daha 1 ay bile olmadı ama:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi bol
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bol

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
6.867
0
106
Diğer
mrba arkadaşlar,
Biz evleneli 1 ay olmadı daha.Nişanlılık döneminden evlilik dönemine kadar yaklaşık 9 ay boyunca çok kavgalarımız oldu tabiki bende tamamen suçsuz değildim bu tartışmalarda onunda haklı olduğu konular vardı evlendikten sonra hala o kavgalarımızın ceremesinimi çekiyorum bilmiyorum tartışmalarımız bitmiyo.Ve eşimin bana uzak olduğunu düşünüyorum,oturup konuştuğumuzda ona gözlerinde sevgi,şevkat görmek istediğimi söylediğimde bana sen eskisi gibi olursn bende olurum diyor buda benim çok zoruma gidiyor sonuçta bizim daha cicim aylarını geçirmemiz gerekirken neler yaşıyoruz bende etrafa mutluymuşum gibi rol yaptımı hissediyorum çünkü böyle çok mutluyum diyemiyorum.Bizimde tartışmlarımız genelde ailesi yüzünden oluyor onların bana olan tutumları...bilirsiniz klasik kayınvalide tek oğlu ve elinden almışım gibi hissediyor sanırım neyse bu ayrı bir konu.Benim için önemli olan şuan eşimle aramızdaki duvarı nasıl yıkabilirim onu bilmiyorum.Kafam öylesine karışıkki ve ben çok mutsuzum.

Bir şey sormak istiyorum kayınvalidenizle problem yaşıyormusunuz peki?

evlenmeden önce yaşadık bazı problemler hatta düğünden 1 gün önce şuan yanlarına gittiğimde ise onlarda bana mesafeli bende onlara.

evt yarım yamalak konuştuk işte benim eskisi gibi olmamı söyledi ozaman kendiside bana benim istedğim gibi davranacakmış.

Aynı konuları tekrar gündeme getirmeyin, aranızda daha önce ne olup bittiyse tekar ısıtıp önünüze koyarsanız bu tatsızlık hep sürecektir. Ailesini sevmesenizde nede olsa onun ailesi, onun annesi o yüzden.. çok fazla konuşmayın bu konuda. Beraber vakit geçireceğiniz planlar yapın, hafta sonları, akşamları değişik suprizler deneyin, üzerinizdeki şu olumsuz tabloyu atabilirsiniz..

ya onun şöyle bi özelliği varki her olayda her tartışmamızda kendisini yağ gibi üste çıkarıyor boğa burcu ve çok inatçı hiçbir konuda ben haklı değilim ona göre mesela dün akşam arkadaşımın kınası vardı bende geç çıkıyorum kendi erken evin ordan geçmiş bende gelirken ayakkabımı getir dedim sonra sordum aldınmı diye ben sana eve uğrarsam getiririm dedi ve almamış doğal olarak bozuldum başkası kendinden bişe istese koşa koşa yapardı beni almaya geldi ve bende gitmekten vazgeçtim dedim ve eve gittik yemek hazırlayım dedim istemedi bende biraz iş yapıp içeri geçtim bilgisayrdadı kendide ben geçtikten sonra tek başına çıktı balkonda oturdu bende gittim yattım sabahta kalkmadım o giderken.ama çok bozuldum bu yaptına ve bu saat oldu hala aramadı.

eskiden nasıldınız ki? ne güzel eşiniz sizden ne istediğini söylüyor işte

aslına bakarsam aynı konuları her tartışmamızda kendi açıyor ama her defasında ve buna deli oluyorum aynı şeyler yüzünden dönüp dolaşıp tartışıyoruz ve sıkıldım bu durumdan.
şöyle oturup rahat rahat bi sohbet edemedik daha ve zoruma gidiyor bu durum hep böylemi devam edecek diye..en başı böyle olursa sonumuz ne olacak bilmiyorum(

daha yeni evlenmisken boyle dusunmeniz, hissetmeniz cok aci...
umarim esinizle konusur halledersiniz, cok gecmis olsun

eskiden nasıldınız ki? ne güzel eşiniz sizden ne istediğini söylüyor işte

ya bana göre aynıyım hiçbir değişiklik yok bende sadece evlenmeye son 1 ay kala tabiki stresliydim gergindim ailesinden dolayı.bende ona anlatmaya çalışıyorum ben aynıyım diye ama anlamıyor işte..

