Daha 27 yaşındayım

Belirtilerinizi şimdi okudum ve bu sabah bi kanalda haşimato belirtileri yazıyordu
.bendede çıktı malesrf zaten iki kişiden birinde olur dedi doktor.kan testi verdim d vitamine eksik cıktı.bence hem kan testi verin hemde troitlerinze baktırın

Eklentiler

• 621DB78A-1E46-4BDF-9301-C741F08DAE54.webp
    35 KB · Görüntüleme: 56
  • EC79F9A7-3CEF-44DE-BA9A-10590101D341.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 54
Önce bütün değerlerinize baktırıp , genel bir checkup tan geçin.
Birşeyiniz olmadığına emin oldugunuzda pskiyatriye danışın.
Muhtemelen ruhsal bir sıkıntıdan sürekli hasta ve halsiz hissedebilirsinz.ve hasta oldugunuza odaklandıysanız sürekli biyerlerinizde ağrı sızı hissedersinz.

kalp agrisi psikolojik de oluyor. bir seye mi uzuldunuz?

Ben en kucuk şeyleri bile kafama takıyorum. Bu huyumu sevmiyorum ama degistiremiyorum. Kucuk seyleri bile takarken ustune başka sorunlar da gelince hepten gidiyorum.

Nasıl besleniyorsunuz?
Sanki bütün sorunlar buradan kaynaklanıyor gibi geldi.

Sağlıklı beslendigimi söyleyemem malesef.

Ne yiyip içiyorsunuz? Yeterince kırmızı et ve balık yiyor musunuz?

Pek yemiyorum ama emzirdigim icin haftada 2 3 kere demir hapı iciyorum bi de emziren anneler icin tum vitaminlerin oldugu bi hap var ondan. Ama şöyle ki onu da duzenli icmiyorum hergun icilmesi gerek ama ben aklima geldikçe iciyorum, boyle semptomlar olunca düzenli icmeye başlıyorum sadece.

Bu yasta tansiyon hastasi mi olacagim yani? Bu tansiyon nasil iyilesir

Sorunlarınız psikolojik olma ihtimali çok yüksek. Allah korusun dediğiniz belirtilerin hepsi gerçek olsa şu an yatak döşek hasta olurdunuz. Kendinizi dinlemeyin, hastalık hastası olursunuz.

Gerçekten var ama

Yanlış anlama sakın kan degerleri vs baktır ama bence depresyon belirtileri çoğu söylediğin semptomlar

Yarin baktiricam kalbe de baktirmak istiyorum ama 1 sene önceki gittigim doktor ultrasondan bakmisti sadece icime sinmemisti onun muayenesi. Ben damarlarima falan da bakilsin istiyorum hani tikaniklik yağlanma vs var mi diye. Kiloluyum cunku olabilir de yani. Ama doktora soyleyince hos karşılamiyorlar herseye detaylı bakmalarini nasil sağlarım acaba

Kesin tansiyondur diyemeyizki takip etmekte yarar var

Ama ablacim o hapi, bu hapi besin degil ki ... saglikli yemiyorum demissiniz, gun icinde neler yersiniz mesela?

Mesela bugunkileri sayayim kahvaltiyi 1 bucukta yaptim sucuklu tost cay

Sonra aciktigimda hazır noodle lar varya ondan yedim gun icinde

Sonra osmanli kahvesi ictim

Aksam yemeginde de patlıcan kebabi ayran
Sonra portakal yedim oglumla, bi de maden suyu ictim.

Yani genel olarak bu şekilde oluyor üc asagi bes yukari

Baş dönmesi için telefona bilgisayara çok bakmaktan olabilir bende birara olmuştu
Sonra test yaptir kanina baktır genelde vitaminlerin düşmüşse kendini enerjik hissetmiyorsundur bende de vardı ki halen ara ara olur vitamin kullan
Sonra sakin cok fazla yemek yeme kilolu insanlarda kalp krizi ve inme riski cok olur dikkat et kendine enazından ekmek yeme hamurisi karbonhidrat ve tabiki tatlı abur cuburları ve asitli icecekleri saymıyorum bile
Yürüyüş yapmaya çalış illaki spor salonuna gideceksin diye bisey yok yürü bol bol orantılı bir şekilde kilo verirsin ve en önemlisi kendi sağlığını düşün bol su iç ve tabiki hayatindan stresi çıkar..yani demem o ki sen önemlisin kendine iyi bak

Ama canim ablacim bastan asagi 0 besin degeri bu, sende demir eksikligi de vardir B12 de ... adam gibi bir sey yemiyorsun ki. Ben yazayim ne yedigimi:

- Kahvalti: Haslanmis yumurta, zeytin 2 cesit, peynir 2 cesit, ceviz, yesillik, domates yaninda Turk kahvesi
- Ofise gitigimde 1 greyfurtu 2ye kesip yedim

