maalesef bu konuda ben de muzdaripim. kayınvalidem oalcak o kadın beni nişan günümde ağlattı! Evde söz kesildi ve akşam da dışarı da nişan olacaktı. Bizde adet yüzükleri kız tarafı takar ve bizden biri takacaktı. Kendisi aileden bilmemkimin takmasini istiyorum diye anneme söyledi evden çıkarken, annem de birlikte takarlar dedi(ki annem bizde adet böyle deyip kapatadabilirdi konuyu ama onlara bir orta yol sundu) Bu kadın gece boyu surat astı annemlerle oturduları masadan kalktı gitti! Yuzukler takılırken karsı taraftan da yuzugu takmalarını istedikleri amca da buyur edildi sahneye, adam kibar bir dille bir kişi takmalı dedi o sırada bu kadın bravo diyip alkışladı!! (ne büyük terbiyesizlik!). Daha sonra beni bir yerde yalnız yakaladı, ve biz çok kırıldık yok şöyle üzüldük bilmemne dedibana ters ters. Ben de bizde adet böyle, aile büyüğümüzün takmasını uygun gördük dedim. Daha sonra masaları dolaşırken bizi nişanlımla ortada yakaladı ve işte neden bizim tarafın masalarına geç geliniyo bizde de büyükler var diye bağırmaya başladı!! ve ben cevap vermeye çalıştıkça daha da sinirlendi, nişanlıoma döndü bne diyor bu ne diyor bu diye bağırdı. O kadar sinirlerim bozuldu ki ondan sonra gözlerim doldu ve gece bitince evde saatlerce ağladım. Ne ailem böyle bir terbiyesizliği haketti ne de ben böyle bir kadını hakediyorum!! Ve yüzüğü atıp atmamak arasında çok gittim geldim, şu an düğüne çok az kaldı ve beni en güzel günümde ağlattığı için hazırlıklar boyunca ne tek bir kelime anlattım ne de arayıp hatır sordum. Zaten ailesinden ne bir eksiğiniz var diyen oldu ne de yardımda bulunan. Düğün yapıyoruz diye lütuf bahşeder havasında kendisi de. Halbuki bir evin ihtiyaçlarının alımı perdesi halısı bir düğün kadar tutuyor! Mobilyaların bir kısmını nişanlımla ben aldık, kalan her şeyi tabaktan perdeye halıdan nevresime benim ailem yaptı. Ama o kadın başından beri sıkıntı çekmelrini istemiyoruz diye sağda solda konuşuyor. Hani peki?! Boş lafla işler yürümüyor. Herkese tavsiyem nişan yapıldğında ne düğün tarihiniz başlamış olsun, ne de düğün hazırlıklarınız. Biraz karşı tarafın içine girin ve onları tanıyın, öyle dönüşü çok daha kolay oluyor!