• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınık ve pasaklı olmak.

yapıcaksınız tabi sizin büyüten hertürlü pisliğinizi toplayan anneniz o..
kendiniz derli toplu olmayı öğrenin..
evi temizlemek marifet değildir..
marifet temiz tutmaktadır ..
sen temiz tutmaya dikkat et ..

ne yazık ki beni büyüten annem değil. abartmıyorum sırf okula başlarken, evde anneme yardım edebileyim diye benim sabahçı olmamı isterdi. 12 yaşımdan beri bütün evin işi bende. son derece pislik yaratıyor evde. daha dün evi silip süpürdüm bu sabah her yer sigara izmariti, ekmek kırıntıları ve çeşitli pisliklerle doluydu.

bende ikizler burcuyum ama bi yerde daginik bisey görsem icim hic rahat etmiyor özellikle acil isim olupta diari cikmam gerekse hele bide ev daginiksa aklim hep evde oluyor hemen eve gitsemde temizlesem diye bazen yorgun oldugum gecelerde bulasik kaliyor ama az dinlenip gecede olsa kalkip temizliyorum eger sen daginik halinle rahat ediyorsan icin rahatsa bu huyunu degistiremezsin bence üsengeclikten oluyor

yaa nasıl için rahat ediyor anlamıyorum ben eğer evim dağınıksa ve bir sebeple toplayamıyorsam çok huzursuz oluyorum içim içimi yiyor
bu arada dağınıklığının ikizler burcu olmasıyla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum benim kızımda ikizler burcudur ve çok tertiplidir

bence yapacağın şey düzenli olarak odanı toplayıp temizlemen
bunu alışkanlık haline getirirsen hiç sıkıntı çekmezsin çok dağılmasına izin verme

eğer burçla alakası varsa annem ikizler burcu evimiz tertemizdir.
ama yurtta kalırken 3 ay yengeç burcu bir kızla kaldım aman allahım dağınıklık değil pislikti resmen onun yaptığı yıkanmıyordu bile ama suratına makyajı eksik etmezdi.
sonra 1 sene gene yengeç burcu bir kızla kaldım o da çok dağınıktı ama kişisel temizliğine önem veriridi.
baabanem yengeç burcudur evi iğrenç ötesi dağınıktır herşeyi saklıyor
bence burçla alakası varsa yengeç derim ben...şakkıdı

mesela şu an da odamın hali nasıl hemen özetlim..
pc masamın üstünde kolonya ,cımbız :),kalem,kağıt,bir çift küpe ve bileklik var.
hemen yanımda yerde bi tarak gördüm valla ben düşürmedim :)
hemen arkama baktım yerde bi tane hediye indirim çeki gördüm yerde ne arıyo bu yaa :))
yatağım dağınık, üstünde ters çevrilmiş bir askılı bluz var sanırım dün çıkartıp atmıştım gece yatarken farketmemişim orda olduğunu :)
komidinim toz havuzu mübarek sanırım iki aydır silmedim üstündede asla okumadığım bi kaç kitap var kitabın üstünde de bir saç bantı ..
çantam yerde en köşede atılmış yere..
çok büyük bi aynam var geçende üstüme bakmak için duvardan almıştım onuda yerine asmaya erinmişim o da bi kenarda yerde :)
tekli koltuğumun üstündede şu anda sayamayacağım kadar kot,tşört var aradan bi bikini görünüyor.nerden gelmiş o oaraya hayret :))
şimdilik bu kadar
dağınığım .evet:)

ben başak burcuyumda ne olmuş alın bendende o kadar , bende cok pasaklıyım
bardakları boy boy dizerim, giydiklerimi cikarir bi köseye atarım bütün takılarımın hepsi çalısama masasının üstünde dagınık bi şekilde durur
yerde kitaplar dergiler dvdler
heryer heryerde bi vaziyette odada adım atcak yer kalmaz

