- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Niye? Ne guzel fikirlerimizi masaya yatirdik, tartisiyoruz. Sen de katil... Ha bak bu arada koyu musluman oldugunu iddia edenlerden daha inancli fakat acik (tanidigim kadari ile oyle oldugunu saniyorum) bayanlar oldugunu da kesfettik.
Peki dinin bu kadar kuralcı olması........eşitlikçi olmaması fakirler zapturapt altına almak için olabilir mi..........insanlar başörtùsù ekmeğini çok güzel yedi ama kul hakkına ses çıkaramadı.........herşey şekilsel.....
Niye? Ne guzel fikirlerimizi masaya yatirdik, tartisiyoruz. Sen de katil... Ha bak bu arada koyu musluman oldugunu iddia edenlerden daha inancli fakat acik (tanidigim kadari ile oyle oldugunu saniyorum) bayanlar oldugunu da kesfettik.
düşüncelerini biraz kendime benzettim burada.. deistsin sanırım.VAlla acikca soylemek gerekirse AKP hukumeti basa gelene kadar muslumandim. Bunlar din, din diye tutturup bir de katakulli isler cevirmeye baslayinca merak edip arastirmaya basladim, aslinda ben neye inaiyorum diye.. Bulduklarim hic kafama uymadi, demek ki dedim oyle kafa kagidinda yazdi diye kalbine de inanc gelmiyormus... Ozellikle de kadinlar hakkinda Kuranda yazan hukumleri begenmemis veinanmamistim. Zaten okudugum kjadari ile kadina da hitap etmiyordu, erkege hitaben yazilmisti ve benden "onlara deyiniz ki" diye bahsediyordu. Feminist bir kadin olarak asla bana uygun degil. 1500 2000 sene once gelmis veya gelmeyip ondan bundan duyduklari ile birileri tarafindan kaleme alinmis hic bir dine inanmiyorum. Inancim Allaha, o kadar... Daha once de yazdim zaten, buradaki insanlarla tek ortak yanim Allaha olan inancimdir diye.. Haa... Ille de bir dine inanmam gerekse idi Hristiyanligi secerdim, Hz. Isanin mucizelerle gelen ve mucizevi bir sekilde giden peygamberler soyundan gelmis gercek bir peygamber olduguna, gercek bir din adami gibi omrunu sadece Allah'in emirlerini halkina iletmekle ugrastigina, dunya lezzetleri ile, kadinlarla hic bir ilgisi olmadigina inandigim icin... Ama o dinde de aklima yatmayan seyler oldugu icin yok, ben boyle iyiyim...
Ben bu konuyu ilk anından beri takip ediyorum.İnanç başörtüsüyle ölçülmüyor yalnızca.Tartışılacak şey var,tartışılmayacak şey var.Kendilerini tebrik ediyorum,zira benim sinirim kaldırmıyor yazmayı.
Valla o zaman farkindaysan basortusu mevzusu weiss gelince acildi. Ondan once cok seyler konusuldu burada.. Neden tartisilmasin? Tartismaya tartismaya bu ulke bu hale gelmedi mi? Islamin guzelligine de inaniyorsaniz, ki oyle oldugunu biliyorum, o da tartisilmaya tartisilmaya birilerinin elinde siyasi koz haline getirilmedi mi? Islam kuruldu kurulali tartisilmasi yasak zaten. O yuzden de din istismarcilari onun ustunden istedikleri gibi at kosturuyorlar, ama size bunlari sorgulamak bile yasak... Ben fikirlerin ozgurce konusulup tartisilmasindan yanayim her zaman.. Guldurse de.. Acitsa da..
düşüncelerini biraz kendime benzettim burada.. deistsin sanırım.
ama bir farkımız ben hristiyanda olmazdım..
İyi de tartıştığınız şeyler ayet.:44:İnanmayabilirsin,o senin seçimindir ama burada çelişki var,bilmem kaç tane ayet inmiş vs.diyemezsin.
Tartışılacak yönü siyasilerin elinde koz olmasıdır senin de dediğin gibi ama o da konularda ne hale geliyor görüyoruz.
İslam tartışmaya karşı değil ama bir nokta da itaat ve teslimiyet dinidir.
