bu kadar mutsuz evlilik yapanlar bilerek isteyerek yapmıyor herhalde. Büyük konuşmayın. Kaldı ki insanlar değişebilir.şansa inanmam kazanmanın tek yolu çok çalışmak
sonuçta istediğim her an ayrılabilir ya da hiç başlamayabilirdim
Bu müsade etmeyeceğim kısmı nasıl oluyor işte onu merak ediyorum.Size bağırın tehdit edin demedim hatta takdir ettim dedim ben olsam hoş karşılamazdım dedim ve herkesin fikrine saygı duyduğumuda özellikle belirttim sizin durumunuzda değilim ve olmayacağımında garantisi yok o nedenle dedim ya benim için şuan hiç kabul edilebilir bir durum değil ama bir gün bunu yaşarsam müsade etmeyeceğim o kadar diyorum yoksa dedim ya siz daha iyi bilirsiniz... Fikrinize saygım sonsuz lütfen beni yargılamayın herkesin dogrusu kendine kimsenin düşüncesine karşı değilim sadece fikrimi açıklıyorum o kadar...
Size bağırın tehdit edin demedim hatta takdir ettim dedim ben olsam hoş karşılamazdım dedim ve herkesin fikrine saygı duyduğumuda özellikle belirttim sizin durumunuzda değilim ve olmayacağımında garantisi yok o nedenle dedim ya benim için şuan hiç kabul edilebilir bir durum değil ama bir gün bunu yaşarsam müsade etmeyeceğim o kadar diyorum yoksa dedim ya siz daha iyi bilirsiniz... Fikrinize saygım sonsuz lütfen beni yargılamayın herkesin dogrusu kendine kimsenin düşüncesine karşı değilim sadece fikrimi açıklıyorum o kadar...
Teşekkürler!!!!!!!!!!Buradaki yorumlarla canınızı sıkmayın lütfen.
Gayet güzel bir annesiniz.
Üniversiteden önce sevgilisi olması da bu kötü bir şey değil. Hatta bence güzeli de bu üniversitede ilk aşkını yaşayanlar genelde daha çok kapılıp gidiyor gözü görmüyor hiç bir şeyi. Erkekleri, ilişkileri tanımadan ilk gördükleri adamla evlenip çok pişman olanlar da var.
Kime ne kadar güveneceğini bildikten sonra baskı altında olmadığı için annemi üzmemeliyim diye daha temkinli gider hatta.
Bağırsanız , tehdit etseniz , dövseniz bile o gider yine bildiğini okur . Size yok der , görüşür . Bitti der , sürdürür .. Emin olun doğrusunu yapıyorsunuz. Bilmeniz , bilmemenizden çok daha iyi.. Kuzenlerim 15 olduğunda annesi sevgiliniz yok mu ? Diye sormaya başlamıştı.. Kızmıştım bu yaşta akıllarına niye böyle şeyler empoze ediyorsun diye .. Herşeyden etkilenebilecekleri yaştalar . Hatta bazıları sevgilisi olmasını kendini kanıtlamakla eşdeğer tutuyor.. Korkmayın zaten yaz tatili geldi.. Araya soğukluk illa girer. Uzak olurlarsa ..H
Her şey insanın planladığı gibi olmuyor. Bir de bir yanlış anlaşılma var. Kimse onaylamıyor hoş görmüyor. Onaylamadığımı söyledim. Öğretmenler de baskı yapmayın daha fazla dediler. Dövmüyoruz diye onaylamış mı oluyoruz? Siz söyleyin. Konuşun diyeceksiniz. Konuşuyoruz zaten. Bu çocukla şu an görüşmemesi için evden çıkmaması lazım. Hiç bir aktiviteye göndermemem lazım. Hatta okula da gitmesin. Ben yaşasın kızımın sevgilisi var diye konu açmadım farkındaysanız. Bir kaç kişi bu şekilde yorum yapmışta onaylamazdım diye o nedenle yazıyorum. Üni den önce istemediğimi hep söyledim. Ama bunlar çevrelerinden etkileniyorlar işte. Kızıma bağırmayacağım, tehdit etmeyeceğim, dövmeyeceğim. Bunun dışında önerileriniz varsa sizi dinliyorum.
Teşekkürler!!!Bağırsanız , tehdit etseniz , dövseniz bile o gider yine bildiğini okur . Size yok der , görüşür . Bitti der , sürdürür .. Emin olun doğrusunu yapıyorsunuz. Bilmeniz , bilmemenizden çok daha iyi.. Kuzenlerim 15 olduğunda annesi sevgiliniz yok mu ? Diye sormaya başlamıştı.. Kızmıştım bu yaşta akıllarına niye böyle şeyler empoze ediyorsun diye .. Herşeyden etkilenebilecekleri yaştalar . Hatta bazıları sevgilisi olmasını kendini kanıtlamakla eşdeğer tutuyor.. Korkmayın zaten yaz tatili geldi.. Araya soğukluk illa girer. Uzak olurlarsa ..
Bakın konunuzun içinde polemik olsun istemiyorum o nedenle sorunuzun cevabı bende saklı kalsın dedim ya herkesin fikri kendine ben kimseyi eleştirmiyorum ayrıca kimin ne düşündüğünü de merak etmiyorum.... Tehditle dayakla değil bu mevzular diyorum sever, hoşlanır tabiki ama sevgilim var demek tekrar ediyorum bana ters kimse için düşüncemi değiştiremem....Bu müsade etmeyeceğim kısmı nasıl oluyor işte onu merak ediyorum.
