Daha hukuk fakültesine başlamadan hukuktan soğudu

tostosi

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2010
922
577
323
İstanbul
Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum. lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.

Son düzenleme:
Hangi bölümde olursa olsun eğer bir öğrenci kendisini geliştirmiyorsa iyi yerlere gelemez. Sadece okuldan aldıklarıyla yetinmemeli, kendisine birçok şey katmalı. Hukuk çok güzel bir bölüm. Eğer kendisini geliştirirse gayet güzel maaş alan, tuttuğunu koparan bir avukat olur. Bu arada ben “How to get away with murder” izlerken hukuk okuyasım gelmişti, kardeşinize öneririm :)

Çevresindekilerin hukuk isteyip kazanamadığına çok eminim:) onlarla ilgili söyleyeceklerim bu kadar..

tabii ki adım başı hukuk fakültesi açıldığı için prestiji eskisi kadar değil. Ama iyi olanın önü her meslekte açıktır.

İstemeyerek sırf puan için mi yazdı? Neden bu kadar etkilendi üzülmesin yahu.

Madem hakim savcı olmak imkansız, olan gökten mi iniyormuş?

İcra yapan avukatlar da asgari mi alıyormuş çok bilenlere bir sorar mısınız :)

Hiç asgari alan avukat tanıdığım olmadı. Stajyer avukatlara olan maaş zulmüne ve yeni başlayan avukatlara değinmiyorum, o çok vahim bir durum. Ancak iyi ve/veya tecrübeli avukatlar için durum farklı.

gayet güzel bir bölüm kazanmış.evet avukatlarda çoğaldı aynı mühendisler öğretmenler işletme okuyanlar gibi.şimdi tıp hariç kimseye hazır iş yok zaten.önemli olan okurken donanım da kazanmak sertifikalar yabancı dil staj kendine güven vs. gibi.dayım avukattır gayet iyi para kazandı yıllarca.mimar bile asgari ücretle başlıyor işe artık bu devirde ama bu sizi korkumasın kendini geliştirene halaa ekmek varr.avukatlık stajını iyi bir yer de yapsın.mezun olunca ilk 2 yıl zaten tecrübeli avukatların hamallığını yapacak mecbur tecrübe ve çevre edinmek için.onsan sonra alır yürür akıllı seçimler yaparsa.bir de hangi branşta uzmanlaşacağına bağlı ceza avukatı mı olacak ticari dava avukatı mı olacak vs.

Avukat olarak söylüyorum ki çok şükür bütün arkadaşlarım öok güzel paralar kazanıp hayatını idame ettiriyor. Biz de yaşadık o kaygıları ama kardeşiniz girişken ve akıllı biriyse asal korkmasın. Emin olun şuan hakşm savcı olmak çokmdaha kolay çünkü hem açık çok hem de malum yapı elini çekince onlardan olmayanlar da girebilir oldu en azından. Eğer ideali hukuk olduğu için seçtiysr asla vazgeçmesin.

Ne okusa bir kulp takacaklar

artık herkes ... oluyor
her yer ... mezunu dolu
... mezunlarının hepsi işsiz/5 kuruşa çalışıyor

boşluklar ne dersen onunla doluyor, mühendislik, hukuk .. aklınıza ne gelirse. Benim tandığım tüm hukuk mezunları hayattan memnun, mühendislik de keza. İnsanların bakış açıları kendi hayatlarıyla sınırlı. Benim tonla Google'da Amazon'da çalışan arkadaşım var, aynı okuldan aynı bölümden mezunuz ama bu tiplere sorsanız mik mik mik her yer mühendis asgari ücret mik mik mik derler. Kısacası kariyer insanın çabasına bağlı. Çok iyi bir okuldan mezun olup da rezil olup sürünen kimseyi görmedim daha. Adam gibi okusun, iyi staj yapsın, kendine hedefler koysun ilerlesin. Başarısız olması için sebep göremiyorum. Kulaktan dolma bilgilerle daha okula başlamadan moral bozmasın lütfen.

Ülkede hangi meslek öyle başlar başlamaz güllük gülistanlık maaş alıyor ki? Sırf avukatlar az kazanıyor dediler diye hevesi kaçtıysa hiç okumasın. Benim arkadaşlarım var evet asgari ücretle başladılar hatta stajyerken almayanlar bile oldu. Ama şu an ülke şartlarına göre iyi durumda hepsi. Sağa sola kulak asmasın çalışmaya devam

Çok teşekkür ederim öneri için muhakkak izleteceğim hatta ben de izleyeceğim

Hukuk hayalimdi olmadı. Tebrik ederim. İnsan oğlu her zaman bir yorum yapar illla. Hiç moralini bozmasın. Devam etsin. Cok güzel yerlere gelir İnsallah.

