Dağınık ve pasaklı olmak.


Bende basak burcuyum evde bır tek ben temızlık yapıyorum benım harıcımdekı herkes dagıtıyor cıldırıyorum etmedıgım laf kalmıyor. Sonra bakıyorum bısey ıfade etmıyo bı sure koyverıyorum gıdıyor oyle. ben temızlemeyıncede evı ıkı gun ıcınde b.k almıs goturmus oluyor :) Alışır merak etme. tabı senın alısman daha guzel olur
 
cam,kapi ah bayilazagim.
Keske senin gibi olsaydim
cogu zaman popomu sagdan sola koymaya useniyorum vallah.
bende biraz umursamaz olmak isterdim ama maalesef
dün balık kızarttım ayıptır sölemesi 1 saat mutfagı dolapları temizledim
mis gibi koktu ortalık
ha bu arada bi de çalışan bir anneyim:)
benim annemde öleydi hatta şimdi yapmayın kzıım nasılsa evlenince yapıcaksınız derdi hep
boga burcuyum ev azıcık dagınık olduğunda sinir oluyorum o kadar yanii
cmtesi temizlik yapmazsam pazar asla dışarda program yapamam
 
Dağınık olmayı bende severim ama eşim olmaz kendisi
simetrik hastası ,acaip dikkat eder kendisi düzeltir kaynana titiz oğluda ondan titiz, bazen beni çıldırtır acaip düzen manyağı çok isterdim eşimin dağanık olmasını, ay o 3-4 gün evde olmayınca,kızımla dağınıklık partisi yapıyoruz , .çok güzel oluyor yahu babam böyle değildi onunda yemekleri ağır olurdu o yemekleri önemserdi ama eşim böyle işte
 
Son düzenleme:
Ben de birazcık dağınım ama sebebi var, odam çok küçük ve çok fazla eşyam var. Çalıştığım için gündüz zaman olmuyor, ama hafta sonları tüm dolabımı döker düzenlerim. Yine de hafta içi yine dağılıyor, o kadar çok giymediğim lüzumsuz kıyafetim var ki :44: annem sürekli giymediklerini ver dese de ya giyersem diye tutuyorum. Çok temizimdir ama, temizlik yapmayı seviyorum, özellikle tuvalet ve banyo temizliği konusunda acayip hassasım. Misafir gelsin, gidince elimde çamaşır suları hemen koşar temizlerim. Dağınıklığa çözüm var bence, ama temizlik insanın içinden gelmeli. Yoksa olmayınca olmuyor.
 

Yorumunuzu çok beğendiğim için konuyu hortlatma gereği duydum. Bilinçli olmak çok önemli.

Kişisel merakım olarak, tuvaletlere domestos tarzı çamaşır suları dışında ne kullanıyorsunuz? Tuvalet temizliği için bunun alternatifi yokmuş gibi geliyor bana
 
yaaa esk konuları nereden buluyorsunuz temizlikle ilgili forumda başka konularda var Allah aşkına yani kınu sahibi yoksa neden yorum yapalım muhabbet yeri değil ki burası millet de güncel konu diye yorum yapıyor konu sahibi okuyacak diyee. Nasıl buluyorsunuz anlamuyorum
 
Bende ikizler im daginikliktan nefret ederim ama çalıştığım için toplamaya vakit bulamıyorum. Kalıyor öylece. Mesela biraz önce spor yaptım evde halılar falan kaymis galiba.annem sinir krizi geçiriyor. Bende wcden yazıyorum suan elimde telefon . Daginikligin ikizler burcunun rahatlik özelliğinden kaynaklanıyor olabilir.bosverrrr o kadarda önemli bi sorun sayılmaz.
 
