Dalgın bir adamla yaşamak

Önem algısı farklıdır bir de kafa yoğun olunca içeri yeni veri almıyor

Eşim bir yol var ara yol orası kestirme ama o alıştığı yoldan gidiyor oğlum her gün baba sağaaaa diyor geçen gün neden dedi muhtemelen o ana yolda gidiyor ve kafada da başka şey vardı öndekine çarpmayacak kadar etrafa bakıyordu

O çürük alma vs de sebze alınacak al modunda olduğu için yani görevini yapmış

Bence ev ile ilgili sorumluluğun içeriğini değiştirin Bebek varmış o ona baksın siz markete gidin

Bebek gelişir değişir ona mota mot bakamaz

Bir de işi yoğun olan gezerken de uyurken de onu düşünür rüyasında da iş görür

Gerginliği geçer hayatı oturursa sıkıntı da azalır gibi

Bnm eşimde boyle. Bugun patladım bende. Bizimle sadece vücudun geziyo kafan nerdeyse oraya git de en azından ben delirmiyim bu haline dedim. Hemen ne alakası var. Zaten yoğun calisiyo eve geliyo işle ilgili teli susmuyo. Tmm eyvallah ama işi de işte kalsın azıcık algılarını açsın istiyo insan.bi keresinde vc için durmasını söylememe rağmen 5 benzinlik geçmişti düşün. Yada bsy alması gerekir ararım msj atarım büyük büyük yazarım ona rağmen eve bı gelir herşey yanlış eksik çürük . Çaresini bilen varsa yada sen bulursan bana da de hele
Ayy seni o kadar iyi anlıyorum ki! Ne benzinlikler geçeriz ne istasyonlar geçeriz ama yok! Yüksek sesle söyleyince de sinirlendi olıyorum. Anca öyle duyuyosun napiyiiiimm diyorum ben de!

Stress ,işe o kadar odaklanmış ki göremiyor duyamıyor bir nevi ket vurma bu ,b12 bi bakılsın ama bu işin so u terapi ,kitlenir sonunda
Hadi ya sizce ket vurma mı bu? Hiç böyle düşünmemiştim. Haklı olabilirsiniz.
Sonunda kitlenir derken ne manada?

Ikna ederseniz psikoterapi alması faydali olabilir. Karakteristik bir şey değil heralde sonradan oluşmuş
Karakterinde dalgınlık vardı, ama bu boyutta asla değildi.. Hepimizin yaptığı dalgınlıklardan biraz daha ilerisiydi sadece. Psikoterapi hiç düşünmemiştim, bilmem ne diye başvurmalı

Sadece bazı konularda dalgın olsaydı hak verirdim ama öyle değil. Önemli konularda, onu ilgilendiren konularda da dalgınlık yapıyor. Çay demler içmez, önüne koyarım unutur içmez mesela. İç canım diye hatırlatırım öyle içer.
Demans başlangıcı olmasın.
Bence tam teşekküllü bir tahlil yaptırın.

Canım benim o da sende bir çok yeni başlangıca merhaba dediniz belki bocalıyordur da sana pek anlatmıyorlar . Düşünsene ev için bile ne kadar koşturdunuz .. bunun gibi belki kafasına taktığı çok şey vardır ? Sen üzülme diye seninle paylaşmıyordur .. belki de gerçekten profesyonel bir desteğe ihtiyacı vardır ?
Ps: umarım yeni evinizde herşey yolundadır! ❤
Sağol güzelim bıktım yahu! Onun yerine de algılarımı açmak beni çok yoruyor! Allahtan evladına karşı dikkatli de bebeyi emanet edebiliyorum. Yoksa bitmiştim

Sizi anliyorum benimde ablamin esi boyledir hatta o cok daha dalgin cocugunu bile kaybetmisligi vardir cuzdanini hep bi yerlerde unutur malesef ablamda cok yiprandi esini uyarmaktan
Çok şükür çocuğuna karşı dikkatli ama belli olmaz tabii.. ben de yıprandığımı hissediyorum ;(

