Daha ne diyeyim ?

Bilmiyorum ya kullanılıyorum ya da her iki taraf da anormal derecede rahat
İkiside doğru. Çünkü anormallikleri sergileyebilmek içinde bir zemin lazım.

Meselenin neticeye varmasına sevindim.
Annenizin telefonunu beklemedeyim. Oradan da alnınızın akıyla çıktığınızı okumak istiyorum.

Valla bende en çok annenin telefonunu merak ediyorum. Ne zaman arayacak, ne zaman güncelleme gelecek takipteyim.

Bu nasıl ruh hastası bir aile böyle? Neyse ki konunun devamı iyi gelmiş ben rahatladım burda okurken.
Kardeşim, iyilik yapsan da yapmasan da hep aynı yere varıyor konu, yaranamıyorsun. O yüzden hiç kendini üzüp yorma, nasılsa kötü bilecekler en azından rahatın yerinde olsun. En baştan söylemekle iyi yapmışsın, boşver keyfine bak.

Ciddi anlamda ruh hastası hepsi de
Ben konuları tamamen tarafsız anlatıyorum inanın,eksiği var fazlası yok,olaylar hep böyle oldu..
Onlar yapar eder ben her defasında sessiz kalırdım bu defa ses çıkardım ya kötü olurum ama artık umrumda mı değil..

Hatta artık normal misafirliğe bile gelmek istediklerinde uygun değilim demeyi düşünüyorum çünkü zaten en çok “normal” misafirliğe gelince canımı sıkıp gidiyorlar,biri gelir yemekler her gün etli değil diye küser,biri gelir karnım burnumda hergün gezmeye çıkardığım halde bir gün çıkarmadım diye atar yapar arkamdan altında arabası vardı istediğim yere götürmedi der,biri gelir (kızlarım 8yaşında) şımarık 5 yaşındaki oğlunun her dediğini yapıp pışpışlamadı diye küser gider,biri gelir kocamla aynı odada oturmak istemez,kocam çıksın evden diye talep bile eder,günah çünkü biri gelir evimde makarna pişti diye (makarna bahane kızı makarna sevmiyormuş bunu bile bile nasıl yaparmışım) kavga çıkarır kafama saksı fırlatır hemde kucağımda bebeğim varken yapar,kılpayı kurtulduk,kapıya değen saksı un gibi oldu lohusa iken çoluk çocuğu ile gelen kardeşim bacak bacak üstüne atıp saatlerce yediği içtiği tabak çanağı yıkamayınca ben sıcak havalar kokar gidip yıkar mısın en azından bi suya çal dedim diye kıymet vermeyen misafir sevmeyen kardeş-abla oldum (3gün önce doğum yapmıştım,sezeryan) kısacası evimde hep bi 5yıldızlıotel konforu beklerler üstüne kusur bulup kavga edip giderler..Keşke sadece gitseler yıllarca olayları kendilerine göre çevirip anlatıp beni suçladılar

Ben içimde hiçbirini de affetmedim ama işte affetmeyince geleceğe bakamıyorum diye (pskoloğun önerisi) miş gibi yaptım
Öyle de yine bana zarar veriyorlar,yüzsüzler çünkü..

İnsanlardaki bu rahatlığı anlamıyorum. Gerçekten anlayamıcam

Kadın evli, kendi çocukları var, elin adamına yük olmayalım diyecekleri yerde neler yapıyorlar. Sonra da adamı kendi evinde odasına kapatma cürretinde bulunuyorlar.

Siz zamanında sevilmek yaranmak için herşeyi yapmışsınız onlarda kendilerinde bu hakkı görüyorlar açıkçası. Yani yine siz vermişsiniz kendi ellerinizle.

Üzülmüştüm sizin adınıza ama sonunda kendinizin ve kendi ailenizin değerli olduğunu anlayarak tepki vermişsiniz. Umarım annenizin atağınıda başarıyla atlatırsınız.