daha yeni evlenmisken boyle dusunmeniz, hissetmeniz cok aci...
umarim esinizle konusur halledersiniz, cok gecmis olsun

evt benimde buyüzden içim acıyo daha herşey çok yeni ama biz çok eski gibiyiz.

bence bir ayakkabı getirmedi diye okadar büyütülmemeli daha anlayışlı iyimser olmalısınz ateşe körükle gitmeyin

bence bir ayakkabı getirmedi diye okadar büyütülmemeli daha anlayışlı iyimser olmalısınz ateşe körükle gitmeyin

ya ama başkası istese hemen yapardı ben istedim sonuçta karısı yani bunu bildiğim için zoruma gitti.ki bide ben alttan alim yine dedim arabaya bindim öptüm kendi yanağımı uzatmasam öpmicekti bile eve gittim yemek yermisin diye sordum ama baktım kendi havalanıyo bende bıraktım.

Çok takılma bu duruma,genellikle ilk aylar tartışmayla geçer.Evlilik öncesi sınırlı saatler görüştüğün insanla aynı evde yaşamaya başlıyorsun birden.Tabi ki uyumsuzluklar olacak,birbirinizin durumlara,olaylara ilşkin her halini tavrını gözlemliyorsunuz.
Zamanla düzelir ama hemen düzelmesini bekleme,
öncelikle herkesle probleminin ayrı olduğunu açıkla,
yani ailesiyle ilgili takıldığın noktaları kişisel almasın,
kapıyı kapattığınızda ikiniz varsınız o evde artık,
birlikte bir hayatı paylaşıcaksanız hayatınızdaki sorunları
ilişkinize yaymamayı öğrenmelisiniz.
Birazda fedakarlık tabi,yeri geldiğinde alttan almayı,
defalarcada olsa aynı sorunu konuşmayı,
çözüme ulaşana kadar gerekirse tartışarak uzlaşmayı,
göze almak gerek.
Dilerim en kısa sürede çözüme ulaşırsınız.
Cicim ayları falan hikaye bence.
Herkesin gerçekleri reddetme bahanesi gibi.
Yeni evli olan çoğu insanın ortak derdi bu tartışmalar.
Yanlız değilsin yani.

evt canım arkadaşlarımla konuştuğumda onlarda öyle diyor ilk 1 yıl çok zor geçer(

basi tatsiz basladi diye sakin kendinizi bos yere uzup ,sonu nasil olur diye kara kara dusunmeyin...
esinizle konusup ustesinden gelebilirsiniz, duygularinizi acikca soylemeniz gerekir,sonucta esiniz olmus, hayati paylasmaya karar vermissiniz,,,
pozitif olun, nasil davransanizda iki tarafta uzulmese diye konusmayi denemelisiniz...:teselli:

1 ay bile olamadan böle olması kötü tabi ama doğru ilk 1 yıl zor geçer ben 1.5 yıllık evliyim daha yeni yeni oturuyo herşey görmezden gelip içinden sayı saymaya başla bence çünkü erkekler sabır konusunda hiçte iyi değiller ancak sen halledebilirsin bu durumu sevdiği şeyleri yap çokta uzatma ki araya soğukluk girip iş inada binmesin bugün işten çıkınca hiç bişey olmamış gibi davran ve eğer eskileri açarsa hayata yeni bir sayfayla başlamaya ne dersin de eminim sen olumlu olursan ondada değişim olacaktır ve tabi bunları yazması kolay yapması zor durumlar boshayallersmile

O duvarlar hemen öyle yıkılmaz yıllarını vermen gerekir hem daha önce göremediniz mi? Nişan döneminde kavgalarınızdan belkide evlilik için olgun değilsiniz veya birbirine zıt karekterdesiniz bu nişanlıyken çok kavga eden çiftlerin evlenmemesi gerek ,durum ortada artık ilerisi için katlana ,katlana hastalanacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…