Iste, bu vurguladigim yer senin icin tabii ki oyledir, cunki sen Kuran'a inaniyorsun. Ben ise disardan objektif olarak bakiyorum. Yazanlari teslimiyetci bir yaklasimla degil, mantigimla muhasebe ediyorum. Sadece Kuran'in icerigine degil, musluman ulkelerdeki uygulamasina da bakiyorum. Sen kendince haklisin, ben de kendimce..
yanii. önemli olan ruhunuz huzurlu olması.bende böyle mutluyum.Valla bilmem, deist mi oluyorum. Sifat onemli degil, boyle huzurluyum, boyle mutluyum. Kimsenin sucuna, kusuruna ortak degilim, yanlizca kendimden mesulum.
İnancımızı savunmak ne kadar özgürlükse başkasının dini ile dalga geçmekte o kadar saygısızlıktır insanlar yazdıklarına çok nazik cevap veriyor hani bunlar bağnazdı senin tezlerine göre şimdiye kadar çoktaaan taşlanman gerekmezmiydi
inan yada inanma ama biraz saygılı ol lütfen
Ülkelerin hiçbiri gerçek İslamı yaşamıyor ki...Sapkınlıklarını,yedikleri her naneyi İslam'a mal edip kendilerini de rezil ediyorlar,kendileri gibi olmayan masum insanları da vebal altında bırakıyorlar.İnsanlar Arap adetlerini,eski gelenek göreneklerini İslam'a yüklemiş,bu bizde de böyle diğer Müslüman ülkelerde de...
taşlanmak... olmadı işte...İnancımızı savunmak ne kadar özgürlükse başkasının dini ile dalga geçmekte o kadar saygısızlıktır insanlar yazdıklarına çok nazik cevap veriyor hani bunlar bağnazdı senin tezlerine göre şimdiye kadar çoktaaan taşlanman gerekmezmiydi
inan yada inanma ama biraz saygılı ol lütfen
Valla o zaman farkindaysan basortusu mevzusu weiss gelince acildi. Ondan once cok seyler konusuldu burada.. Neden tartisilmasin? Tartismaya tartismaya bu ulke bu hale gelmedi mi? Islamin guzelligine de inaniyorsaniz, ki oyle oldugunu biliyorum, o da tartisilmaya tartisilmaya birilerinin elinde siyasi koz haline getirilmedi mi? Islam kuruldu kurulali tartisilmasi yasak zaten. O yuzden de din istismarcilari onun ustunden istedikleri gibi at kosturuyorlar, ama size bunlari sorgulamak bile yasak... Ben fikirlerin ozgurce konusulup tartisilmasindan yanayim her zaman.. Guldurse de.. Acitsa da..
Ülkelerin hiçbiri gerçek İslamı yaşamıyor ki...Sapkınlıklarını,yedikleri her naneyi İslam'a mal edip kendilerini de rezil ediyorlar,kendileri gibi olmayan masum insanları da vebal altında bırakıyorlar.İnsanlar Arap adetlerini,eski gelenek göreneklerini İslam'a yüklemiş,bu bizde de böyle diğer Müslüman ülkelerde de...
Sen tartışmıyorsun ki.. ya hakaret ediyorsun, ya iftira atıyorsun, olmadı alay ediyorsun. bu neden böyle neden şöyle diye sormuyorsun. işine yarayacağını düşündüğün kısımları cımbızlayıp islamı bu şekilde alt etmeye çalışıyorsun ama çok yanlış yoldasın be saraylım, çookk
Onu bilemiyorum iste... Oyle diyorlar ama ben bir tane ornek musluman ulke goremedim bu konuda.. Yani herkes mi yanlis uyguluyor? Simdi birsey diyecegim kizacaksiniz ama, bir yandan da asli bozulmamis tek din denir Islamiyet icin... Ama aslinin uygulandigi tek bir ulke goremiyoruz? Bu bir celiski degil de nedir yani? Zorladiysam tartismayi birakabilirsin, deger verdigim uyelerden birisin, seni kirmak istemem.
Yolcu, ben ne hakaret ettim, ne de iftira attim. Neyse o. hadi goster bir tane hakaret lafimi? hadi... Bak 50 sayfa yazmisim, bir suru vardir o zaman... Hadi goster iftirayi, hakareti.. nerde? Bir tartismada en nefret ettigim sey iste bu. Tartisma adabiniz yoksa, tek tarziniz saldirip hakaret etmek, iftira atmaksa bana cevap yazmayin kardesim. Ugrasamam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?