Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Simdi bu benim yukarda dediklerim Kuranda gecen emirler. Kurana inaniyorum diyen herkesin inanmasi gereken seyler, bunlarin tartismasi yok Islam dininde..

Aynen katiliyorum, cok dogru soyluyorsun. Onlara da sorsan kendilerince haklidirlar. Insanin kendi vicdanindan ote din yok..

Kime neyi anlatiyorsun boswer biz inancimiza bakalim baskasi ne dusunurse dusunsun mezara girince anlarlar o zamanda is isten gecmis olacak... butun cewaplarin icin tebrik ediyorum seni :) dogru yoldasin bacim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Simdi bu benim yukarda dediklerim Kuranda gecen emirler. Kurana inaniyorum diyen herkesin inanmasi gereken seyler, bunlarin tartismasi yok Islam dininde..

Kur’an da geçen ayetler bir bütündür tek başına ele alınmamalıdır. Alınırsa farklı anlamlar çıkabilir ki kişi de kendi başına yorum yapmamalıdır. Yani iyi bir meal, tefsir gibi şeylere bakmalıdır. Ama normal çerçevede Müslümanlar kitabı bir bütün olarak kabul eder ve inanır.

Kuran'in tefsiri var bende, ucte birine kadar okuyabildim ancak.. Gerisi getiremedim.. Arapca okuyunca anlamadan, daha guzel... Turkcesi sanki biraz cocuk dili gibi, cok da tekrar vardi icinde, turkcesini bir yerden sonra insan okumaya sikiliyor. Yani en azindan bana boyle hissettirdi. Internette arastirirken dikkat cekilen yerlerini okudum sonradan..

of of saraylım :)
sana bunların cevabını verdiğimde sen yeni sorularla geleceksin değil mi bak sabahtan beri net başındayım yoruldum mu hayır ama anlattıklarım şimdiye kadar sende hiçbir şey ifade etmediyse o zaman üzülürüm işte.
islama göre miras aslında kadına daha cok hitap eder bunun tam kuralı senin anlattıgın şekilde değil.lütfen bunu arastır.kadına az pay verilirse eğer o erkek kız kardeşine ömür boyu bakmak zorunda eğer eşit verilirse bakması zorunlu değil ama eşit de verilebilir onların anlaşmasına baglı. sence bu güzel bir uygulama değil mi? (lütfen yanlıssam düzeltin eksik olabilir)
peygamberin neden cok hanımı vardı biliyor musun? çünkü kocası ölen kadınlar vardı onlar korumasız kalmasın diye nikahına geçirmiştir öyle gönül eğlendirmek için değil. benden sonra evlenmesinler dediğinin de islami açıklaması var.

Bu da doğru bir yaklaşım değil hatta güzel bir uslup değil bence. Yani sen inandığın için kazanıyorsun ya “başkasını boş ver”. Gibi bir düşünce içeriyor. Bu da bana tezat. Kimse kimsenin inancından mesul değil ama bilgi paylaşılınca güzeldir. Gerisi kim neye inanır inanır..

Ben size anlatayim.

Islam erkege hitap etmez, genelde ey iman edenler diye tüm insanliga seslenir!
Yatak ayirma konusuna gelirsek.
Burada kocasi gecim icin evin disina cikinca, evine kocasinin hoslanmadigi insanlari alan ve mahremini korumayan kadinlara karsi onlara güzelce nasihat edin ve rahatsizliginizi dile getirin, eger umursamazlarsa yataginizi ayirin, hala umursamazlarsa kollarindan tutup sarsin ( orada vurmak degil sarsmak kelime kökü vardir, arapcada kelimeler köklerden gelir) sarstiktan sonra eger rahatsizliginizi gözününe alirlarsa artik onlarin eksiklerini kusurlarini aramayin denilmektedir.

4Kadin konusunu 50 kez yazdim yine yazayim.
O ayet " hadi gidin 4 kadinla evlenin" demiyor.
Bzi zorunlu durumlarda, 4 kadina kadar evlenmeniz icin izin verildi ama sizin icin en hayirlisi tek estir deniyor.

