadinim. Eger Islam bana degil de erkege hitaben iste onlar boyle yaparsa yataklarada yanliz birakin, hafifce vurun, 4 kadina kadar alabilirsiniz, mirastan onlara 3 te bir, erkege 3 te 2 verin, yok carsaf giysin, yok sunu yapsin bunu yapmasin diye bir suru erkegi benden ustun kilan emirlerle gelirse, peygamberin de bir erkek oldugunu biliyorsam, o da bir sure ile nerdeyse butun kadinlari sadece kendine has olmak uzere helal kilmissa, bu kadinlarin bir de o oldukten sonra baska bir erkekle evlenmelerini de yasaklamissa, senin isin daha da zor.. Anlatamazsin..
Evet arkadasim, Kuran o zamana da bu zamanda hitap eder.
O zaman Peygamber efendimizle anlasma yapan ama anlasmaya uymayip hac vazifesi icin cölde olan silahsiz insanlari öldüren müsriklere karsi indirilmistir o ayetler.
Peki bu zamanda hangi olaylar icin gecerlidir.
Ben Yunanistan ile bir anlasma imzalar ve Can güvenligi icin iki tarafta imza atar sonrada Yunanistan benim ülkemi bombalarsa ne yapariz, yada ülkeler ne yapar?
Karsilik verir degil mi?
Iste Rabbim öyle merhametliki KArsilik vermeden onlara uyari yapin ve süre taniyin, yinede ayni sekilde davranirlarsa onlara karsilik verin diyor.
Siz Kuran da tezaklik oldugu icin böyle konusmuyorsunuz.
Siz Kuran da tezatlik bulmak icin cok efor harciyorsunuz onun icin böyle konusuyorsunuz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?