topladımıda çok güzel toplarim dolabımdaki herseyi tek tek asar tek tek katlarım yarım kollular kısa kolular karsık renkliler tek rengilileri bile birbirinden ayırırım
bütün takılarımı çekmeceye kaldırırım
ayakkabılarımı kutularında saklarım
dvdler kitaplar dergiler hepsi raflara kalkar
silerim süpürürüm
bal dök yala kıvamına getiririm kısacası

ama gelin görün ki bu düzen en fazla 2 gün sürüyo sonra odam yine eski haline geliyo

bende dağınıkım biraz aslında çocuk doğduktan sonra dağınıklığım arttı. belkide üşengeç de denebilir bana ben akşamları ya da gece ev işi yapmayı sevmen helebu aralar ev işi yapmaktan nefrat ediyorum benimkide yılgınlık ve yorgunluk heralde. ama işimi yapınca da güzel yaparımmmmmmmm.
yeterki canım istesin 2 gündür boya badana işimiz vardı bugün topladım her yeri sildim süpürdümmmmmmmmm

Son düzenleme:
ben başak burcuyumda ne olmuş alın bendende o kadar , bende cok pasaklıyım
bardakları boy boy dizerim, giydiklerimi cikarir bi köseye atarım bütün takılarımın hepsi çalısama masasının üstünde dagınık bi şekilde durur
yerde kitaplar dergiler dvdler
heryer heryerde bi vaziyette odada adım atcak yer kalmaz

topladımıda çok güzel toplarim dolabımdaki herseyi tek tek asar tek tek katlarım yarım kollular kısa kolular karsık renkliler tek rengilileri bile birbirinden ayırırım
bütün takılarımı çekmeceye kaldırırım
ayakkabılarımı kutularında saklarım
dvdler kitaplar dergiler hepsi raflara kalkar
silerim süpürürüm
bal dök yala kıvamına getiririm kısacası

ama gelin görün ki bu düzen en fazla 2 gün sürüyo sonra odam yine eski haline geliyo

didosh aynıyız seninle seni çok iyi anlayabiliyorum evet bende dolap düzenime çok dikkat ederim ama ben yengeç burcuyum

bekarsanız tamamda evlenınce bunlar mumkun degıl anca cok zengın olup hızmetcı tutmanız lazım ben terazıyım dagınık pıs hıcbırseyı sevmem hatta evdekılere kızarım ne bu dagınıklık dıye tıtızlık duzen hastası olmak da zor hele bırde dagınık kısılerle aynı evde yasıyorsanız evlenıcegın kısı tıtız duzenlı degılse sorun olmaz aksı takdırde tartısma olur pasaklı der bıde cenesı dusukse duzenlı temız bırıyle evlnırırım ınsallah bı gun evımız dzuenlı ve pırıl pırıl olur bende huzur bulurum erkek kardesımden bıltım dagınık sey

fazla titizlik nasıl sıkıntı yapıyorsa dağınıklıkta öyle tatlım
bak sende rahatsızınki bu durumdan konu açmışın
aldığını yerine koy akşamdan şöyle bir toparla evini hergün bir işini yap
bak nasıl düzene girecek herşey zamanla
hadi bakalım kolay gelsin

Başağım ama temiz titiz değilim uğraşamam ya bir de yükselenim yengeç pasaklının tekiyim. ıçiniz nasıl rahat ediyor ev dağınıkken diiyen arkadaşlara şunu diyeyim valla çok rahat ediyorum. Ha bir tuvalet banyonun kirli olmasına tahammül edemem onun haricinde dağınıklık oluyor. Gerçi bazen ara ara herşeyi toplayıp ince temizlik yapıyorumda arada zaman geçiyor tekrarında.

valla bende dağınığım, üstelik de balık burcuyum, balıklar zaten pasaklı olurlarmış,bende bunun ardına sığınıp gönlümü eyliyom işte :roflol: işin kötü yanı eşim de boğa, burcunun özelliğimi bilmem ama acayip titiz, sürekli mız mız mız, onu niye yaptın o niye burda, şunu niye buraya koymadın :roflol: burbukun hesap en sonunda o da pes ettti, artık pek umursamıyo :roflol:

ben başağım kendi dolabımı düzenlemeye bayılırım.hatta hertürlü dolap düzenlemesini severim temizliğede bayılırım.yalnız kk ye üye olduğumdan beri pek yapamıyorum o ayrı tabi:kedi:

