Cumartesi çalışmak zorunda olmak..

Çalışanın hali kötü.Hele kışın!
Hava erkenden kararır,dışarısı soğuk.
Benim hepten içler acınası bu aralar,iki ablamda hamile,işten çıktığımda bir akşam büyüğüne,bir akşam küçüğüne gidiyorum.bulaşık,ütü bilmem ne.11 gibi evde oluyorum.filmi filan geçtim,2 sayfa kitap okumaya niyetlensem uykum geliyor.uyuyorum.
Bak eve giderim bugün,kesin ablamlardan biri bizdedir.E ben dinlenicem diyip çekilemiyosun da odana.
Neyse 2 haftaya kadar doğuruyolar,hem de aynı gün :37:
Ben oh be doğuruyolar kurtulucam diye seviniyordum.nerdee?
Bir de çocuklara yardıma gidicem.ay allahım anlatırken bir tuhaf oluyorum daha!

neyse geçen hafta dişçiye gitmiştim erken çıktım.Bugün de randevum var diyeyim erken çıkayım,yarimlen sinemaya filan gideyim :34:

kurumsal firmaların kasıntı,para babası,züppe patronlarından nefret ediyorum..

az önce hatam olmadığı halde öyle bir fırça yedimki birinden,olmayan günümün içine etti resmen..

kafasına taş düşer inşallah..

Çalışanın hali kötü.Hele kışın!
Hava erkenden kararır,dışarısı soğuk.
Benim hepten içler acınası bu aralar,iki ablamda hamile,işten çıktığımda bir akşam büyüğüne,bir akşam küçüğüne gidiyorum.bulaşık,ütü bilmem ne.11 gibi evde oluyorum.filmi filan geçtim,2 sayfa kitap okumaya niyetlensem uykum geliyor.uyuyorum.
Bak eve giderim bugün,kesin ablamlardan biri bizdedir.E ben dinlenicem diyip çekilemiyosun da odana.
Neyse 2 haftaya kadar doğuruyolar,hem de aynı gün :37:
Ben oh be doğuruyolar kurtulucam diye seviniyordum.nerdee?
Bir de çocuklara yardıma gidicem.ay allahım anlatırken bir tuhaf oluyorum daha!

neyse geçen hafta dişçiye gitmiştim erken çıktım.Bugün de randevum var diyeyim erken çıkayım,yarimlen sinemaya filan gideyim :34:

Vay be ablanlardaki zamanlama tutturma azmine hayran kaldım :1: olsun bugün onlara yarın sana sende zamanla acısını çıkarırsın :10:

En güzeli bul bir bahane çık keyif yap yarinlen :16:

Vay be ablanlardaki zamanlama tutturma azmine hayran kaldım :1: olsun bugün onlara yarın sana sende zamanla acısını çıkarırsın :10:

En güzeli bul bir bahane çık keyif yap yarinlen :16:

O azme biz de hayran kaldık.2 gün var aralarında.Haberleştiniz mi naptınız diyorum :1:
Birinin 2. diğerinin 3. çocuğu hala tuhaf tuhaf hamilelik kaprisleri.Birine bir gün fazla gitsem diğeri küsüyor.Küçük olan büyük olanla konuşmadı bir ara.Senin yüzünden kimse benimle ilgilenemicek diye.(büyük olan sıkıntılı bir hamilelik geçiriyor da) Çocuk gibi oldular iyice.
Annem zaten 3e bölündü.Evle mi ilgilensin,kızlarıyla mı :D onlar doğurana kadar annemle ben 9 doğurduk.

Onu bunu bırak sen bende ki azme hayran kal :52:

O azme biz de hayran kaldık.2 gün var aralarında.Haberleştiniz mi naptınız diyorum :1:
Birinin 2. diğerinin 3. çocuğu hala tuhaf tuhaf hamilelik kaprisleri.Birine bir gün fazla gitsem diğeri küsüyor.Küçük olan büyük olanla konuşmadı bir ara.Senin yüzünden kimse benimle ilgilenemicek diye.(büyük olan sıkıntılı bir hamilelik geçiriyor da) Çocuk gibi oldular iyice.
Annem zaten 3e bölündü.Evle mi ilgilensin,kızlarıyla mı :D onlar doğurana kadar annemle ben 9 doğurduk.

Onu bunu bırak sen bende ki azme hayran kal :52:

Aynen canım ya asıl azim sizdeymiş :1: Allah kolaylık versin..Havanız kime bana mı doğuruyonuz nazlanmayın kız de kendilerine gelirler :1: :1: :1:

benim 3 ablam var.Allahtan biri İst'da da ondan yana derdim yok.(biz bursa'dayız)Ama ben yine diyorum hepinize 1'er tane doğrucam,atıcam başınıza diye.Allah yokluklarını göstermesin hiçbirinin.

Malesef özel sektör olunca benim hiç düzenim yok.
iznim hafta içi. çalışma saatleri haftanın 3 günü 15.30-23.30
2 günü 10.00-18.00 1 gün de 14.00-22.00.
Evli değilim ama.
AEvli olan arkadaşlar da var aramızda.
beterin beteri var desek daha iyi olur :(

Merhabalar,

uzun zamandır canımı sıkan ve bu konuda birlikte paylaşım yapabileceğimizi düşünüyorum.

