Kesinlikle. Evlilik çok zor. 19- 20 çok erken bence de.Yok anlaşılmıyor, yanlış anlamisim.
Ama yine yorumum değişmedi. 19 yaşında bir genç kız da evlilik sorumluluğu almamalı, önceliği eğitimi okulu olmalı.
Ben gelecegi bilemem ki . Allahin kimi sasirtip kimi dogru yola iletecegini de bilemem. O yuzden bunu dusunemiyorum. Belki o cok duzgun oldu ben bozuldum Allah korusun tabi. O yuzden varsayimlarla gidemeyiz. Evladim ilerde katil de olabilir ama tam tersi de olabilir. O yuzden sadece varsayimlarla belki de hic olmayacak bir seyin kararini simdi veremem. Zor bir durum ama cidden zor.. Allah o yuzden hayirli olmayacaksa hic evlat vermesin diye dua ediyorum ben...Hata değil ama bile isteye yaptı bunu, senin doğrularını kabullenmedi, öğrettiklerin aklına yatmadi. Hata olarak görmüyor yaşadıklarını ya da yasamadiysa bile bunu hata olarak görmüyor normal, olması gereken bu onun için. Ne yapacaksın?
Bu arada 15 yaşında çocuk bunu annesine söyleyemez bu konuda sağlıklı karar da veremez. 25 yaşında olduğunu düşünelim farazi evladimizin.
Notları yükseldi ne yazık ki demeliyim.
Kesinlikle. Evlilik çok zor. 19- 20 çok erken bence de.
Gerilecek birsey yok sohbet tadında yazdım ben polemiğe dönecekse hiç yazmıyım
Hayat olur mu olmaz mı bilmem benim olmadı, sevgilim oldu notlarım da bir ders dışında düşük değildi 3 senelik lise boyunca,15te amaç ruh eşini bulmak da değildir heralde,yani bu kız biz tamamız evlenicez demiyordur, hayatında ders 24 25 yaşına kadar hep olacak, o zaman da notları kötü olabilir, hayatı buna mı endekslemeli insan, kaldı ki ikisini de yürütebilir,çocuğu tanımıyoruz ama annesi notlarında düşme yok dedi
Yok anlaşılmıyor, yanlış anlamisim.
Ama yine yorumum değişmedi. 19 yaşında bir genç kız da evlilik sorumluluğu almamalı, önceliği eğitimi okulu olmalı.
Notları yükseldi ne yazık ki demeliyim.
ABen gelecegi bilemem ki . Allahin kimi sasirtip kimi dogru yola iletecegini de bilemem. O yuzden bunu dusunemiyorum. Belki o cok duzgun oldu ben bozuldum Allah korusun tabi. O yuzden varsayimlarla gidemeyiz. Evladim ilerde katil de olabilir ama tam tersi de olabilir. O yuzden sadece varsayimlarla belki de hic olmayacak bir seyin kararini simdi veremem. Zor bir durum ama cidden zor.. Allah o yuzden hayirli olmayacaksa hic evlat vermesin diye dua ediyorum ben...
Kesinlikle. Çocuk doğurmak olmasa 30 derim.25e çekelim hatta
21 yaşında evlenmiş biriyim ama bence de 25 te evlensinler25e çekelim hatta
İlişki derken flört. Bir de uzun süre hiç evlenmeye niyeti yok gibi. Şu bir iki yılı hayırlısı ile geçirmek istiyorum ben.Arkadasim konu sahibi burada. Ben yorum yaparim gecerim. Siz baska turlu yapiyorsunuz sadece kendinizden ornek veriyorsunuz , bu yanlis. Ben yasadim derslerim dusuk degildi vs vs. Ornegini verirsin gecersin ama benim bireysel ornege ihtiyacim yok. Yani beni alintilamadan yapin .
Ben genele bakiyorum diyorum .
Tamam sen 19 yasindaki evlilige karsi cikiyorsun ama olay farkli . 15 yasinda iliskiye baslayan bir kiz , 19 yasinda da evlenebilir bu onun acisindan normaldir. 15 yasinda baslasin ama 25 yasinda evlensin. Bunun bir kistasi yok. 15 yasinda iliskiye baslaniyorsa belli bir evlilik yas araligi yoktur.
Benim onaylamadigim zaten 15 yasinda iliskiye baslanmasi.
Arkadasim konu sahibi burada. Ben yorum yaparim gecerim. Siz baska turlu yapiyorsunuz sadece kendinizden ornek veriyorsunuz , bu yanlis. Ben yasadim derslerim dusuk degildi vs vs. Ornegini verirsin gecersin ama benim bireysel ornege ihtiyacim yok. Yani beni alintilamadan yapin .
Ben genele bakiyorum diyorum .
Tamam sen 19 yasindaki evlilige karsi cikiyorsun ama olay farkli . 15 yasinda iliskiye baslayan bir kiz , 19 yasinda da evlenebilir bu onun acisindan normaldir. 15 yasinda baslasin ama 25 yasinda evlensin. Bunun bir kistasi yok. 15 yasinda iliskiye baslaniyorsa belli bir evlilik yas araligi yoktur.
Benim onaylamadigim zaten 15 yasinda iliskiye baslanmasi.
19 yaşında evlilik zaten yasal olarak da normaldir bunda bir sıkıntı yok. Ben erken derim ama o benim fikrimdir. 15 yaş evliliği yasal değildir. Ama 15 yaşında sevgili edinilmez diye bir yasa yok.
