İnsanin kendi vicdaninin siniri nedir saraylim ?
TEvbe 5.........
Peygamberin hanimlarina kadar geldik sonunda.. Evlendigi eslerinin kimler olduguna hic baktiniz mi? Oyle duskun insanlar filan degil bir cogu.. Bilmem hangi beylik baris olsun diye kizini vermis, falancayi kendine baglamak icin onun da kizini almis, filan.. cogu boyle.. O zamnki beyleri kizlari, niye korumasiz olsunlar.. Bir tanesi de Zeynep.. Hikayesini , kim oldugunu biliyorsunuzdur, anlatmama gerek yok. Bugun bazi Islam ulkeleri belki de bunu ornek alarak evlatliga nikah yapabilme kanunu cikarttilar. Hanimlari deyince laf ille de Hz. Aise'ye gelecek ve burada birileri hop oturup hop kalmaya baslayabilir, ancak sen olsan kimine gore 6, kimine gore 9, kimine gore de 15 yasindaki kizini 54 yasinda bir adama es olarak verir miydin? Al iste bugun muslumanlara kiziyoruz, neden cocuk evlilikleri var diye, neden olmasin ki? Onlarin dunyada en durust, temiz ahlakli, ornek adam olarak aldiklari Hz. Muhammed bile boyle yapmis, o yapmissa iyidir. O hata yapmaz (bu hala soyleniyor, gecen gun burada bir yerde okudum). O zaman ornek alinabilir. Oyleyse kimsenin bugun bu ulkelerde olan cocuk gelinlere kizmaya da hakki yoktur.
Rengina, haklisin. Ben her seferinde yeni sorularla gelebilirim, evet... Ama gercekten sizler bunlari hic dusunmuyor, hepsini de Islamin geregi diye sorgusuz sualsiz kabul mu ediyorsunuz?
Yunanistanla müsrik oldugu icin degil herhangi sebeple anlasma imzalasak ve onlar bize anlasmaya uymayarak saldirsa dedim.
Ayyette müsrikler olarak bahsedilmesi, o zaman hac yolundaki insanlara saldirip öldürmesinin tek sebebi din idi.
Yani o kisiler müslüman olduklari icindi.
Bu nedenle o müsrikler denmektedir!
Kusura bakmayin sizinle tartismayacagim.
SOrulariniza cevap veremeyecegimden degil.
Siz sorulariniza cevap almak degil Islami karalamak istiyorsunuz.
Burada size cevap vermem bana zarar vermez ama size verir cünkü daha cok günaha girersiniz.
Cünkü niyetiniz ögrenmek icin sormak degil.
Yok kafanizi karistiran seyleri soracaksaniz buyrun sorun dilimiz döndügünce aciklayalim ama amac sormak olsun karalamak degil!
Bu zamanda din savaslari yok. Islam ulkeleri kendi iclerinde mezhep savaslari yapiyor. Israil ve Filistin ise toprak savasi... Kuran o zamani anlatiyorsa o zamanda kalmali. BAsortusu o zamanda kadinlari koruduysa birakmali o zamanda kalsin. Bugun oyle bir ozelligi yok cunki. Bugun evimize koca gittiginde elektrikci de gelir, tamirci de... Kocanin hoslanmadigi bir erkek gelirse adam zaten onu bosar, sadece nasihat edip yatagini ayirmakla kalmaz, dovmesini tasvip edecek bir kisi de bulamazsiniz bu forumda, hic ugrasmayin. Miras konusunda Kuran'da bir kac celiskili sureler varsa bile, bugune kadar Islam ulkelerinde ve Osmanlida uygulanis tarzi fikir verebilir. Nisa 11 de mirasin nasil paylasilacagini anlatan surelerden biri, hesaplar biraz karisik ama, icinden cikabilen birileri vardir diye yaziyorum:
"Allah size, çocuklarınızın (mirası) hakkında şöyle tavsiye ediyor. Erkeğe, kadının payının iki katı, fakat, eğer kadınlar ikiden fazla iseler, o zaman terekenin (mirasın) üçte ikisi onlarındır ve eğer o (kadın) bir tek ise, o zaman yarısı onundur. Eğer ölenin çocuğu varsa, onun anne ve babasının herbiri için, bıraktığı mirasın altıda biri pay vardır. Fakat onun çocuğu yoksa ve yalnız ana-baba mirasçı oluyorsa, o taktirde, üçte biri annesinindir (geriye kalan babanındır). Fakat eğer ölenin kardeşleri de varsa, o zaman, altıda biri annesinindir. Bunlar, borcu ödenip ve de vasiyeti yerine getirildikten sonradır. Babalarınızdan ve oğullarınızdan hangisinin fayda bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. (Belirlenen bu paylar) Allah'tan bir farzdır. Muhakkak ki Allah, Alîmdir, Hakîm'dir."
