• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınık ve pasaklı olmak.

cok fazla temiz olmak ta iyi degil
cok fazla dagiik olmak ta iyi degil
yani ortasini bulmak lazim ikisininde fazlasi zarar
zira benim evim daginik oldugu zaman kendimi cok kötü hissederim eve giresim gelmez
temizlik gibisi varmi

kızlar ben de anlamıyorum nasıl dağınık olunur.1 sene düzeltmesem dağınık durmam.çünkü aldığım eşyayı yine yerine koyarım.atmam sağa sola

valla ben oğlak burcuyum.titizim.ama aşırıya hiç kaçmadım.olması gerekeni yaptım.ama titizlikle kafayı yiyenler de var.mesela kayınvalidem.bi yeri vilada yapıyo 1 saatte.bulaşık yıkıyo yine 1 saatte.ama 2 bardak,1 tabak falan.öle çok şey değil yani.ben onu görünce strese giriyorum.bu arada kayınvalidem de oğlak muhahaha:roflol:

her çıkardığını katlayıp yerleştir..her içtiğin bardağı kaldır..biriktitirsen elbette dağınıklı olur..

dağınıklığa tahammülüm yok.temizlik kokusu bi başka yaaa.ohh her yer mis gibi tertemizzz.zor bişey değilll benceeee.

olurmu öle şey ya
çay içtiysen götürüp içini boşaltıp mutfaga koy
yıkamak istemiyosan yıkama ama yedigini hemen kaldır
elbiseni çıkardıysan ortaya atma katla yerleştir dolaba
giy çıkar giy çıkar elebette birikirsee beter olurr
kaynanamın bir lafı var bugunun işini yarına bırakma
yarının işi ile birleşirse içinden çıkamassın

EVLENİNCE GEÇER TATLIM...
Bende bekarken çok pis dağınık üşengeç biriydim ohh yaslardım arkamı anneme
anne su getir ,açıktım, odamdaki çöpüm dolmuş ellerinden öper , geçen ütülediğin gömleklerin arasında bişeyimi araken hepsi birbirine girdi onların üzreinden bi daha geçsene..
Annişkoma neler yapardım canım yaa anne gibi varnı el oğlu neler yaptırıyo şimdi ooooo tuvaleti bile ellerinle yıkıyosun düşünsene kafamçokkarıştı
KOCAN SENİ HİZAYA SOKAR MERAKETME TEK FORMULU BU EVLENMEK..
EVLENİNCE GEÇMEDİ YAHU:)))
pek bi keyifli topic olmuş.
bekarkende dağınıktım evlenince daha da beter oldum.geçmedi yani. kocamda benim on katı dağınık. işin başka boyutu bu durumdan da hiçbir zaman ne eşim ne ben rahatsız olduk(gelen giden oldu en çok kayınvalidem:)10 yıl böle geldi geçti.
sonra çocuk oldu.bir altı ay obsesif dönemim oldu.çokkk sıkıldıkkkk bu durumdan yani kendimden sıkıldım ben bu değildimki niye işkence ediyordum kendime.değiştik tekrar rahatladık.bu sefer başka bir sorun çıktı. evde başka biriyle daha yaşamak( bakıcı) bir karar aldık. evdeki gereksiz tüm eşyaları attık büfe vs vs.çocuk ve bakıcı için odaları basit ve kullanışlı hale getirdik evin dağınıklığının büyük kısmını oluşturan kitap ,ps,cdleri pcler tvyi vs vsleri salonu çalışma odası yaparak orda topladık.
şimdilerde pazartesileri kadın gelip temizliyor bakıcımız da sağolsun dağınıklığı topluyor günlük.eve gelince yokya bu benim evim değil oluyorum...bebek uyuyunca çalışma odasına geçip dğaıtıyoruzzz yaşasınnnnnn...

bu arada haftasonları oğlanla çalışma odasına geçiyoruz ençok bu odada mutlu oluyor kitapları indiriyor cdleri dağıtıyor çekmeceleri açıyor abowwwwww buda bizden olacak yani:(((

olurmu öle şey ya
çay içtiysen götürüp içini boşaltıp mutfaga koy
yıkamak istemiyosan yıkama ama yedigini hemen kaldır
elbiseni çıkardıysan ortaya atma katla yerleştir dolaba
giy çıkar giy çıkar elebette birikirsee beter olurr
kaynanamın bir lafı var bugunun işini yarına bırakma
yarının işi ile birleşirse içinden çıkamassın

çitolcüm doğru diyonda bugünün işini yarına bırakmamak lazaım annemde hep der

amma benim koca dağınık zoruma gidiyo hep arkasını toplamak kendimi annesi gibi hissediyom diye yatak toplamayı geçtin pijama bile yerlerde durur hiç demez oğlum toplayın bekar evde kaynım görümcem hepsi öle dağınık kadın kendini ezdirmiş hizmetçi olmuş bendende onu bekliyo biraz unutkanımdır neyi nere koydumu unuturum meslek icabı devamlı taşındığımızdan düzenli evimde yok adam bişey sorsa arayıp buluyom hertarrafı döküyom annem olsa bulurdu dağınıksın falan diyo ençokta bu yüzden tartışırız offf benmi abartıyom kendi ailemde herkez kendi mazemeleriyle ilgilenirdi kaldırırdı anneme sadece kirlileri yıkamak ve yerine kaldırmak kalırdı kirliler bile kirliyse kapı arkalarından topluyommm bende bi düzene girerim amma zzamanı var heralde

valla bende ne çok pasaklıyım nede çok titizim...:kedi:
Madem burçlardan gidiyoruz,bende boğa burcuyum bu arada...
:kedi:

genelde temiz ve tertiplidir evim..her şey olması gerektiği yerde ve temiz.. Ama bazen öyle bir tembelleşirim ki parmağımı bile kıpırdatmam o zamanda evin içi savaş alanına döner..

