Dağınık Bir Koca!

Nunutte

Nazlı Merih ❤️
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
835
1.034
63
Selam kızlar,
Sıkıntım eşimin pis oluşu ve bana bu konuda hiç yardımcı olmayışı. Biz yeni evliyiz. Bende çalışıyorum eşimde. Anne evinde eline bir bez almayan tiplerdenim. Ama şimdi elimden geldiğince evi temizlemeye çalışıyorum. Çok büyük bir evimiz yok ama sonuçta zor geliyor. Ama bana evin tozlanması ya da iki gün süpürülmese üçüncü gün her yerde kırıntı olması batmıyor. Eşim her anlamda dağınık. Koltukların arasından çorap çıkarıyorum. Duş alacağı zaman üstünü nerede çıkardığı önemli değil. Ve çıkardığı yer kalıyor. Dışarıdan geldiğinde üstündekileri çıkarıp yatak odası kapı arkasına atıyor. 5dk sonra çıksa bile dolaptan başka şeyler alıp giyiniyor. Geldiğinde yine aynı yere atıp öyle bırakıyor. 5 kere dışarı çıksa 5 posta yere atıcak. 2 gün önce yatak odasında yerde cips kırıntıları gördüm. Komodin üzerinde iki şişe bitmiş soda. Lavaboya gidiyorum yerde iç çamaşırı çorapları. Kirliye atmak çok mu zor. Daha aklıma gelmeyen sayamadığım bir çok şey var. Ve hamile halimle hem dışarıda çalışıp hem de evde bunlarla uğraşmak çok zoruma gidiyor. Ve oldukça sıkıntılı bir hamilelik evresinden geçtim. Kavga edince de bir şey değişmiyor. Güzelce konuşunca dikkat edicem diyor ama düzelmiyor. Kavga edince bide ben suçluymuşum gibi beyimin yüzü düşüyor konuşmuyor benle

Dağınıklığı anlarım da pislik çok zor.
Hele ki yatak odasında yemek,içmek çok yanlış bana göre.
Çok kesin çizgiler koymalısınız bu konuda bence

Aynı durum bizde de var bizimki daha da vahim Su an lavaboya git sigara izmariti görürsün sabahtan kalma hazırlanırken yapıyor genelde. Annesi böyle alistirmis alışkanlıklar da kolay kolay birakilmiyor bu herkes içim geçerli. Bende fazla üstüne gitmeden ufak tefek şeyleri yaptırıyorum bazen yardımcı oluyor oflayip puflamiyor şükür :)

Yapacak bir şey yok...
Anlayana kadar anlatmaktan başka çareniz yok...
Hamileliğiniz üzerinde daha çok durun.
Dayanamadığınızı, yorulduğunuzu, ağrınızın çok olduğunu söyleyin.

Ben çözümü not yazarak buldum.

Gardırobun üstüne: Kirlilerini dolaba koyma lütfen, aynı dolabı kullanıyoruz.
Kettle'ın üstüne: İçinde su bırakınca kireçleniyor
Koltuğunun yanındaki sehpanın üstüne: Aa kirli bardak mı o, en iyisi mutfağa mı gitse ne

Gibi notlar yazdım. İşe yaradı. Tavsiye ederim.

Nereden biliyorsun hangi anne ister pis dağınık bıraktığı leş gibi her yer yerde kalsın bu kişilikle alakalı bence ...

Al eline bir sopa , bağııır aşkııuuummm , bunu al makinaya bunu şuraya şu çöpe, al paşam süpürgeyi 'başında dur tabi beceremez ' güzelce süpür , yapmıyor mu , mızmızlık mı yapıyor, ayy kasıklarım sancı girdi galiba hava da sıcak bir fena oldum beeennn

Nereden biliyorsun hangi anne ister pis dağınık bıraktığı leş gibi her yer yerde kalsın bu kişilikle alakalı bence ...
Yok kişilikle alakalı değil anne evinde öyle görmüş adam. Yani annesi toplamış hep arkasını.

