Daha önce hiç biriyle birlikte olmadın mı ?

Ya elin abazanları sorar, önüne gelene atar oltasını kim düşerse tabiri caizse, siz niye askılı resimlerinizi kaldırıyorsunuz hafif(!) kadın imajı çizdim de ondan böyle hadsiz sorular geliyor mu zannediyorsunuz?

Yahu bırakın allaseniz.

Daha geçtiğimiz günlerde çok sevdiğim iki misafirim vardı, pandemi beri görüşememiştik artık dayanamadım çağırdım. Laf eskilerden açıldı, birkaç komikli hikaye derken gençlik zamanları peşlerine takılıp laf atan beylerden açıldı konu, "O zaman nasıl sorgulardım kendimi, ben bu lafı söyletecek ne yüz verdim, nasıl yürüdüm, nasıl giyindim de nereden cesaret buldu derdim nasıl işlemişler bize" diye anlattı. Olay o değil işte, bu abazanlar ya da konuşmayı bilmeyen mağara herifleri denk gele sorarlar, denk gele "Aaa hiç öyle bi kıza benzemiyosuğğn" diye insanın prensiplerine oynarlar ya da överek gömerler ki işte avlansın(!) ceylan(!)...
Takmayın, size özel davranışlar değil bunlar.
Kaldırtacak kadar kötü hissettim maalesef arşivledim hepsini geri yükleyeceğim aklıma ilk gelen sadece bu oldu erkekler yüzünden sürekli giyim konusunda eleştirilen bireyleriz maalesef ne kapalı ne açık farketmiyor nasılsa hepsi mi abaza olur

Giyim kuşam ayrı meselede bana sanki sizle birlikte olmak yaklaşmış. Sonra bişey alamayacağını anlayınca da hadi kendine iyi bak yapmış gibi geldi. Hoş sanki önceden biriyle birlikte olmuş olsanız onunla da olacak mısınız sanıyo napıyosa bu erkekler

Bence o açık kapalı herkes soruyordur.

Burada sınıflandırmayı siz yapıyorsunuz. Bana bunu soruyor çünkü açığım, demek ki kapalı olsam soramaz. Vardığınız sonuç çok yanlış.
Hayır gerçekten kimseyi giydiği şeyler konusunda yargılayan biri değilim sadece aklıma bu geldi giyim kuşam yüzünden sürekli eleştirilen bireyleriz yoksa resimlerimi geri yüklemeyi düşünüyorum sadece kaldıracak kadar kötü hissettim

İyi de profiliniz neden herkese acik ki ?

Herkese açık değil takipleştiğim biriydi
yani profili açık olunca bu birinin ona böyle özel bir soruyu dingonun ahırına girermiş gibi sormasının ayıbını hafifletiyor mu?
ister açık ister kapalı olsun profili,kim böyle bir soruyu üstüne vazife değilken soruyorsa hadsizdir...

konu sahibi siz neden kendinizi baskı altında hissetmeye başladınız ki? maalesef insanların çoğunun zihniyeti leş. sizinle alakası yok. istediğinizi giyip istediğiniz fotoğrafı atabilirsiniz. adamın niyeti en başından belliymiş zaten öyle bir tipmiş. ben öyle anladım.

sakın kendinizden taviz vermeyin. kendinizden ve ailenizden başka hesap vereceğiniz kimse yok. herkes yerini bilsin,bunu da sizin çizeceğiniz sınır belirler. ötesine kimse geçemez.

gerçekten durduk yere kendinizi kötü hissetmeyin. bence siz ayıp ettiğini söyleyip engellemekle iyi yapmışsınız.

sevgiler

:KK200:

Cinsel saldırıya uğrayan kadınlar da böyle düşünür genelde bu aslında kişinin kendini korumak için ürettiği savunma mekanizmasıdır, ben şunu yaptığım için o bunu yaptı, bir daha ben öyle yapmazsam güvende olurum şeklinde gibi. Gerçeği yansıtmaz ama mağdur kendi gerçekliğini böyle kurgular.

Kocasıyla evlilik yıldönümünü kutlamak için normalden daha kısa etek giyen bir kadın o gün tecavüze uğruyor hem de yolda yürürken.. İlk muayenesine üniversitedeki hocamız da girmiş delilleri toplamak için sanırım, kadının hiç durmadan tekrar ettiği şuymuş “ Normalde o kadar kısa giymem yıldönümümüzdü, cidden o kadar kısa giymem, kısa giydim diye oldu.. “ Benim dimağıma kazılmıştı o ders. Velhasıl kendini suçlaman çok insani, bu pisliklerin hepsi gebersin.

