- 1 Kasım 2019
- 152
- 215
- 53
- 36
- Konu Sahibi Pretty little liars
-
Allah hepimizin yardımcısı olsun bu misafirlerden ne diyeyimSizinki yine birşey değil. Geçtiğimiz sömestr tatilinde yengem kendini zorla davet ettirip 2 günlük misafirliği 10 güne uzattı. 12 yaşında oğlu, anasınıfına giden kızı var. Var mı yok mu diye düşünmeden her şeyi istemeleri, yemek zamanı şu yemeği yapalım diye emirvaki konuşması, (hep de külfetli malzemesi pahalı yemekler) 12 yaşındaki oğlanın devamlı sıkıldım gezelim sıkıldım bilgisayar açın demesi, anası telefonu vermeyince benim şahsi telefonumu istemesi ve vermeyince surat asıp inadına çocukları ağlatması, devamlı marketten ıvır zıvır zararlı şeyler alıp hem kendilerini hem benim çocuğumu zehirlemeleri, yedirmeyin dememe rağmen arkamı dönmemle kızımın elinde cips şeker çikolata görüyordum kabus gibiydi çünkü yengem çocuklarına hiçbir şekilde müdahale etmiyordu. 12 yaşındaki oğlan zaten anca küçücük çocukları ağlatıp delirtiyordu. Elinden oyuncakları almalar saklamalar falan. Sesten gürültüden beynim erimişti artık.
Alaturka tuvaleti kullanıyorlar, o küçük kız kakasını tuvalete değil fayansa yapıyor ve kapı dangayaz açık yapıyordu. Yengem de telefondan fırsat bulup kafasını kaldırdıkça temizledi o tuvaleti. Çünkü benim midem hayatta almaz oradan dışkı temizlemek. Biz neyse ki diğer tuvaleti kullanıyorduk yani... Yiyip içip dökmeleri daha neler neler.... Küçük kızına lafım yok çok küçük daha ama 12 yaşındaki çocuğu ve yengemi sevmiyorum açık ve net. Şimdi diyeceksiniz ki çocuk o daha. Ama huyu cidden huy değil. Kapıdan laf dinleme huyu var, dedikodu var, görgüsüzlük var, sinsilik var... Sevemeyince de sevemiyorum işte.
Birinci sınıf çok büyük sayılmaz. Ama annesinin peşini kollamasi uyarması gerekir.Kirli bıraktıklarında annesini çağırıp temizlettirin bende asla tahammul edemezdim okul çağındaki çocuğun bilmesi lazım
Keisnlikle katılıyorum çünkü artık dayanamayıp annesine klozet kapağını kapatmamak çok zararlı sanki senin çocuklar arada unutuyor istersen bir konuş dedim benim çocuklarım asla unutmaz ben onları çok iyi eğittim bu konuda dedi ben şokYani zaten kapağı kapatmadan sifona bastığında (eğer klozet banyodaysa) o dışkıdaki partiküller açıkta duran diş fırçalarına, yüzünü sildiğin havlulara, duşa kabindeki life vs bulaşıyor.
Zaten dönüp arkana bakman lazım. Ben bu dünyaya ne bıraktım diye
Bakmayıp donunu toplayıp koşar adım uzaklaşırsan tabi "ara ara" unutursun.
Çocuk da ailesinden ne görürse onu yapar konu sahibi. Eğer klozete basamıyorsa, düpme sertse o ayrı bir durum. Ama basmayı bilmiyorsa anne kendini sorgulamalı.
E gösterin o zaman çok iyi egitmediginiKeisnlikle katılıyorum çünkü artık dayanamayıp annesine klozet kapağını kapatmamak çok zararlı sanki senin çocuklar arada unutuyor istersen bir konuş dedim benim çocuklarım asla unutmaz ben onları çok iyi eğittim bu konuda dedi ben şok
Hah, doğru bir yorum geldi.
Sorumluluk çocukta değil annededir.
Onları döküyor böyle yapıyor vs diyerek kötülemek başka bir durum bana göre.
Anneye gömelim lütfen:)
Zaten 1.sınıf küçük değil ki. Yani anaokuluna gitmeden çocuklar öğreniyor. Ama bir konuda yanlışınız var okul öncesi müfredatında da öyle tuvalet eğitimi kazanimi yok,daha çok anne ve cocuk sağlığı üzerine müfredatları.Belki çocuk gelişimciler biliyordur onu bilemem.Öğretmek zorunda değil öğretmenler en fazla yardimci ablalarla gidip gelirler. Ben de sinif öğretmeniyim bizim müfredatta da yok. Yani tuvalet eğitimi öğretmenlerin sorumluluğunda değil. En fazla kişisel bakım ve hijyen ünitesi altında ellerini yıkama şekli ve öneminden bahsediyoruz. Lütfen suçu öğretmenlere bulmayalım. Zaten okul öncesi ve sınıf öğretmenliği müfredatları çok zofdur. Bir de sizler zorlaştırmayınBu alanda uzmansanız tartışmaya devam edeceğim?
Ama değilseniz 2 çocuk büyütmekle olmuyor.