Nerden mi biliyorum kendi ağzıyla söylüyor kadın :)) ee herşeye küçüklüğünden beri evet dersem olumlu bakarsan arkasını toplarsan alistirmazsan olacağı o. Kişilikle alakası yok alışkanlık böyle.

kirli sepetine girmeyen hiç bişey yıkanmaz kuralı yok. giycek temiz bişey bulamayınca aklı başına gelir.benim böyle bi sorunum olmadı ama burda okuduklarımdan,yaşayanlar bu şekilde yapıyo. hamile eşini düşünmeyen bi sorumsuz koca daha malesef

Yerinizde olsam son kez uyarırım ve sonunada eklerim, "asla toplamayacağım sağdan soldan giysilerini ve kirli sepetine atılmayan hiçbirşeyi yıkamayacağım" diye ve gerekiyorsa 1 ay asla dokunmam,kirli kıyafetten ufak tepeler oluşup,temiz kıyafet bulamayınca akli başına gelir.
Çok mu zormuş kirli sepetine atmak. Hemde hamilesiniz,çocuk olunca işiniz dahada zorlaşacak. Çocuk büyüyünce bir yandan eşinizin dağınıklığı,bir yandan çocuğun pılı pırtısı valla delirirsiniz. Şimdiden önleminizi alın. Çekin restinizi.

Dağınıklığı anlarım da pislik çok zor.
Hele ki yatak odasında yemek,içmek çok yanlış bana göre.
Çok kesin çizgiler koymalısınız bu konuda bence
Bir çok şey dedim ama nafile. Rahatına öyle düşkün yiyim içiyim yatıyim.
Ben senin b.klu donlarini toplayamam bu halimle çıkarıp yere attığın herşey iğrenç kokuyor çok itici görmek istemyrm kirliye at midem bulanıyor de utanir heralde
Bu kadar baskın olmasa da kirlilerini sepete at kokuya dayanamıyorum biliyorsun ne halde olduğumu diye çok kavga etmişliğim var. Sadece bunu söylediğimde gördüğünü sepete atar diğerlerini bırakır.
Bende alışmakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Annesi hiç bir şey dememiş ve arkasını toplamış hep. Hala nazlı oğlum diye sever
Yapacak bir şey yok...
Anlayana kadar anlatmaktan başka çareniz yok...
Hamileliğiniz üzerinde daha çok durun.
Dayanamadığınızı, yorulduğunuzu, ağrınızın çok olduğunu söyleyin.
Ya hamileliği bahane ettiğimi söyler. Ya da yapma der. Çünkü adam rahatsız olmuyor.
Çok mantıklı kesinlikle denicem ama görmeyeceğini görmezden geleceğini düşünüyorum. Bu sefer not kağıtlarını da toplamak zorundayım
Bunu da not alıyorum. Eli maşalı hanım olayım bir de bakalım.
Toplamayın kalsın öyle eninde sonunda rahatsız olacaktır.
Hiç rahatsız olmadı. Hamileliğimden dolayı günlerce yattığım zamanlar oldu. Ev çok pislense bile şunuda kaldırıp çöpe atiyim demedi. Yine rahatsız olup ben yaptım.
Ben çok çift çorabı çöpe attım,daha önceden uyarmıştım,yine yapınca hop çöpe.
Bir daha yaparsa bir daha atacağım.
Ben de kirlide görmediğim hiç bir şeyini yıkamamakla tehdit ettim. Sonuç yıkıyorum

Utanmadan birde anlatıyormu yazıklar olsun ona ve sen onun oğlunun pisliğini temizlemek için annen seni yetistirmedigini söyle sende ana kuzususun bak sana acıyan var mi olsa yardımcı olurdu oğlu ya neye sınır oluyorum pişkin pişkin konuşmaları kv bari biraz utan be kadın neyse böyle gelmiş böyle gider sanırım

O kadar sert yorumlanacak bi durum yok evladina el kaldıramamış en azindan ve esim de annesini sevip sayiyor bu benim icin yeterli.

Peki konuştunuz mu eşinizle bu konuyu?

Bunu söyledim. Baya da direndim bu konuda. Ama söylediğim gün dışında yine aynı devam edince yine o görüntü benim gözüme battı. Topladım yıkadım. Dolabıda aynı şekilde ben topluyorum o dağıtıyor. Dağıtma diyorum dolabıma bari karışma falan diyor
bu adam askere gitmis mi?
Evet askerden gelir gelmez söz nişan düğün oldu. Ama kıbrıs gibi bir yerde tatilvari bir askerlik yaptı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…