Çünkü insana ne yaparsan yap bir kez yapmayı bıraktın mı kötü olursun. Ben baştan kötü olanlardanım. Deneyin rahata ereceksiniz.

Valla bende en çok annenin telefonunu merak ediyorum. Ne zaman arayacak, ne zaman güncelleme gelecek takipteyim.
Başkası da olsa söylenmesi gerekenin er yada geç usulünce söylenmesi çok rahatlatıcı
Konu sahibindeki değişimi ve tavır farkını görmek beni mutlu ediyor.

Başkası da olsa söylenmesi gerekenin er yada geç usulünce söylenmesi çok rahatlatıcı
Konu sahibindeki değişimi ve tavır farkını görmek beni mutlu ediyor.
Dünden beri hem çok mutluyum hem çok üzgün..
Söyleyebildim diye inanılmaz sevindim,kuş gibi hafifledim
Yıllardır söyleyemediklerim ve korkumdan
yaptığım fedakarlıklar için üzüldüm..

Bundan sonra bu olacağım ben kendime güvveniyorum siz de bana güvenin

Bir arkadaşımla her şeyimi paylaşırım o da ablama baştan söylemem gerektiğini söylemişti bana,konuştum demek için onu aradım, benimle ilgili yaptığı yorum beni çok etkiledi “sen kahveni bile isterken ortamdakilere size uyarım diyorsun bi yere gideceksek size uyarım diyorsun fikri belirtmiyorsun artık uyan annenin evindeki küçük çocuk önlüğünü çıkart at fikirlerini belirt,korkma aklı başında kimse, saygısızlık yapmadığın sürece,fikir belirttin diye seni yoksaymaz bu şekilde yaptığın sürece senin kızların da sen olacak senin gibi davranacak farkında değilsin ” dedi

Evet korkuyorum içteniçe,kabul göremem diye kötü evlat ilan edilirim diye ama bundan sonra kendime söz verdim düzeleceğim

Hem KK hatunları sayesinde hem arkadaşlarım sayesinde oldu bu sağolun

Sizin bugüne dair kararlarınız sağlıklı oldukça geçmişe dair algınız ve onunla olan ilişkinizde değişecek.

Davranışlarınızın hepsi öğrenilmiş şeyler.
Doğuştan sizle beraber değillerdi. O zamanlar başka türlü olmak için yeterince tecrübeye veya desteğe sahip değildiniz.
Değiştirmek dilde olduğu kadar kolay değil, o yüzden çabanız çok kıymetli

Annemi kardeşimin sınavını sormak için aradım,buz gibiydi..
Kısa kestim yoksa eminim söylenip azarlayacaktı.

İlk randu hasarsız atlatmışsınız ama anneniz sizi azarlamak ve duygu sömürüsü yapmak için arayacak. Belki ağlayacak. Hazırlıklı olun, kanmayın

Kimse kimsenin kızına dört yıl bedava bakmaz. Kimse kabul etmeyince gene size gelecekler. Bunu kendinizin ve kızlarınızın özgürlük savaşı olarak görün. Bunu anlattıktan sonra artık sizin bir sınırınız olduğunu anlayacaklar. Size mecburen daha kibar davranacaklar. Çünkü ne yapılırsa yapılsın susan küçük kız yerine, kendini ezdirmeyen bir kadon görecekler.

Bu arada herkese şiddetle tavsiye ediyorum " sınırlar" diye bir kitap mutlaka okuyun. Yanlız değilsiniz hepimiz sınır ihtilleri yaşıyoruz zaman zaman. Devam edip etmeyeceğine bizim davranışlarımız karar veriyor.

Annemi kardeşimin sınavını sormak için aradım,buz gibiydi..
Kısa kestim yoksa eminim söylenip azarlayacaktı.
Kendinizi kötü hissettirecekler, hatalarını görmeden yapacaklar bunu uzun yıllar.