Peki nasil bir zorunluluk.
Almanyada 2. dünya savasi sonrasi bu zorunlulugun yasandigini biliyor musunuz?
Arastirin.
Savas bittikten sonra ülkede erkek nufüsu o kadar azdiki, büyük bir sosyal sorun basgösterdi.
Alman hükümeti bir yasa ile ikinci kadinla evlenen erkege para yardimi verdi.

Demek ki zorunlu durumlar oluyormus, demek ki Allah herseyi bilenmis ve insanlarin karsilasacaklari her durum icin onlara izleyecekleri yolu göstermis.
PEki simdi keyfi olarak cok eslilik yapan var mi?
Var ama Islam insanlarin yaptigi degil, Kuranda bildirilendir.

Miras konusuda acikladim ama yine degineyim.
Herkes islamiyete göre yasasa inanin kadin erkekten daha sanslidir.
Zira kadin bir erkekle evlenirken istedigi miktarda mehir alabilir.
Bu kadinin hakkidir.
Koca, karisinin her ihtiyacini karsilamak zorundadir.
Simdi böyle bir durumda, kadina bu kadar hak veren Allah, erkeginde evlendigi esinin bakimini ve aile gecimini saglamasi icin fazla pay almasini emretmesimi adaletsiz:)

Örtünme konusuna gelirsek, kadinin örtüsü basörtüsü, erkeginki de gözkapagidir.
Yani örtü erkek icinde vardir sadece uygulanisi göz kapagini kapatmaktir.

Peygamber eslerinin evlenmemesi konusu ise.
Onlar Müminlerin anasidir.
Anlatabildim mi?

Rengina açıklamaların güzel. Bilgiye dayalı. Ama inançların etkilenmesi ya da bunun değişmesi o kadar basit değil.
Yani saraylının uzun bir evreden sonra bu şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Ama Müslüman olmayan insanların bir kısmı bir tılsımdan bahseder. Mesela buraya gelir ezan sesinden etkilenir gibi…Bunun dışında olanlar için uzun bir süreç gerekebilir.

Ya iste diyorum ya inanc sadece bir dine inanmaktan ibaret degil. Ben inaniyorum ki Turkiye'de benim gibi dusunup hala kendini musluman addeden de cok kisi vardir. Oyle degil iste... Islamda Kuran'in icinde ne varsa tumune inanmak zorundasin. Oyle "himmm.. iste burasi eskidenmis, simdi bu olamaz.. himm ama burasi iyiyiymis, en buyuk Islamiyet" diyerek inanc olduguna inanmiyorum. Ama kimsenin dinden cikmasini da istemiyorum, yanlis anlasilmasin. Dinler insanlari biraraya getiren cemaat yapan, bir ortak gayede bulusturan, bayramlari, kutsal gunleri ve belirli zamanlarda bulusulan kutsal mekanlariyla, hep beraber ibadet yapmayi saglayan, ruha huzur veren sosyal olgulardir cunki..

Yazılarınızı beğenemedim,burdan söyleyeyim dedim.

haklısın basit değil ama en azından islamın güzel bir din oldugunu bilmeleri bile bizleri mutlu eder.
inanç konusunu da Allah herkese nasip etsin ne diyim.

Son düzenleme:

Yunanistanla müsrik oldugu icin degil herhangi sebeple anlasma imzalasak ve onlar bize anlasmaya uymayarak saldirsa dedim.
Ayyette müsrikler olarak bahsedilmesi, o zaman hac yolundaki insanlara saldirip öldürmesinin tek sebebi din idi.
Yani o kisiler müslüman olduklari icindi.
Bu nedenle o müsrikler denmektedir!
Kusura bakmayin sizinle tartismayacagim.
SOrulariniza cevap veremeyecegimden degil.
Siz sorulariniza cevap almak degil Islami karalamak istiyorsunuz.
Burada size cevap vermem bana zarar vermez ama size verir cünkü daha cok günaha girersiniz.
Cünkü niyetiniz ögrenmek icin sormak degil.
Yok kafanizi karistiran seyleri soracaksaniz buyrun sorun dilimiz döndügünce aciklayalim ama amac sormak olsun karalamak degil!

