• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dağınıklık

Sis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
376
244
53
Çok dağınık bir insanım bu hep böyleydi, temizlik yapıyorum 2 gün sonra yine aynı. Kişisel temizliğime dikkat ederim ama dağınığım işte :( Bu durumdan çok rahatsız oluyorum bu yüzden verimli olamıyorum mesela masada bilgisayarla çalışmam gerekiyor ama masa dağınık sadece masayı toplasam olmaz yerde kıyafetler var. Çalışmadığım zaman daha derli topluydum.

Tatminkar bir hayatı olanların bu kadar dağınık olabileceğini düşünmüyorum. Motive olmak için ne yapmalıyım?

Gereksiz eşyayı ayıklayıp atın. Az kullanılanları kutulayıp evin görünmeyen bir kısmına koyun. Masanızı dekoratif bir objeyle insta masası gibi düzenleyin böylece kıyıp da dağıtmazsınız. En önemlisi de alıp kullandığınız eşyayı işiniz bitince mutlaka yerine koyma alışkanlığı edinin

Her eşyanın bir yeri olsun ve işinizi bitirince muhakkak yerine bırakın. 1 ay bunu yaparsanız artık alışacaksınız.

Çok dağınık bir insanım bu hep böyleydi, temizlik yapıyorum 2 gün sonra yine aynı. Kişisel temizliğime dikkat ederim ama dağınığım işte :KK43: Bu durumdan çok rahatsız oluyorum bu yüzden verimli olamıyorum mesela masada bilgisayarla çalışmam gerekiyor ama masa dağınık sadece masayı toplasam olmaz yerde kıyafetler var. Çalışmadığım zaman daha derli topluydum.

Tatminkar bir hayatı olanların bu kadar dağınık olabileceğini düşünmüyorum. Motive olmak için ne yapmalıyım?
Öncelikle odanızı, çalıştığınız alanı olabildiğince en en az eşya olasıya kadar ayıklayın.

Her eşyanın bir yeri olsun. Yere kıyafet bırakmayın, kirli sepetiniz olsun oraya atın. Odanın içindeki kirli ya da dağınık katlanmayı bekleyen eşyalar motivenizi sıfıra düşürür. Kullanmadığınız eşyaları atılacaklar-verilecekler-satılacaklar olarak ayırıp geri dönüşüme de yollayabilirsiniz. Büyük karton kutuların içine kullanmadığınız eşyaları yerleştirip evin en görünmeyen kısmına dizin. Hem az yer kaplar hem temizlik yapmak çok kolaylaşır.

Günlük odanızı süpürün. Toz olmaz her gün süpürürseniz.
Günlük bulaşığınızı toplamaya çalışın. İnanın bir düzen oturtunca hep o düzeni isteyecek gözünüz. Ayrıca düzenli yapıldığında sizi yormaz. Çalışıyorsanız işten geldiğiniz gibi çamaşırlarınızı kirliye atın etrafta giysi olmasın. Toplu olmaya alışınca emin olun bunlar çok basit gelecek.

Çok dağınık bir insanım bu hep böyleydi, temizlik yapıyorum 2 gün sonra yine aynı. Kişisel temizliğime dikkat ederim ama dağınığım işte :KK43: Bu durumdan çok rahatsız oluyorum bu yüzden verimli olamıyorum mesela masada bilgisayarla çalışmam gerekiyor ama masa dağınık sadece masayı toplasam olmaz yerde kıyafetler var. Çalışmadığım zaman daha derli topluydum.

Ben de böyleydim. Çareyi minimal yaşamakta buldum.
Az eşya, az giysi, az mobilya...
Eleyebildiğiniz kadar eleyin eşyalarınızı, kural şu: 1 yıldır elinizi sürmediğiniz her şey gitmeli.
Sonrası, azıcık aşım ağrısız başım.

Bende ev dağınıklen hiç rahat duramam
Her sey yerli yerinde olunca kahve icmek te tv seyretmekte uzanmakta cok keyifli.
Sen surekli topla bir zaman sonra elin alisir tık tık yerine koyarsin.

Az eşya = çok huzur.
Kullanmadığiniz ne varsa ayıklayın. Atilacaklari atın, işe yarayacak olanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırın. Eşyalarınızı ne kadar minimalize ederseniz o kadar rahat edersiniz. Bir de kendinize her gün rutin oluşturun yatmadan önce bi hemen odamı toparlayacagim öyle yatacağım gibi. Düzenli odaya uyanmak motive ediyor, bir süre sonra da alışkanlığa dönüşür

Aradığınızı bulabiliyorsanız, dağınıklık size zaman kaybettirmiyorsa devam 👍🏼

(Tabi gereksiz eşyaları attıktan sonra)

Bende oyleyim.Yapacak birşey yok.Kucukken zorla biri anında şunu kaldır dese sinir olurdum.

Benim ablam öyle dağınık hiçte rahatsız olmaz herşey her yerde kulağı çınlasın canım ablacımin🥰 Bende tam tersi ortalık dağınık olunca içim daralır herşey yerli yerinde olması lazım.

Ben de öyleyim.
Beyni dağınık yani bir düzeyde dehb varsa genelde sonuç böyle oluyor.
Sadece az hiperaktiflik olabilir ya da tek başına dikkat eksikliği vs.
Düzenlediğim şey bile dağınık görünüyor, beyin tek çalışmıyor çünkü.

Takipteyim. Bana da ilham olur umuduyla..
Tavsiyem yok ne yazık ki. İş yerinde masam inanılmaz dağınıktır. Ama hangi dosya hangi evrak nerde o dağınıklık içinde bilirim. Kazara biri düzeltse işte o an bitiyorum. Eski iş yerimde huyumu bildikleri için dokunmazlardı, çıkan kıyamet göze alınabilir cinste olmuyordu :D Şimdiki iş yerim de de farklı kişiler odaya temizliğe gelebildiği için not yazıyorum toplamasınlar diye.
Ama ev konusunda dağınıklık ciddi rahatsız ediyor beni. Bir tarafı düzenli tutsam bir taraf elden gidiyor. Aslında objesel anlamda hiç eşyam yok o açıdan dağınıklık olmuyor. Fakat yine de dağınık o salon. Şükür bi mutfak düzenli tutabiliyorum. Onda da çok fazla eşyam olmasına rağmen dolabım çok ve her eşya yerini buluyor.
Demek ki evin kalanında eşya fazla buradan şu an bunu çıkardım. Ama nasıl azaltırım bilemedim.
Çiçek gibi olan ev ertesi gün işten geldiğimiz an dağılmaya başlıyor. Her an toparlayıcı olmak belki de daha az yorucudur. Denemek lazım bu tavsiyeyi.

Dolap raf kutu gibi düzen aparatlari kullanın. Aldiğinizı yerine koyun tekrar

bende dağınığım ama o dağınıklığın içinde bi düzenim vardır dokunulmasından nefret ederim en iyi ben toplarım en iyi ben dağıtırım ancak her ne olursa olsun dokunmasınlar :halay:

Bende dağınıklıktan nefret ederim. Ortam dağınık olduğunda asla kafamı da toparlayamıyorum.

Her şey yerli yerinde olacak bu da yetmez nizami bir şekilde duracak. Benimki de fazla ama napayım, böyle seviyorum.

Back
X