Hakikaten yeni sandım yazdım eskiymis baya.
 
yok anacım yok. hiçbir taktik işe yaramaz. ben de dağınıkgillerdenim. her insan farklıdır sonuçta. bunu bi kusur olarak görme, avantaja çevir. dağınık kişilerin gün yüzüne çıkmamış kabiliyetleri vardır. bi makalede okumuştum. ben mesela odamın ışığı kapanıkken içinde gezinemem, durum çok vahim
 


Ben de cok daginigim, yerde kitaplar, her turlu objeler ust uste alt alta geziyor Gelen korkuyor vallahi. Beni de hic rahatsiz etmiyor daginiklik, vallahi alistim.
 
Konu eski ama eğlenceliymiş. Evin derli toplu olması da temiz olması kadar önemli benim için. Temizlik yapmayı da öyle aman aman sevmem ama huzurum için yaparım çünkü dağınık evde benim kafam da dağılır, moralim bozulur. Biriktirmeden yaparım. Öyle kolayını buldum. Yatmadan toplarım. Uyanınca ilk iş evi toplar, biri geldiğinde rahat kapıyı açacak hale getiririm, sonra o güne biçtiğim bir iki yoğun işi yaparım. Pazarları ütüdür. Başka günlere sarkarsa, kıyafetler mesela çamaşır sepetinde birikirse, vicdan azabı gibi yapmadığım her gün batar bana.

Eskiden dolaplarım çok dağınık olurdu. Onun da çözümünü fazla eşyalardan kurtularak buldum. Eskiden saklardım her şeyi. Şimdi kullanmıyorsam veriyorum ya da atıyorum. Bir dolapta fazla eşya olunca çabuk dağılıyor. Dolaplara daha az eşya koyuyorum. Çamaşırları yerleştirirken, önce içini bir düzenleyip koyuyorum. Böylece bir seferde büyük iş kalmıyor. Neyin nerde olduğunu da hep takip edebiliyorum.

Geçen sene hem çalıştım, hem okudum. Bu sene de derslerim var. Ev işlerini günlük takip edersem akşam çocuk uyuduktan sonra kpss çalışabiliyorum. Ananem kafama kazımış ama evlenince kullanıma geçti benim için; evini topla misafir gelir, kendini topla ölüm gelir. Kırk bin defa da burda söylenmiştir. Düzenden bahsetmek bile insanı rahatlatıyor.
 

Okurken strese girdim vallahi.

Cidden takdir ettim, oku, calis, cocuk bak, ustune duzenli ol.
 
Teşekkür ederim. Başka yolu yok gerçekten. Geçen sene evi çok takıyorsun, bırak yapmayıver diyen diyen bir hocam vardı ütü yaptım, uykusuzum deyince. Hocam, nasıl anlattığınız her şeyin bir sistemi varsa, bizim evin de bir sistemi var. Yapılmamış işler, okula pasaklı giden bir çocuk, işe mutsuz giden bir eş demek. Ben de mutsuz bir insan, başarısız bir öğrenci olurum o zaman demiştim. Gülmüştü.

Bu sene sırf kafam sene içinde rahat olsun diye, badana yaptırıp geç başladım dershaneye. Evli çocuklu öğrenciye Allah fazladan bir kaç puan nasib eder inşallah, ya da sınavda zihnimi açar diye dua ediyorum
 
bende çok dağınığım.odam sadece 1 günlüğüne toplu durabiliyo
 
Offffffff bu dertle bende basedemiyorum ama ben duzen oturttum sadece depresyona girince eşim hayati zindan edince gerçekten hiç birşey yapmak istemiyorum. Kendimi öyle bırakmak istiyorum ki kimseyi görmek istemiyorum eşimi de öyle. Su am evde bir yığın is beni bekliyor ve ben hala oturuyorum.
 
Yatak odami topladim. Makineye camasir atim. Kizim uyandi yemek yediriyorum. Salonu toparlayacam ennn soooonnnn mutfaaaaaakkkk.. Sonra yemege girisecem bunlari 5.30 kadar yapmam lazim... Not ;gine hotlatmis mesaja atim yaw
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…