Damadımızı seçme şansımız var mı?

Ne kadar da kendi dusuncelerinizi bana empoze etmeye calisiyorsunuz. Benim onaylayip onaylamamamin senin kizina/ogluna bir zarari olmayacagi gibi, burada yazmam da kimsenin kizini/oglunu etkilemez. Etkilenecegi tek sey dersleri olur.

Benim dusuncem bu yondedir. Yeterince yazdim . Bazilari gibi uzatmayi sevmem.

İlişki derken flört. Bir de uzun süre hiç evlenmeye niyeti yok gibi. Şu bir iki yılı hayırlısı ile geçirmek istiyorum ben.

Genel anlamda yazdim. Sen flort dersin, ben gonul "iliski"si derim. Neyse fazla bile yazdim bu konuda.

Neden kendi düşüncemi empoze etmeye çalışayım ki? Benim çocuğuma da bir etkiniz olamayacağının farkındayım. Bir durum hakkında fikir alışverişi yaptığımızı düşünmüştüm yanılmışım. İyi forumlar.

Benim yaş 31 e döndü 2003te mezun oldum liseden, o dönem vahşi güzel vardı yardıra yardıra eve giderdim yetişicem diye Natalia oreiro bile yaşlandı teeeyyy

ben evlenirken kimseyi karıştırtmadım
atanmış bir öğretmendim zaten

eşim de bir nevi ruh eşim olduğundan şimdiye kadar ne yemek yap dedi ne anneme gidicez dedi. kimseyi hayatımıza karıştırmadığı gibi evin yüküni çekmek gibi bir durumum yok

temizlik için yardımcı hanım geliyor 15 günde bir
o gelmediğinde eşimle beraber yaparız
yemekleri de genelde o yapar ben masa kurar kaldırırım
çamaşır bulaşık makinesi bende
o asar ben toplarım
markete berAber gideriz
o maaşını bana gönderir
faturaları ben öderim internet bankacılığından

evliliğimde şu ana kadar ne istiyorsam onu yaptım açıkçası :/
şanslıyım diyemiycem çünkü hayatımı bu şekilde ben yönlendirdim. hem de bu işe 15 yaşında başladım

sevgilim kimsenin istemeyeceği bir damattı bu arada
borçları olan
mesleği olmayan
anne baba boşanmış ve çok garip bir ailesi olan
yanlış arkadaşlıkları olan ve okulunu yarıda bırakmış biriydi
anne babamın yüreğine inecekti nerdeyse
tam 6 sene ayrılmamı beklediler
çoğu insan bana acıyarak baktı yıllarca, böyle biriyle beraberim diye.
ben de çoğu insana acıyarak baktım, böyle biri karşılarına çıkmıyor diye.
şimdi hayatımız çok farklı bir noktada zaten artık insanların diyecek bir lafı kalmadı diye düşünüyorum.

ama evet küçük yaşta başlayan flörtlerin büyük bir çoğunluğu bitiyor.
ve kızınız inşallah doğru zamanda doğru kişiyle evlenir

Ortam kötü şimdi. Ben gezmelerine izin vermiyorum. Ama seni tebrik ederim herşey yolunda gitmiş.

Esasında ortam o zaman da kötüydü. Siz evladınıza bu zamana kadar zaten gerekli prensipleri öğretmişsinizdir. Ona göre davranır zaten. Endişelisiniz normal. Ama baskıyla cidden çözüm olmuyor. Benim o baskıcı ailelerden çıkan tüm arkadaşlarım üniversitede bizden daha fazla cozuttular.
Benim evci iznim vardı en basiti annem güvenmişti bana.
Evci izni olmayan arkadaşlarım balkondan yangın merdivenine atlat ve tersten inerdi sevgilisine gitmek için. Yapacaksa yapar çocuk zaten baskı sadece daha çok kaçırır.

Şanslı azınlıkta olduğunuzu düşünüyorum.

Artık ne o eski çocuklar nede o eski öğretmenler kaldı büyük konuşmak istemiyorum ama ben kabul edemezdim sizi takdir ettim okul çağında en masum yaşında bir kız çocuğu tabiki sevebilir hoşlanabilir bunu asla yadırgamam ama ailenin onaylaması öğretmenlerin hoş görmesi bana ters görüşmek, mesajlaşmak ne bu acele arkadaş olsun ama adı konmasın bu yaşta sevgilim var demek bence doğru değil ama takdir sizin ailesi sizsiniz onun için en doğru olanı siz bilirsiniz herkesin düşüncesine saygım var ama benim kabul edebileceğim birşey değil lise bitmeden olmasaydı iyiydi...