Siz onaylasaniz da onaylamasaniz da bu yaşlarda bu ilişkiler yaşanıyor yaşanacak. Hormonları tavan yapmış gençleri zincirle baglasaniz da onlar bir yolunu bulur yaşar. O yüzden en güzeli göz önünde aile kontrolünde olmasıdır. Diğer türlüsü hatalara daha çok kapı acar.
Normalde yorumlarınızı severim, ama Kırıcı olmuşsunuz birazAilenin baskısı sonucu erken evlenen de okuduk ama A AklinYolu1
Ailem sevgili olmama izin vermedi kaçtım evlendim,bunlar da çok, 15 yaşında bir kızın aklı fikri tamamen derslerinde olamaz yaa yaş gereği olamaz bi kere,ergenlik dönemi karşı cinsi tanıma dönemi, sevgilisi olmasa şarkıcı topçu popçu platoniği olur,ha çıkıp onlarla gezemez ya da evlilik öncesi yatamaz,tek kaygı bu ise,ama aptal aşık gibi poster seyreder vardı bizim bi di capriocu,başkasında adamın kartpostalını gördü diye kavga çıkarmıştı,öyle manyak yaşlar bu yaşlar
15 yaşında bir kızın ya ciddi çirkin olmasi lazım ya da Allah tarafından inek olması lazım etliye sütlüye karışmadan 18 20 olması için
Mesela sana zor gelmiyor mu evin sorumluluğu falan? Bizde erkek paylaşmaz ki evin yükünü. Eşin ailesi genelde gelin aldık havasında olur. Geçen burda bir gelinlik konusu ılmıştı üzüldüm. Kızıma anlattım. Bak dedim mevzuniyet kıyafetlerini (ortaokul, lise, üniversite) gönlüne göre alıyorsun, sonra en önemli gelinliğe hayatına dün giren 15 kişi karışıyor.21 yaşında evlenmiş biriyim ama bence de 25 te evlensinler
tabi ben yine olsa yine aynı şekilde yaparım hayatta yaptığım her şeyi ama insanların büyüük bir çoğunluğu sorumluluklarının geç farkına varıyorlar diye düşünüyorum
Ortam kötü şimdi. Ben gezmelerine izin vermiyorum. Ama seni tebrik ederim herşey yolunda gitmiş.Aslında sizin bilmeniz daha iyi bence.
Benim ailem rahat bir aileydi, kızmadı ceza vermezdi ve biz her şeyimizi anlatırdık. Yazlıkta 16 yaşındaydım ilk sevgilim olduğumda gayet bizimkiler de biliyordu, beraber akşamları çıkmamıza da izin verirlerdi hey gidi. E haliyle bildikleri için ben yalan söylemezdim. Yaz aşkımla ve kuzenle olacağız anne derdim nereye gideceksiniz derdi söylerdim en geç şu saatte gelmezsen alırım seni derdi. Yazlıkta olunca 11-12ye kadar gezmek bize çok güzel gelirdi ve annemden nefret etmememi araya mesafe koymamamı sağladı. Kızsaydı ceza verseydi eminim o çocuktan sıkılıp hemen kopmazdım. Ki benim derslerim de berbattı ergenliğim ortaokul döneminde berbattı ama annem konuşa dertleşe lisede teşekkür alan bir kız almama sebep oldu ve üniversiteyi de kazandım tüm sülale şaşırdı. O dönemde annem bana cezalar ve yasaklarla gelseydi eminim çok başka bir çocuk olurdum.
Çünkü annesi ve babası inanılmaz baskıcı akşam ezanında evdesin onla görüşme buraya gitme diyen arkadaşım vardı. Kızın en az 10 sevgilisi oldu annesinden sakladığı ve neticede lise bitti iki sene üniversiteyi de kazanamadı duyduğuma göre saçma sapan bir evlilik de yapmış. Annesi o baskıyla sadece erkeklere ve sevgililere yöneltti çünkü.
Annemse bana sadece üniversiteyi kazandığında daha güzel arkadaşlıkların olacak şimdi hissettiğin heyecan için geleceğinden olma kızım der kendi anılarını falan anlatır dertleşirdi benimle. Bu nedenle ben anneme hiç yalan söylemedim. Her sevgilimi her gittiğim yeri bildi.
Şimdi erken geliyor ama kızmadan yanında olursanız emin olun o da hata yapmaz bence.
Normalde yorumlarınızı severim, ama Kırıcı olmuşsunuz biraz
Benim de ilk erkek arkadasım 21 yasımda oldu şimdi onunla nişanlıyım
Sizin tabirinizde "inek" bir öğrenciydim dersleri kafama cok takardım, duygusal bir yapım olduğundan erkek arkadasım Olmasını istemedim, o yaslarda insan daha cok inciniyor çünkü..
Çirkin bir kız da Değilim, kendimi gayet de güzel buluyorum, bu Tür genellemeler bana göre yanlış..
Normalde yorumlarınızı severim, ama Kırıcı olmuşsunuz biraz
Benim de ilk erkek arkadasım 21 yasımda oldu şimdi onunla nişanlıyım
Sizin tabirinizde "inek" bir öğrenciydim dersleri kafama cok takardım, duygusal bir yapım olduğundan erkek arkadasım Olmasını istemedim, o yaslarda insan daha cok inciniyor çünkü..
Çirkin bir kız da Değilim, kendimi gayet de güzel buluyorum, bu Tür genellemeler bana göre yanlış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?