Evet vicdanin siniri olmaz .Vicdaninin siniri ne midir? Vicdanin siniri mi olurmus? Birisinin canini yaktiginda ister istemez aklin ona gidiyor, aman bosver demek zorunda kaliyorsan iste vicdan odur. Birisinin canini yakmak icin bicak gerekmez, bazen selamini almadan gecersin, o bile yeter..
Bu zamanda din savaslari yok. Islam ulkeleri kendi iclerinde mezhep savaslari yapiyor. Israil ve Filistin ise toprak savasi... Kuran o zamani anlatiyorsa o zamanda kalmali. BAsortusu o zamanda kadinlari koruduysa birakmali o zamanda kalsin. Bugun oyle bir ozelligi yok cunki. Bugun evimize koca gittiginde elektrikci de gelir, tamirci de... Kocanin hoslanmadigi bir erkek gelirse adam zaten onu bosar, sadece nasihat edip yatagini ayirmakla kalmaz, dovmesini tasvip edecek bir kisi de bulamazsiniz bu forumda, hic ugrasmayin. Miras konusunda Kuran'da bir kac celiskili sureler varsa bile, bugune kadar Islam ulkelerinde ve Osmanlida uygulanis tarzi fikir verebilir. Nisa 11 de mirasin nasil paylasilacagini anlatan surelerden biri, hesaplar biraz karisik ama, icinden cikabilen birileri vardir diye yaziyorum:
"Allah size, çocuklarınızın (mirası) hakkında şöyle tavsiye ediyor. Erkeğe, kadının payının iki katı, fakat, eğer kadınlar ikiden fazla iseler, o zaman terekenin (mirasın) üçte ikisi onlarındır ve eğer o (kadın) bir tek ise, o zaman yarısı onundur. Eğer ölenin çocuğu varsa, onun anne ve babasının herbiri için, bıraktığı mirasın altıda biri pay vardır. Fakat onun çocuğu yoksa ve yalnız ana-baba mirasçı oluyorsa, o taktirde, üçte biri annesinindir (geriye kalan babanındır). Fakat eğer ölenin kardeşleri de varsa, o zaman, altıda biri annesinindir. Bunlar, borcu ödenip ve de vasiyeti yerine getirildikten sonradır. Babalarınızdan ve oğullarınızdan hangisinin fayda bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz. (Belirlenen bu paylar) Allah'tan bir farzdır. Muhakkak ki Allah, Alîmdir, Hakîm'dir."
saraylım ben islamı kendim öğrendim.
ailem inançsız değil Allahı anlattılar günahı sevabı yeri geldi anlattılar ama dini sorarak arastırarak kendim öğrendim hem de küçük yaşlarda takvim yapraklarından bile okumaya calısırdım hadisleri falan..
yani demek ki sorgulamısım ki bu durumdayım. hala daha aklıma yatmayan yerleri arastırırım. arastırdıgımda mantıksız gelen hiçbir şey yok gerçekten ama dinde her şeyi bilmem mümkün değil cok eksiğim hatalarım var. kimbilir sana anlattıgım kısmı dinin kaçta kaçıdır.
ben körü körüne bir şeye baglanan insan olmadım hiçbir zaman yorumlarımdan anlaşılır aslında.
neyse çıkıyorum yanlış anlattıgım yerler varsa affola gerçekten kılı kırk yararak yazmaya calıstım.
iyi günler.
Guzelim senin okudugun buyuk ihtimal turkceye tercumesi. Tesfir baska . Daha anlasilir 5 yada 10 cilt genelde .
Saraylim icine don ve sor kendine bunca guzellik ve harika sekildeyaratilmis bir varlik olan insan , sadece bu dunyada yiyip icip keyfince yasamak icin gelmis olamaz bu dunyaya . Sonunda mukafati
yada cezasi olmadan niye gelmis olalim bu dunyaya ?