Önceliğinizi unutmayın, kök ailenize değil çekirdek ailenize karşı sorumluluklarınız var önce.

Şu an ruh halinizi de tahmin ediyorum.
Hayatı kendinize cehenneme çevirmeyin, terapi alın bu durum için.

Yok inanın hafifledim
Eskiden kafamdakileri söyleyemediğim için çok üzülür ağlar yemekten kesilirdim günlerce beklediğim pikniği tatili bile iptal ederdim çünkü gitsem de zevk almayacaktım

Şuan daha relaxım iyiyim kendimi içimden sürekli alkışlıyorum

QUOTE="ulasimiz, post: 79868011, member: 365651"]
Bakın önceki yaşadıklarınız konuşmalarınız bir yana. Mutlaka haklısınızdır ama siz bu çocuğun teyzesisiniz. Konuşmanızı keşke öyle bitirmeseydiniz yurt çıkana kadar size gelip gitseydi.
Yurt çıkmasaydı o zaman konuşur eve çıkmasına destek olurdunuz.

Açıkçası üzüldüm yeğeniniz ablanız da bu tavrınıza çok üzülmüşlerdir.

Bir yabancı ile konuşur gibi konuşup tepki vermişsiniz.. Aile bağlarınız bana çok enteresan geldi.
[/QUOTE]
Ama aile öyle bir aile değil. Öyle bir potansiyel var ki konu sahibine 'kızım sizde kalırken eşin de ailesinde kalsın' diyebilirler

Kızz inşallah bu olay vesile olur da hepsi çeker ayağını senden. Özür dilerim ama korkunçlar

Kızz inşallah bu olay vesile olur da hepsi çeker ayağını senden. Özür dilerim ama korkunçlar
İnşallah ya da keşke cidden bi mucize olsa hepsi mantıklı hareket etse de çok güzel ilişkilerimiz olsa rüyamda bile görmem ama..
çok imreniyorum öyle ailelere..

Maalesef evet korkunçlar herhangi bi sebeple buralara geleceklerini duyduğum anda elim ayağım titriyor evi savaş çıkacak gibi erzak sebze meyve çerezle dolduruyorum aman küsür bulmasınlar diye..
Yeni yeni anlıyorum işte hata benim..
Ne yaparsam yapayım onlar memnun olmayacak tipler.

Ablanla konuş açık açık soyle bana güvenip yazmayın de. Ailrn gercekten ruh hastasi, ben olsam önce güzelce dövüşürüm sonra hepsini engellerim.
Bugün onlarla olduğum ortak gruplardan çıktım çünkü dünden sonra herkes grupta bana tavırlıydı sorduğum bişeye cevap vermiyor yorumuma görülmemiş gibi muamele yapılıyordu yokum gibi kısaca.O zaman gerçekten çıkayım da rahatlayayım dedim

Bana garip geldiniz ya.
Yani kız kardeş bu, yurt çıksın diye maddi olarak demek ki imkan yoktu bekledi. Destek ciksaydiniz diğer ablalar abiler özele verseydiniz. Koca bir aile de bir kardeşin yurdunu ödeyemeyecek değildir herhalde. Bunun lafını da garipserim. Ayrıca kardeş özel yemeğe gelmez ki, ne varsa ona gelir. Yemek de değildir mesele. İnsan terliksiz halıya basmayı, bir çay bardağında çay içmeyi bile özlüyor. Yalnız bir odada da yatmak bile lüks oluyor bazen. Kız kardeşim bana gelir en çok patates kizartiriz özel agirlanmayi bekleyen gelmesin zaten şu hayat telaşında...
Yeğen de güzeldir ya. Eşimin yegeni sınava girdi ben çok isterim olduğum şehri yazsın. Arada haftasonlari alayım bende kalsın. Kafası atsın çıksın bize gelsin. Benim kafamda akrabalık böyle birşey... Yeğenim bacım sağlıklı huzurlu mutlu olsun gelsin kalsın evimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…