Cumartesi çalışmak zorunda olmak..

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Merhabalar,

uzun zamandır canımı sıkan ve bu konuda birlikte paylaşım yapabileceğimizi düşünüyorum.

Özel sektörde çalışıyorum ve Cumartesi günleri işe gitmek kadar iğrenç bir durum olamaz.

akaşama ne bir misafir ağırlayabiliyorum dilediğimde, ne temizlik yapabiliyorum istediğim gibi... Cumartesi günüm anlamsız bir şekilde çöpe gidiyor.

Hele bir de ailem başka bir şehirde... onların yanına bile gidemiyorum 2 geceliğine :43:

sat 13 e kadar çalışıyoruz ve ben saat 14 te evde oluyorum. Aramızda aynı şekilde çalışıp herşeyi düzene sokabilen varmıdır ?

Son düzenleme:
aynı durumdayız bende çalışıyorum sözde 3 e kadar ama akşamı bile bulabiliyor bazen ve en sıkıcı olan durum cumartesi ne bir telefon ne bir hesap ne bir insan geliyor boş boş oturuyoruz burda kadınlar kulübünde takılıyorum en azından vakit geçiyor..

Merhabalar,

uzun zamandır canımı sıkan ve bu konuda birlikte paylaşım yapabileceğimizi düşünüyorum.

Özel sektörde çalışıyorum ve Cumartesi günleri işe gitmek kadar iğrenç bir durum olamaz.

akaşama ne bir misafir ağırlayabiliyorum dilediğimde, ne temizlik yapabiliyorum istediğim gibi... Cumartesi günüm anlamsız bir şekilde çöpe gidiyor.

Hele bir de ailem başka bir şehirde... onların yanına bile gidemiyorum 2 geceliğine :43:

sat 13 e kadar çalışıyoruz ve ben saat 14 te evde oluyorum. Aramızda aynı şekilde çalışıp herşeyi düzene sokabilen varmıdır ?

bizde 1 hafta c.tesi gidiyoruz 1 hafta gitmiyoruzzz...çok can sıkıcı bir durummm c.tesi çalışmakkk:31::31::31:

Bende çalışıyorum c.tesileri.13 paydos saati sözde ama ben çalışmaya başladığımdan beri 4 den önce çıkmadım hiç.Nefret ediyorum yaaa:47:

aynı durumdayız bende çalışıyorum sözde 3 e kadar ama akşamı bile bulabiliyor bazen ve en sıkıcı olan durum cumartesi ne bir telefon ne bir hesap ne bir insan geliyor boş boş oturuyoruz burda kadınlar kulübünde takılıyorum en azından vakit geçiyor..

biz neden çalışıyoruz biliyormusun ? Aşağıdaki atölyedeki işçiler cumartesi günleri şehir dışında çıkıp makine kurulumu yaptıkları için.
Cumartesi günleri de genelde boş boş oturuyoruz. O kadar saçma ki !

Ve bu konuda kimseye taviz vermiyorlar.

Şimdi bugün gelmişler, hafta arası sabah 9 akşam 18 çalışmayı teklif ediyorlar. Normalde sabah 8:00- Akşam 17:00 çalışıyorduk...

Allahım ne diyim ! Bir an esiyorlar kafama işten çıkasım geliyor.

ben cumartesı gunlerı evdeyım cok sukur onceden cumartesılerı calışıyordum sımdı calışmıyorum ama ıkı gun tatıl olmasına ragmen sıkıntı yasıyorum bazen Allah yardımcınız olsun

Merhabalar,

aynı durumdayız canım, bende cmt yarım gün çalışıyorum.13 de işten çıkıyorum kızımı alıp eve gitmem saat 15 i buluyor.

ben uzun zamandır çalıştığım için düzene soktum herşeyimi diyebilirim.şöyleki..

haftasonuna mümkün olduğunca çamaşır bekletmiyorum hepsini hafta içi akşam yıkayıp,evde kurutup ütüye atıyorum.

hafta içi en az iki kere ev süpürüp toz alıyorum ki haftasonuna evim savaş alanına dönmesin diye.

tabii gün aşırı kullandığım balkonumu da yıkıyorum ki eve toz girmesin diye..

tuvalette banyoyu söylememe gerek yok onlar zaten düzenli yıkanıyor bende..

nevresim deişecekse cuma akşamları deiştirip makinaya atıyorum.bazen sabah bazen akşam seriyorum.cmt günleri trafik olmadığı için her zamanki saatimden biraz geç çıktığım için evden,kızımın odasını ve kendi odamı toplayıp çıkıyorum.bu yüzdende eve geldiğimde evim derli toplu oluyor.

cuma akşamları mutlaka yemek yapıyorum öyle şaşalı yemek deil bi çorba bi bezelye gibi.düdüklüm bu konuda en büyük yardımcım.pilav salata gibi şeyleri cmt günene bekletiyorum.

ha eğer misafirim gelecekse kafamda neler yapmam gerektiğini tasarlıyorum.misal kek,börek poğaça mı diyelim.

o akşam 11 de deilde 12 de yatıyorum keki ve poğaçayı yapıyorum.