Kaldırtacak kadar kötü hissettim maalesef arşivledim hepsini geri yükleyeceğim aklıma ilk gelen sadece bu oldu erkekler yüzünden sürekli giyim konusunda eleştirilen bireyleriz maalesef ne kapalı ne açık farketmiyor nasılsa hepsi mi abaza olur

Hepsi olmaz ama çoğu olur, hele de gençlikte, net aleminin ayarsızlığıyla biraz daha olur öylesi şeyler.
Bak sana yakın bir örnek yazayım; facete bi hobi grubuna davet etti arkadaş, kabul ettim baktım biraz ok, paylaşımlar normal.
Bir iki soru gelmiş ortaya, bildiğim yerden, ben de yorumladım geçtim.
Sonra bakıyorum messengerımda bildirim ibareleri, bilemedim de bakıyorum mesajlara yok mesaj. Sonra ayıktım "Mesaj istekleri-spam" bölümüne baktım, abartmıyorum 10 küsur erkek yazmış "Merhaba, tanışabilir miyiz?" "Merhaba, yorumunuz çok güzeldi bir de buradan belirtmek istedim","Selam hanım efendi, size mesaj atmamda bir sakınca yoktur inş", "Adınız .... olmasaydı, sizi yabancı zannederdim" "Merhaba güzellik"... Bla bla bla... Her çeşit. Neyse ki "Yaların"lı mesaj yoktu şükür dedim. :)
Seneler sonra ilk kez bir gruba katıldım ve olan bu. Napayım, ben de mi kendimi sorgulayayım "Ya gülümseyen fotom vardı, saçımı da şöyle savurmuşum ayyy bu yüzü ben verdim" mi diyeyim?
Kim bilir gruba yeni giren kaç kadına yağdı böyle, bi olta işte, tutarsa rastgele.

Yazık ya şu sorguya girmeye değer mi?
Kötü hissetmeyin kendinizi.

Merhaba kk sakinleri
Bugün beni rahatsız eden bir konudan bahsedeceğim instagramda biriyle yazışıyordum , ilk başta güzel başladı güzelce sohbet ediyorduk gülüyorduk vesayre birden konu eski sevgililere geldi bende hep kısa sürdü hepsi dedim ve bana daha önce hiç biriyle birlikte olmadın mı diye sordu şaşırarak . Bunu sorması bana normal gelmedi.
Beklemiyordum bunu bu sorduğunun ayıp birşey olduğunu bana karşı ön yargılı biri olduğunu söyledim bir daha konuşmayalım dedim oda kendine iyi bak sen bilirsin dedi ve engelledim.
Bazı resimlerimi kaldırdım son günlerde çoğunlukla böyle mesajlar almaya başladığım için kötü hissetmeye başladım son günlerde rahatsız ediyor artık çoğunlukla askılı resimlerim var acaba onlar mı çok açık geliyor insanlara diye baktım ve arşivledim çünkü kötü hissettim giydiklerim çok normal şeyler ha açık ha kapalı insan herşeyi giyebilir.
Resimlerimi kaldıracak kadar kötü hissettirdi kısaca kızlar beklemiyordum hoş giden bir sohbetin böyle bitmesini.
Şansını denemiş. Cevabını vermişsiniz.

İnstada fotograflarinizi herkese acip, rastgele yazan insanlarla konuşursaniz karsiniza bunlar cikar, askılı giymeseniz de farketmezdi bisey.

Arkadaşım sen inandığın gibi yaşa yoksa yaşadığın gibi inanmaya başlarsın. Bu gelir bir mesaj atar diğer gelir başka şey söyler, arkandan biri konuşur hayat böyledir. Önemli olan senin kendinden emin olman. Akan trafik gibi düşün hayatı bazen güzel arabaların içinde kötü kullanıcılar olur, trafik magandaları olur, acemiler olur olur da olur. Sen yoluna bak her korna çalanı kafaya takarsan bu yol bitmez.

Sosyal medyada birçoğu herkese her şeyi söyleyebileceğini düşünüyor. Nam-ı diğer "siber zorbalık". Bu durumu neden içselleştiriyorsunuz ki? Hatayı kendinizde aramayın, mizacı size ters gelen insanlarla iletişiminizi keserek yolunuza devam edin :)

Merhaba kk sakinleri
Bugün beni rahatsız eden bir konudan bahsedeceğim instagramda biriyle yazışıyordum , ilk başta güzel başladı güzelce sohbet ediyorduk gülüyorduk vesayre birden konu eski sevgililere geldi bende hep kısa sürdü hepsi dedim ve bana daha önce hiç biriyle birlikte olmadın mı diye sordu şaşırarak . Bunu sorması bana normal gelmedi.
Beklemiyordum bunu bu sorduğunun ayıp birşey olduğunu bana karşı ön yargılı biri olduğunu söyledim bir daha konuşmayalım dedim oda kendine iyi bak sen bilirsin dedi ve engelledim.
Bazı resimlerimi kaldırdım son günlerde çoğunlukla böyle mesajlar almaya başladığım için kötü hissetmeye başladım son günlerde rahatsız ediyor artık çoğunlukla askılı resimlerim var acaba onlar mı çok açık geliyor insanlara diye baktım ve arşivledim çünkü kötü hissettim giydiklerim çok normal şeyler ha açık ha kapalı insan herşeyi giyebilir.
Resimlerimi kaldıracak kadar kötü hissettirdi kısaca kızlar beklemiyordum hoş giden bir sohbetin böyle bitmesini.
bu devrin erkekleri hep cinsellik peşinde maalesef..

Back
X