- Konu Sahibi Liona Esposito
-
Belirtilerinizi şimdi okudum ve bu sabah bi kanalda haşimato belirtileri yazıyorduEvet daha 27 yaşındayım ama hep halsizim hep hastayım bu durumdan artık bıktım. Son 10 senedir hicbir zaman kendimi enerjik dinc hissettigimi hatırlamıyorum. Hep halsizim hep bi yerlerim ağrıyor. Cok cabuk acıkıyorum anormal sekilde. Fazla kilom var nerdeyse obez olacağım ama acikinca bayilacak gibi oluyorum aç kalamıyorum ki zayiflayayim.
Son 2 sene de gözlerim de bozuldu hem astigmat hem miyop.
Ve son 1 haftadir gittikce siddeti artan bi baş dönmesi rahatsızlığı cekiyorum. Hadi bugun geçer yarin geçer dedim ama geçmiyor.
Gozlerim daha da perde arkasindan görüyor herseyi sanki.
Basimin arkasinda surekli bi agri basinc. Boynumda ensemde agri.
Ellerimde titreme. Dizlerimde titreme kalp carpintisi.
Bugun de kalbim sancimaya başladı iyice. Gogsumun tam ortasina bicak saplaniyor sanki. Yarin sabah doktora gideceğim ama biktim artik bu sagliksizlik neden? Daha 27 yaşındayım daha oglum 2 yasina bile basmadi. Korkuyorum artik ciddi ciddi.
kalp agrisi psikolojik de oluyor. bir seye mi uzuldunuz?
Nasıl besleniyorsunuz?
Sanki bütün sorunlar buradan kaynaklanıyor gibi geldi.
Ne yiyip içiyorsunuz? Yeterince kırmızı et ve balık yiyor musunuz?
Yorgunluğunuzun sebebi fibromiyalji olabilir. Acıkmaya tahammülsüzlük ve kilo varsa insülin direnci. Ancak anlattığınız baş ağrısı göz bozukluğu ense ve kulak ağrısı gibi semptomlar tansiyon belirtisidir
Sorunlarınız psikolojik olma ihtimali çok yüksek. Allah korusun dediğiniz belirtilerin hepsi gerçek olsa şu an yatak döşek hasta olurdunuz. Kendinizi dinlemeyin, hastalık hastası olursunuz.
Yanlış anlama sakın kan degerleri vs baktır ama bence depresyon belirtileri çoğu söylediğin semptomlar
Kesin tansiyondur diyemeyizki takip etmekte yarar varBen en kucuk şeyleri bile kafama takıyorum. Bu huyumu sevmiyorum ama degistiremiyorum. Kucuk seyleri bile takarken ustune başka sorunlar da gelince hepten gidiyorum.
Sağlıklı beslendigimi söyleyemem malesef.
Pek yemiyorum ama emzirdigim icin haftada 2 3 kere demir hapı iciyorum bi de emziren anneler icin tum vitaminlerin oldugu bi hap var ondan. Ama şöyle ki onu da duzenli icmiyorum hergun icilmesi gerek ama ben aklima geldikçe iciyorum, boyle semptomlar olunca düzenli icmeye başlıyorum sadece.
Bu yasta tansiyon hastasi mi olacagim yani? Bu tansiyon nasil iyilesir
Gerçekten var ama
Yarin baktiricam kalbe de baktirmak istiyorum ama 1 sene önceki gittigim doktor ultrasondan bakmisti sadece icime sinmemisti onun muayenesi. Ben damarlarima falan da bakilsin istiyorum hani tikaniklik yağlanma vs var mi diye. Kiloluyum cunku olabilir de yani. Ama doktora soyleyince hos karşılamiyorlar herseye detaylı bakmalarini nasil sağlarım acaba
Ama ablacim o hapi, bu hapi besin degil ki ... saglikli yemiyorum demissiniz, gun icinde neler yersiniz mesela?
Mesela bugunkileri sayayim kahvaltiyi 1 bucukta yaptim sucuklu tost cay
Sonra aciktigimda hazır noodle lar varya ondan yedim gun icinde
Sonra osmanli kahvesi ictim
Aksam yemeginde de patlıcan kebabi ayran
Sonra portakal yedim oglumla, bi de maden suyu ictim.
