Daha ne diyeyim ?

cok nahif birisiniz belli ki, çocukluğunuzdan beri bu şekilde baskı ile büyüdüğünüzü düşünürsek, şuan yapılan her haksızlığa bir cevap verebiliyor olmanızın sizi ne kadar güçlü hissettirdigini anlıyorum, daha da güçlü olun lütfen, kimseye pabuç birakmayin yapabilirsiniz, inanıyorum ben size, daha da iyisini yapabilirsiniz kesinlikle. Hatta onlarla iletisiminizi bile sinirlandirabilir, zamanla kesebilirsiniz de, var o ışık, devam edin

Ayy inşallah, geçmişime çok üzülüyorum ne çocukluk ne gençlik ne evliliğimi yaşamama izin vermediler,hep onlara yaranmam lazım gibi baskıları üzerimdeydi,bundan sonra daha akıllı yere sağlam basan biri olacağım en azından kızlarım için.Onlar benim gibi olmasın istiyorum

Yahu gerçekten tayin isteme ihtimaliniz yok mu? Öğretmensiniz diye hatırlıyorum. Her iki aile birbirinden tuhaf. Herkesten uzaklaşmak en çok size ve çocuklara iyi gelecek.

Benim görümcem evlendigimiz yıl orta sondu. Eşimin ailesi köyde yaşıyor. o lise kayıt vakti abisie " ben burada mı okuyacağım" diye sordu. Eşim direk"evet" dedi. Muhtelen bizim yanımıza gelmek istiyordu. Ama ben bu sorumluluğu alamam. Aradan on üç sene geçti.Su an iş bulmak için şehir değişikliği yaptı. En ufak bir sorunum yok. Bak burada kiralar şu kadar. İstersen gel burada iş bak. Ama hayat şartları zor dedim. Yok yenge yapamam burada dedi. Görümcemi gerçekten severim ama aynı evde kendi çocuklarım bile yorucu oluyor.

Üç senede bir kaynım da işten çıkar. Cebinde parası varken aramadığı abisi kıymete biner. Her gün arar. Eşim bir kere bile gel burada iş bakalım demedi. Çünkü dese başımıza kalır biliyor. Bende sakın çağırma hiç çekemem dedim açık açık. Bu tarz beklentiler her ailede var. Kan emici tipler çoğumuzun çevresinde ama önemli olan esimiz ve bizim duruşumuz.

Gelince ilgilenmeyin siz de bunlarla madem huyları belli

Evet öğretmenim tayin istesem Türkiye’nin her yerine çok kolay gidebiliyorum (bölümüm itibariyle) ama eşim özel sektörde ve 10yıldır aynı şirkette,burda ev aldık burayı seviyoruz,eşimin de memleketi,artık yerleşmiş bir düzenimiz var sırf onlar yüzünden düzenimi bozmak istemiyorum açıkçası gidersem çok üzüleceğim onu biliyorum. (zaman zaman delirme noktasına gelince evi satışa koyduğum oldu sonra yine aman onlar yüzünden gitmem deyip vazgeçiyorum)

Çok haklısınız tamamen bende eşimde bitiyor bu işler,her ağlayana koşuyoruz sonra neden bize yükleniyorlar diyoruz

Güç veriyorsunuz bana
Araştırdım onlara daha yakın yerlerde de var hemşirelik, en yakın da bizim burda var demişti baktım 1 saatlik yerde bile var.
Mrs-cicek madem kendilerine yakın yerde de var, yurttur, aparttır gitti geldi yol parası yeme içme derdi olmadan teyzesinde kalır işte 4 yıl amacındalar demek ki.
Nasılsa teyzesi de eniştesi de çalışıyor bakıversinler yeğenlerine diye düşünüyorlardır, bu arada ablanız çalışıyor mu? Çalışmıyorsa eve giren çift maaşı atla deve sanıyor olabilir.

Ablanızla en kısa zamanda konuşun, sizin sorumluluk almayacağınızı bilsinler ona göre hareket etsinler, sonrasında muhtemelen annenizden de size bir arama gelecektir, ona da verin cevabınızı.

