Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Benmi ayıp ediyorum insanlar sustukça yükseldinde yükseldin artık ayetleri Peygamberi eleştirmeye vardırdın hala daha susuyorlar ve ben hayretle susuşlarını izliyorum

Kizin fikri ve rizasi olmadan evlendirilemeyecegini ilk kez senden duyuyorum. Butun musluman ulkelerde baba kizini istedigine verir cunki... Turkiye'nin de bircok yerinde bu boyledir. Bu ulkede musluman basbakan deyip yere goge koyamadiklari zat hakkinda "ama ya hirsizlik iddialari, yolsuzluk iddialari, onlar yargiya gitmeyecek mi" dedigimizde kiyamet kopuyor, hatta "caldiysa benim parami caldi" diyen bile cikti. Bu insanlar da musluman, hem de koyu musluman olduklarini iddia eden kesimden insanlar.. Imanlarinin zayif oldugunu soylesek gulerler bize herhalde..

Benmi ayıp ediyorum insanlar sustukça yükseldinde yükseldin artık ayetleri Peygamberi eleştirmeye vardırdın hala daha susuyorlar ve ben hayretle susuşlarını izliyorum

Ben kimseye susun demedim ki... Tam tersine konusun dedim... Fikirlerinizi soyleyin dedim. Peygamberin hayatinda olanlar kimseniin bilmedigi seyler degil, yalan olsaydi susmazdi kimse merak etme.. Sen konus onlarin yerine oyleyse.. Sen yazmasini bilmiyor musun? Neye itirazin varsa soyle. Niye baskalarindan bekliyorsun ki herseyi? Ne oldu? Bana iftira atiyorsun, hakaret ediyorsun demekten baska gecerli bir laf gelmedi mi aklina..
BAk tekrara soyluyorum. Ben tartismaya acigim, ama boyle havadan iftiralarla saldiracaksan hic ugrasamam seninle de Yolcu ile de...

''Medine'de Ensar'dan Hidam'ın kızı Hansa bir ara Aişe validemize gelir ve sorusunu şöyle sorar:

- Valide! der, babam beni itibarlı bulduğu akrabasıyla evlendiriyor. Bana sorma gereği duymuyor. Ben de bundan rahatsızlık duyuyorum. Ben bir kız olarak hayat arkadaşımı seçme hakkına sahip değil miyim?. Babamın seçtiğini seçmeye mecbur muyum?

Aişe validemizin cevabı:

- Şu anda Resulüllah evde yok. Birazdan gelir. Sorunu O'na soralım, cevabını da O'ndan alalım. Sen biraz bekle.

Az sonra Efendimiz (sas) teşrif eder. Aişe validemiz de kendisine Hansa'nın sorduğu soruyu aynen sorar:

- ‘Kızın seçme hakkı yok mu?' der. Hansa bana böyle bir soru sordu. Babası Hidam onu itibarlı bulduğu bir akrabasıyla evlendiriyor, kızcağıza sorma gereği de duymuyormuş?

Bu soruya Efendimiz özel bir ilgi gösterir ve ilk emrini verir:

- Hemen kızın babası Hidam'ı bulup getirin!..

Medine'nin yerlilerinden olan Hidam aranıp bulunur.

- Resulüllah seni istiyor, derler.

Telaşla huzura giren Hidam'a Efendimiz'in ilk sorusu:

- Hidam! Sen kızına sorma gereği duymuyor da kendi beğendiğini mi beğenmeye zorluyorsun?

- Ya Resullellah, benim beğendiğim iyi bir ailenin akıllı bir çocuğudur. Kızıma layık olan da odur!.

- Hidam, seçtiğin bu gençle hayatı yaşayacak olan sen misin, yoksa kızın mı?

- Kızımdır ya Resulellah!.

- Öyle ise hayatı kim yaşayacaksa seçim de onun hakkı değil mi? Kızın yaşayacağı genci seçme hakkına sahip olmazsa, seçmediği gençle nasıl mutlu yaşayacak?