cmt iş çıkışı misafirim varsa bide dört nala koşarak geliyorum eve:1::1:

benim en büyük avantajım çok hızlı olmam,yapı olarakta aceleciyimdir zaten ha bide eşim çok dağınık deil oda bir artı bana:16::16:

tabi bunları yapmak için bi çok şeyden vazgeçmen gerekiyor.misal dizi seyretmek gibi.ben yalan dünyadan başkasına bakamıyorum mesela..

bide pazarları 10 gibi kalkıyorum,güzel bi kahvaltıdan sonra eşimle beraber tekrar evi toplayıp süpürüyoruz sonra doğru gezmeye..ütüyüde pazar akşamı yada yalan dünya yı izlerken yapıyorum.:34::34:

Bizim genelde c.tesi hesap görülüyor,patronun arkadaşları geliyor,o çıkmadığı için bizde başının bekliyoruz resmen.Adam oturup nette okey oynuyo odasında,biz de mal mal bekliyoruz.
Kimse de çıkıp demiyor ki "arkadaş biz senin keyfini beklemek zorunda mıyız?"

Burda çoğu firmada kış saati uygulaması var.normalde 6da çıkan firmalar kışın 4de kapanır ve ctesi çalıştırmazlar.Biz eşşek gibi çalışıyoruz.Saçımı başımı yoluyorum sinirden ya:27:

Merhabalar,

Senin yine yarım günmüş. Ben cumartesi 6 da çıkıyorum. Sonra anneme gidip oğlumu alıyorum ,sonra evime gidiyorum en erken 8 gibi evde oluyorum(annemde kalmazsam)
Özel sektör=eziyet

bende aynı dertten muzdaribim.cumartesi günleri 2 ye kadar çalışıyoruz.eve gitmem 4 buçuğu buluyor.Gün bitti zaten.o saatten sonra temizlik mi yapayım,kendime mi vakit ayırayım ne yapayım bilemiyorum.Ben şöyle bir düzen getirdim kendime canım.Haftaiçi akşam yemekten sonra hergün bir iş yapıyorum..Bir gece makineye çamaşırlarımı atıyorum.Ertesi gün kuruyanları ütüleyip yerlerine yerleştiriyorum.Bir akşam süpürüp toz alıyorum.wc banyo temizliğini 2 günde bir yapıyorum..Gece yatmadan yarım saat önce ortalığı topluyorum böylece ertesi gün işe gitmek için evden çıktığımda düzenli bir ev bırakmış oluyorum arkamda..

aynı durumdayız canım, bende cmt yarım gün çalışıyorum.13 de işten çıkıyorum kızımı alıp eve gitmem saat 15 i buluyor.

haftasonuna mümkün olduğunca çamaşır bekletmiyorum hepsini hafta içi akşam yıkayıp,evde kurutup ütüye atıyorum.

hafta içi en az iki kere ev süpürüp toz alıyorum ki haftasonuna evim savaş alanına dönmesin diye.

nevresim deişecekse cuma akşamları deiştirip makinaya atıyorum.bazen sabah bazen akşam seriyorum.cmt günleri trafik olmadığı için her zamanki saatimden biraz geç çıktığım için evden,kızımın odasını ve kendi odamı toplayıp çıkıyorum.bu yüzdende eve geldiğimde evim derli toplu oluyor.

cuma akşamları mutlaka yemek yapıyorum öyle şaşalı yemek deil bi çorba bi bezelye gibi.düdüklüm bu konuda en büyük yardımcım.pilav salata gibi şeyleri cmt günene bekletiyorum.

ha eğer misafirim gelecekse kafamda neler yapmam gerektiğini tasarlıyorum.misal kek,börek poğaça mı diyelim.

benim en büyük avantajım çok hızlı olmam,yapı olarakta aceleciyimdir zaten ha bide eşim çok dağınık deil oda bir artı bana:16::16:

tabi bunları yapmak için bi çok şeyden vazgeçmen gerekiyor.misal dizi seyretmek gibi.ben yalan dünyadan başkasına bakamıyorum mesela..

bide pazarları 10 gibi kalkıyorum,güzel bi kahvaltıdan sonra eşimle beraber tekrar evi toplayıp süpürüyoruz sonra doğru gezmeye..ütüyüde pazar akşamı yada yalan dünya yı izlerken yapıyorum.:34::34:

Terminatör gibisin ! Ben senin gibi olamam herhalde. Bu kadar enerjiyi nerden buluyorsun ? Ne yiyor ne içiyorsun ? :9:
Bize de sırrını ver. Bende çocuk mocuk hiç birşey yok... Knock Out oluyorum akşamları...

yazdıklarımı okurken yoruldum beee...

ama normalde hiç yorulmuyorum bana çok sıradan geliyor.

bu arada yazmayı unutmuşum 140 mt karelik bi evde oturuyorum bu yüzden salonu kullanmıyoruz ayda bi orayı temizliyorum.diğer odalarım standart büyüklükte olduğu için temizlemesi kolay oluyor.

bide ben ıvır zıvır sevmem ortada öyle sehbam felanda yoktur sade bi evim olduğu için temizlemesi daha kolay olur.

ha cam silme zamanı gelince dışını eşim, içini ben silerim.bi de 4 aydan 4 aya halı silinir onuda eşim halleder:1::1:

Bizim genelde c.tesi hesap görülüyor,patronun arkadaşları geliyor,o çıkmadığı için bizde başının bekliyoruz resmen.Adam oturup nette okey oynuyo odasında,biz de mal mal bekliyoruz.
Kimse de çıkıp demiyor ki "arkadaş biz senin keyfini beklemek zorunda mıyız?"