Önem algısı farklıdır bir de kafa yoğun olunca içeri yeni veri almıyor

Eşim bir yol var ara yol orası kestirme ama o alıştığı yoldan gidiyor oğlum her gün baba sağaaaa diyor geçen gün neden dedi muhtemelen o ana yolda gidiyor ve kafada da başka şey vardı öndekine çarpmayacak kadar etrafa bakıyordu

O çürük alma vs de sebze alınacak al modunda olduğu için yani görevini yapmış

Bence ev ile ilgili sorumluluğun içeriğini değiştirin Bebek varmış o ona baksın siz markete gidin

Bebek gelişir değişir ona mota mot bakamaz

Bir de işi yoğun olan gezerken de uyurken de onu düşünür rüyasında da iş görür

Gerginliği geçer hayatı oturursa sıkıntı da azalır gibi
Ay inşallah öyle olur!
Ben ona vakit verdim, bu dalgınlıklarına anlayış gösterdim ama bitmiyor geçmiyor hala.. İşi oturmadığı için biraz daha vakti var heralde diyorum ama dayanamıyoruum

Demans başlangıcı olmasın.
Bence tam teşekküllü bir tahlil yaptırın.
Allah korusun :( hep dalgınlık diye düşündüm ama burda farklı yorumlar gelince meselenin ciddiyetini farkettim aslında... birlikte yaşayınca normal geliyodu.. doktora muhakkak götürücem

Canım benim o da sende bir çok yeni başlangıca merhaba dediniz belki bocalıyordur da sana pek anlatmıyorlar . Düşünsene ev için bile ne kadar koşturdunuz .. bunun gibi belki kafasına taktığı çok şey vardır ? Sen üzülme diye seninle paylaşmıyordur .. belki de gerçekten profesyonel bir desteğe ihtiyacı vardır ?
Ps: umarım yeni evinizde herşey yolundadır! ❤
Geçen akşam internetten alışveriş yapıyodum seslendim seslendim duymadı soru sordum cevap vermedi o sinirle ne beğendiysem aldım iki tane attığım bile olmuş sepete gelince farkettim shsjskdks
Bundan sonra böylee dedim ben sana seslenmek için kendimi paralayacağıma biraz da sen parala hahahah

Tiroit içinde kan testi gerekiyor. Vitamin ve hemogram bakıldıysa çıkmaz ama. Tsh, t4, ft4 haşimato tiroit için anti tpo gibi antikorlara da bakmaları gerekiyor.
Ama tek belirtisi dalgınlık, unutkanlık değil. Fazla uyumak, depresyona eğilim, saçlarda tırnaklarda kırılma, kilo artışı gibi başka belirtileri de var.
Diğer belirtiler yok ama ailede haşimoto olan biri var, eğer genetikse kontrol ettirmekte fayda olabilir sağolun

Allah korusun :KK43: hep dalgınlık diye düşündüm ama burda farklı yorumlar gelince meselenin ciddiyetini farkettim aslında... birlikte yaşayınca normal geliyodu.. doktora muhakkak götürücem
Ben de yoğun çalıştığım zaman bazı şeyleri unuturdum ama eşiniz neredeyse 24 saat dalgın.
Bu çok ve aşırı.
O yüzden zaman geçirmeden doktora gidin.

Sadece bazı konularda dalgın olsaydı hak verirdim ama öyle değil. Önemli konularda, onu ilgilendiren konularda da dalgınlık yapıyor. Çay demler içmez, önüne koyarım unutur içmez mesela. İç canım diye hatırlatırım öyle içer.

Doktora gittiniz mi hiç ?