Efendimiz son sözünü söyler:

- Hemen kızına sormadan yaptığın bu anlaşmayı durdur!..

İşte bu sırada ötelerden bir ses gelir:

- Ya Resulellah, babamın seçtiğine artık ben de evet, diyorum. Nikahı bozmasın!.

Bundan sonra da şu fevkalade güzel açıklamayı yapar Hansa, der ki:

- Babamın kendi seçtiğini seçmeye beni mecbur bırakması, kızların seçme hakkı yoktur gibi bir düşüncenin yayılmasına sebep oldu. Bu yüzden sorma gereği duydum. Şimdi anlaşıldı ki, kızların seçme hakkı vardır. Ailesi kendi seçtiğini seçmeye kızlarını zorlayamaz. Kızların bu hakkı kesinleşmiş oldu. Artık ben babamın seçtiğine kendi isteğimle evet, diyorum. Sözünden dönme durumunda kalmasın babam!..''

Alıntıladım,kıssa da budur. Diyorum ya,gerçek İslam nefsimize ağır gelir bizim.Kabul edelim ya da etmeyelim,gülerler mi ağlarlar mı halimize bilemem ama olay bundan ibaret.Bir düşün...Neden bu kadar fakir var hep Müslüman geçinen ülkelerde ? Herkes zekatını verse,yılda bir kez,malının kırkta birini,memlekette fakir kalmaz. İslam devletinde yöneticiler herkesi kollamak,gözetlemek zorundadır.Hz.Ömer zamanında bir kadın çocuklarına taş kaynatırmış.Onun halife olduğunu bilmeden beddua ediyormuş,Ömer bizi görmüyor,Allah'a havale ediyorum,o yöneticiyse,halifeyse bana yardım edecek diye...Sırtında un getirip helallik istemiştir halife ondan.Sorarım sana hangi yönetici yapar bunu şimdi ?

……….

saraylım rica etsem bence düşüncelerini yazma. çünkü tabu olan şeyler var. tepki alıyorsun. taşlanmaya kadar gider diyede uyarıldın.
gerek yok bence. isteyen inanır isteyen inanmaz. insanlar kutsal bildiklerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyorlar. herkesmi hayır ama bir çoğu öyle.
mesela bende sorgıulanmayı sevmiyorum. geçenlerde birii(, yok kendis ibu sitede artık,) ,buna kalktı. gerek yok dedim ona cevap vermedİm.
gerçektende onunla bu inancımı tartışmak zorunda değilim. çünkü sonuç belli. gerilim..
lütfen bence yazma artık. kimse gerilmesin.

Son düzenleme:
iyi de arkadaş taşlanmayı ;
yani dinimiz böyle olsa taşlanırdın anlamında söylemiş nasıl okuyorsunuz yorumları ya !

iyi de arkadaş taşlanmayı ;
yani dinimiz böyle olsa taşlanırdın anlamında söylemiş nasıl okuyorsunuz yorumları ya !

sen nasıl okuyorsun acaba

ayy okypete ne taşlanması hani bağnazdı cevap bile yazmıyorlar dedim o cümleden taşlanma kelimesini alıp cımbızla çıkarmanın alemi yok o cümlenin başı var sonu var bir anlam bütünlüğü var

ayy okypete ne taşlanması hani bağnazdı cevap bile yazmıyorlar dedim o cümleden taşlanma kelimesini alıp cımbızla çıkarmanın alemi yok o cümlenin başı var sonu var bir anlam bütünlüğü var
taşlanırdın kelimesini kusura bakma iyi niyet olarak alamıyorum ben.

sen nasıl okuyorsun acaba

bağnaz dediğin insanlar eğer bağnaz olsaydı seni taşlarlardı anlamında okudum ....
seni taşlarız anlamı yok orada iyi anlamay çalışın
saraylım karşı tarada bağnazsınız diyor arkadaş da bağnaz olsak böyle yapardık bizde bağnazlık yok diyor ...

