Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Hepinizin hakkını vereyim, bu ara maşaallah siyaset bölümünde çok güzel yorumlar oluyor, tartışmalar minimum seviyelere indi.
Sanırım hepimiz birbirimizi anlamaya, farklı yönlerimizi keşfetmeye başladık, bu da çok memnuniyet verici.

Hep böyle uzlaşı içinde olsak keşke. En azından siyasette hararetli konuşmalar sonrası kırdıklarımızın gönlünü alsak

İyi , insanlar iş görüşmesine giderken sakallı gitsinler .

Iman varsa imkan da vardir. Bende almanyada yasiyorum ve okulda namazimi kilabiliyorum cok sükür. Bütün ögretmenlerim bilir namaz kildigimi bazen bu yüzden derse gec kaldigim olur, hepsi anlayisla karsilarlar. Okulda namaz odasi bile var yani.

Biz kendimizi oldugumuz gibi kabullenmessek, kendi inancimizi yasayamassak diger insanlarin bize saygi duymasini bekliyemeyiz. Ben böyleyim namazimi kilarim salakimi da uzatirim demeli insan. Zaten o is yerindeki adam benim namazima niyazima dinimle ilgili biseyimi kabullenmiyorsa varsin olmasin o is.

Son düzenleme:
Kıllı mı gezelim:26:
İslamın ilk temeli değilmi temizlik:44:

Namazına kimse karışamaz da. Sakala karışan yer çok.

Aslında ban sisteminin değişmesinin sadece ilk iki güne etkisi oldu munem
gerçi benim kimseye garezim yok ama içimizdekiler öyle ya da böyle dökülünce rahatladık sanırım

sonra da asıl olması gerekeni kendi kendimize bulduk. eskisinden daha mı iyi oldu ne

Namazına kimse karışamaz da. Sakala karışan yer çok.

Hic öyle deme canim. Burda sirf kapali diye ise alinmayan bi arkadas var. Dava acti sirkete ve yillar sonra actigi davayi kazandi. Insanin elinde olan bisey. Sirf sakalla bitmiyor böyle seyler...

Hic öyle deme canim. Burda sirf kapali diye ise alinmayan bi arkadas var. Dava acti sirkete ve yillar sonra actigi davayi kazandi. Insanin elinde olan bisey. Sirf sakalla bitmiyor böyle seyler...

İyi uğraşmış. Helal olsun :)

hahahah bu yorumlari ben kacirmisim
sizi gidi cimcimeleeer beni kib lediniz haaa nasil kiydiniz banaa
sorchim bende unuttum bende sendenim kizlar üzülmeyin takmayin kafaya insalik hali kimse 4 4 lük degil da

sorchim bende unuttum bende sendenim kizlar üzülmeyin takmayin kafaya insalik hali kimse 4 4 lük degil da

en cok ben kibledim
ya uff sorma valla insan üzülüyor sonrasında.

siyaset olmasa biz ne güzel anlaşıyoruz halbuki

tamam doğru söylüyor ama iş hayatında işverenler sakalı uzamış karışmış çalışan istemiyorlar
nasıl traş olmalılar o zaman :26:

o zaman yanlış söylüyo.yani 'jiletle' demesi sadece jiletle alındığı zaman günah atıyorum başka bi şeyle alındığı zaman günah değil gibi bi sonuç çıkıyo ortaya.açıklayıcı olarak herhangi bir kesici aletle kökten alması deseydi belki bu kadar tartışma konusu olmazdı

Çoğu islam alimlerine göre, evet erkeğin sakalını traş etmesi caiz değildir. Yalnız sünnete uymak için sakal bırakıp sonra traş eden için geçerli.
Hiç sakal bırakmayıp sürekli traşını yapan erkek için geçerli bir hüküm değildir bildiğim kadarı ile...

Regl döneminde saç boyatmanın herhangi bir sakıncası yoktur sadece oldukça koyu renk saçların açılma işlemlerinde özellikle röfle ve balyaj gibi uzun
işlemlerin regl döneminde yapılmaması öneriliyor.

Araştırmacılar regl döneminde kadınların vücut ısılarının daha yüksek olduğunu söyleyerek saç boyama işleminde renk tutmasının zorlaşabileceğini bu sebeple
açıcı ve renk değiştirme işlemlerinin regl sonrasına bırakılmasını öneriyorlar.

evet canım bunu ben de düşündüm.
yüzü tertemiz edecek bir alet kullanılmaması demek daha uygun olur sanırım:26:

evet canım bunu ben de düşündüm.
yüzü tertemiz edecek bir alet kullanılmaması demek daha uygun olur sanırım:26:

evet bunlar gibi bi çok açıklaycı şey söylemeyi tercih edebilirdi.
zaten bütün sorunlar anlaşmazlıklar tartışmalar böyle basit bi nedenden dolayı çıkıyo.yeteri kadar açıklama yapılmıyo.hem böyle diyerek insanlar bence biraz da olsa yanlış yönlendiriliyo gibi oluyo.

Buna sevindim işte Yok ben seni kiblemedim

Bende böyle düşünüyorum.

Mezhepler arasında bile birbiriyle çelişen hükümler var , Peygamberler haricinde kimse hatasız değildir.

Her yaptığım kocamın iznine tabiyse Allah bana neden akıl vermiş , kadın da muhakeme yeteneği yok mu bu durumda ?
Her zaman aklımı kurcalayan durumdur bu.

Hijyen onusuna katılıyorum kesinlikle ama şeytan oturur derken hadis mi var ? Mecazen mi söylendi ?
İvit :) regl iken tüyleri kesmek ve saç boyamak.
Kuaförler , güzellik uzmanları regl dönemi boya yapmayı önermez , boya tutmazmış , alınan tüyler erken uzarmış. Hormonlar çok aktif olduğundanmış.

Siyah renk haram diye duymuştum ama sebebini bilmiyordum , öğrenmiş oldum.
Fakat mantıklı gelmedi. Zaten kadın süsünü sadece helaline gösterebilecekken , eşimize daha genç gözüksek fena mı olur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…