• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha ilk günden...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz baya da bu insanlarla görüşmek içlerinde olmak istiyorsunuz ama sürekli eziklemek ve böylece kendi egonuzu tatmin etmek için.

Kendileri davet etmiş daveti de kendilerini ayarlayarak yapmışlarsa o zaman çay yanına küçük çocuğu olduğunu da göz önünde bulundurarak, pratik ikramlıklar hazırlayabilirlerdi karı-koca.
Eş mutfağa girmiyor mu acaba🤔
Şöyle oldu ısrarla o güne istediler aslında bir nevi
1 saat içinde ben hem kızımla ilgilenmek durumunda kaldım hem d kendimle
Üstüne bir de hazır tatlı aldım onu da belirtelim ama çok dar ve kısa zamanda oldu bu misafirlik
Ben en azından daha sonra geniş bir zamanda daha özenli yapmayı düşündüm açıkçası
O kadar da değil yani

Oba başı olmak istiyor belli ki
Böyle tiplerle karşılaştım. Aslında o grupla gezerler takılırlar ama hep bi ben sizin gibi değilim havaları vardır grubun içinden de çıkmazlar ama tam dahil de olmazlar. Aşağılık kompleksi diye yorumluyorum.

Böyle tiplerle karşılaştım. Aslında o grupla gezerler takılırlar ama hep bi ben sizin gibi değilim havaları vardır grubun içinden de çıkmazlar ama tam dahil de olmazlar. Aşağılık kompleksi diye yorumluyorum.
Hangi grup
Yahu bu tarz bahsettiğiniz ortam illa belli bir gruba mi ait olması lazım
Ben gayet kısır dolma poğaça Bermuda üçgeni ortamında bulundum gayette yaptım yani

Nasıl bir işsizlik ve vakit bolluğunun ürünü bütün bunlar, gerçekten nasıl hayatlar yaşıyorsunuz da kızını uyarmasından dedikodu dinleme çabası çıkarabiliyorsunuz insanların. İnanılır gibi değil.

Eşi mutfağa girerse komşu onun da dedikodusunu yapar diye sokmamış olabilir. Eve misafir değil sanki magazincileri alıyor
Aaa ama olur mu öyle şey:KK43: kadın bebeğine bakarken eşinin servis yapması gerekirdi misafir kadın bile çay koymak için teklifte bulunmuş, eşim otururken misafir çay koymaya kalksa huzursuz olurum, eşim varken evimize ilk defa gelmiş biri niye çay koysun🤷‍♀️

Şöyle oldu ısrarla o güne istediler aslında bir nevi
1 saat içinde ben hem kızımla ilgilenmek durumunda kaldım hem d kendimle
Üstüne bir de hazır tatlı aldım onu da belirtelim ama çok dar ve kısa zamanda oldu bu misafirlik
Ben en azından daha sonra geniş bir zamanda daha özenli yapmayı düşündüm açıkçası
O kadar da değil yani
Anladım ama eşiniz niye bir şey yapmadı? Mesela kek börek yapmasını bilmiyorsa en azından dışarıdan hazır ikramlık alıp çayı demleyebilirdi veya ortalığı silip süpürebilirdi, eşinize sadece çay içip sohbet edemeyeceğini söyleyin, misafir ağırlayacağınızda o da bir şeyler yapsın.

Bir insanın misafirini nasıl ağırladıgi ve de misafirliğe nasıl gittiği de o kişinin görgü kuralları hakkındaki bilgisini gösterir. İlk gittiğim yerde bende girmem mutfağa servis için( siz de servis pek siz konusu olmamış) küçük çocuk varsa ya da yaşı benden buyukse müsaade ister rica da bulunurum yardım etmek istediğimde dair.

Anladım ama eşiniz niye bir şey yapmadı? Mesela kek börek yapmasını bilmiyorsa en azından dışarıdan hazır ikramlık alıp çayı demleyebilirdi veya ortalığı silip süpürebilirdi, eşinize sadece çay içip sohbet edemeyeceğini söyleyin, misafir ağırlayacağınızda o da bir şeyler yapsın.
Esin Kızımla ilgilendi mecbur.bende diğer kalan işlerle ilgilendim 1 saat ancak buna yetti ne diyim

Ama dışardan geldim yani ilk tanışma için gün menüsü biraz absürt olmaz mı sizce
Bir de şıkır şıkır gelmiş ti çaya :KK45:

Eve misafir davet edildiği zaman iş güç ayarlanır, tabi ki bir saatte olacak ikramlık o kadar ama bu yaptığınız özensizliktir
Diğer konu bir insanı evinize yani özel alanınıza davet ettiğinizde zaten bir samimiyet seviyesi oluşturuyorsunuz. İnsanların mutfağına girmekten ben pek haz etmem ama en azından servise yardım edilir, nezakettir bu hele de ev sahibesi çocukluysa. Kadıncağız size saygı duymuş özenli giyinip evinize gelmiş onu bile eleştirmişsiniz çok ayıp yaptığınız. Evinize davet ettiğiniz insanları bu şekilde yermek hiç hoş olmamış.

Çok elit arkadaşlar beğenemese de misafir ağırlamanın bir adabı vardır en azından yaşadığımız toplumda böyledir, nezaket ve özen gerektirir. Ha sevmeyebilirsiniz bu tür gelip gitmeleri o zaman da davet etmeyeceksiniz. Böyle bir arkadaşım var, kimseyi davet etmez evine, dışarıda organizasyon yapar görüşmek istedikleriyle bu da bir seçenektir ama hem çağır hem aşağıla ayıptır, insana yakışmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X