Cüzdanı annesinde, bir garip koca meselesi...

Merhaba kızlar, yardımınıza ihtiyacım var, işin içinden çıkamıyorum...
Hızla özet geçeyim; nişanlıyım, 1 ay sonra düğün var (olursa).
Gelin görün ki 1 ay kala eteğindeki taşları dökmeye başladı nişanlımın ailesi. Ve tabii kendisi de... Kendisi 3-4 yıl boyunca her ay 1000 lira ailesinin oturduğu evin kredisini ödeyecekmiş. Buna tamam, çünkü nişandan da önce verdiği bir sözdü bu ailesine. ve 1 yıl sonunda şuan inşa ediliyor olan başka bir evi ona verecek ailesi. Tamam bunu öde, onun dışında sıfır borçla gireriz o zaman bu yola dedim, ağzındaki baklanın öteki düşüverdi ; düğün masraflarını bölüşecekler ve payına düşeni ödeyecekmiş...

Şimdi size sorum, bu işten vazgeçsem haksız mıyım? Benim 2 bin lira maaşıma güvenerek mi evlendiriyorlar oğullarını? bin lira kredi + bin lira tutacağımız evin kirası, 500 falan da payına düşen düğün masrafı ödemesi olsa, kendi maaşı bitiyor gibi bir şey zaten. Ki özel sektör, asgari ücret benimki de. Bugün var, yarın yok gibi bir şey yani... Fevri mi davranıyorum, ev geçindirmek bana mı kalıyor, ne dersiniz... Hiç hevesim kalmadı evliliğe dair... :KK51:
O 3 4 yil gecmek bilmez yol yakinken don yoksa birbirinizi yersiniz hayat gercekten cok pahali

Sizin yazdıklarımızdan nişanlınızın 2750 civarı maaş aldığını tahmin ediyorum. Siz de asgari ücret alıyormuşsunuz yapıyor 4770 lira. Bundan 2 veya 3 yıl önce de yasıyor olsaydık hala bu Para iyi bir gelir sayılabilirdi ancak suan bir pul kadar değersiz bunu bil.

Bak güncel bir bilgiye gore "Türk-İş araştırmasının 2019 Ocak ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 8 TL, gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6 bin 542,88 TL. Sizin geliriniz yoksulluk sınırı altında su durum da.

Kaldı ki 1000 lira kira 1000 lira ailesinin kirasi 500 düğün borcu. En az elektrik 100 lira geliyor. Su 100 'ün ustu gelir altı gelmez faturalar aşırı vergiligeliyor artik. Minumum kisin cok yalıtımlı bir ev de yaşarsanız 300 lira doğalgaz gelecek. Iki kişinin telefon internet vs 150 desek minimum toplam 3150 yapti. Bunlar en temel masraflar. Daha mutfak masrafı, kişisel ihtiyaçlar, sosyal faaliyetler, giyim kuşam, yol giderleri, cocuk olursa cocuk masrafını henüz saymadım dikkat ederseniz.

Sizin maaşınızdan 1320 tl kaldi dikkat ederseniz. Ancak ben hesaplamayı asgari sınırdan yaptim. Bence elinize ancak 1000 lira falan kalır.

Şimdi sadece gıda harcaması aclik siniri 2bin 8 tl iken, ki diyanete gore bu tutar 4 kişilik bir ailenin 3 ogun karnını doyurabilmesi icin 2760 lira olarak belirlenmiş, nisanliniz kalacak bin lira ile nasıl hem karnınızı doyurup hem de diğer giderleri karşılamayı düşünüyormuş.

Tabi sosyal faaliyete gerek yok, yolu da yürürüz tasarruf sağlarız, giyim kıyafet hic almamıza gerek yok, cocuk ta uzun bir süre yapmayız, gıda olarakta 3 ogun makarna yeriz diyorsa belki 1000 lira ile geçinirsiniz.

Unutmadan ekliyim artik bin lira ile bir ay gıda alışverişi yapma devri de bitti bu arada. Ornek olarak en son pazar günü 200 liralık sebze alışverişi yaptim bugun perşembe dolapta sadece biber kalmış. Bugün yine pazar da 180 lira harcadım. Bunlar sadece toplu giden paralar. Hergun günlük giden paraları hesaba katmadım daha. Yani hesabınızı kitabınızı iyi yapın. Evlenip evlenmeyeceginize siz iyi karar verin.
Çok mantıklı

Neden maaş sizin olunca neden sıkıntı oluyor?Evlilikte senin benim mi var ikinizin ortak parası o.Ailesinin durumu yoksa tabi ki düğün masraflarını siz ödeyeceksiniz siz evleniyorsunuz.Ve size bir ev de veriyorlar 1 yıl dişinizi sıkın bisey olmaz.

Evlenme ne demeye çocuk doğurmuşlar .Sırtına binip koştursunlar alın tepe tepe kullanın de .
O bir yıl sonra verilecek ev gelin kıymet bilmiyüüüüür diye allem olur kullem olur verilmez .
Sende anamgile verecem de ortada kalsın dımdızlak .
Ne kıymetli erkek ailesiymiş suyundan mı toprağından mı herkes kafayı yemiş..

Back
X