DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVMAK

Annenin derdinin olmadığını da zannetmiyorum, oğluna kıyamıyor. Hep gelinler mi zararlı çıkar birlik yaşamdan? Bu sefer kaynana zararlı çıkacak.
Valla ben konu sahibinin anlattıklarından aile içiyle ilgili herhangi bir sonuca varamıyorum. Gelinin kediden korktuğunu annenin de kızına baskı yaptığını biliyoruz sadece. Bu kadar veriden gelin şöyledir böyledir diyemiyorum.

Korkular aşılması zor şeylerdir.Hayvanlari severim ama farelerden korkuyorum mesela . Sonuçta o da bir hayvan ama es kaza görünce bile kusuyorum sokak ortasında . Yani kedi sizinmis zaten alırsınız olur biter. Sizin ayrı eviniz olmasa idi farklı dusunulebilirdi.

Öncelikle ben sizin abinizin düğününe maddi katkınızın zorunlu kılınmasını hoş bulmadım. Tabii ki isterseniz yardım edersiniz ama bunun beklenti olarak açıkça dile getirilmesi hiç şık değil.

İkinci olarak kediler evet yapıları gereği genelde -istisnaları var tabii ki- mekan değişikliğinden hoşlanmazlar ama öyle yorumlar yapılmış ki siz sanki kedinizi bir gün bir evde öteki gün başka bir evde, haftanın yedi günü gezdiriyormuşsunuz gibi. Hayvana bakan sizsiniz, hayvanın rahatsız olduğunu ya da psikolojisinin bozulduğunu anlasanız hiç ikili ev yaşamına devam ettirir misiniz? Hayvan rahatsa, sağlıklıysa, ne bileyim iki ev arası günde beş kere git-gel yapmıyorsa buna tepki gösterilmesini abartı buldum.

Son olarak gelini kıskandığınızı ya da hor gördüğünüzü düşünmüyorum. Başlıkta yer alan cümle bir deyimdir. Kedi bağda yaşamadığına göre konu sahibi de gelin için "dağdan inme" falan demiyor? Sadece bu cümleden gelinin küçümsendiğine ulaşmak da enteresan.

Annenizin "kızım kızım" derken birden "Kedini al." üslubuna geçmesi sizi soğutmuş olabilir. Kedinizi bir daha annenizde bırakmamanızı bu nedenle anlıyorum. Maddi yardım konusu da tamamen size kalmış ama yetişkin ve meslek sahibi insanlar düğün yapacaksa biraz da ellerindekine göre bir düğün yapmayı düşünmeliler bence.

Eviniz varmış alın kedinizi evinizde dursun. Rahatsız oluyor veya sevmiyor oluşunu eleştirmek sze düşmez bence. Bende severm hayvanları ama sevmeyenede bu şekilde konuşmam. Annenizle birlikte yaşamayı kabul ettiği için teşekkür edin bence herşey sizin istediğiniz gibi olamaz

Kaynananın evindeki zigon sehpayı atın demiyor gelin hanım, kaynanasının da çok sevdiği bir canı istemiyor. Ha kedi gitsin demiş ha çocuğun. Ben sırf bu anlatılanlardan birkaç şey çıkardım, umarım yanılırım.

Valla "al kedini"ye geldiyse olay anne çok sevmiyormus demek ki

Anneme sordum simdi sen olsan napardin diye, "kedimi vermem, totosuna güveniyorsa gelsin" dedi

Valla "al kedini"ye geldiyse olay anne çok sevmiyormus demek ki

Anneme sordum simdi sen olsan napardin diye, "kedimi vermem, totosuna güveniyorsa gelsin" dedi
Niye sevilmesin, can bu , insan ısınır bağlanır. Sevmediğini ısrarla neden istemiş madem?

Kan davası çıkarın oldu olacak. O eve gelin geleceğine göre, gelininizin de söz hakkı olması son derece normal. Saygı mı duysanız acaba?

Ya bence tepkiniz biraz abartılı gibi..

Kedinizi sokağa atmamışlar ki.. Zaten o sizin kediniz.. Anneniz de önceden istiyordu şimdi misafiri rahatsız olduğundan dolayı almanızı istemiş.. Orası annenizin evi ve bu konuda ne yapması gerektiğini kendi bilir. Haaa size gelip de istemiyorum bu kediyi yollayın burdan demez bence ama derse de rahatsızsan bir daha evime gelmeyebilirsin deme hakkına sahipsiniz..

Maddi destek konusunda eğer sırf bu olaya karşı destek vermekten vazgeçmişseniz bence hatalı bir düşünce..

