- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
- Konu Sahibi AcemiYolcu
-
Çok üzgünüm ,korkutmak vs değil bi sabah uyanır adını söyleyemez , unutur,psikolojik destek alsın ...Hadi ya sizce ket vurma mı bu? Hiç böyle düşünmemiştim. Haklı olabilirsiniz.
Sonunda kitlenir derken ne manada?
Kanına bakılmıştı ama sadece kansızlık var mı diye bakıldı heralde, tiroitlere bile bakılıp bakılmadığını bilmiyorum.. psikolojik manada soruyorsanız hayır gitmedik
Teşekkür ederim ama eşimden genel bir şikayetçiliğim yok zaten, bu konu ise çözülmesi gereken bir mesele, hayatımız etkileniyor zira.Eşinizin bu özelliğini tam olarak değiştiremeyeceksiniz büyük ihtimal. Dalgınlık ve unutkanlığı not alma alışkanlığı edindirerek biraz düşürebilirsiniz. Mesela akşama kadar yapması gereken 4 adet şey varsa. Not alsın. Gün ortasında kontrol etsin listesini. Bunu alışkanlık haline getirirse unutkanlık olayı çözülür.
Onun dışında, eşinizin biraz da olumlu yönlerine odaklanın ve sürekli içten içe onun dalgınlığına sinir olup onu eleştirmeyin. Bunu yaptıkça daha da sinir olursunuz.
Bir de biraz da aynaya bakın. Belki sizin de bazı olumsuz özellikleriniz vardır ama eşiniz onları dert etmiyordur.
Eşimin işi çok stresli aşırı dikkat ve bilgi gerektiren bı iş. O yüzden işte nasıl calisabildigini çok merak ediyorum. Benleyken bu kadar dalgın olan adam o işleri nasıl yapiyo. Artık ideal koca için bizim çalışıp onlara bakmamiz gerekecek sanırımAyy seni o kadar iyi anlıyorum ki! Ne benzinlikler geçeriz ne istasyonlar geçeriz ama yok! Yüksek sesle söyleyince de sinirlendi olıyorum. Anca öyle duyuyosun napiyiiiimm diyorum ben de!
Çok ilginçSadece bazı konularda dalgın olsaydı hak verirdim ama öyle değil. Önemli konularda, onu ilgilendiren konularda da dalgınlık yapıyor. Çay demler içmez, önüne koyarım unutur içmez mesela. İç canım diye hatırlatırım öyle içer.
b12 değerlerine bir baktırınSadece bazı konularda dalgın olsaydı hak verirdim ama öyle değil. Önemli konularda, onu ilgilendiren konularda da dalgınlık yapıyor. Çay demler içmez, önüne koyarım unutur içmez mesela. İç canım diye hatırlatırım öyle içer.
Evet ve bu ilk değil.Doktora gitsin.. curuk biber mi almis? Orayi anlamadim
Stres yaptığında daha fenaydı evet ama o dönemler geçti artık, ne yoğunluğu ne stresi kaldı.. Ama atlatamamış olabilir tabii, bu psikolog işini konuşucam.eger ki stresten falan ise yapmasin ya, bir sekile ya siz yardimci olun, ya is icin bir yardimci tutsun, bir yerlerden destek alsin,
bu kadar stres bunyeye zarar, hasta olur insan gercekten.
Hahahah kafaları anca işe zaten! Bize bişey kalmıyoEşimin işi çok stresli aşırı dikkat ve bilgi gerektiren bı iş. O yüzden işte nasıl calisabildigini çok merak ediyorum. Benleyken bu kadar dalgın olan adam o işleri nasıl yapiyo. Artık ideal koca için bizim çalışıp onlara bakmamiz gerekecek sanırımki kafaları rahat olup bizimle ilgilenip sevebilsinler
Heheh bende de aynısının isim versiyonu var aslında, isimleri çok zor öğreniyorum ve hep unutuyorum.Ola bilir. Belki de cok fazla sey dusunuyordur, beynu doludur.
Ben de yeni insanlarin yuzlerini aklimda tutamiyorum. Yuz yuze konusuyorum 1-2 saat sonra disarda gorsem tanimam)))
Ne kadar dusunsem de yüzü aklima gelmez.
Bilemiyorum ki tabii teşhisi koyamıyorum, dediğiniz gibi psikoloğa yönlendireceğim. Zeki biri, belki o da etkiliyordur.Aynen esiniz gibiyim. Dikkat eksikligi ve hipreaktivite bozuklugu (hiperaktivitesiz) var bende. Aklima o geldi. Yetiskinlikte de azabiliyor. Depresif donemlerde de ortaya cikabilir. Senin icin endise ediyorum acaba depresyonda misin filan diyerekten psikiyatriste gitmeye tesvik etseniz.
Yani benim tespit edebildiğim unutkanlık değil de daha çok dalgınlık gibi bişey, daha yoğunu. Bildiğim kadarıyla alzhemier yok, fakat b12yi de deniycem.b12 değerlerine bir baktırın
b12 eksikliği aşırı stres vs de bunlara etken
moralinizi bozmak gibi olmasın da Allah korusun ailesinde alzheimer hastası var mı
bu hastalığın belirtileri 20 yıl öncesinde az da olsa başlıyormuş
Allah korusun
aman aman olmasın daYani benim tespit edebildiğim unutkanlık değil de daha çok dalgınlık gibi bişey, daha yoğunu. Bildiğim kadarıyla alzhemier yok, fakat b12yi de deniycem.
Hehe yok ya :) sadece yaptığı işlerde böyle olsa her alışverişi kendim yaparım sorun çözülürdü.Rahatligindan vesselam.bendede var bu boy bi tane.ona is buyurma diye yapiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?