Başağım ama temiz titiz değilim uğraşamam ya bir de yükselenim yengeç pasaklının tekiyim. İçiniz nasıl rahat ediyor ev dağınıkken diiyen arkadaşlara şunu diyeyim valla çok rahat ediyorum. Ha bir tuvalet banyonun kirli olmasına tahammül edemem onun haricinde dağınıklık oluyor. Gerçi bazen ara ara herşeyi toplayıp ince temizlik yapıyorumda arada zaman geçiyor tekrarında.

ay bende yengecim madem burçlara bahane buluyorsak bende eskiden düzenli evden rahatsız olurdum misafirliğe gitsem birisine ev derli toplu falansa mutlaka ya fotoğraf cercevesinin ya bibloların yerlerini değiştirirdim. kafamçokkarıştı halindem acayip memnundum.
ama bana ne hallar olduysa bu aralar sürekli nereyi temizlesem diye eşiniyorum mafoldumben

ne yazık ki beni büyüten annem değil. abartmıyorum sırf okula başlarken, evde anneme yardım edebileyim diye benim sabahçı olmamı isterdi. 12 yaşımdan beri bütün evin işi bende. son derece pislik yaratıyor evde. daha dün evi silip süpürdüm bu sabah her yer sigara izmariti, ekmek kırıntıları ve çeşitli pisliklerle doluydu.

anladım canım ..bak bende 11-12 yaşında ev işlerini üzerime aldım
benim annemde rahatsızdı ve çok aşırı titizdi hiç bişi beğenmezdi
bir bulaşığı temiz olduğu halde bi kaç defa yıkattığını bilirim..
halada öledir ..
bence senin sorunun evi temizlemek değil yapıyosun zaten
senin canını sıkan dağınık olmana sebeb olan evdekilerin dikkat etmemesi ve bu sende temizlik yapma hevesini yok ediyo....

bence bunu alışkanlık haline getirmeniz çok kolay. Yemek yedikten sonra bişe içtikten sonra bulaşığınızı hemen yıkar, yataktan kalktıktan sonra yatağını hemen toplarsan, giysilerini çıkardıktan hemen sonra yerlerine katlayıp koyarsan ve bunu düzenli bi şekilde yaparsan alışırsın ve düzenli olursun :kedi:

Ben de kendimi pasaklı sanırdım. Meğer değilmişim naniknanik Okula giderken çok yoruluyordum. Sadece yolum 3 saat sürüyor. Ama şuan tatilde, evdeyim. Ve resmen temizlik yapmayı özlemişim. Meğer toplu olmak çok zevkliymiş :icecream: Arkadaşların dedikleri gibi elindeki şeyle işin bitince hemen yerine koyarsan hiç dağınıklık olmaz canım :1hug:

cok sukur okudum rahatladım benden beterlerıde varmıs =)))

Düzen meselesi taktiklerle olmaz.
Kendiniz dağınık ortamdan rahatsız olmalısınız.
Ben de düzen hastasıyım.
Her şey milimetrik düzende ve yerli yerinde olmalı. En ufak düzensizlik beni rahatsız eder.
Yani fazlası da iyi değil.
Artık takıntı moduna giriyor.:kahve:

Düzen meselesi taktiklerle olmaz.
Kendiniz dağınık ortamdan rahatsız olmalısınız.
Ben de düzen hastasıyım.
Her şey milimetrik düzende ve yerli yerinde olmalı. En ufak düzensizlik beni rahatsız eder.
Yani fazlası da iyi değil.
Artık takıntı moduna giriyor.:kahve:

canım kesinlikle haklısın kaydirigubbakcemile5
benim annemde milimetrik düzenlilerden.simetri hastasıyım ben diyor kendine kaydirigubbakcemile3
benimde gözler hep halıdalır.ufacık bi ip,saç,kırıntı görsem deli olurum zemuszemus

Back
X