- Konu Sahibi erguner1994
-
Size katiliyorum.kesinlikle hasta bir kadin ergen falan degil.neden mi ?
www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/596211-hamileyim.html gercekten ilaclar hakkinda azimsanamayacak kadar fazla bilgisi var.
kızlar datlucadu ya ne oldu?
açıkçası konudan çok onu merak ettim.
eger öyle olsaydı önce editörler iptal olurduyamukprenses .!.:ben yinede mesaj sayısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum ısrarla,çünkü datlucadu yanlış birşey yazıp UI olmadı,demekki mesaj sayısıyla alakası var
Arkadaslar yaklasık yarım saat once test yaptım ..pozitif..cok yenı henuz reglıme 10 gun var nasıl cıktı onu da bılmıyorum ama emın olmak ıcın bır kaç tane bırden yaptım hepsi pozitif..
İlk tepkim deli gibi sevinmek oldu ama....
Biz daha nişanlıyız...
Gerci ailelerimiz birlikte yasadığımızı biliyorlar bu sonuc onları sasırtmaz.İlişkimizin boyutunun farkındalar evli muamelesi görüyoruz zaten.Şimdi hemen evlenin diyecekler biliyorum da...
Biz düğün istiyorduk..Hersey usulunce olsun ıstıyorduk.Bu yaz için plan yapmıstık!
Bu yüzden biraz üzüntü duyuyorum tabiii ister istemez apar topar bir nikah olacak.
Bir de haftada 3 gün canlı yayınımız var(biz televizyoncuyuz)diğer günler kosusturmayla geciyor nasıl ayak uydururum bılmıyorum(zaten benı test yapmaya ıten de bu yorgunluk hıssıydı)
Bir yandan deli gibi istyorum heyecanlıyım ama bir yanımda erken diyor....
Ablamı aradım az önce eşi yurt dsında 2 yıl boyunca 3 ayda bır gelecek ..
Bana yardımcı olur musun dedım doğumdan sonra tabii diyor..
Acaba işe hamileyken de devam edebilir miyim (bu kadar aktif olamasam da yürütebilirim)ve de doğumdan sonra toparlanıp hemen işe dönebilir miyim?
Kafam çok karısık tabi ki bebeğimi dünyaya getireceğim ama nasıl bir yol izlemeliyim?
(bu arada bipolarım ve soylemesı cok zor ama sızofrenı baslangıcı teshısım var fakat bir sekılde kabullendım ve rahatsızlıklarım hayatımı olumsuz etkılemıyor)
Konunun ilk mesajına bakarsanız "şizofreni başlangıcı teşhisim var" demiş kendi ağzıyla. Durumu "şizofreni başlangıcı"nın biraz ötesinde bence.
ben de merak ettim vallahi
ne olduğunu bilmiyoruz ama
eger öyle olsaydı önce editörler iptal olurdu
eve o konuyu okudum şizofrenim demiş gerçekten ama adamlabağlantısı ne bukadar takılıp kalmış bu adama
Uzun süredir forumun takipcisiyim fakat bu konu üzerine üye olup bir kaç şey yazma gereği duydum.Çünkü ben şizofrenim...
O zamanlar evliydim sorunlu bir evliliğim vardı,mutlu değildim.Annemi 14 yasındayken kaybetmiştim ve babamın kendi hayatını bizden cok düsünmesi beni bu ZORUNLU evliliğe itmişti sanırım..Bilmiyorum ama ona hiç aşık olmadım..
Bir gün dolmuşta yanıma çok güzel bir kadın oturdu.Tanıştık adı Nurcan'dı.Birbirimize telefon numaralarımızı verecek kadar yakınlaşmıştık 40.dk süren yolculuğumuzda.Sonra evime geldi.Oturduk çay içtik yemek yedik.Eşim yokken gelmeye başladı.Sık sık eşime ondan bahsediyordum bu arada.Kendi çevreme sokmak istediğimde hayır diyordu.Bana sen yetiyorsun başkalarıyla tanıstırma lütfen..
Her zor anımda aramasamda geliyordu.Sorunlarımı benden daha iyi biliyordu.Dertleşiyorduk yol gösteriyordu.Evliliğimin elle tutulur hali kalmamıstı..Şiddette cabası..Esimden uzaklastıkca Nurcan'a yaklaşıyordum.Tiyatro oyuncusuyum kendim ama o dönemde basta isimi olmak üzere herseyi bıraktım evimle ilgilenmiyordum yemek yemiyordum dünyadan kopmustum tüm hayatım Nurcan'dan ibaretti.
Evliliğim bitti..Nurcan'da bitmesi gerektiğini söylüyordu.Bana yardım edeceğini her daim yanımda olacağını..Babamın evine döndüm sorunlar bitmedi babamla anlaşamıyorduk üstüne boşanmış olarak eve dönmem onu rahatsız etmişti benim normal olmadığımı söylüyordu.Ama bence ben gayet normaldim!!