Burcum terazi , dengesizliğimden de anlaşılacağı gibi :1rolleyes:

hayatından böyle memnunsan bence değiştirmek için uğraşma... Bırak dağınık kalsın sengözlerimebaksanab

insanın içinden gelen bişi bu dağınıklık yada temiz olmak
sizinki üşengeçlik bence
benim aklım almıyor
insanın yaşadığı yer temiz ve düzenli olmadır bence
bende aksine aklımı oynatacağım evin işleriyle
2tane 9aylık bebeğim var yinede hiç pis olmadı evim
ama yatana kadar popomun üzerine oturmuyorum desem yeridir
elinize aldığınızı götürün yerine bırakın
anneniz batırıyorsa günlük bi süpürge yapın oda sorun olmaktan çıkacaktır
herkeste olan şeyler yaparsanız oluyor

yediğim,içtiğim,yattığım ,oturdugum yer ve üzerime giydiğim temiz olmalı..

temizliğe gelince;öle deliler gibi temizlik yaptıgım zamanlar geride kaldı şimdi daha esnek davranıyorum diyebilirim..ama dağınıklağa asla tahammülüm yoktur..çocuklara bile alıştırıyorum her oyundan sonra odalarını topluyolar..

tozdan sakınmam eskisi kadar ama hijyene önem veririm..sürekli elinde bez gezmiyorum ama sık sık yerleri domestosla silerim,evi havalandırırm,banyo wc mutlaka hergün temzlenir bizde ..temzlenmediğini düşünemiyorum sıcakla hele şimdi eve bakteri yayılır..

çocuklu evlerde dahda dikkat etmek lazım bence..
öle temzlk hastası olmaya gerek yok ama olması gerekenler yapılmalıdır..

kendine ev işlerini sevdircek bir yöntem bulabilirsin..

ben böyle degildim sonradan oldum. bekarken allahin kisinda hergün halilari disari cikarip duvarlari yikayip evi yikayip halilari fircalayin kiz... simdi firina yemekmi yapismis üstünden aylarmi gecmis masanin üstünde tabaklar tencerelermi birikmis dolapta sanki bombami patlamis oooooooooooooooooo yapamam valla ben her yemekten sonra kalkip firin silsem her kiyafet degisince dolabi toplasam her dustan sonra banyo silsem ben ne anladim bu hayattan ..rahatsiz oluyormuyum hemde nasil biri gelsede su evi temizlese diye icim gidiyo ama ben yapamiyorum ya bi gün heveslenip silsem ertesi gün yina ayni ya ha bide bende ikizlerim kocamda ikizler kocam benden beter .................allahtan burada huic bi tanidik yokta cat kapi gelen olmuyo laelaelaelaelae

bend ikizlerim ama calisinca insan her an tertip düzen olmuyo iste...amaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnn bugün olmazsa yarin ne yapalim ucunda ölüm yokyaaaaaaaaa....:teytey:

lütfen ikizler burcuna dağınıklığı mal etmeyin bende ikizlerim ama çok titizim bu kişisel bir şey burçla ne alakası var siz dağınıklığınızdan huzursuz olmuyorsanız sorun yok demektir

lütfen ikizler burcuna dağınıklığı mal etmeyin bende ikizlerim ama çok titizim bu kişisel bir şey burçla ne alakası var siz dağınıklığınızdan huzursuz olmuyorsanız sorun yok demektir

biz genel olarak diyoruz canim ....sen daginiksin demedik ki ....:bbo:

Bu da dert mi diyeceksiniz. Herkes temizlik hastası iken benim evimi ve odamı tabiri caizse b.k götürüyor. Bu konuda erkeklerden beter olduğum zamanlar da oluyor. Bilgisayar masam son derece dağınık, orda burda bardak çanak... Odamda kıyafetler sağa sola saçılmış ve dolabım karman çorman. Fırına bişey dökülse 1 hafta sonra temizliyorum.

Ha hiç yapmıyor muyum yapıyorum. Mesela odamı iyice toplayıp temizliyorum, ertesi güne yine dağılmış, her yere bişeyler saçılmış oluyor. Yine masamda bardaklar doluşuyor. Bir türlü düzenli olmayı öğrenemedim. İkizler burcuyum bilmem alakası var mı.

Ama kişisel temizliğime çok özen gösteririm. Her gün iç çamaşırı değiştiririm ve her gün banyo yaparım.

Kendime hayret ediyorum ve düzenli olabilmeyi huy edinmek için taktiklerinizi bekliyorum :)
yaziyi ilk okudugumda kizima, yoksa bunu senmi yazdin dedim...aynen vallahi...:gitme:

Back
X