Allahın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları Onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! tevbe /9
meali yanlış almışsın saraylım
Iyi de o Islami kabul eden musrikler icin... Etmeyenin hali ortada..
Benim alinti yaptigim yerde TEvbe 9 diyordu... Neyse, Senin alinti yaptigin yere gore Tevbe 5 olacak o zaman... bir de 5 e bak..
İnançlar tartışılmaz bence; düşünceler tartışılır. Yani seni eleştirmiyorum. Sadece düşüncelerimi söylüyorum. İslamiyetin 2000 yıl önce gelmiş, belki de birileri tarafından kaleme alınmış bir din olduğuna inanıyorsun da Hristiyanlık daha eski bir din biliyorsun zaten. Kaldı ki bir sürü çelişkisi var. değiştiğine dair bir sürü ispat var dışarıdan bilmeyen biri dahi okusa. Bir kere Hz İsanın Allahın oğlu olduğunu düşünmek Yaradan gerçeğiyle ne kadar örtüşür.
Bunun dışında sayabileceğim milyon çelişkisi var Hristiyanlığın.
Kaldı ki Hz İsanın mucizelerini Kuran bire bir anlatır. Müslümanlar da Hz İsanın varlığını kabul eder ve sever. Ancak İncilde anlatıldığı şekilde değil. Ayrıca her peygambere bir takım mucizeler verilmiştir.
işte bende diyorumki alıntı yaparak gitme...bizzat kendin oku kendin test et.yoksa burdan baksak milyon tane delil çıkarırlar islamiyette şiddet ayetleri diye
Iste Hristiyanliga inanmamamin bir sebebi de bu. Isa'nin Allahin oglu olduguna inanmalari. Gerci Katolik mezhebi buna inanmiyor, ancak onlarda da bozanmasiz evlilik gibi seyler var..
Hz. Muhammed haric, diger peygamberlere mucizeler verilmistir. O yuzden Hz. Muhammed'in en buyuk mucizesinin Kuran oldugu soylenir.. Baska da yok.. Muslumansan o ayetlerin Mira Magarasinda indigine inanmak zorundasin.
E canim numaraya takma sen de, icerige bak... Kuran'da boyle bir ayet var mi yok mu... Onemli olan o, numarasi degil... Yani bunu ne tarafindan evirip cevirip yorumlasam bana verdigi mesaj degismiyor, sana verdigi mesaj farkli mi?
Kusura bakma saraylı ben çok duygusalım bugün kendimce nedeni var.. biraz duygusal yazabilirim lütfen mazur görün. Allah demiştir ki:Seni yaratmasaydım kainatı yaratmazdım.
Böyle hoş kutsal, çok güzel.. benim de Ona çok ihtiyacım olduğu bir dönemdeyim.. O yüzden duble etkileniyorum.
canım bak önce insanlara anlatılır inanmaları için gerekceler sunulur eğer hala inanmamakta devam edip şirk koşulursa o zaman gereği ne ise yapılır illa öldürmek değil belki ceza olarak bir şeyler verilir düşünmeleri sorgulamaları için bir şeyler yapılır onun hükmünü tam bilmem ben.zaten bizim ahiret inancımızda da insanların azaptan kurtulmaları için bunları anlatın yayın deniyor, inansınlar deniyor.
bak şöyle düşün sen Allaha inanıyorsun biz doğup ölüyoruz doğup ölüyoruz ne için yaşıyoruz o zaman ölmek için mi?