Sizi zorunlu tutmaları da hatalı olur ama maddi gücünüz varsa abiniz sonuçta yardım edebilirsiniz diye düşündüm.. Fakat bu size kalmış birşey.. Sadece kedi meselesiyle çok bağdaştıramadım.. Herkes kedi sevmeyebilir..

Ya şimdi benim anlamadığım tamam karar verilmiş beraber yaşanacak okey ama abi istediği gibi eşimle senle yaşayacağım diyebiliyorken bu kızda kendi keyfi olarak istediği zaman annesinin evine gidecek. Eee arada da olsam kediyi evde saatlerce yalnız bırakmakta istemeyecek o zaman da aman kediyi başka odaya mı kapatın denilecek ya da gelme artık mı denilecek? Abi istediği gibi başka bir kişiyi evine getirebiliyorken eşide olsa getiriyor bu kızda kedisini götürecek yani bana denilse kedini bırakma getirme diye burası benımde evim icazetname almam derim yani kimse demez bence kendi evinde tamam sen nasıl istersen diye

Maddi yardım yapmanızın istenmesini saçma buldum hatta ne alaka. Ancak şu şekilde okursa anlarım durumu ; Abiniz size evlenirken yardım yapmıştır ve kendisi de evlenirken sizin yardım yapmanızı şart koşmuştur. Onun dışında gereksiz bir durum bence. Ailurofobi diye kabul görmüş tedavi yöntemleri dahi olan bir hastalık var. İnsanlar hayvan sevmediğinden değil de bazen bu konuda psikolojik olarak ‘hasta’ olduklarından böyle tepkiler verebilirler böyle konularda ‘anlayıslı’ olmak gerektiğini düşünüyorum zira kişinin kendi elinde olan bir durum değil bu. Oldukları yerde duramıyor hatta korkudan panik atak bile geçirebiliyorlar. Neticede kızın da kv ile yaşamaya çok gönüllü olduğunu sanmıyorum abiniz rica etmiş o da anladığım kadarıyla mecburen kabul etmiş şart olarak da çok korktuğunu belirterek kedinin ‘asıl sahibinin evinde’ durmasını o olursa yaşayamayacağını belirtmiş. Direkt ön yargı ile davranmak yerine konuşup bunun tedavisinin olduğunu söylemek daha mantıklı olacaktır. Ayrıca o kardeşinizin hayat arkadaşı ileride olacak yeğenlerinizin de annesi olacak bu denli öfkeli yaklaşımı doğru bulmuyorum.

siz o gelini KK a gönderin, kayınvalideyle oturmaktan da evlenmekten de vazgeçer. siz annenizle aranizi düzeltirsiniz, kedi de yaşamına devam eder. win win. hatta win win win

Kediyi evde yokken yanında goturmesine gerek yok. Kedi evde yalniz kalamayan bir canli degil.

Kediyi evde yokken yanında goturmesine gerek yok. Kedi evde yalniz kalamayan bir canli degil.
Şöyle diyim ben hayvan beslemedim severim ama sorumluluğunu gerçekten üstlenmek istediğimde bakmak isterim o yüzden bilgim yok. Ama arkadaşlarımın olduğu için onlar mesela bir yere giderken sırt çantaları var ya hayvanlar için nereye giderlerse götürürler. Kedi evde tek kalır evet ama şimdi ben İstanbul da bır yakadan bir yakaya gittiğimde saatlerım gıdıyor gidiş dönüş vs 6 saat kesin gidiyor bı gun boyunca aklım onda kalır. Yanımda götürmek isterim. Başka bir ilde otursam anneme gitsem hiç evde bırakamam. Konu sahibi annesinde kalmak istese ne olacak bir sürü şey dönüyor kafamda buradan gelini haksız bulduğum çıkmadın sadece bu yönden de düşünüyorum.

Aynen öyle sürekli isteyen kadın birden al kedini senindi zaten dedi
Evet ben de bu yüzden şimdiden böyle yardımda bulunamayacağımı söylerim. Annemde çok düşkün abime muhtemelen ona hayır diyemez.
cogu turk annesi boyledir. kızdan alıp oglana verirler. kiz evlat ancak geline güç gösterisi yapmak gerekince, annenin güdümünde degerlenir.

Aynen, gelinin kediye alerjisi veya fobisi varsa hiçbir türlü aynı yerde olmak istemez; bir de gelin hiç görümceye gitmeyecek mi ya da ayrı eve çıksalardı kaynanaya gitmeyecek miydi kedi var diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…