- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 32
Şikayet etmedim ki zaten :) tesekkurlerEh ozaman eşinle mutluysan gerisi hikaye ... toplayiver bi zahmet esinin dağınıklığını ..bir ömür boyu mutluluklar
Ya bide bir şey açıklamak istiyorumValla kardesim,benim malim kiymetlidir,evde dahi yere bir tek corabimi atmam. Tekrar giyilecekse ters cevirir gardiroba asarim. Kirliyse beyazlari camasir makinesine atarim az renkliyse sepete,koyu renkse de diger sepete. Bu kadar zor olmamali. Gaza gelmek olarak algilama. Herkes sanki baba evinde hizmetciyle yasarmis gibi davranamaz kusura bakmasinya cope atacaksin pes ettirene kadar,ya da yerde birakacaksin her seyi yine pes ettirene kadar cozumler belli
Dediğim gibi bugünden itibaren sıkı yönetim başlatıyorum. Artık çöpten toplar anasına mı yıkatır nazlı kuzu yola mı gelir görcez.canım ebnnım senı kırmak için demedim , tabiki borcunuz vardır çok şükür ki bir bebk olacak ne güzel , benım söylemek istediğim kocayı zora sokacaksın kadın delirdi herhalde diyecek demekki son raddeye geldi diyecek kendı kendıne ve çeki düzen vermeye başlayacak kendıne , yaa sana yardımcı olacak yada adam olacak ,
tecrübeyle sabittir.
Dediğim gibi bugünden itibaren sıkı yönetim başlatıyorum. Artık çöpten toplar anasına mı yıkatır nazlı kuzu yola mı gelir görcez.
Daha dogum yapacaksiniz. Simdi cozumunu bulmazsaniz isiniz daha da agirlasacak. Kolayliklar diliyorum umarim halledersinizYa bide bir şey açıklamak istiyorumBen çok çabuk yumuşuyorum. Özellikle eşime karşı. Hemen yumuşuyorum. Üzülüyorum. Biraz surat asınca ya da biraz üzülünce hemen geçiyor sinirim. Şuan o hissi anlatamıyorum ama bağırıp kızıyorum ya da cezalandırıyorum. Arkasından üzüntü geliyor içime. Ama tabi ki bu söylenenleri tek tek kazıdım aklıma. Bugünden itibaren sıkı yönetim.
En sevdiğimAy aynen hep anneleri yapiyo. Bnm kv de masada oturuyoruz meyve var tepside hepimizin onunde servis tabagi var ne yemek istersen alirsin. Kv diyo hizmet etsene kiz kocana. Bak lafa bak. Neden anne anlayamadim bence kendisi basarabilir demistim. Boooyle bakakalmisti
Nerden mi biliyorum kendi ağzıyla söylüyor kadın :)) ee herşeye küçüklüğünden beri evet dersem olumlu bakarsan arkasını toplarsan alistirmazsan olacağı o. Kişilikle alakası yok alışkanlık böyle.
Yatak odasındaki cips kırıntıları hariç benim eşim.hee bide ben çalışmıyorum.ama ben belki çalışmadığımdan hiç sıkıntı yapmıyorum.madem çalışıyorsunuz ayda bi genel temizlik için yardımcı alın.Selam kızlar,
Sıkıntım eşimin pis oluşu ve bana bu konuda hiç yardımcı olmayışı. Biz yeni evliyiz. Bende çalışıyorum eşimde. Anne evinde eline bir bez almayan tiplerdenim. Ama şimdi elimden geldiğince evi temizlemeye çalışıyorum. Çok büyük bir evimiz yok ama sonuçta zor geliyor. Ama bana evin tozlanması ya da iki gün süpürülmese üçüncü gün her yerde kırıntı olması batmıyor. Eşim her anlamda dağınık. Koltukların arasından çorap çıkarıyorum. Duş alacağı zaman üstünü nerede çıkardığı önemli değil. Ve çıkardığı yer kalıyor. Dışarıdan geldiğinde üstündekileri çıkarıp yatak odası kapı arkasına atıyor. 5dk sonra çıksa bile dolaptan başka şeyler alıp giyiniyor. Geldiğinde yine aynı yere atıp öyle bırakıyor. 5 kere dışarı çıksa 5 posta yere atıcak. 2 gün önce yatak odasında yerde cips kırıntıları gördüm. Komodin üzerinde iki şişe bitmiş soda. Lavaboya gidiyorum yerde iç çamaşırı çorapları. Kirliye atmak çok mu zor. Daha aklıma gelmeyen sayamadığım bir çok şey var. Ve hamile halimle hem dışarıda çalışıp hem de evde bunlarla uğraşmak çok zoruma gidiyor. Ve oldukça sıkıntılı bir hamilelik evresinden geçtim. Kavga edince de bir şey değişmiyor. Güzelce konuşunca dikkat edicem diyor ama düzelmiyor. Kavga edince bide ben suçluymuşum gibi beyimin yüzü düşüyor konuşmuyor benle
Kişilikle alakali. Benim kvde asiri hizmet eder hem kocasina hem ogullarina. Kendide anlatiyor esimin cayi sogusa annesi kosar tazelermiş. Bi bardak cay almamis, her sabah kahvalti onune, her aksam yemegi onune. Arkasinida annesi toplamis.