Bir süre Nurcan'dan haber alamadım o sırada geceleri uyumamaya başladım çünkü uyuduğumda kabuslar görüyordum.Boğuluyordum nefessiz kalıyordum.Önce karabasan dediler ama her gece olmaya başladığında birseylerin ters gittiğini anladım.Bir sabah korkunç bir kabusla uyanmaya çalıştım ya da o anı nasıl anlatırım bilmiyorum yüksek bir yerden atılıyordum aslında uyanıktım bağırıyordum sesler duydum biri sürekli adımı söylüyordu korkmuştum hemen doktora gittim.
İlk aşamada direk şizofren teşhisi koymadı doktor bipolar bozukluk dedi.Depresif ataklar geciriyorsun dedi.
İlaçlar verdi işe yaramıyordu sürekli kuruyordum kafamda kurduğumu yaşıyordum mesela bir gece eski kocamın öldüğünü düşündüm ama düşünmekle kalmadım gerçek olduğunu sanıp annesini aradım nasıl olur bu diye ???Artık gercekle hayali ayırt edemiyordum.
Sonra birgün Nurcan geldi.Eskisi gibi değildi sürekli benimle zıtlaşıyordu alay ediyordu her şeyle dalga geçiyordu nasıl ayırdım seni kocandan vs vs...Kabuslarım devam ediyordu.Nurcan hep yanımdaydı.Kendime bakmıyordum aynaya bakmıyordum sabah uyuyor gece bilgisayar basında vakit geciriyordum hayatım bitmişti...
O dönemde biri girdi hayatıma.Benim gibi bipolardı o da..Önce internet üzerinden konusmaya basladık telefonlaşmaya başladık beni çok iyi anlıyordu.Buluştuk.Arkadaşca bir ilişkiydi.Beklentisiz sadece dinliyordu beni.
İlişki denmezdi buna ama bir zaman sonra en kıymetlim olmayı başarmıstı.İlk defa birine karşı bu kadar yoğun hissediyordum bakkala gitse nefes alamıyordum saplantım oldu.
Bir gün yolda ikimiz ilerlerken yine Nurcan geldi.Konusmaya basladık kavga ediyorduk o sürekli kiminle konusuyorsun iyi misin?kendinde misin?diyordu..Korkmuştu anlayamadım.Nurcan la konusuyordum onu gördüğüm gibi Nurcan'ı da görüyordum etten kemikten işte ağzı var gözü var insan işte bizim gibi...
Bana orada kimsenin olmadığını söyledi.Kendi kendime kavga ettiğimi,o sırada Nurcan uzaktan bana gülüyor al işte delirttim sonunda seni diyerek kahkahalar atıyordu.
Doktora gittik.Şizofrendim.Kabul etmesi güç çünkü gördüğüm şey yolda gördüğüm diğer insanlar gibi insan yemek yiyor konuşuyor gülüyor hatta sigara içiyor ben yakıyorum sigarasını..Kabullenme aşamam güç oldu ama sonunda başardım Nurcan diye birsey yoktu ben üretmiştim ve benim eserimdi.Ben istersem giderdi.Bu konuda sürekli telkin veriyordu birlikte olduğum adam.Beni bu sebeple asla bırakmayacağını çok iyi olacağımı bunu yenebileceğimi her zaman yanımda olacağını..Oldu da..Birlikte bir çok şeyi başardık.
Hastalığın tedavisi yok ilaçlar ve diğer yöntemler kontrol altında tutuyor sadece önemli olan kabullenmek ve gördüğün şeylerin hayal olduğunu bilmek.Biliyorum hiç bir zaman iyi olmayacağım mesela daha dün köprüden geçerken koca boğazın yıkıldığını ve karsımda oturan yeni doğmus bebeği kurtarmaya calıstığımı gördüm..Bu yüzden ağlamaya başladım.Yüksek sesle hayır hayır..dediğimi sonradan fark ederek utanç verici bir durum ama benim gerceğim.
Nurcan hala geliyor.Hala beni rahatsız ediyor ama o yokmuş gibi davranıyorum.İşime geri döndüm kendimi en mutlu hissettiğim yer tiyatro beni seven ve her zor anımda yanımda olan biri hayatımda tüm bunlara rağmen evlenmemiz için ağzımdan çıkacak bir evet^e bakan adam..Şimdilik cevap vermiyorum çünkü onu düşünüyorum şahsen ben; ben olmasam kendim gibi bir kadınla evlenmeyi asla istemezdim..
Kontrol altında tutulabilir ama asla normal insanların ki gibi çalışmaz şizofren beyinler..
Çok üzgünüm.
Size katiliyorum.kesinlikle hasta bir kadin ergen falan degil.neden mi ?
www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/596211-hamileyim.html gercekten ilaclar hakkinda azimsanamayacak kadar fazla bilgisi var.
Sanirim ilk defa bu konuda dogru bilgi vermis.
Jansine ya da her kim isen psikiyatri tedavilerini ve ilaçlarını aksatma. Allah şifa versin.
karşısımızdaki canı sıkılan bir ergen değil bence. herkese iyi akşamlar.
o topikte şizofreni başlangıcından bahsetmiş hastaymış aslında kendi de söylemiş yazık
Arkadaslar,bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var.