Keşke olsaydı da ben doktora yapmak yerine 2 çocuk doğuruverseydim
Not: Hangi cümlemden tek bir doğru olduğunu çıkardınız anlamadım. Bireysel farklılıklar her çocukta vardır ve kabul edilir. Ama 6 yaş tuvaletten sonra sifonu çekmeyi bilmiyorsa ( düğmenin sert olması suyun akmaması değil, direkt boku orada bırakıp gitmesi kastettiğim) ve bu çocukta gelişimsel bir gerilik yoksa, net ailesi veya öğretmeni öğretememiştir veya anne babası da arada sifonu çekmeyi unutan pis insanlardır ki çocuk onları model almıştır.
Benim 4 yaşlarım klozete oturmadan önce oturacakları yere peçete serip, işleri bitince altlarını temizleyip, o peçeteleri çöp kovasına atıp sifonu çekip ellerini yıkıyorlar.
4 yaş çocuklardan bahsediyorum.
Yani aile ile işbirliği ve düzgün bir eğitimde normal gelişim gösteren çocuklara her türlü destek sağlanabilir.
Aynı konu tuvalet. Neden bütün öz bakım becerilerine giriyorsunuz anlamadım.
Benim klozetimde su sıçrama falan asla olmaz.
Zaten tek bir noktadan değil, 3 ya da emin değilim 4 ayrı noktasından su gelme dizaynı var.
3 bölgeye de klozet bloğu koydum, dolanan su tamamen dezenfekte etmeye yönelik şekilde yıkıyor bir nevi.
Aynen öyle sizinki kapalıysa kapatılır, benimki açıksa ellenmez bu kadar basit.
Size pis gelen benim için daha hijyenikken, aksi durumu bana pis.
Herkes ortamına uyduğu sürece, adabını bilirse zaten yaşanmaz sıkıntı.
Bugün de anneannem ve annem gelecekmiş. Vallahi yıldım artık misafirden. Anneannem neyse epeydir görmüyorum kadını da, annem zaten günde en az 2 defa çocuğu görmek için görüntülü arıyor ve haftada 1 gelir kalır neymiş torununu özlüyormuş dayanamıyormuş. Daralmaya başladım kırmadan nasıl uzaklaştırırım bilmiyorumm.Allah hepimizin yardımcısı olsun bu misafirlerden ne diyeyim
Klozetiniz tamamen kuru olduğunda üzerine havlu kağıt kapatıp kapağını da kapatın. Sonra sifonu çekin. Bakın bakalım bir damla sıçramış olacak mı havlu kağıda. Ben denedim sıçramıyor.
Ayrıca bir belgeselde izlediğime göre evlerdeki klozetler ellerinizden hatta yataklarınızdan daha temiz.
Ben de kapatıyorum klozet kapağını ama kediş oğlum içine düşmesin diye.
Canım senin çocugun yapmış şurayı temizletirmisin yoksa hayatları boyunca böyle devam eder diyebilirsin.Bazı insanlar pis iste ne yaparsan yap.Kuzenim eşi ve iki çocuğu birkaç günlüğüne bendeler.Misafir severim ama bu dağınıklık ve pislik beni öldürecek. 1 yaşında bebeğim var .Emekledigi için normalde hergun evimi silip süpürürüm pislik sevmem.misafirlerimde sağ olsun tam tersi .çocuklar sürekli birşeyler döküyorlar anneleri ağzını açıp birşey söylemiyor. Koltuklarim leke içinde.Hadi çocuktur diyip ses çıkarmıyorum sonuçta temizlenir hepsi ama Çok afedersiniz tuvalete klozete girip büyük tuvaletlerini yapıyorlar sifonu çekmiyorlar ya da klozetin ağzını açık bırakıyorlar. Ustu kapalı uyardım hijyen tuvalet eğitimi falan diye ama yok anlamıyorlar.Bu arada çocuklar da küçük değil biri 1.sinifa gidiyor diğeri de ana sınıfına.Sonucta evimde misafirler kırmak surat asmak da istemiyorum ama gerçekten sinirlerim zıplıyor. Nasıl kırmadan söyleyebilirim.FIkirlerinize ihtiyacım var
Saka mi bu
benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.
Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.
Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)
Şimdiki çocuklar çok uyanık annesi öğretseydi eğer eminim yapardı çocuk da öyle bırakmazdıBirinci sınıf çok büyük sayılmaz. Ama annesinin peşini kollamasi uyarması gerekir.
çocuktur yapar evet, ama anneleri huylarını biliyodur arkalarından kontrol edip temizlemesi lazım. burda ayıp çocuğun değil zaten buna müsade eden anne babanın
benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.
Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.
Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)
Yahu ben de hatırlamıyorum, 40 kere dikkat ederim.Saka mi bu28 yasindayim, kendimi bildigimden beri sifon cekmeyi unuttuğumu hic hatırlamıyorum.
Benim de kucuk yegenlerim var. Tuvaleti korkunc kirli bırakıyorlar. Olabilir çocuktur. Ama annelerinin cocuk tuvaletten çıkınca pesinden bi girmesini tercih ederim. Klozetin icindeki kakalar degilse bile, poposunda ve elinde temizlenmemis kakalar evin hijyenini bozar
Kesinlikle öyle.çocuktur yapar evet, ama anneleri huylarını biliyodur arkalarından kontrol edip temizlemesi lazım. burda ayıp çocuğun değil zaten buna müsade eden anne babanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?