Özel sektörde çalışıyorum ve Cumartesi günleri işe gitmek kadar iğrenç bir durum olamaz.

akaşama ne bir misafir ağırlayabiliyorum dilediğimde, ne temizlik yapabiliyorum istediğim gibi... Cumartesi günüm anlamsız bir şekilde çöpe gidiyor.

Hele bir de ailem başka bir şehirde... onların yanına bile gidemiyorum 2 geceliğine :43:

sat 13 e kadar çalışıyoruz ve ben saat 14 te evde oluyorum. Aramızda aynı şekilde çalışıp herşeyi düzene sokabilen varmıdır ?

haklısın ben de memuriyetimden önce özel sektörde çalıştım cumartesi de dahil.daha erken çıkardım ama hiçbir şeyim yetişmiyordu.alışvermi yapayım,arkadaşlarımla mı buluşayım,ailemle mi vakt geçireyim bilemezdim.çokşükür işim var der teselli olurdum ama gıcık bir durum.anlıyorum seni.evli ve çocuğu olanlar için daha zor tabi.düzene sokabilrsin belki işlerini.bir hafta alışveriş,bir hafta gezme tozma,bir hafta yan gelip yatma umarım çözüm bulursun

C.tesi çalışmaktan nefret eden biriyim, yarım gün bile olsa,
o sabah kalkmak benim için o gün bitti demek.. ne kadar eve erken gelsem de..
Eski işlerimden birisinde bir hafta c.tesi bir hafta pazar çalışıyordum
onun için sadece c.tesi olan işlere bile şükreder olmuştum..
şimdi tamamen işsizim her gün cumartesi her gün pazar bana :)

biz ne yapalım arkadaşlar? ben cumartesi günleri akşam 7ye kadar çalışıyorum.
istanbul trafiğinde saat 9da evde oluyorum.
pazar günleri hafta içinden bile daha çok yoruluyorum, geç kalkmak istiyorum haftada bi günüm var..
kahvaltı, temizlik, ziyaret, kişisel bakım, bazen misafir, 2-3 günlük yemek, alışveriş, ütü, eşe zaman ayırma..
bunların hepsi tek bi güne nasıl sığar?

büyük ve ani değişim olacak. Eşinizi eğitin ve size yardımcı olsun.

O konuda çok şanslıyım, eşim her türlü işi yapar, birlikte yaparız. Birimiz çamaşır asarken, diğeri ortalığı toplar. Yada ben banyoyu temizlersem o da girer yemek yapar. Ama yinede ben aşırı tembelim, ne kadar yardımda etse bi anda o sorumluluk bana ağır gelecek, mecbur alışcam:) Birde eşim cumartesi tüm gün çalışıyor, ben temizliğimi cmt kendim yapmak istiyorum, çünkü bir pazarımız var başbabaş geçireceğimiz, onuda temizlikle geçirmek istemiyorum:(

biz ne yapalım arkadaşlar? ben cumartesi günleri akşam 7ye kadar çalışıyorum.
istanbul trafiğinde saat 9da evde oluyorum.
pazar günleri hafta içinden bile daha çok yoruluyorum, geç kalkmak istiyorum haftada bi günüm var..
kahvaltı, temizlik, ziyaret, kişisel bakım, bazen misafir, 2-3 günlük yemek, alışveriş, ütü, eşe zaman ayırma..
bunların hepsi tek bi güne nasıl sığar?

bunlar asla tek bir güne sığmaz. Çok kötü :(

O konuda çok şanslıyım, eşim her türlü işi yapar, birlikte yaparız. Birimiz çamaşır asarken, diğeri ortalığı toplar. Yada ben banyoyu temizlersem o da girer yemek yapar. Ama yinede ben aşırı tembelim, ne kadar yardımda etse bi anda o sorumluluk bana ağır gelecek, mecbur alışcam:) Birde eşim cumartesi tüm gün çalışıyor, ben temizliğimi cmt kendim yapmak istiyorum, çünkü bir pazarımız var başbabaş geçireceğimiz, onuda temizlikle geçirmek istemiyorum:(

Aynı sorun bende de var. Sadece bi haftasonumuz var. Eşim cumartesi günleri çalışmıyor.. Ancak biz eşimle pek sosyal paylaşımlarda bulunamıyoruz. Ne yazıkki..

mrb yorumların bir kaçını okudum herkez cumartesi oğlene yada akşama kadar calısmaktan şikayetci ahhh ahhh beterin beteri var hanımlar ben pazarlarıda 7:30 12:30 a kadar calısıyorum ve 2 yasında bir oğlum, eşim ,evim var zamanım yok :) ve en kötüsü bu duruma bir çözüm yok :43:

ben den aynı durumdayım cumartesi hemde tam gün diğer günlerden fark ki yok. 8.30 tan akşam 7 kadar insan kendini kaybediyor.pazar günleri hiç bi iş yapamıyorum dinlenemiyorum bile... özel sektörde şu tatil günleri düzenlense ne güzel olacak resmi tatiller bile çalışıyoruz :( :( :(

Back
X