daha 1 ay bile olmadı ama:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi bol
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
acaba annesi vs.mi arkadan sana karşı dolduruyorlar.
anlamadım doğrusu tavrını.
ailesinin kıymetini seni görünce mi hatırlamış?
bence ya senin ailesine karşı çok olumsuz şeyler düşündüğün fikrinde,ya da kendini ailesine isbatlamaya çalışıyor.

aramazsa aramasın,bazı insanlar iyi niyeti fazlasıyla suistimal ediyor ve karşısındakini ezmekten zevk alıyor.

Biz de eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık hatta onların takacakları takıları bile biz aldık.
Ben bohça yapmadım, onlar kendileri kendi akrabaları için hazırladılar düğünden sonra verdiler.
Bana bohça falan deselerdi tırnaklarımı çıkarırdım.

canım bizde altını kendimiz aldık hiçbirşey yapmadıkları halde bide üstüne böle herşeye alınganlık gösteriyorlar deli oluyor dedimki ne söyledi annenler bişe sölemedi diyo sadece annen yanlış davranışlarda bulunmuş diyor annemden gıcık alıyo kaynanam oğluda alsın diye uğraşıyo başka bişe değil bunun yaptığı artık neler sölüyosa oğluna bi yandanda diyomuşki oğlum siz mutlu olun buraya gelmesenizde olur böyle sessiz durur alttan alttan sokar laflarını.

fazla yüz veriyosun heralde...nasıl başlarsas öyle gider canım..benim bildiğim kadın nazlanır..kadın küser buda doğru değil ama böyledir genelde....

daha yeni evliyken küçücük şeylerden kavga çıkıyorsa yarın çocuklar olduğunda ne olacak...
ipleri baştan al eline...

her zaman neyin var niye böle davranıyosun filan diye sorma...gelsin o sorsun sana...
eğer senin değiştiğini düşünüyorsa kendi davranışlarına baksın..seni değil önce kendisini eleştirsin...

iyidavranılmasını istiyorsa önce iyi davranmayı öğrenecek...

hem nedemek kendimide ailemide ezdirmem....senin yani karısının böyle bişey yapabileceğini bu zihniyette olduğunu düşünüyorsa çok yazık....

evt bu laflarına çok kırıldım zaten kendide anlamış heraldeki özür diledi ama bilmiyorum ya çok şaşırdım tavırlarına hiç böle konuşmamaıştı benimle.

eşin sen de eskisi gibi ol dediğine göre demekki sende de değişen birşeyler var... neyi kastettiğini anlamıyorsanız açıkca sorun, eskisi gibiden kastı neymiş, ona göre öyle olayım öyle davranayım de...
ailelerle ilgili durumları eşinle şuanda arana sokma... erkekler hemen evliliğe adapte olmuyorlar, eşlerinden çok hala anne babalarını aileleri olarak görüyorlar, o yüzden evliliğiniz rayına oturana kadar ailesi konusunda fazla üstüne gitme... zamanla seni benimsediğinde o zaten gerekeni yapacaktır ailesinin haksız olduğu durumlarda, yapmasa da ozaman ona doğruyu göermen daha kolay olacaktır. şimdi bişi sölesen hemen ailesine düşman olduğunu düşünüp san akarşı savunmaya geçer... o yüzden ne ailesine kendini ezdir ne de apaçık bi şekilde mücadele et..
politik davran, eşinin yanında sen de iyi davran, sana laf mı sokuyorlar, sen de eşin yokken alttan alttan şakayla karışık geçir lafı...
ya da çok muhatap olma ki böyle durumlarda en güzeli bu bence...
fazla gidip gelmemek gidip gelseniz bile samimi olmamak en temizi...

yok cnm zaten öyle çok sık görüştüğüm falan yok haftada 1 görüyorum zaten çalışıyorum ve vaktim yok ama onlarla oğullarını nezaman tek görse laf sokacak bişe buluyor demekki kavga ettiğimiz zaman çıkıyo laflar ortaya görende melek sanır ama işini biliyo işte kadın oğluna gazı veriyo oda oyüzden aileme karşı doluyor.

ailene karşı da ne düşünürse düşünsün bırak...
zamanla tanıyacak nasılsa, daha 1 ay bile olmamış evleneli hem... zamanla oturur rayına böyle şeyler...

umarım canım şuan 1.5 ay oluyo nerdeyse artık bian önce girmeli yoluna katlanamıyorum bu olanlara çünkü.