SAT 18 ekim.Dün doktora gidip kan testi yaptırdım.0,100 çıktı.Dr.hamile değilsin gebelik yok dedi.Ama emin olduğum birsey var ki o da bu testi ilişkiden 5 gün sonra yaptırdığım,neden yaptırdığıma gelince 13 kasım da regl olmam gerekiyordu.Sadece bir damla çok açık renkte normal dışı bir lekelenmem oldu ama çok küçük.Bir daha olmadı.Ertesi gün kahverengi akıntıya döndü o da 2 gün sürdü,ara ara ve gecti...
Bugün hala regl olmadım ilk defa böyle birsey oluyor.Yerleşme kanaması desek 3 gün sonra olması beklenemez herhalde.
Ama bir yandan da dr SAT a göre yorumluyor , ben 5 gün önce ilişki olduğunu biliyorum diyorum.Sormayı da akıl edemedim.Gebelikte kullanılmaması gereken çok ağır ilaçlar alıyorum hamile değilsinz dediğinde uzatmadım...İlaçları alayım mı?Yoksa bir kaç gün daha bekleyeyim mi???
:26: :26: :26: gerçekten de zavallıymış............Resmen işi gücü bırakmış kk ya hangi üyelikle , hangi konuyu açsam diye düşünüyormuş ,,,http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/543462-birileri-yardim-edebilir.html
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/599139-bonus-oldum-yardimmmm.html
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/611511-hamileyken-gelinlik-giyilir.html
bu konular senin gibi zavallıyı deşifre etmeye yeterli.
ya bu insanların hiç başka derdi tasası yokmu daCok kotuyum cok sey yazamicam hata hata ustune ..bebegimi vermekten vazgecmistim en son ..maddi durumumda yetersizdi ..arkadasimda kaliyordum veartik caresizlikten yeni arayislara girdim..internette biriyle tanistm kendisinin evli oldugunu cocugu oldugunu halimden anladigini bana yardim edecegini soyledi kardesce yaklasti hatta bir evim var orda kalirsin dedi simdi soveceksiniz ama inandim bulustuk beni dedigi eve goturdu ve orda saldirdi kactim...bir sekilde kactim..bulamasin diye bahcelerden camura bata cika kactim hemen bir aracin onune atladim allah yardim etti kendisi okul muduruymus hastaneye gittik rapor aldim suc duyurusunda bulundum...simdi adam beni tehtid ediyor bu kisi marasta iyi ve taninan biriymis maras afsinde mimarlar odasi baskaniymis benimle alay ediyor birsey kanitlayamazsin diye birsey cikmaz diye karisina anlatmak istiyorum akit gazetesini aradim televizyona cikip rezil olsun istiyorum karima ulasamazsin diyor hatta beni hirsizlikla sucluyor parasini calmisim oyle diyor benim sahidim var belki bu davadan bisey cikmaz ama ben duyulsun istiyorum bu adiligi..ne yapabilirim kme ulasabilirim psikolojim cok kotu bana yardim edin olmek istiyorum
baroya başvur ,bir avukat tut,şikayetinide belirt. tehditleri kaydet yada dinlettir.Cok kotuyum cok sey yazamicam hata hata ustune ..bebegimi vermekten vazgecmistim en son ..maddi durumumda yetersizdi ..arkadasimda kaliyordum veartik caresizlikten yeni arayislara girdim..internette biriyle tanistm kendisinin evli oldugunu cocugu oldugunu halimden anladigini bana yardim edecegini soyledi kardesce yaklasti hatta bir evim var orda kalirsin dedi simdi soveceksiniz ama inandim bulustuk beni dedigi eve goturdu ve orda saldirdi kactim...bir sekilde kactim..bulamasin diye bahcelerden camura bata cika kactim hemen bir aracin onune atladim allah yardim etti kendisi okul muduruymus hastaneye gittik rapor aldim suc duyurusunda bulundum...simdi adam beni tehtid ediyor bu kisi marasta iyi ve taninan biriymis maras afsinde mimarlar odasi baskaniymis benimle alay ediyor birsey kanitlayamazsin diye birsey cikmaz diye karisina anlatmak istiyorum akit gazetesini aradim televizyona cikip rezil olsun istiyorum karima ulasamazsin diyor hatta beni hirsizlikla sucluyor parasini calmisim oyle diyor benim sahidim var belki bu davadan bisey cikmaz ama ben duyulsun istiyorum bu adiligi..ne yapabilirim kme ulasabilirim psikolojim cok kotu bana yardim edin olmek istiyorum
off. aralara bakmamışım. salak gibi yazdım birde. zeki geçinirdim güya .pehhhhttp://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/543462-birileri-yardim-edebilir.html
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/599139-bonus-oldum-yardimmmm.html
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/611511-hamileyken-gelinlik-giyilir.html
bu konular senin gibi zavallıyı deşifre etmeye yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?