Ben pembe bulutlarda uçamıyorum maalesef, belki ben de yolun başında olduğum içindir
Öyle bir sektör ki neyi bilip bilmediğinizin hiçbir önemi yok. Hangi okuldan mezun olduğunzun hiçbir öenmi yok.Ben Ankara hukuk mezunuyum ama sizin benden daha çok çevreniz varsa ben sizin karşınızda bir hiçim.
Genç avukatlar bütün gün sosyal medyadaki avukatlık yardımlaşma platformlarında 100-150 liraya duruşma kovalıyorlar. Ofis masraflarını vergilerini bile ödeyemiyorlar. Başkalarının yanında çalışanların aldıkları para komik kalıyor.
Para kazanan belli bir kısım var evet. Belki belli yaşı geçen avukatlar ellerini çekseler diğerlerinin de önü açılır. Ama onlar hala CMK kovalıyor.
Hakim savcılığa hiç değinmiyorum. Belki içinizi kararttım beğenmeyenler de olacaktır ama benim gördüğüm en az 10 yıllık avukatlar hariç diğerlerini zor günler bekliyor.
Bilmiyorum belki benim de avutulmaya ihityacım vardır okuyorum yorumlarıİşte tam olarak hissettiğimiz ve duyduklarımız bunlar. Kardeşim de iyi bir üniversiteyi kazandı sizin de öyle, tebrik ederim öncelikle sizi de. Keşke haklı olmasaydınız ancak haklı gibi görünüyorsunuz, en azından yakın bir gelecek için pek umut vadetmiyor gibi. Ahhh ahhh. Tüm her şey sistematik olarak mahvedilmiş gibi. Bilemiyorum, umarım hepimizi güzel günler bekliyordur.
Hmm referansları var mıydı acaba kazananların hiç sorma imkanınız oldu mu? Benim de her sene 90 üstü alıp sürekli elenen arkadaşlarım var da .. Bir umut olur bizlere deO kadar çok hukuk mezunu tanıdığım var ki hepsi hakimlik savcılık sınavını kazandı hiçte imkansız değil. Avukatlık her karaktere hitap eden bir meslek değil belki ama hukuk çooook geniş bir alan. Danışmanlık yapar, akademik ilerler. Hele bir girsin okusun. Ağzı olan konuşuyor bizim ülkede boşverin.
O kadar haklısınız ki:) trajikomik bir durum. Teşekkür ederizZaten bir insanı seçtiği okuldan, kazandığı bölümden, aldığı evden, vs soğutmak ve her konu hakkında fikir yürütmek bizim ata sporumuz. Çok şükür her konuda bir bilgimiz var. O yüzden hiç kulak asmasın. Başarışarı daim olsun:)
Hmm referansları var mıydı acaba kazananların hiç sorma imkanınız oldu mu? Benim de her sene 90 üstü alıp sürekli elenen arkadaşlarım var da .. Bir umut olur bizlere de
Darısı tüm isteyenlerin başınaReferanslı değiller. Şucu, bucu da değiller
Kamu kurumlarında uzman olabilir bu da bir seçenek ve gayet iyi bir seçenek.Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Hiçbir meslekte emek vermeden yemek olmuyor. EKMEGI YUTMAK ICIN BILE CIGNEMENIZ GEREK ! mesleğe baslangic cok zorlu ve çetin geçiyor ama düzenini oturttuktan sonra hersey kolaylaşıyor. Diğer yandan avukatların asgari ücretle çalıştığı gerçeğini es geçmeyin; fakat o meslektaşlarım sanirim cesaretleri yetmemiş ya da cesur olmak için zamanlarını bekliyorlardı. Neyin cesareti derseniz derya deniz mesleğimizde yer edinmek duzen kurmak ve tecrübe kazanmak için yapacağımızı savaşın cesareti.Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
stajerliği kalkana kadar sıkıntı çekiyorlar sadece onda da cüzi de olsa gelirleri oluyor .cabbar iş bitirici zamanla olunuyor zaten bu meslekte.memur gibi şirketlerde çalışanı da var kendi ofisini açanı da var ortakla çalışanı da var bunlar zamanla oluşacak şimdi üniversitenin tadını çıkarmaya baksın pandemi de bile olsaYanlış düşünüyorsunuz avukatın yanında sigortalı çalışsa bile ayrıca dava dosya alabilir. Şuan danışma ücretleri bile 450 tl. Bir dilekçe veya ihtarname yazılması bile o günü gayret iyi kurtarır. Kazanmayan avukat yok bence. Ilerde kendı ofisi olana kadar sabretmesi lazım iyice pişmesi lazım.
kızım 9 yaşında 5 yaşından beri doktor olmak istiyor ailede doktor çok olduğundan .sadece buna hazırlıyoruz ailece bizde maddi ve manevi .ama çevrede daha bu minicik çocuğa bile köstek olanlar var yok doktorluğu kazanması zormuş yok kadın doktor olursa vakti olmazmış evine yetemezmiş yok önemli olan mutluluğuymuş doktor olmasa da olurmuş bla bla.daha ilkokuldaki çocuğu bile kıskandılar yavv pesssAgzi olan konuşuyor iste etrafın ne dediği cok mu onemli tip kazansaydı korona var vah vah diyeceklerdi o yuzden keyfinize bakın bu ülkenin iyi avukata ve savcılara her daim ihtiyacı var
Çok mutlu oldum sizin adınıza, umut verici bu yorum için de teşekkürler. Peki kac puanla atandı eşiniz?Neden zor olsun soğumasın illa hakim savci olmak zorunda değil, iyi bir avukat olur. Benim eşim hakim evliyken kazandı daha önce 3 sefer girmişti , mülakattan elendi ama en sonunda oldu. Torpil filan yoktu, cok emek verdi , oldu. Bence şimdiden soğumasına gerek yok. Inşallah yolu acik olur
Benim arkadaşlarım da 90 üstü alıp elendi hep. Çevremde tabi 70 üstü alıp girenler de var. Aradaki farkı bulmak hiç zor değil.Hmm referansları var mıydı acaba kazananların hiç sorma imkanınız oldu mu? Benim de her sene 90 üstü alıp sürekli elenen arkadaşlarım var da .. Bir umut olur bizlere de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?