Ooo daha çok erken evliliğin ilk zamanları senin ailen benim ailem çok olur, eski defterler karıştırılır, kim ne aldı ne yaptı konuşulur.
Erkekler de ilk başlarda biraz tedirgin olur çünkü onlara yıllarca gelinlerin bir gün oğullarını ellerinden alınacağı, anneyi unutulacağı anlatılır.
İlk başlarda erkekler eşleri haklı bile olsa ailesini tutar, toz kondurmazlar.
Ben merak ediyorum benim eşim ilkokuldan sonra ailesinden ayrılmış, yurtlarda kalmış okumuş, sonra çalışmış, yıllar sonra benimle evleniyor ve memleketi sayılır ailesinin yaşadığı yere geliyor.
Nasıl oluyorsa birden kıymete biniyor oğulları, ben ellerinden almış oluyorum halbuki zaten onların değildi benim sayemde kavuştular oğullarına.
Neyse hiç umrumda değil, yeri gelirse söylerim lafımı. Sen de öyle yap takma fazla.
Ama zamanla herşey oturuyor, eşlerimiz de değişiyor daha mantıklı düşünmeye başlıyor.

inşallah cnm evt aynen dediğin gibi elinden aldığını sanıyolar ya şunu anlamıyorum biranne çocuğunun evinde mutlu huzurlu olmasını istemezmi bunlar tam tersi ya ortalığı nasıl yapsakta karıştırsak diye düşünüyolar bu mantığı anlamıyorum işte nasıl insanlar.ister istemez insan takıyo çünkü evinde huzurun kalmıyo aslında onlar yüzünden eşimle tartışmayı hiç istemiyorum duysalar belki mutlu olurlar bundan.gidip konuşmak istiyorum bu konuyla ilgili ama nasıl söylicem siz bohçayla ilgili ne söylediniz diye. of yaa.

Bence eşin yokken al götür, kusura bakmayın şimdiye kadar getiremedim zaten önceden vermiştik elimizde yük olmasın demiştiniz ben de unuttum sonra diyin.
Tabi kayınvalideniz iyi niyetli, sizi seviyorsa.
Ben olsam alır onları ihtiyacı olan birilerine verirdim. Sonuçta senin bohça yapma zorunluluğun yok.
Bohça istiyorsa, çalışmayan bir kız bulacaklardı, o gelin güzel güzel bohçalar yapacaktı ama onlar da altın, eşya, düğün gibi şeyleri yapacaklardı.
Kusura bakmasın ben hem erkek tarafının yapması gerekenleri yapıcam hem de bohça yapıcam zor biraz.

ben bohça yapmadım çünkü bana da yapılmadı ama ne hikmetse evlendikten aylar sonra bir başkasından duyuyorum kayınvalidem bunu çok takmış örtü filan istermiş ama ben vermemişim..
oysaki kimse bana sormuyor senin isteğin var mı yok mu ya da bana bohça geldi mi ki alınıyor karşı taraf cidden garip..böyle saçma şeylere takılıyorlar işte..bana sormadı bile ne takılcak diye..bir inci taktı o kadar..altın takılmadı düşünün yani ama ben bunları gidip söylemiyorum..belki benim içimde vardı altınsız gelin oldum ya resmen ama eşim için sesimi çıkarmadım eşimin o dönem işleri iyi değildi iyi olsaydı eminim o yapardı bana..

ya işte yapmıyolar hemde çeneleri durmuyo buna sinir oluyorum bana getirdikleri bohçada bornoz takımınsdan gecelik takımıma kadar kendim aldım hep bide tutmuşlar şimdi neyi laf ediyolar eğer götürüp verirsem eşim onun dediğini yapmadığım ve onu ezip geçtiğimi düşündüğü için aramız daha kötü olabilir yarın bigün annem onu benim evimde görürse ne düşünür onu hiç bilmiyorum tabi hiçbir insandan bu kadar çok nefret edeceğimi düşünmemiştim ki şimdiye kadar hiçbir saygısızlığım olmadı kendilerine hiç bana karşı iyi niyetli olduğunu sanmıyorum.banada saçma sapan incecik zincirin üstünde inci taktı oysaki ben hep duyardım gelini için ayırdığı bir seti oldunu taşlı falan tabi düğünden bir gün önce eşim benim için kendisiyle tartıştığı için vazgeçmiş hanımefendi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…