Olur siz islama inanmiyorsunuz diye emeredersiniz Basörtüsü o zamanda birakilir:)
Farkinda misiniz kendinizle celismeye basladiniz.
Az önce Rengina ya " islam tüm zamanlara hitap eden bir din degil mi" diyordunuz, simdi ise birakin o zamanda kalsin diyorsunuz:)
ISlam zamanlar üstü bir dindir ve Kuran da zamanlar üstü bir kitaptir.
Inanmiyorsanizda yormayin kendinizi bu dini karalamak icin yada yok etmek icin.
Zira Ebu Cehil, Ebu Süfyan cok urasti zamaninda..
Evet vicdanin siniri olmaz .
Herkesin vicdani dinidir demistin . Demekki senin dininin siniri yok . ....Sinirsiz ,kuralsiz bir yasam . Yasam ne kadar kuralsiz ve sinirsiz olursa , ruh okadar hapistir saraylim . Asl olan ruhu sinirsizlastirmaktir , yasami kuralkara baglayarak .
:)
HZ. aise kimine göre 9 kime göre 11 miymis:)
Hz. Aise 19 yasinda idi evlendiginde.
Hz Aise nin 9 yasinda yada 13 yasinda Resulü Ekrem efendimize nisanlandigini söyleyen bazi kimselerdir bu söylemlere neden.
Oysaki sahih rivayet ve hadislerin en güvenilir kaynagi Buhari de 19 yasinda olan Aise nin, Hz. Muhammet ile evlendigi günü söyle anlattigi aktarilir.
Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim." (Buhârî, Nikâh 38, 39, 57, 59)
Kusluk vakti giydirilip, kusatilan Hz Aise, kendisini Resulullahin almaya geldigini ve buna sasirdigini söylüyor.
Eger 13 yasinda falan nisanlanmis olsalar neden sasirsin.
Biliyor biri ile evlendiriliyor ama " ogün beni birtek Resulullahin gelisi sasirtti " diyor.
Diger eslere gelince.
Ben tek tek size neden ve nasilini anlatirdim ama cok uzun sürer.
Bazi esleri ile cinsi münasebeti bile olmamistir.
Kimisi islam inancini kabul ettigi icin öldürülmek istenen bir mümine, kimisi baris icin almasi sart kosulan bir kadin.
Zeynebe gelince.
Hic Ahzab suresini okudunuz mu?:)
Okuyun, arastirin sonra konusalim.
Orada Allah in haram kilinan bir seyi kaldirmak istedigini bilen Peygamberin, esinden bosanmak istedigini söyleyen evlatligi zeyd e verdigi nasihat ve neyden korktugu anlatilir.
Peygamber efendimiz biliyordu Allah in haram kilinan birseyi kaldirmak istedigini ve israrla evlatligina " esinle iyi gecin" deyip duruyordu o bosanmak istedikce.
Siz biraz arastirin en iyisi.. Okuyun anlamaya calisin..
Once bir karar ver, Buhari yaptigin alintida 9 yasinda oldugunu soylemis zaten..19u nerden uydurdun?
Zeyneb... Su gibi guzel Zeyneb... Onu peygamberin evlatliginin evine ziyarete gittiginde yikanirken gorup asik oldugu soylenir. Daha sonra Zeyd'den bosattirip kendisinin evlendigi... Halk buna karsi gelmis, uygunsuz bulmus ve sonra da senin bahsettigin sure inmis. Evlatlikla evlenmek de caiz olmus. Allahin tek derdi sanki Hz.Muhammedin evlilikleri imis gibi, bu konuda kac tane sure gelmis. Buna hic bir hak dinde rastlayamazsiniz iste.. Neyse, isteyen istedigine inanmakta ozgur tabii... Ben de dahil.
kısacası saraylım inanıyor musun inanmıyormusun. yoksa kararsızmısın. ben bunu gerçekten bilmek istiyorum.
ok. bakkiim hemen..Oky bu soruya uzun bir cevap verdim ben, bir kac sayfa geride kalmistir. Yani 40 li sayfalarda..
Senin dinin de biraz fazla kuralci ama Aeben'im... Yok, ben almayayim..
Bu konu uçmalı.Tadı kaçmış hepten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?