Ama eşim evlenince gayette yemek yoksa yiyecek birseyler hazirlar, ütüsünüde yapar, yardimcida olur ki ben calismiyorum bile.
Aliskanlik olabilir ama devam ettirilecek diye birsey yok bende annemin evinde hizmetcilik yapmiyordum. Annem elimi surdurmedi işe, yemeğe. Ee bende yatsaydim bari "ben boyle alistim" diyip ?
Ne kadar yaraticilar demi ya. Hayranlikla izliyorum.kv anneme diyoki bigun cok sanslisin cok x gbi bi damadin var. Annemde soyle bi dondu sen daha sanslisin bnm kizim gbi gelinin var dedi sesi icine kacti ah bnm canim annem yedirir mi bni sana.
Darısı benim eşimin başına inşallah. Benim Kv kocasına yaptırır ama oğluna herşeyi yapar. Daha hala yapar hemde. Kahvaltıya gitmiştik. Eşim menemen istedi kadın ikiletmeden hemen kalktı ben oğluma her şeyi yaparım falan.Kişilikle alakali. Benim kvde asiri hizmet eder hem kocasina hem ogullarina. Kendide anlatiyor esimin cayi sogusa annesi kosar tazelermiş. Bi bardak cay almamis, her sabah kahvalti onune, her aksam yemegi onune. Arkasinida annesi toplamis.
Ama eşim evlenince gayette yemek yoksa yiyecek birseyler hazirlar, ütüsünüde yapar, yardimcida olur ki ben calismiyorum bile.
Aliskanlik olabilir ama devam ettirilecek diye birsey yok bende annemin evinde hizmetcilik yapmiyordum. Annem elimi surdurmedi işe, yemeğe. Ee bende yatsaydim bari "ben boyle alistim" diyip ?
Bende hep derim çalışmıyor olsam hiç takılmam. Çünkü biraz temizlik yapsam daha çok yapasım geliyor. Evin havası kokusu değişiyor bir hoş oluyorum. Çalışınca epey zorluyor. Yardımcı için önce ki yorumlarda yazmıştım. Doğuma yakın bir kere çağırmaya müsade etti. Ama her ay almaya benimde içim el vermez. Şurda daha ne kadar çalışıcam masraf çok bebek yolda kira faturalar derken iyice yük binerYatak odasındaki cips kırıntıları hariç benim eşim.hee bide ben çalışmıyorum.ama ben belki çalışmadığımdan hiç sıkıntı yapmıyorum.madem çalışıyorsunuz ayda bi genel temizlik için yardımcı alın.
Ufak bi ayrıntıyı kaciriyorsunuz bazen yardımcı olduğunu oflayip puflamadigini söyledim. Benimki de arada yemek yapar. Çok güzel sote yapar mesela ya da fırında yemekleri mükemmeldir ama genel olarak dağınık ve bunun kişilikle alakası yok.