- Oglende hunkarbegendi yaptim, oglende eve geldim ev-ofis yapmak icin. Hunkarbegendiyi kusbasiyla yaptim
Yemek ustune 1 kahve ictim, ayiklanmis nar yapmistim ondan yedim. Canim tatli cekince kuru meyve + 2 kuru hurma da yedim

- Aksam yemege tekrar ugrasmak istemedim, salata yedim. Dun geceden dolapta soguttugum meyveli kakaolu yulaf ezmesini yedim. O da kesmedi 1 muz daha yedim :)

Sana bakiyorum:

Tost evet hizli ve lezzetli :) Ama haftada 3 gunu bence haslanmis yumurta/omlet ve duzgun kahvalti tabagiyla degistir.

Hazir noodle mesela, hem paketli gida hem besin degeri net 0 hem de paketi gayet kucuk. madem evdesin inan bana ugrasmak istemiyorsan makarna hasla, ustune guzel peynir yap yaninda salata yap oh mis gibi kurtarir. Yine de ogle yemeginde protein yemen gerek bana sorarsan.

Meyve hic yememissin gun boyunca mesela, neden?

Yesillik yok, sebze yok, yogurt yok, yedigin miktar az ve dengesiz. Bence ise ogle yemegini zenginlestirmekle basla oncelikle. Aksam yemegine de sebze koy mutlaka.

Ooo sinüzit alasını yapar. Eşimin beyninin yarısı iltihapla kaplanmıştı. Günlerce baş ağrısı çekerdi ama bir antibiyotik tamamen boşalttı. Önlemini almazsan daha çok baş dönmesi ağrı yapar. Kışın daha da dolar. Çok ihmal ettiğini düşünüyorum.

Harika yazmışsınız. Şalgam suyu, turşu, turşu suyu, yoğurt, kefir tüketilmeli probiyotik bağırsaklar için. Bağırsaklardaki sorunlar da depresyon sebebi.. antioksidan kırmızı sebzeleler tüketilmeli.. mor lahana, pancar.. nar.. bakliyatlar dahi çok önemli. mercimekten alınan protein çok önemli..

Doktora yine gidin tabii ama halsizliğinizin nedeni belli.
1,5ta yediğiniz sucuklu tost size enerji vermez.
Bir kere ekmek dediğiniz şey enerji vermemekle kalmaz, olanı da emer gider.
Ekmek yediğim kahvaltılardan sonra sürünüyorum, kuruyemişli ve yeşillikli kahvaltılardan sonra çok iyiyim.
Tek sorun beslenme muhtemelen.

O tostun üstüne makarna yesem en az 2 gün hiç toparlamamam.

Canim korkmak heleki hayatta kalmak için sebeblerimiz varsa cabalamalisin öncelik le tedaviye basla gec Kalma evet çok gencsin Allah buyuk umarim iyilesirsin umudunu yitirme nice kanser verem ve daha bir çok hastaligi olan insanlar var hep sukur et ve motivasyonunu yitirme oglum için de ve Kalk savas

Sağlıksızlıktan sağlıksızsınız, bunu bilip bişey yapmamak daha tehlikeli. Aç kalmadan kilo verilmiyo buna alışmanız dayanmanız gerek, spor gerçekten insanda kilo açısından hemen olmasa da daha hareketli daha dinç bir vücut için birebir, ki zamanla kilonuza da etki edecektir, yediklerinize ve zamanına dikkat ederek beslenebilirsiniz, siz kendinize hükmedemediğiniz sürece doktorlar napabilir ki

Ahh ben de hep boyleyim . Yani gencligim yorgunlukla gecti. Benim yaşimdakiler koştururken ben hemen yorulurdum ve kimse inanmazdi. Adım tembele cikti. Sebebini buldum . Bence sizde de aynisi gluten alerjisi.2 ay gluteni kesin nasil kendinize geliyorsunuz.Gerci glutensiz yaşamak cok zor ama. instagramda saglikli yaşiyoruz sayfasi var .Onlari takip edin. Bir de bu glutenden hem troidler calismiyor hem de şeker yukseltiyor. Troidlerinize baktirin. Vitaminler kullanin. Gecmis olsun

Ben de hep halsiz ve açtım insülin direncim varmış şekeri karbonhidratı dusuk şeyler yiyince uykum gelmiyor

Benzer şeyleri yaşadım, D vitaminim 0,90 çıktı. Normalde minimum 30 olması gereken bir değermiş. Akabinde doping yaptı doktor, 15 gün kalçadan iğne. Şimdi her gün bir damla fıslatıyorum. Sanırım ben de 27 yaşımdaydım o süreçte.

Geçmiş olsun, bir an evvel check-up yaptırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…