- 20 Kasım 2018
- 13.497
- 50.026
- 598
- 35
Benim ilişki ve erkeklere yönelik kökleşmiş çoğu düşüncem ve davranışımın temelinde babamla olan ilişkim yatıyor mesela. Kendince elinden gelen, doğru gördüğü en iyi babalığı yapmasına rağmen ilişki patternimi mahvetmiş sağolsunEvet, bu yaşlarda sanırım deneye yanıla devam etmek, bolca düşünüp yanlışlardan sahici dersler çıkarmak gerekiyor. İnsan böyle durumlara düşmeden, yalnızca düşünerek bir şeyleri net kavrayamıyor maalesef. Bunu fark ettiğim gibi çözmek istedim. Çünkü kökleşsin istemiyorum. Siz de gözlemlemişsinizdir ki mutlu, sağlıklı ebeveyn ilişkileri deneyimlemek gerçekten büyük bir nimettir. Bir gün onlara dönüşmek istemiyorum. Bu zinciri mutlaka kırmak lazım.
Eyleme geçip de insanın istediğini yapabilmesi, hayır diyebilmesi, özellikle kadınlar için çok kıymetli. Yanlış ilişkiler yaşasak da öğrettiği pek çok şey oluyor. Ya da çevremizden gözlemlediğimiz kadarı ile. Çok yakın bir arkadaşım 32 yaşında. Gayet de iyi giden bir evliliği var. Ona da sık danışırım. Neticede mutluluğunu koruyabilmeyi başarabilmiş nadir insanlardan biridir. Sizi de öyle görüyorum. Belki acı çektiniz ama bu acılar size bir yol açtı. Umarım benim için de öyle olacak. Hiçbir zaman bir başkasını kendimizin önüne koymamalıyız. Aksi halde sonu yıkıcı oluyor.

Neyin neyden geldiğini, çocuklukta yaşadığımız küçücük bir şeyin bile yerleşip hangi davranışlara genellendiğini görünce, kendinizi ve düşünce yapınızı değiştirmek mümkün oluyor.
Kendiniz için, geleceğiniz için çok doğru bir karar vermişsiniz. Terapiye, farkındalığa ve değişime açık ve hazır olduğunuzu görüyorum. Eminim ki çok faydasını göreceksiniz. Siz değiştikçe ilişkileriniz de değişecek.
Benim terapistim yine toksik bir ilişkinin eşiğine geldiğimde "bildiğin cehennemi bilmediğin cennete yeğliyorsun" demişti. Bunu hiç unutmadım.
Kendinize vakit verin, istemediğiniz, kafanızın net olmadığı hiçbir şeye girmeyin. En önemlisi her zaman sizin iç huzurunuz.
Birkaç ay önce son ilişkimi bitirdim. Adam çoğu yönden hep istediğim gibiydi. Çat diye ilişkinin adını koydu, ilgisini asla eksik etmedi, kıskanç değildi, her zaman sarmaş dolaştık, görüşmek için fırsat kollardı vs vs. Ama hoşlanmadığım, içime sinmeyen birkaç şey fark ettim. Birkaç sene önce olsa, güzel şeylerin hatrına onları görmezden gelir, idare eder, arka plana atardım, sırf ilişkim yürüsün, adamı kaybetmeyeyim diye. Ama baktım ki bunlar beni huzursuz ediyor. Rahat değilim.
Eskiden yapamayacağım şeyi yapıp bitirdim. Ve üzülmedim. Kendimi, iç huzurumu tercih ettiğim için kendime aferin kız deyip omzumu pat patladım. Hala da pişman değilim, iyi ki bitirdim.
Ay çok uzattım, kusura bakmayın.
Demem o ki, çok doğru bir yoldasınız. Devam edin, hayat tüm güzelliğiyle sizi bekliyor.