Burda çoğu firmada kış saati uygulaması var.normalde 6da çıkan firmalar kışın 4de kapanır ve ctesi çalıştırmazlar.Biz eşşek gibi çalışıyoruz.Saçımı başımı yoluyorum sinirden ya:27:

kış saati uygulamasımı ? nasıl oluyor o ? TR yaşıyorsun değilmi ?

hepimiz aynı durumdan muzdaripiz arkadaşın dedigi gibi çıkış 15.00 patron ve yandaşları geçip kahkaha atarak askerlik anılarını konuşuyorlar bizde saf saf onlar gidinceye kadar bekliyoruz biride çıkıp niye bekliyoruz abi demiyor zaten yeniyim bu şirkette bişey diyemiyorumm..arkadaşlarım arıyor buluşmak için yanlarına gittigimde saat 9 u buluyor nerdeyse cumartesileri telefonumu kapatıcam birde evli olsam kocamı bile yatmadan yatmaya görürüm heralde offfsss

yaa bende özel sektördeyım cumartesi 1 cıkıyorum evde olmam 2 yi buluyor kızı al eve geç 3 oluyor

aynı benım maratonu anlattın valla hep bi koşturmaca ve gönül almaca derdiyle yanıyorum. yemekte pek problem olmuyor ne bulsak yiyoruz Allahtan eşim yemek seçmiyor bende her daim diyette olduğumdan sorun olmuyor yemek
ama temizlik çamaşır ütü offfffff
yılbaşından sonra cumartesi kaldırılma ihtmali var inşallah olurda rahatlarım

yaa bende özel sektördeyım cumartesi 1 cıkıyorum evde olmam 2 yi buluyor kızı al eve geç 3 oluyor

aynı benım maratonu anlattın valla hep bi koşturmaca ve gönül almaca derdiyle yanıyorum. yemekte pek problem olmuyor ne bulsak yiyoruz Allahtan eşim yemek seçmiyor bende her daim diyette olduğumdan sorun olmuyor yemek
ama temizlik çamaşır ütü offfffff
yılbaşından sonra cumartesi kaldırılma ihtmali var inşallah olurda rahatlarım

keşke bizde de kaldırılsa.... off off

Terminatör gibisin ! Ben senin gibi olamam herhalde. Bu kadar enerjiyi nerden buluyorsun ? Ne yiyor ne içiyorsun ? :9:
Bize de sırrını ver. Bende çocuk mocuk hiç birşey yok... Knock Out oluyorum akşamları...

ne yiyip ne içmesi anam,diyetteyim bildiğin aç geziyorum:1::1:

ben akşamları 7 de evde oluyorum 9 gibi geliyor eşim.bu 2 saatlik boşlukta yapıyorum işlerimi.tabii her gün deil bu yaptıklarım çoğu zaman eve girer girmez oturduğumda oluyor.

ama ben dediğim gibi herşeyi düzene oturttum.mesela salı ve perşembeleri sadece ev süpürüp toz alıyorum.çamaşırı geçte olsa yıkıyorum ,bazen kızım kurabiye isitiyor bide üstüne ona kurabiye yapıyorum..kızım gelince yarım saat bide onun odasında oyun oynuyorum..

yoruluyorum elbet misal yatağa bi yatıyorum baktım ki sabah olmuş:1::1:

Anammm Mev*Can ım sen neymiş öyle :53: Sanki bikaç ay sonraki kendimi gördüm sende :1:
Bizim ayda 1 cumartesi günleri nöbet sistemi olduğu için o zamanlar geliyorum işe.Saat 1 olunca da çıkıyorum...
Tek avantajım inşallah eşimle aynı şirkette çalıştığımız olacak sanırım :44:

hepimiz aynı durumdan muzdaripiz arkadaşın dedigi gibi çıkış 15.00 patron ve yandaşları geçip kahkaha atarak askerlik anılarını konuşuyorlar bizde saf saf onlar gidinceye kadar bekliyoruz biride çıkıp niye bekliyoruz abi demiyor zaten yeniyim bu şirkette bişey diyemiyorumm..arkadaşlarım arıyor buluşmak için yanlarına gittigimde saat 9 u buluyor nerdeyse cumartesileri telefonumu kapatıcam birde evli olsam kocamı bile yatmadan yatmaya görürüm heralde offfsss

bizimkiler de cumartesi günleri lakayıt davranıyorlar. ben de çalışmıyorum. Soran olursa, cevabım hazır..

Back
X