Selam kızlar,
Sıkıntım eşimin pis oluşu ve bana bu konuda hiç yardımcı olmayışı. Biz yeni evliyiz. Bende çalışıyorum eşimde. Anne evinde eline bir bez almayan tiplerdenim. Ama şimdi elimden geldiğince evi temizlemeye çalışıyorum. Çok büyük bir evimiz yok ama sonuçta zor geliyor. Ama bana evin tozlanması ya da iki gün süpürülmese üçüncü gün her yerde kırıntı olması batmıyor. Eşim her anlamda dağınık. Koltukların arasından çorap çıkarıyorum. Duş alacağı zaman üstünü nerede çıkardığı önemli değil. Ve çıkardığı yer kalıyor. Dışarıdan geldiğinde üstündekileri çıkarıp yatak odası kapı arkasına atıyor. 5dk sonra çıksa bile dolaptan başka şeyler alıp giyiniyor. Geldiğinde yine aynı yere atıp öyle bırakıyor. 5 kere dışarı çıksa 5 posta yere atıcak. 2 gün önce yatak odasında yerde cips kırıntıları gördüm. Komodin üzerinde iki şişe bitmiş soda. Lavaboya gidiyorum yerde iç çamaşırı çorapları. Kirliye atmak çok mu zor. Daha aklıma gelmeyen sayamadığım bir çok şey var. Ve hamile halimle hem dışarıda çalışıp hem de evde bunlarla uğraşmak çok zoruma gidiyor. Ve oldukça sıkıntılı bir hamilelik evresinden geçtim. Kavga edince de bir şey değişmiyor. Güzelce konuşunca dikkat edicem diyor ama düzelmiyor. Kavga edince bide ben suçluymuşum gibi beyimin yüzü düşüyor konuşmuyor benle
Doğru canım sende haklısın.o zaman konuşmayı dene.benim eşim söyleyince anlar mesela yapar.Bende hep derim çalışmıyor olsam hiç takılmam. Çünkü biraz temizlik yapsam daha çok yapasım geliyor. Evin havası kokusu değişiyor bir hoş oluyorum. Çalışınca epey zorluyor. Yardımcı için önce ki yorumlarda yazmıştım. Doğuma yakın bir kere çağırmaya müsade etti. Ama her ay almaya benimde içim el vermez. Şurda daha ne kadar çalışıcam masraf çok bebek yolda kira faturalar derken iyice yük biner
Ben yatak odasında kırıntı yapabilecek bir şeylerin yenmesine karşıyım. Öyle olmasam bile bensiz gömmüş pisliğini de orada bırakmış.Esin ben ve esime benziyomus
Biz yatakta falan cips yeriz film izlerken falan
Kiyafetlerimizi çıkarınca da oraya buraya atariz
Ama sonra beraber topluyoruz yine
Eger yorgunsak ev bi süre öyle de kalabiliyor gerci
Esin atinca alma ona soyle surekli
Çamaşırları yerden al
Siseleri cope at gibi
Doğru canım sende haklısın.o zaman konuşmayı dene.benim eşim söyleyince anlar mesela yapar.
Vallahi tebrik ediyorum. En azından sizi dinliyor. Ben bazen sinirden ağlicak duruma geliyorum. Tık yukkkk. Ama konuyu yazdığımdan beri o kadar çok yardımlı olacak şeyler okudum ki. Artık bir şeyler yoluna girmeli.aynı benim kocam
kayınvalidem öyle düzenli tertipli bir kadın değil kocam da annesinden öyle görmüş
ilk evlendik işten gelince üstünü başını yatak odasında yere atıyodu, sevgiliyken nişnalıyken evlerine gittiğimde de görürdüm yerde pijamasını tişörtünü vs
sürekli uyardım yere atma ertesi gün sen giyeceksin toz oluyo kıl oluyo dedim dinlemedi ki kapının arkasında askı var. baktım yapmıyo bir akşam geldi bir şeye de sinirlenmişim kıyafetlerinin üstüne çıkıp zıpladım al bunları böyle giy ben seni kaç sefer uyardım dedim kavga ettik, şuan en kötü yatağın üstünde bırakıyo kıyafetlerini.
duşa giriyorum duşta soda şişesi, soda içe içe duş alıyor benimki. uyardım çöpe at dedim. bir gün duşa girdim duvarda askı var şampuanı ordan alırken sıkışmış nasıl çektiysem şişe yere düştü kırıldı bastım çığlığı ya bassaydım bişey olsaydı diye artık koymuyor.
çoraplarını sağa sola atarsan sabah uyanıp işe gittiğinde çorap bulamazsın dedim şimdi kirli sepetinde her şey.
şimdilik tek sorunum çekirdek. çok seviyor yiyor bir paket. ona da çok kızdım o konuda da anlaştık yiyor hemen kalkıp süpürge alıp süpürüyor.
ben anladımki benim kocamın gözüne sokmadan bir şey olmuyor.
Vallahi tebrik ediyorum. En azından sizi dinliyor. Ben bazen sinirden ağlicak duruma geliyorum. Tık yukkkk. Ama konuyu yazdığımdan beri o kadar çok yardımlı olacak şeyler okudum ki. Artık bir şeyler yoluna girmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?