Sevgilim var dediğini nereden çıkardınız?Bakın konunuzun içinde polemik olsun istemiyorum o nedenle sorunuzun cevabı bende saklı kalsın dedim ya herkesin fikri kendine ben kimseyi eleştirmiyorum ayrıca kimin ne düşündüğünü de merak etmiyorum.... Tehditle dayakla değil bu mevzular diyorum sever, hoşlanır tabiki ama sevgilim var demek tekrar ediyorum bana ters kimse için düşüncemi değiştiremem....
Siz yine ona Şahit olmuşsunuz .. Afedersiniz ama bazı anneler dengesiz .. Ben yaşayamadım kızım yaşasın mantığında çok kadın var .. Kızının sevgilisi olunca hemen sahiplenen mi dersiniz, damat statüsüne çıkaran mı dersiniz ? Kızına gecenin körü erkek arkadaşı ile buluşmaya koşulsuz izin vereni bile gördüm .. Bunca olay yaşanıyorken sen nasıl güvenipte o kızı bilmediğin adamla sokağa salıyorsun be kadın demek lazım.. Ebeveynler çocukları ile arkadaş olmamali . Fazla sıkmak kadar, fazla yüz göz olmakta zararlı..Geçen bir kafede oturuyordum iki kadın ve bir kız. Kız 12- 13. Anne diyor ki herkes birini buldu bir sen ayarlayamadın. Kız da kendini savunuyor. Aslında x benden hoşlanıyor hissediyorum ama bana açılamıyor. Yalnız kız bayağa küçüktü.
Sözlerimden ne anladınız bunları yazdınız bilmiyorum ama sıkmak felan zaten benim kabul edebileceğim birşey değil anlattığınız arkadaşın özünde yoksa ailesine saygı, kendisine saygı zaten ailesini ayakta uyutur herşekilde yapmak istediğini yapar nitekim arkadaşınızda öyle yapmış...Ben üniversitede yurtta kaldım. Baskıcı ailesi olan bir oda arkadaşım vardı. Evci izni vermemişti ailesi gider kalır orda burda diye. Benim de annem sana güveniyorum kızım dedi verdi evci iznimi. Ben hiç sevgilimin evinde kalmadım annemden habersiz. Ama oda arkadaşımı ailesi sevgilisi yok bilirdi. O imza attıktan sonra saat onikiyi beklerdi ki bekçi uyusun. Sonra balkondan yangın merdivenine atlardı tersten inerdi. Ortalama haftada üç gece kalırdı orada. Ailesi yavrum evci izni vermedik sürekli baskı yapıyoruz sanarlardı.
Ben annemin kızmayacağını ve anlayacağını bildiğimden her şeyimi anlatırdım anneme. çünkü bilirdim ne olursa olsun kızmayacak destek olacak. Bu nedenle hiç annemden sakladığım bir sırrım olmadı.
Üniversitede gördüklerimden dolayı diyorum bunu ne kadar sıkarsanız o kadar kaçar
anlayamadım? :)Yorumlarımız da arka arkaya çok tezat olmus :)
Cosmo girl vardi bi de.. Hey girl filan.. Pahalıydı onlar almazdim ama hediye verirdi icim giderdiSalsayı hiç duymadım hey girl vardı blue jean vardı benim de hele hey girl ne para verdim bea
Merhaba bayanlar. Benim kaygılarım biraz geleceğe yönelik. 15 yaşında, okulunda başarılı, iyi anlaştığım bir kızım var. 3 ay önce ilk erkek arkadaşını edindi. Bu benim hiç hoşuma gitmedi çünkü erken buluyorum. Çok da fazla itiraz edemiyorsunuz. Bir kaç öğretmeni ile konuştum yasak koymayın sizden uzaklaşır dediler. Peki dedim. Beraber yaptıkları faaliyet sitemiz bahçesinde oturup, yalnız veya arkadaşları ile sohbet etmek, mesajlaşmak, telefonda görüşmek. Derslerde düşüş olmadı, çocuk için kötü birşey diyemeyeceğim ama yine d e hoşuma gitmeyen bazı şeyler var. Mesela bazen kavga ediyorlar, kızımın gözleri doluyor hemen. Ne gerek var şimdi diyorum içimden. Veya yurtdışı okumak hayali vardı, şimdi olmasa da olur oldu gibi. Ayrılırlar diye umuyordum, henüz öyle bir şey yok. Sabırla beklemekteyim. Buradaki genç kızları düşünüyorum yazıyorlar işte 4 yılımı boşa harcadım, yok şöyle vefasız, yok ben sonsuza kadar sürecek sandım. Biz annelerin elleri kolları bağlı galiba. Nereden bilecek çocuk iyi mi kötü mü? Bilsek ne fark eder? Kız aşık. Tahtını yapıyoruz bahtını yapamıyoruz gerçekten. Bol bol akıl veriyorum. Kibar davranıyor mu? Davranmıyorsa hemen ayrıl gibi. Biz anneler çok gariban oluyoruz. Kontrol edebileceğim herhangi birşey var mı? Yok galiba. Fikrilerinizi merak ediyorum.
Ben de aptal aşık olmasını istemiyorum. Korkularımı dile getirmişsiniz. Güçlü olsun eğitimini tamamlasın. Size ve çocuklarınıza mutluluklar diliyorum.
B
bu kadar mutsuz evlilik yapanlar bilerek isteyerek yapmıyor herhalde. Büyük konuşmayın. Kaldı ki insanlar değişebilir.
Sözlerimden ne anladınız bunları yazdınız bilmiyorum ama sıkmak felan zaten benim kabul edebileceğim birşey değil anlattığınız arkadaşın özünde yoksa ailesine saygı, kendisine saygı zaten ailesini ayakta uyutur herşekilde yapmak istediğini yapar nitekim arkadaşınızda öyle yapmış...
anlayamadım? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?