Guzel bir hikaye.. Ikisi de... Bazi padisahlar ikinci dedigini uygulamis.. Yanlis olmasin, galiba Kanuni kendini herkesten mesul tutarmis. Ancak ilk hikayende olanlari ancak bazi buyuk sehirlerde sikca gorebiliyoruz. Anadolu'nun cogu yerinde kizlarin secim hakki yok. Diger musluman ulkelerde nerdeyse hepten yok zaten.. SAdece es secme haklari degil, daha yanisira bircok haklari..

Dogru soyluyorsun. Zaten sikildim bu konudan.. Ama durmadan birseyler soruyorlar diye cevap vermek zorunda kaldim. Tabi, haklisin, tabu oldugu icin simdiye dek kimse konusmaya tartismaya cesaret edememis. Ama konusmak, tartismak lazimdi, neyse.. Aslinda iyi bir tartisma oldu diye dusunuyorum ben gene de.. Tabulari yikmak lazim..

kimse taslamaya gider diye uyarmadi. kimse saraylima inanmadigi icin de kizmiyor. kendi inanmadiklarina baskalarinin da inanmamasini istiyor ve bunu dikte ediyor. tartismak istediklerini tartisabilecegi bu konularda hassas olmayan veya ateist-deist olan insanlarin forumlarinda sosyal paylasim sitelerinde rahatlikla tartisabilir. amaci fikirlerini dikte etmek. insanlari yanlis birseye inandiklarina ikna etmek.

feminist oldugunu savunuyor, dinler kadina hak vermiyor diyor ama kendi hur iradesiyle basini orten bayanlari okula almayanlari destekliyor.
bir insan fikir ve din ozgurlugu kadin erkek esitligini destekliyorsa her konuda destekler.

yazdigim cogu cevabi saraylim inansin ikna olsun diye yazmadim, saraylimin kafasini bulandirmaya calistigi insanlarin soru isaretleri icin yazdim.

siz de ufak bir ironiyi alip aman bizi taslayacaklar moduna girmeyin. kimsenin kimseyi inanci icin elestirdigi yok. daha dogrusu musluman olmayanlar inanclilari elestiriyorlar sadece.

İnsanlar Müslümanlığı,Araplaşmak gibi anlamış.Cahiliye devrini de araştır istersen,şu an kadına yapılan ne kadar pislik varsa hepsi o dönemdedir ama ne tezattır ki şu an bütün İslam coğrafyalarında Cahiliye adetlerini görebilirsin.

Atma kiz sen de... Bozacinin sahidi siraci.. Burada bagnaz lafi filan gecmedi, o kendi yakistirmis..

Saraylımla en cok bu konuda ben yorumlaştım ama ikna etmek için değildi.
yani kendi amacımı söyleyeyim de yanlış anlaşılmasın. zaten sevdiğim bir üyedir kendisi de.
ben islamın yanlış tanınmasından duydugum rahatsızlıgı ve bildiğim doğruları dile getirdim

Son düzenleme:
benim burada gördüğüm bir yere gelindiğinde dur orada ileri gitme denmesi. çünkü kutsal sayılan şeye laf ediildimi hele iş inanca girince çoğumuz bunu kaldıramayız.. buradada görüyorum. çok ılımlı yaklaşan arkadaşlar bile dikkat et demiş.
herkesin hassas noktası din çünkü. onu eleştirilmesi hele ayetler olunca insanlar rahatsız oluyor.
bende bunu demek istiyorum. uzatmanın anlamı yok. insanlar gerilmesin.
baş örtüsü konusunda zaten düşüncemi belli benim. sadece insanların sınırlarını zorlamanın anlamı yok. birisi benim sınırlarımı zorlarsa bende tepki veririm. ha hakaret edermiyim yok. ama hoşlanmam. çünkü bunlar çok hassas konular.
.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…