Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

NoktaylaVirgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2013
171
96
118
Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:

Valla sıkıntı büyük. Büyük ihtimalle de vazgeçmeyecek noktaya gelene kadar söylemedi. Yani düğünü imkanları varsa yapsınlar o zaman. Ben de onu anlamıyorum.aileler düğün yapacak diye gencecik çocukların üstüne borç yıkılıyor. Yapmayın o zaman değil mi?
Bu iş bunla kalmaz bence. Nişanlınin eli hep ustlerinde olur gibi geldi bana.

Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:
Yukari tükürsen biyik asagi tükürsen sakal gibi bisey bu ..

Her ay 2500 tl net kira+ailesine verdigi+dugun masrafi payi gideriniz olacak demek ki. Nisanlinizin maasindan su durumda ne kadar para kaliyor? Daha bunun mutfak masrafi faturalar kisisel harcamalar vs si var. Siz asgari ucret aliyormussunuz. Devlette olsaniz hadi neyse diycem. Bilemedim. Oturup detayli bir hesap yapmak lazim.

kira da ödeyecekmişsiniz tekrar okuyup anladım açık açık konuşun bence nasıl geçinelim diyw
Yada ben evlenince çalışmıcam diyin bakalım napcak
Çocuk yapılmaz bu halde bide kitleyecek sizi sıkıntı

Hiç konuşmadınız mı bugüne kadar neyi nasıl yapacağız diye?
Evlilik masrafları evlenen çifte ait olmalı bence ama ailesine yaptığını bir yardım var.

Yani bu adamı atlı mı kovalıyor, borcunu bitirip evlenmeyi düşünememiş mi?
Mümkünse erteleyin düğünü, biraz önünüzü görün, 3-5 birikim yapın, öyle kalkışın.

Evinizi falan tutmadınız mı daha? Oturma odası? Yemek odası? Yatak odası? Beyaz eşyalar? Bunları almadıysanız ve hevesiniz kalmadıysa boşverin gitsin.

Aynen, tut ki işten çıktım, n'apcaz dedim, ek iş de yaparım sen dert etme diyo. Salaktım ben de:KK51: Ay doktor falan olsam içim yanmıycak, aldığım hepi topu asgari ücret. Ben de eskiden diyordum ki sosyalllik namına birşeyler için harcarım maaşımı evlenince :KK48: Meğer ev geçindirecekmişim de haberim yokmuş...

Zor bir durum. Ya i soyle 2000 maas alir bende 2000 alirim ama ayagimizi yorganimixa gore uzatiriz farkli.

4000 maas alsin 1000 kredi 1000 dugun masrafi 2000 kalsin cok farkli. Birinde olan o digerinde birazda ailelerin zorlamasi yuzunden o haldesiniz. Birde uzgunum ama evliliginizin 3 4 yil sureceginin garantisi yok sonunda o evi dusunerek girmeyin bu yola. Hayirlisi olsun hakkinizda.

Bu arada demek istedigim su maddiyat yuzunden degil ama karsimdaki insanin ve ailesinin sacmalamasi yuzunden terkederim.

Ayril demiyorum ki en son yapacagim yorum ama balik bastan kokar diyorum. 2 ay sonra ayrilacaksan "ki senin paran harcanmadan rahatsiz olmaya baslamissin haklisin da" 2 ay once ayril.

Back
X