- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
Neden böyle düşünüyorsunuz?Toz pembe konusamayacagim söylenilenler dogru
Yeğenim avukat. Şu an staj yapıyor. Nasıl avukatlar para kazanmıyormuş. Bunu diyenler avukatmı? Hakim savcı olmak imkansızmıymışKızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Gercekci ve yol gösteren yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim. Umarım emeklerinizin karşılığını en kısa sürede alırsınız. Mühendislik önermenizin sebebi nedir peki? Yurt dışı çalışma imkanı açısından mı?Toz pembe konuşamayacağım ben de. Durum iyi değil.
2018 İstanbul Hukuk mezunuyum. Ankara da çalışıyorum. 7 aydır avukatlık yapıyorum işçi avukat olarak özel sektörde. 4.200 civarı alıyorum prim ve yemek hariç. Bazen fazla çalıştığım oluyor çok olmasa da. Ancak arkadaşlarım içinde en iyisi benim iş açısından. Ankara hukuk mezunu olup asgari ücrete tamah eden ve bir yandan da gecelere kadar çalışan mı dersin, patron avukatın kahvesini koyan mı dersin neler var neler.
Hakim savcılık da kolay değil. 10 yerden torpil bulmak gerek. Ya hakim savcı torpili olacak ya da malum partiden. Yoksa olamaz. Midem kaldırmadı. O yüzden denemedim.
Ama avukatlığın önü kısmen de olsa açık diyebilirim. Mesela benim ingilizcem ileri seviyedir, sürekli staj kovaladım. O yüzden bu işe alındım. İyi bir şirkette çalışıyorum. Geleceğim var. Bizim şirketten çıkanlar çok iyi maaşlarla başka yerlere gidiyorlar ( En az 9.000 veya 10.000) . Veya kendi ofisini açabilir. Ama o zaman da en az 2 sene cebinden ödemesi gerekir. Kpss b den atanabilir. O da iyi bir seçenek ve avukat kadroları çok var. Mühendisliğe göre en azından. Ama gelecekte ne olur bilememem.
Ama benim de herkese tavsiyem hukuk değil de mühendislik okumaları olur. Eğer hukuk okuyorsa da ingilizcesini geliştirmesini öneririm. Ve sürekli staj yapsın. Kendisini geliştiren insan hiçbir zaman aç kalmaz. Çevremden de aksini görmedim.
Hukukta iyi para var diyen arkadaş da benden 5 sene kıdemli. Farklı bir dönemden olduğu için güncel koşulu bilmez. Son 1 2 senede kötü hale geldi. O yüzden bence yeni avukatların tavsiyelerini dikkate alın.
Gercekci ve yol gösteren yorumunuzdan ötürü teşekkür ederim. Umarım emeklerinizin karşılığını en kısa sürede alırsınız. Mühendislik önermenizin sebebi nedir peki? Yurt dışı çalışma imkanı açısından mı?
Yani ingilizciye çok iyi şekilde hakim olursa yurt dışında avukatlık yapabilir öyle mi? Biz kanunların farklılığından sebep bu mümkün değil sanıyorduk. Çoook sevindik buna. Çünkü kardeşimin ingilizcesi gayet iyiTeşekkür ederim. Mühendislikteki, bilgisayar ve elektrik elektronik açısından diyorum, arkadaşlarım benden genel olarak daha iyi maaş alıyorlar ve daha iyi yerlerdeler. Ve yurtdışı imkanı en geniş meslek de o. Dil bilmenize bile gerek olmayabiliyor. Şöyle diyeyim ben hem fen hem de eşit ağırlık sınavına girmiştim üniversitede. Fende, okulda fen görmememe rağmen 54.000, tm de de 3300 civarlarında sıralama yapmıştım. İki sene hazırlanarak zar zor 54.000 civarlarında olup Konya da bilgisayar mühendisi olan arkadaşım benimkine yakın maaşla odtü teknokentte işe başladı. Mesaisi de yok üstelik.