Karakterinde dalgınlık vardı, ama bu boyutta asla değildi.. Hepimizin yaptığı dalgınlıklardan biraz daha ilerisiydi sadece. Psikoterapi hiç düşünmemiştim, bilmem ne diye başvurmalı

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu DEHB olarak geçiyor diye biliyorum o şekilde başvurabilirsiniz. Tabi gerekli tahlilleri yaptirmanizda da fayda var her şekilde anlamak gerek sebebini.

Kocamın dalgınlığından çok yoruldum!

Akşam yemeğinden sonra bebeğimi uyuttum, biraz dinlenip mutfağa geçtim, güzel bi podcast açıp ortalığı derleyip topluycaktım. Alışveriş poşetlerini yerleştirirken yarısı çürümüş biber poşeti gelince elime, beş senelik evliliğim film şeridi gibi geçti gözümün önünden... Sonra ne podcasti dinlemişim ne bişeyi gözüm görmüş, iç çeke çeke mutfağı bal dök yala yaptım, bilirsiniz sinirliyken fena bi güç geliyo insana.

Neyse, çok yoruldum bu adamın dalgınlığından, fenalık geçiriyorum artık.. Eskiden böyle değildi, yine dalgındı ama son iki yıldır iş değişikliği, yeni iş kurma telaşı, hesap kitap, yeni bi ülkeye yerleşme, işler güçler, yoğunluk derken dayanılmaz bir hâl aldı dalgınlığı. Yanımda ama var mı yok mu belli değil sürekli aklı başka alemlerde. Sürekli aklında başka işler başka hesaplar. Aslında çok gezen bi çiftiz, ulaşabileceğimiz heryere gideriz, ama artık bi yere gidesim de gelmiyor ki! Sanki yanımda var gibi de yok gibi. Bir şey söylüyorum cevap yok, bi şey anlatıyorum tepki yok, adam beni duymuyor bile ya ouf! Sonra da diyor ki duymamışım. Hayatî şeylerde dahi duymadığı oluyor, yoksa hayatta inanmazdım beni duymadığına, salağa yatıyor derdim ama gerçekten duymuyor.
Beş aylık bebeğimle muhabbet etmek daha çok sarıyor öyle söyliyim, en azından kendi dilince cevap veriyor yavrucum.
Bir de ne zaman tam dalgın ne zaman yarım dalgın kestiremediğim için, mesela yolda giderken görmesi gereken bişeyi gösterdiğimde “gördüm heralde” diyo, bişeyi göstermediğim ya da uyarmadığım zaman da mühim bir şeyi atlıyor, farketmiyor vs. Bıktım.
He bu mesele sadece aramızdaki muhabbeti kapsamıyor tabiiki, markette ne kadar çürük domates biber var alır gelir, çünkü muhtemelen alırken bakmıyor bile! Ben de işte biberleri görünce patladım adeta, bişey de söyleyemiyorum artık ona, bıktım, çözüm bulmuyor. Napsam? Başımı alıp nerelere gitsem?

Eşinizin bu özelliğini tam olarak değiştiremeyeceksiniz büyük ihtimal. Dalgınlık ve unutkanlığı not alma alışkanlığı edindirerek biraz düşürebilirsiniz. Mesela akşama kadar yapması gereken 4 adet şey varsa. Not alsın. Gün ortasında kontrol etsin listesini. Bunu alışkanlık haline getirirse unutkanlık olayı çözülür.

Onun dışında, eşinizin biraz da olumlu yönlerine odaklanın ve sürekli içten içe onun dalgınlığına sinir olup onu eleştirmeyin. Bunu yaptıkça daha da sinir olursunuz.

Bir de biraz da aynaya bakın. Belki sizin de bazı olumsuz özellikleriniz vardır ama eşiniz onları dert etmiyordur.

eger ki stresten falan ise yapmasin ya, bir sekile ya siz yardimci olun, ya is icin bir yardimci tutsun, bir yerlerden destek alsin,
bu kadar stres bunyeye zarar, hasta olur insan gercekten.

Back
X