Çok teşekkürler, cevabınızı muhakkak okutacağım ona

Ne hale gelmişiz yazık kardeşinizi tebrik ediyorum o ağızı da boş konuşanlara tamah etmeyin.. Ordan burdan herşeyi okumak falan da gereksiz.. Zaten bu yola başkoyduktan sonra olacakları yaşayıp görecek.. Kim hukuk kazanıyor bu devirde?? Çok isteyen gördüm ama kazananı nerde bulmuşlar da bi de beğenmiyorlar..Ayrıca iyi bir öğrenci olup kendini geliştirirse önünde birsürü seçenek var.. Avukat savcı hakim vs.. İsterse akademisyen olabilir... Kendini yetiştirebilirse çok da güzel yerlere gelir.. Ama dümdüz okuyup sonra evde oturacaksa bilemeyiz.. Kimsenin de moralini bozmasına izin vermeyin.. Bu devirde hangi meslek çabasızca şak diye oluyor?? Hukuk onların yanında daha çekici ve bir tık daha kolay.. Çekemeyen anten taksın bacısı Boşverin

Yanlış düşünüyorsunuz avukatın yanında sigortalı çalışsa bile ayrıca dava dosya alabilir. Şuan danışma ücretleri bile 450 tl. Bir dilekçe veya ihtarname yazılması bile o günü gayret iyi kurtarır. Kazanmayan avukat yok bence. Ilerde kendı ofisi olana kadar sabretmesi lazım iyice pişmesi lazım.

Ben pembe bulutlarda uçamıyorum maalesef, belki ben de yolun başında olduğum içindir

Öyle bir sektör ki neyi bilip bilmediğinizin hiçbir önemi yok. Hangi okuldan mezun olduğunzun hiçbir öenmi yok.Ben Ankara hukuk mezunuyum ama sizin benden daha çok çevreniz varsa ben sizin karşınızda bir hiçim.

Genç avukatlar bütün gün sosyal medyadaki avukatlık yardımlaşma platformlarında 100-150 liraya duruşma kovalıyorlar. Ofis masraflarını vergilerini bile ödeyemiyorlar. Başkalarının yanında çalışanların aldıkları para komik kalıyor.

Para kazanan belli bir kısım var evet. Belki belli yaşı geçen avukatlar ellerini çekseler diğerlerinin de önü açılır. Ama onlar hala CMK kovalıyor.

Hakim savcılığa hiç değinmiyorum. Belki içinizi kararttım beğenmeyenler de olacaktır ama benim gördüğüm en az 10 yıllık avukatlar hariç diğerlerini zor günler bekliyor.

Ben de öğretmenim cok ciddi emekler vererek kadroya girebildim. Yine de bahsedildiği gibi saygınlığı kalmadı artık. Çok üzülüyorum bu duruma o yüZden kardesimi ve kaygılarını da anlayabiliyorum. Öneriler için teşekkürler. Hepsini dikkate alacağına eminim.

Çok teşekkürler, cevabınızı muhakkak okutacağım ona☺
Sabırlı olsun daha o kendini bilmez insanlar amaaann avukat olup yalan mı söyleceksin diye de başlarlar ama unutmasın o insanlar bir gün mutlaka kapısını çalacak onun ve aman avukatım bize bir çare bul diye gelecek. 6 yıldır avukatım ve mesleğim gereği asla yalan söylemedim. Özel hayatımda söylemişimdir belki ama başkası için söylemedim. Avukat temsil edendir zaten müvekkil gelir size ne anlatırsa siz de onu hukuk bilgi ve ifade yetinizle dilekçeye aktarırsınız.

çaba bizden takdir allahtan derim ben iş evlilik para mal konularında hepp.görümcemin kızıda 5. yıl öğretmen oldu geçen ay atandı.diğer görümcemin kızı elektronik mühendisi 2 sene istediği işi bulamadı o da geçen yıl öğretmen oldu devlette ama mutlu severek yapıyor.azim öemli insanlar ne derse desin umursamamalı.işiniz olmaz aşağılarlar yi bir iş edinirsiniz kıskanırlar.yaranmaya çalışılmamalı kimseye o yüzden.kendi hedeflerimize odaklanmalıyız sadece derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…