Dağınıklığım

Legendwomen

LİFE GOES ON EVERYTHİNG İS OKEY
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2021
1.391
1.371
63
25
Merhaba hanımlar bana bir fikir verin tavsiyede bulunursanız çok sevineceğim kızlar ben çok dağınığım evde ailemle yaşıyorum ve evde her gün kavga ediyorum annemle dağınıklığım yüzünden evde huzur kalmadı ileride kuracağım hayatta da bu özelliğimin olmamasını istiyorum şimdiden teşekkür ederim

Merhaba hanımlar bana bir fikir verin tavsiyede bulunursanız çok sevineceğim kızlar ben çok dağınığım evde ailemle yaşıyorum ve evde her gün kavga ediyorum annemle dağınıklığım yüzünden evde huzur kalmadı ileride kuracağım hayatta da bu özelliğimin olmamasını istiyorum şimdiden teşekkür ederim
Bende hiç sevmem dağınık insan kendine bi düzen oturtmaya çalış o dağınıklığı düzeltmeye şartla kendini naasıl rahat ediyosunki zaten 😅

Bende hiç sevmem dağınık insan kendine bi düzen oturtmaya çalış o dağınıklığı düzeltmeye şartla kendini naasıl rahat ediyosunki zaten 😅
Düzeltmeye çalışacağım valla ben de bilmiyorum

Bekarken acayip dağınıktım.Evlendim tam tersi oldu.Annem şaşırıyor halime 😬Biz de çok tartışırdık ama ne bileyim olmuyordu.Sonra kendi düzenim olunca düzeldi.Düzelmeyedebilirdi.Nasıl mutluysan öyle ol bence.

Benim annemde kardeşimle didişirdi hep böyle bi dağınıklık yok ama öyle de kaldı kız hep dağınık gitti huylu huyundan vazgeçmiyoki 😂

Çocuklukta düzen eğitimi verilmemiş olabilir ama insan kendini eğitebilir. Düzen temizlikle beraber düzenli olmayan insanın temiz olduğuna inanmıyorum. Annen haklı sonuçta şimdi annene güveniyorsun. Kendi evine çıkınca mecbur senin yapman gerekecek üstelik bir oda değil kocaman evi temiz ve düzenli tutman lazım. Bir yerden başla alışkanlık haline geldikçe düzeni seveceksin

Burada bir yerde düzenli hayat mı öyle bir topik vardı. Biraz orada takılın isterseniz. :)

Çocuklukta düzen eğitimi verilmemiş olabilir ama insan kendini eğitebilir. Düzen temizlikle beraber düzenli olmayan insanın temiz olduğuna inanmıyorum. Annen haklı sonuçta şimdi annene güveniyorsun. Kendi evine çıkınca mecbur senin yapman gerekecek üstelik bir oda değil kocaman evi temiz ve düzenli tutman lazım. Bir yerden başla alışkanlık haline geldikçe düzeni seveceksin
Babam hep sen ders çalış annen düzeltir dedi yaşım da büyüdü hayata atılınca gözüne lazer tutulmuş tavşan gibi oldum

esyalarinizi organize edin her seyin bir yeri olsun o zaman eliniz daha cabuk gidiyor toplamaya her sey daha toplu oluyor ve fazlaliklari atin beni cok derli toplu hale getiren iki sey bunlar oldu

Herşeyin bir yeri olacak ve aldığınız şeyi kullandıktan sonra hemen yerine koyacaksınız. Bu kadar.
Ama ben de evlendikten sonra saldım.
Ne zaman canım isterse o zaman toplarım.
Bekarken yapınca bile hakaretvari şeyler isintince ev işinden nefret ettim.
Ama herşeyin yeri bellidir.
Yani evi toplamam çok kısa sürer.
İstersem tabi.
Keyfim, kahyam mutluysa canları istiyorsa yapar, istemiyorlarsa yapmaz.:D

nedir dağınıklığınız

yani evin kızı olarak yaşadığınız evde nasıl bir dağınıklık yaratıyorsunuz şikayetçi olunacak

her üşüdüğünüzde üzerinize bir hırka alıp birini salona birini mutfağa mı bırakıyorsunuz

eğer sorun böyle şeylerse eşyaları azaltın

çantanızı koridora pantolonunuz banyoya montunuzu balkona atıp kaldırmıyor musunuz

o zaman dağınıklık değil umursamazlık her işinizi odanıza alın

ve en önemlisi dağınıksınız ama aradığınızı bulabiliyor musunuz

ben üniversiteyi annemin evinde okudum sözde odam dağınıktı ama ben silgi kadar kağıdımın dahi nerede olduğunu bilirdim

şimdi de evim klasik evlere benzemez çoğu kişiye göre dağınıktır ama ben ne nerede bilirim

örneğin annen unu üstten ikinci çekmeceye koyuyor da sen 3. koydun diye mi dağınıksın yoksa o unu kullanınca hiç mi kaldırmıyorsun

hiç kaldırmıyorsan bunun sorumlusu annen küçükken her işini yapmış bu yaştan sonra da sil baştan eğitim verecek

oğlumun eşyalarını kaldırmam ya da işte o un orada kaldı ise kaldırmam

ya çağırır gel bu unu kaldır derim ya da ortak alan dışında bir şey ise kendisinin fark etmesini beklerim

o işi ben yapsam 1 sn sürecek olsa da dakikalarımı harcar ve kendi işini kendisinin yapması için ortamı yaratırım

bunlar şimdiye kadar yapılmamış ise bu aşamadan sonra tek tavsiye ertelemeyin ve bir şey ile işiniz bitince onu en kısa sürede yerine koyun

eğer düzeltmek istiyorsan önce bir kere güzelce topla, daha sonra da tek bir şey dağıldığında onu hemen yaparsan tekrar düzenlemekte zorlanmazsın. çünkü dağılmasına her fırsat verdiğinde toplaması da bir o kadar zor gelir. bence küçüklükten gelen bir şey, annen her dağıttığında sana fırsat vermeden topladıysa sen buna alışmış ve yapmak istemiyorsundur. şimdiyse sen büyüdükçe annenin gözüne batıyordur :-) bende evde çok düzenli değildim, evlendikten sonra işleri kendim yapacağımı bildiğim için toplama,düzenleme evresine girdim. her şeyi toplu görmek istiyorum:-)

Back
X