Dağınık misafir

Allah hepimizin yardımcısı olsun bu misafirlerden ne diyeyim

Keisnlikle katılıyorum çünkü artık dayanamayıp annesine klozet kapağını kapatmamak çok zararlı sanki senin çocuklar arada unutuyor istersen bir konuş dedim benim çocuklarım asla unutmaz ben onları çok iyi eğittim bu konuda dedi ben şok

E gösterin o zaman çok iyi egitmedigini

Annesi problemli kesinlikle.
Kızım 7.5 yaşında,uzun zamandır kendi gidiyor tuvalete ama bazen oyun yada aklında başka birşey varsa sifonu çekmeyi unutuyor. Ben evde değilsek,onunla gidiyorum tuvalete ki,böyle bir kaza olmasın.
Oğlum 18 aylık,o da kalem bulursa heryeri boyayabilir,çekmece karıştırmayı sever vs onu da kimsenin evinde başıboş bırakmam. Peşinde dolanırım. Evde eline birşeyler alıp gezerek yiyebiliyor ama başkasının evinde eline vermem,tok götürürüm yada oturtup oyalayarak yediririm.
Çocuk yapar,yapmalı doğasi gereği ama annesi de saksı misali takılmasın,bir zahmet kalksın çocukları ile ilgilensin.

Klozetiniz tamamen kuru olduğunda üzerine havlu kağıt kapatıp kapağını da kapatın. Sonra sifonu çekin. Bakın bakalım bir damla sıçramış olacak mı havlu kağıda. Ben denedim sıçramıyor.

Ayrıca bir belgeselde izlediğime göre evlerdeki klozetler ellerinizden hatta yataklarınızdan daha temiz.

Ben de kapatıyorum klozet kapağını ama kediş oğlum içine düşmesin diye.

Zaten 1.sınıf küçük değil ki. Yani anaokuluna gitmeden çocuklar öğreniyor. Ama bir konuda yanlışınız var okul öncesi müfredatında da öyle tuvalet eğitimi kazanimi yok,daha çok anne ve cocuk sağlığı üzerine müfredatları.Belki çocuk gelişimciler biliyordur onu bilemem.Öğretmek zorunda değil öğretmenler en fazla yardimci ablalarla gidip gelirler. Ben de sinif öğretmeniyim bizim müfredatta da yok. Yani tuvalet eğitimi öğretmenlerin sorumluluğunda değil. En fazla kişisel bakım ve hijyen ünitesi altında ellerini yıkama şekli ve öneminden bahsediyoruz. Lütfen suçu öğretmenlere bulmayalım. Zaten okul öncesi ve sınıf öğretmenliği müfredatları çok zofdur. Bir de sizler zorlaştırmayın

Okuyorum okuyorum klozetler ne fenaymış, benimki de çok sakin hiç sıçratmıyor. Aksine kapatılınca daha kirli olduğunu düşünüyorum ben. Sıkışıp kalıyor su ve kapak arasına hava, bir sonrakine sürpriz saldırı gibi. :) Kapatacaksam da kedilerim içine düşmesin diye bir hanımefendinin yazdığı gibi. Kapağı tekrar açıyorlar mı acaba kapalıyken çektikten sonra, ya gitmemişse? Ne fena.

Allah hepimizin yardımcısı olsun bu misafirlerden ne diyeyim
Bugün de anneannem ve annem gelecekmiş. Vallahi yıldım artık misafirden. Anneannem neyse epeydir görmüyorum kadını da, annem zaten günde en az 2 defa çocuğu görmek için görüntülü arıyor ve haftada 1 gelir kalır neymiş torununu özlüyormuş dayanamıyormuş. Daralmaya başladım kırmadan nasıl uzaklaştırırım bilmiyorumm.

bir de 50 kişilik ofiste çalıştığım dönemde de kimse klozet kapağı kapatmazdı

temizleyen kişi de kapağı kapalı bırakmazdı

şimdi de bizim ofiste o kapak açık umumi tuvaletlerde vs de açık

öğretmen arkadaşlar varsa yazsınlar bildiğim kadarı ile oğlumun okulunda da kapaklar açık

zira kapağa el değmek daha büyük sıkıntı

bir de ağzı açık etrafa dağılıyor vs denmiş de ağzı kapalı olunca da kapağa yapışır sonra da oturunca kapaktakiler hop üzerimize

zaten su sıçramaz ki sıçrarsa etraf berbat olur

Not: evimdeki klozet kapağı her daim kapalıdır

unutursak kedi kız merak eder bakar diye :)))

Canım senin çocugun yapmış şurayı temizletirmisin yoksa hayatları boyunca böyle devam eder diyebilirsin.Bazı insanlar pis iste ne yaparsan yap.

Saka mi bu 28 yasindayim, kendimi bildigimden beri sifon cekmeyi unuttuğumu hic hatırlamıyorum.

Benim de kucuk yegenlerim var. Tuvaleti korkunc kirli bırakıyorlar. Olabilir çocuktur. Ama annelerinin cocuk tuvaletten çıkınca pesinden bi girmesini tercih ederim. Klozetin icindeki kakalar degilse bile, poposunda ve elinde temizlenmemis kakalar evin hijyenini bozar

çocuktur yapar evet, ama anneleri huylarını biliyodur arkalarından kontrol edip temizlemesi lazım. burda ayıp çocuğun değil zaten buna müsade eden anne babanın

Yahu ben de hatırlamıyorum, 40 kere dikkat ederim.
Ama unutan insan gördüm, bu kadar abes değil.
Ayrıca umumi kadın tuvaletlerinin, bebek bakım odalarının halini görünce de insan bu kadar kesin konuşmamalı diyorum sadece.
Sen ben kimse unutmuyor da o kadın tuvaletlerinin hali ne yani?

Yemeği ocakta unutup yakan kadınlarız, sifonu unutmak, tam basmamak hiç ütopik ve anormal değil.
Alışkanlık haline getirmemek başka, kafa dalgınlığı ile insanın ömrümde belki 3 5 kere yaptığı şey başka.

Son düzenleme:
çocuktur yapar evet, ama anneleri huylarını biliyodur arkalarından kontrol edip temizlemesi lazım. burda ayıp çocuğun değil zaten buna müsade eden anne babanın
Kesinlikle öyle.
6 yaşında bir çocuktan(her ne kadar uzman görüşü farklı olsa da) senin benim gibi tuvalet alışkanlığı ve temizliği kazanmış olmasını beklemek gerçekten komik.
Annesi kontrol edecek, varsa ayıbı düzeltecek bu kadar basit aslında.
Yapabilir yapmadı aile öğretmedi yok sorunludan öte, çocukların yanlış yapma olasılığını daima göz önünde bulundurmak daha akıllıca bir yaklaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…