Yani genel olarak bu şekilde oluyor üc asagi bes yukari
Ooo sinüzit alasını yapar. Eşimin beyninin yarısı iltihapla kaplanmıştı. Günlerce baş ağrısı çekerdi ama bir antibiyotik tamamen boşalttı. Önlemini almazsan daha çok baş dönmesi ağrı yapar. Kışın daha da dolar. Çok ihmal ettiğini düşünüyorum.Daha yazimi bitirmeden yanlislikla paylastim sonunu goremediniz simdi düzenledim. Bi sene once kalp doktoruna gittim biseyin yok dedi. Emar da cekildi sinuzit dediler. Ama sinuzit boyle mi yapar yahu yok bu kadar sıkıntı yaratmaz ki sinuzit. Yarin sabah ilk is yine gidecegim. Devlet chekup yapmıyor sanirim, ozeller de cok pahali. Once kardiyoloji sonra nöroloji kbb sırasıyla gidecegim artik. Kbb demişken kulaklarim da agriyordu dun, bugun azaldi nedense
Harika yazmışsınız. Şalgam suyu, turşu, turşu suyu, yoğurt, kefir tüketilmeli probiyotik bağırsaklar için. Bağırsaklardaki sorunlar da depresyon sebebi.. antioksidan kırmızı sebzeleler tüketilmeli.. mor lahana, pancar.. nar.. bakliyatlar dahi çok önemli. mercimekten alınan protein çok önemli..Ama canim ablacim bastan asagi 0 besin degeri bu, sende demir eksikligi de vardir B12 de ... adam gibi bir sey yemiyorsun ki. Ben yazayim ne yedigimi:
- Kahvalti: Haslanmis yumurta, zeytin 2 cesit, peynir 2 cesit, ceviz, yesillik, domates yaninda Turk kahvesi
- Ofise gitigimde 1 greyfurtu 2ye kesip yedim
- Oglende hunkarbegendi yaptim, oglende eve geldim ev-ofis yapmak icin. Hunkarbegendiyi kusbasiyla yaptim
Yemek ustune 1 kahve ictim, ayiklanmis nar yapmistim ondan yedim. Canim tatli cekince kuru meyve + 2 kuru hurma da yedim
- Aksam yemege tekrar ugrasmak istemedim, salata yedim. Dun geceden dolapta soguttugum meyveli kakaolu yulaf ezmesini yedim. O da kesmedi 1 muz daha yedim :)
Sana bakiyorum:
Tost evet hizli ve lezzetli :) Ama haftada 3 gunu bence haslanmis yumurta/omlet ve duzgun kahvalti tabagiyla degistir.
Hazir noodle mesela, hem paketli gida hem besin degeri net 0 hem de paketi gayet kucuk. madem evdesin inan bana ugrasmak istemiyorsan makarna hasla, ustune guzel peynir yap yaninda salata yap oh mis gibi kurtarir. Yine de ogle yemeginde protein yemen gerek bana sorarsan.
Meyve hic yememissin gun boyunca mesela, neden?
Yesillik yok, sebze yok, yogurt yok, yedigin miktar az ve dengesiz. Bence ise ogle yemegini zenginlestirmekle basla oncelikle. Aksam yemegine de sebze koy mutlaka.
Canim korkmak heleki hayatta kalmak için sebeblerimiz varsa cabalamalisin öncelik le tedaviye basla gec Kalma evet çok gencsin Allah buyuk umarim iyilesirsin umudunu yitirme nice kanser verem ve daha bir çok hastaligi olan insanlar var hep sukur et ve motivasyonunu yitirme oglum için de ve Kalk savasEvet daha 27 yaşındayım ama hep halsizim hep hastayım bu durumdan artık bıktım. Son 10 senedir hicbir zaman kendimi enerjik dinc hissettigimi hatırlamıyorum. Hep halsizim hep bi yerlerim ağrıyor. Cok cabuk acıkıyorum anormal sekilde. Fazla kilom var nerdeyse obez olacağım ama acikinca bayilacak gibi oluyorum aç kalamıyorum ki zayiflayayim.
Ve son 1 haftadir gittikce siddeti artan bi baş dönmesi rahatsızlığı cekiyorum. Hadi bugun geçer yarin geçer dedim ama geçmiyor.
Bugun de kalbim sancimaya başladı iyice. Gogsumun tam ortasina bicak saplaniyor sanki. Yarin sabah doktora gideceğim ama biktim artik bu sagliksizlik neden? Daha 27 yaşındayım daha oglum 2 yasina bile basmadi. Korkuyorum artik ciddi ciddi.
Ben de hep halsiz ve açtım insülin direncim varmış şekeri karbonhidratı dusuk şeyler yiyince uykum gelmiyorEvet daha 27 yaşındayım ama hep halsizim hep hastayım bu durumdan artık bıktım. Son 10 senedir hicbir zaman kendimi enerjik dinc hissettigimi hatırlamıyorum. Hep halsizim hep bi yerlerim ağrıyor. Cok cabuk acıkıyorum anormal sekilde. Fazla kilom var nerdeyse obez olacağım ama acikinca bayilacak gibi oluyorum aç kalamıyorum ki zayiflayayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?