demek ki dünyada yapılması gereken şeyler var. bu da din başlıgındadır zaten. baska nereden bileceğiz ne yapacagımızı
REngina, Islamiyeti tum insanlarin kabul etmesi mumkun degil. Icinde cok fazla siddet unsuru var, cihat var. Allahin cihat istedigine herkesin inanmasi mumkun degil. Hosgoru dini diyorsunuz ama, diger dinlerdeki hosgoruden hic haberiniz bile yok... Hz. Isa Incil'de, "sadece seni seveni seversen bunda sana ne odul vardir ki? Dusmanini da sev. Sag yanagina tokat atan olursa sol yanagini da cevir, sakin ola seytana uyma, kin gutme" der. Boyle bir hosgoru var mi Islamda? Sizden bir kisi onlardan ikiyuz kisiye bedel diye baslayip giden sureler yuzunden Musluman ulkelerde kan akmasi durmuyor. Allahuekber!" deyiip birbirlerini bogazliyor, bunu da din adina yaptiklarini soyluyorlar.. Bunlari butun dunya goruyor. Ayni fikirde olmayan muslumanlar da "onlar yanlis uyguluyor Islami" deyip duruyor... Hangi ulke dogru uyguluyor bu Islami? Turkiye mi? Bakin burada da bir cok kisi Islami yasayamamaktan sikayetdi degil mi? Adamin 9/11 olaylarinda binlerce vatandasi Islam adina, cihat adina oldurulmus, inanir mi ki Islami kabul etsin? Hayal kurmayin...
Rahatlamak istiyorsan namaz kil... Son secdeden sonra oturdugun yerde butun ictenliginle kendi dilinden dua et.. Hem rahatlatir, hem de dualarin kabul olunur. Namazi asabiye uzmanlari tavsiye ediyor, ikinci kisim tarafimdan uygulanmis ve kabul olunmustur.
Valla zor soru... Sen biliyor musun hayatin amacini? Ben hala dusunuyorum.
kesinlikle ayetin öncesi ve sonrasına ve indiriliş sebebinde bakma gerekiyor
Sebep inanmayani oldurmeyi hakli mi kilacak? Katilden bahsetmiyoruz, hirsizdan-soyguncudan da degil... Tecavuz eden, iskence edenden de degil.. Inanmayan biri bu sadece.. Hangi gecerli sebep olumunu hakli kilabilir?
Tamam sen bu ayetlerin Allahtan geldigine inandigin icin kafanda "Allahin iyi bir sebebi vardir, o bilir" diye dusunuyorsun. Sorun da burada iste... Ben bu ayetlerin Allahtan geldigine inanmiyorum, benim inandigim Allah sadece kendine inanmiyor diye birinin canini alacaksa kendi yapar zaten, kimseye ihtiyaci yok..
Hah iste bir de bunlar var Islamiyette... Amerika'da kizlarin basaklarinin pruzsuzlugunu gorseniz sasarsiniz. Kadinlar muslouman olup killi mi gezsinler?Yani hersey yasak, hersey gunah... Kil almak bile... Namus iki bacak arasinda olmaktan cikmis, saclarinin telinin gorunmesi bile gunah... Kadinin haklari erkegin iki dudagi arasinda... Istemesin sokaga cikmaz, istemesin araba biloe kullanamaz. Hele Mursi kadinlarin pazardan muz, salatalik almasini bile yasaklamisti.. Hersey belalti olmus.. Kizla erkek yanyana gorundugunde bizde konusuluyor, ne yapsak diye, ogrenci evlerine baskinlar mi yapsak, merdivenleri mi ayirsak, Islamiyetle yonetilen ulkelerde ise is daha buyuk boyutlara variyor, kadin karalaniyor, tecavuze ugramis kadar oluyor. Butun dunyanin bunlara inanip muslumanligi kabul etmesini nasil beklersiniz?
Sebep inanmayani oldurmeyi hakli mi kilacak? Katilden bahsetmiyoruz, hirsizdan-soyguncudan da degil... Tecavuz eden, iskence edenden de degil.. Inanmayan biri bu sadece.. Hangi gecerli sebep olumunu hakli kilabilir?
Tamam sen bu ayetlerin Allahtan geldigine inandigin icin kafanda "Allahin iyi bir sebebi vardir, o bilir" diye dusunuyorsun. Sorun da burada iste... Ben bu ayetlerin Allahtan geldigine inanmiyorum, benim inandigim Allah sadece kendine inanmiyor diye birinin canini alacaksa kendi yapar zaten, kimseye ihtiyaci yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?