Son düzenleme:

Guzelim senin okudugun buyuk ihtimal turkceye tercumesi. Tesfir baska . Daha anlasilir 5 yada 10 cilt genelde .

Saraylim icine don ve sor kendine bunca guzellik ve harika sekildeyaratilmis bir varlik olan insan , sadece bu dunyada yiyip icip keyfince yasamak icin gelmis olamaz bu dunyaya . Sonunda mukafati
yada cezasi olmadan niye gelmis olalim bu dunyaya ?

hayır bizler başkalarından da sorumluyuz.
bilmeyenlere anlatmamız gerekir. bile bile yanlışa göz yummak doğru değil.

Iste o Kuran da tekrar dediginiz ayetler varya o ayetler..
Ahhhh o ayetler.
Bir bilseydiniz.
Rabbim affetsin tesbihte hata olmaz, bir anne cocugunu disari yolarken ayni seyleri tekrarlayip dururya.
Cünkü cocuk bir sefer söyleyince anlamaz.
Annede bunu bilir ve durmadan vurgular.

Ahh o ayetler varyaa.
Iste encok o tekrar ayetlerini okuyun arastirin ögrenmek icin yorulun, sonra tekrar yorulun, sonra tekrar yorulun..
Rahman suresinde defalarca " febi-eyyi ala-i rabbukume tu kezziban" yani " simdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlarsiniz" der.
Ama bunun öncesindeki her ayet öyle derin, öyle düsünülmesi gereken ve öyle can alicidir ki.
Iste o ayetler üzerinde cok düsünmek kgerekir!

saraylim basindan beri ben deistim musluman degilim deseydin bunkadar cikismaz seni sorgulamazdim, ancak sen kendini muslumanim ama sunlar bana ters geliyor muslumanim ama suna inanmiyorum gibi yansittigin icin garipsedim ve sorguladim. ama sen yolunu secmis ve dinsiz yasamayi tercih ettiysen bize susmak duser. senin de yapman gereken inanclariyla mutlu insanlarin kafasini bulandirmaya calismak ve kendine ortaklar bulmak yerine din konularindan uzak durmaktir. eger biri birini din adina oldururse o kisiye hakaret edersin ancak bir dine hakaret ediyorsan o dine inananlara da saygisizlik etmis oluyorsun.

Peygamberin hanimlarina kadar geldik sonunda.. Evlendigi eslerinin kimler olduguna hic baktiniz mi? Oyle duskun insanlar filan degil bir cogu.. Bilmem hangi beylik baris olsun diye kizini vermis, falancayi kendine baglamak icin onun da kizini almis, filan.. cogu boyle.. O zamnki beyleri kizlari, niye korumasiz olsunlar.. Bir tanesi de Zeynep.. Hikayesini , kim oldugunu biliyorsunuzdur, anlatmama gerek yok. Bugun bazi Islam ulkeleri belki de bunu ornek alarak evlatliga nikah yapabilme kanunu cikarttilar. Hanimlari deyince laf ille de Hz. Aise'ye gelecek ve burada birileri hop oturup hop kalmaya baslayabilir, ancak sen olsan kimine gore 6, kimine gore 9, kimine gore de 15 yasindaki kizini 54 yasinda bir adama es olarak verir miydin? Al iste bugun muslumanlara kiziyoruz, neden cocuk evlilikleri var diye, neden olmasin ki? Onlarin dunyada en durust, temiz ahlakli, ornek adam olarak aldiklari Hz. Muhammed bile boyle yapmis, o yapmissa iyidir. O hata yapmaz (bu hala soyleniyor, gecen gun burada bir yerde okudum). O zaman ornek alinabilir. Oyleyse kimsenin bugun bu ulkelerde olan cocuk gelinlere kizmaya da hakki yoktur.
Rengina, haklisin. Ben her seferinde yeni sorularla gelebilirim, evet... Ama gercekten sizler bunlari hic dusunmuyor, hepsini de Islamin geregi diye sorgusuz sualsiz kabul mu ediyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…