Kısacası, avukatlıkta emeğimin karşılığını tam olarak alamadığımı düşünüyorum. Ve evet yurt dışı imkanı daha geniş. İkinci sebep de o. Bu arada hukukta da yurtdışı imkanı var. Sadece çok iyi bir ingilizce gerek.
yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisi olarak bildiriyorum, mühendislikte malesef hiç öyle göründüğü gibi değil. belki tecrübeli olduğumda durumlar değişir ama şu anki durum çok vahim. kimse yeni mezuna iş vermek istemiyor tecrübe arıyorlar, iş verilmeyince tecrüben olmuyor doğal olarak. en iyi üniversitelerden mezun olanlar bile çok komik ücretlerle karşılaşıyor. iş sitelerinde başvurduğun ilanlardan geri dönüş dahi alamıyorsun çünkü işçi almak için ilan açmıyorlar. alacaklarsa bile mutlaka birilerinin tanıdığı çoktan kapmış oluyor o işi. kendini geliştirmek falan diyebilirsiniz ama inanın o kadar önemi yokki bunun. bakmıyorlar bile ne bildiğini neler yaptığına. yani özetle herşey çevrede bitiyor.Teşekkür ederim. Mühendislikteki, bilgisayar ve elektrik elektronik açısından diyorum, arkadaşlarım benden genel olarak daha iyi maaş alıyorlar ve daha iyi yerlerdeler. Ve yurtdışı imkanı en geniş meslek de o. Dil bilmenize bile gerek olmayabiliyor. Şöyle diyeyim ben hem fen hem de eşit ağırlık sınavına girmiştim üniversitede. Fende, okulda fen görmememe rağmen 54.000, tm de de 3300 civarlarında sıralama yapmıştım. İki sene hazırlanarak zar zor 54.000 civarlarında olup Konya da bilgisayar mühendisi olan arkadaşım benimkine yakın maaşla odtü teknokentte işe başladı. Mesaisi de yok üstelik.
Kısacası, avukatlıkta emeğimin karşılığını tam olarak alamadığımı düşünüyorum. Ve evet yurt dışı imkanı daha geniş. İkinci sebep de o. Bu arada hukukta da yurtdışı imkanı var. Sadece çok iyi bir ingilizce gerek.
Yani ingilizciye çok iyi şekilde hakim olursa yurt dışında avukatlık yapabilir öyle mi? Biz kanunların farklılığından sebep bu mümkün değil sanıyorduk. Çoook sevindik buna. Çünkü kardeşimin ingilizcesi gayet iyi☺Mesleki ingilizceye de şimdiden çalışmaya başlasın öyleyse. Çook teşekkürler☺
Çok iyisiniz, çok teşekkür ederizAvukatlık değil aslında ama hukuk danışmanlığı ya da danışmanlık tarzı bir şey yapabilir. Ama sadece iyi değil çok iyi ingilizce gerek.
Birçok tanıdığım yapıyor :)
Uluslararası hukuk alanlarına yönelmesini öneririm.
Benim de yurtdışı planım var. Mentör olarak da kardeşinize her zaman yardımcı olmaya çalışırım.
Rica ederim.
İyi olan her zaman kazanır.Kendısını gelıştırırse her sey muhtesemolur.Ayrıca ınsanlar her zaman konuşur .Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Çok iyisiniz, çok teşekkür ederizVerdiğiniz bilgiler dahi bizi çok mutlu etti. Umarım sizin de bu planınız gercekleşir ve başarılarınız daim olur.☺ Peki son bir soru sorayım size. İngilizce hakimiyeti dolayısıyla sadece resmi dili ingilizce olan bir ülke mi tercih etmesi gerekiyor ve denklik tarzı bir sınava girmesi gerekiyor mu☺
Sınava girip kazandığında aldığı ortak dersleri saydırabilir evet.Konuyla pek ilgisi yok ama bir şey sormak istiyorum. Bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim. Yakın bir arkadaşım orta halli bir devlet üniversitesinde hukuk okuyor. Ama çok hırslı bir insan. O hep Ankara Hukuk'u veya İstanbul Hukuk'u hayal etmişti. İki kere yatay geçiş denemesi yaptı ama olmadı. Şimdi üçüncü sınıfta. Bu zamandan sonra yatay geçiş hakkı yok. Bu sebeple de okurken tekrar sınava hazırlanmak istiyor. Kendine de güveniyor. Ancak şunu merak ediyoruz, diyelim ki arkadaşım kazandı. Eski aldığı dersleri saydırabilir mi? Yoksa birinci sınıftan mı başlaması gerekir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?