Daha hukuk fakültesine başlamadan hukuktan soğudu


İşte tam olarak hissettiğimiz ve duyduklarımız bunlar. Kardeşim de iyi bir üniversiteyi kazandı sizin de öyle, tebrik ederim öncelikle sizi de. Keşke haklı olmasaydınız ancak haklı gibi görünüyorsunuz, en azından yakın bir gelecek için pek umut vadetmiyor gibi. Ahhh ahhh. Tüm her şey sistematik olarak mahvedilmiş gibi. Bilemiyorum, umarım hepimizi güzel günler bekliyordur.
 
Bilmiyorum belki benim de avutulmaya ihityacım vardır okuyorum yorumları
 
O kadar çok hukuk mezunu tanıdığım var ki hepsi hakimlik savcılık sınavını kazandı hiçte imkansız değil. Avukatlık her karaktere hitap eden bir meslek değil belki ama hukuk çooook geniş bir alan. Danışmanlık yapar, akademik ilerler. Hele bir girsin okusun. Ağzı olan konuşuyor bizim ülkede boşverin.
 
Hmm referansları var mıydı acaba kazananların hiç sorma imkanınız oldu mu? Benim de her sene 90 üstü alıp sürekli elenen arkadaşlarım var da .. Bir umut olur bizlere de
 
O kadar haklısınız ki:) trajikomik bir durum. Teşekkür ederiz
 
Kamu kurumlarında uzman olabilir bu da bir seçenek ve gayet iyi bir seçenek.
 
Hiçbir meslekte emek vermeden yemek olmuyor. EKMEGI YUTMAK ICIN BILE CIGNEMENIZ GEREK ! mesleğe baslangic cok zorlu ve çetin geçiyor ama düzenini oturttuktan sonra hersey kolaylaşıyor. Diğer yandan avukatların asgari ücretle çalıştığı gerçeğini es geçmeyin; fakat o meslektaşlarım sanirim cesaretleri yetmemiş ya da cesur olmak için zamanlarını bekliyorlardı. Neyin cesareti derseniz derya deniz mesleğimizde yer edinmek duzen kurmak ve tecrübe kazanmak için yapacağımızı savaşın cesareti.
 
Neden zor olsun soğumasın illa hakim savci olmak zorunda değil, iyi bir avukat olur. Benim eşim hakim evliyken kazandı daha önce 3 sefer girmişti , mülakattan elendi ama en sonunda oldu. Torpil filan yoktu, cok emek verdi , oldu. Bence şimdiden soğumasına gerek yok. Inşallah yolu acik olur
 
stajerliği kalkana kadar sıkıntı çekiyorlar sadece onda da cüzi de olsa gelirleri oluyor .cabbar iş bitirici zamanla olunuyor zaten bu meslekte.memur gibi şirketlerde çalışanı da var kendi ofisini açanı da var ortakla çalışanı da var bunlar zamanla oluşacak şimdi üniversitenin tadını çıkarmaya baksın pandemi de bile olsa
 
k
Agzi olan konuşuyor iste etrafın ne dediği cok mu onemli tip kazansaydı korona var vah vah diyeceklerdi o yuzden keyfinize bakın bu ülkenin iyi avukata ve savcılara her daim ihtiyacı var
kızım 9 yaşında 5 yaşından beri doktor olmak istiyor ailede doktor çok olduğundan .sadece buna hazırlıyoruz ailece bizde maddi ve manevi .ama çevrede daha bu minicik çocuğa bile köstek olanlar var yok doktorluğu kazanması zormuş yok kadın doktor olursa vakti olmazmış evine yetemezmiş yok önemli olan mutluluğuymuş doktor olmasa da olurmuş bla bla.daha ilkokuldaki çocuğu bile kıskandılar yavv pesss
 
Tam 10 yıl önce hukuk yazacaktım bana da aynısını dediler. O kadar pişmanım ki. Avukat arkadaşım ise 2.evini aldı. Ben akademik kariyer yaptım, sürünüyorum yine de çok şükür tabi.

Asla dinlemesin ve mutlaka how to get away th murder izlesin. Dişli r avukat olsun
 
Ben İstanbul gibi bir yerde avukatlık yapan biri olarak söylüyorum ki bu iş biraz şans biraz çaba gerektiriyor bana göre.Diğer avukat arkadaş kadar tozpembe konuşamayacağım maalesef.Eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız kardeşiniz daha rahat eder.
ancak büyük bir şehire adım atacaksa zorlanabilir bana göre.
Neden diye soracak olursanız maalesef sorumlusu kendi meslektaşlarım diyeceğim.Çünkü yeni gelene yer açmak şöyle dursun tamamen emek sömürme amaçlı bakıyorlar olaya.Zaten çok şükür öyle bir avukatlık kanunumuz vardı ki stajyer avukatların sigortalı çalışıp maaş alması yasaktı.Bu sebeple staryer avukatlar çoğu zaman sadece yemek+ yol parasına bile razı oluyorlardı.En son yargı reformu falan diyorlardı bu değiştimi tam bilmiyorum.
Ancak kardeşiniz belirli bir konuda uzmanlaşır ise ve özellikle dil konusunda kendini geliştirirse daha iyi yerlerde kendine iş bulabilir.O tür bürolarda 24 saat açık ve orada çalışan arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla iş yükü inanılmaz fazla.Mesai saati kavramı yok bildiğiniz.
Ben şanslıydım bir arkadaşım sayesinde 1.500 lira ile işe başladım avukat olunca 3000 liradan devam ettim ancak diğer arkadaşlarım 2000 lira zor alıyordu.(avukatken bile ) Yani demem o ki biraz şans ve gerçekten çaba istiyor. Eğer bu mesleği severse kendini ispatlayıp iyi bir yer edinir mutlaka.Başarılar diliyorum.
 
Çok mutlu oldum sizin adınıza, umut verici bu yorum için de teşekkürler. Peki kac puanla atandı eşiniz?
 
hukuk harici başka bir meslek düşüncesi var mı
 
Hmm referansları var mıydı acaba kazananların hiç sorma imkanınız oldu mu? Benim de her sene 90 üstü alıp sürekli elenen arkadaşlarım var da .. Bir umut olur bizlere de
Benim arkadaşlarım da 90 üstü alıp elendi hep. Çevremde tabi 70 üstü alıp girenler de var. Aradaki farkı bulmak hiç zor değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…