İlk mesajlarımda demiştim, insan yeri gelir 7 kat ele bile kapısını açar, ele de aileye de yaptıklarının hesabını tutmaz karşılık da beklemez, öğrencidir normalde elinden tutmak gerekir, hele de kız evladın okuması meslek edinmesine katkı sağlamak ne güzel bir davranıştır ama sizin aileniz için geçerli değil, kapınızı açarsınız ardından hak etmediğiniz bir sürü laf işitir iftiraya bile uğrarsınız.

Akrabalarımdan birinin kardeşlerinden bir tanesi vefat edince, diğer kardeşlerin de ortak kararıyla ölenin çocuğunu akrabama verdiler çünkü onun çocuğu yoktu çocuk duygusunu tadar dediler, Allah var çok güzel baktı.

Neyse kız büyüdü biriyle sevgili olmuş evlenmek istiyorlarmış vs, yıllarca o öksüzü arayıp sormayan, maddi manevi hiçbir katkıları olmayan ne kadar akrabaları varsa buna kızın abileri de dahil, hepsi aniden ortaya çıktı kadının evini basıp üzerine yürüdüler, bazı insanlar kendilerinin de alması gereken sorumluluklardan kaçarken tüm yükü sırtına yüklediklerinden utanmadan hesap soracak cibiliyettedir.

Bahsettiğim akrabam kendi ailesine çok verici bir kadındı ama hep de ezilen taraftı, kız için hesap soran akrabaları sanki kadına hiçbir şey yapmamışlar gibi sonrasında kendilerinin ne kadar okuyan çocuğu varsa kadının evine gönderdiler kalsın diye, senelerce evi yurt gibi oldu, yemek, yol parası cep harçlığı düşünen olmadı hiç.

Benim kızda yks’ye girdi 17 Temmuz gb açıklanır dedi asıl tarih 21 Temmuz sanırım ama öğretmenleri erken açıklanmasını tahmin ediyorlar.Sonra tercihler yapılacak 17 temmuza kalmadan konuşmanız gerekiyor diye düşünüyorum.Haftaya cuma lgs sonraki hafta yks geç kalmayın sonra başınız ağrımasın.

Benim kız Ankara istiyor üniversite açıklama yapmış kayıttan sonra eylülün ilk haftası uyum haftası olacakmış öğrencileri Eylül başı bekliyorlar biz okulun yurdu olmazsa kız yurdu bakacağız.Izmir yazmak istersen anneannende kalmazsın yurt ayarlarız dedim(İzmirliyim) çünkü 70 yaşındaki kadının başına kalmasın kendinle mi ilgilenecek benim kız ile mi?kolaymı sorumluluk almak ben kendi anneme bile yüklemiyorum o sorumluluğu zaten pek anlaştıkları söylenemez herkes yerinde sağolsun.

tutumunu tebrik ediyorum sen sağlıklı olan kişisin bu ilişkilerde, ama son zamanlarından bahsediyorum önceden yaptığın şeylerle sadece kendinden vermişsin. böyle yapmaya devam et alışacaklar alışmak zorundalar

Taşınma mümkün değil, o tamam.

En azından illa yazacaklarsa geliş tarihlerinde habersiz bir yerlere kaçın diyecektim ama öğretmen olduğunuzu gördüm, o da iptal.

Açık açık dolandırmadan konuşup arayı bozmaya bakın.
O zaman da huzursuz olacaksınız muhtemelen ama yanınızda biri varken huzursuz olacağınıza çekirdek ailenizle yalnızken huzursuz olun, bir yerde topalarsınız mentali illa ki.

Ama arayı bozmak şart.

Şehir olmasa bile ev değiştirin. Adresi kimseye söylemeyin.

Bir arkadaşım bir aile faciası sonrası öyle yaptı. İki aileden kimseye adres vermediler. Belki dört beş sene oldu.

Kendi evlerinden kiraya çıktılar. Uzun süre evi kiraya vermesine izin vermedi erkek tarafı. Aile apartmanı daha yeni kiraya verdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…