Bu durumlar ailelerin eğitim düzeyinden bağımsız olarak yaşanıyor.
Bizlerin ergen olduğunuz dönemle bu dönem kıyaslanamaz derecede farklı. En başta internet cep telefonu sosyal medya vs. çocuklara kontrolsüz ve nerede duracaklarını bilemedikleri sanal ama çok tehlikeli bir ortam sağlıyor. Aile göz önünde yaşansın dese bile olanların ne kadarından haberdar olabiliyor ki?
Tabii ki çok kısıtlayıcı baskıcı olmak her zaman olumsuz sonuçlar doğuruyor. Hata yapmaları kaçınılmaz olsa bile en azından büyük hatalar yapmalarının önüne geçilebilmesi için ailede daha iletişime açık bir ortam olması lazım. Yine de ben çocuğa hissettirmeden takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eskisi gibi "ben sana güveniyorum oğlum/kızım" diye bir şey yok maalesef..

lise doneminde annem izin vermezdi bize okul bitsin oyle derdi:) bir defa denedim biriyle cıkmayı gizli saklı olmadı icim rahat etmedi kendimi kotu hissettim vazgectim iyide olmus diyorum ilerleyen yaslarda bile bir erkek icin kendini hırpaladıgına degmiyor ki 15 16 en guzel yaslar uzulmek biri icin aglamak icin cok cok erken..engelleyemiyorsa aile uzmandan yardım alınabilir nasıl davranmak gerekir diye cunku bilmek bilmemekten daha iyi gizli olucagına bileyim nerde kiminle ama fazlada taviz vermemek lazım suistimal edebiliyorlar

Bir arkadaşımın annesi vardı. Kızı üzerinde öyle bir baskı kurmuştu ki kız birinden hoslansa ilk annesine gosterir , annesi onaylamazsa asla o kişiyle olmazdı. Ayrıl dese ayrılır , bitir dese bitirirdi. Adam akıllı bir ilişki asla yaşayamadı kız. Hep annem asla istemez, kabul etmez modundaydı. Üniversitede bitti 2 ay sonra kendinden yaşca büyük, zengin biriyle nişanlandı pat diye . Annesi damadını seçti kısaca.. Ha kız mutlu mu bilemem, ama anne oldukça mutlu.. Bence anneler ne çok fazla sıkmalı nede çok fazla serbest bırakmalı. 15 yaş çok küçük bir yaş bu yaşta başlayan ilişkileri geleceğe taşımak çok zor ... Kavak yelleri bu yaşlarda daha başka eser .. Bende ilk kez 16 yaşımda kapılmıstım. O zamanlar hayatımızın merkezi gibi görüyoruz herşeyi ve herkesi. Elbette üzülecek , kırılacak ama geçecek.. Sizi en büyük desteği olarak hep yanında bilsin . Karşısında değil . Enerjisini yönlendirecegi başka uğraşlar bulun. Ne bileyim müzik kursu, dil kursu vs.. Ayrıca eğitimi konusunda da yurt dışı planını asla esnetmeyin .. Mesela bu hayatta senden tek isteğim iyi bir eğitim alman diye alttan alttan bu mesajı ona her defasında verin . Zamanla yer ediyor emin olun

H
Her şey insanın planladığı gibi olmuyor. Bir de bir yanlış anlaşılma var. Kimse onaylamıyor hoş görmüyor. Onaylamadığımı söyledim. Öğretmenler de baskı yapmayın daha fazla dediler. Dövmüyoruz diye onaylamış mı oluyoruz? Siz söyleyin. Konuşun diyeceksiniz. Konuşuyoruz zaten. Bu çocukla şu an görüşmemesi için evden çıkmaması lazım. Hiç bir aktiviteye göndermemem lazım. Hatta okula da gitmesin. Ben yaşasın kızımın sevgilisi var diye konu açmadım farkındaysanız. Bir kaç kişi bu şekilde yorum yapmışta onaylamazdım diye o nedenle yazıyorum. Üni den önce istemediğimi hep söyledim. Ama bunlar çevrelerinden etkileniyorlar işte. Kızıma bağırmayacağım, tehdit etmeyeceğim, dövmeyeceğim. Bunun dışında önerileriniz varsa sizi dinliyorum.

Yapıcı yorumun için teşekkürler. Piyano çalıyor, tiyatro kursuna gidiyor onun dışında zaten bütün gün okulda sayılır.

Çok haklısınız.

Bu duygular çok güzel duygular.İlk kez 15 yaşında birinden çok hoşlanmıştım ilk defa biri için o kadar ağlamıştım birini o kadar çok düşünmüştüm hala aklıma geliyor 3 sene oldu ama.Çoğunluğun aksine ben iyi ki sevmişim hala da seviyorum diyorum bu duygular özel duygular sanırım her yaşta değeri farklı oluyor.

Buradaki yorumlarla canınızı sıkmayın lütfen.
Gayet güzel bir annesiniz.
Üniversiteden önce sevgilisi olması da bu kötü bir şey değil. Hatta bence güzeli de bu üniversitede ilk aşkını yaşayanlar genelde daha çok kapılıp gidiyor gözü görmüyor hiç bir şeyi. Erkekleri, ilişkileri tanımadan ilk gördükleri adamla evlenip çok pişman olanlar da var.
Kime ne kadar güveneceğini bildikten sonra baskı altında olmadığı için annemi üzmemeliyim diye daha temkinli gider hatta.

Size bağırın tehdit edin demedim hatta takdir ettim dedim ben olsam hoş karşılamazdım dedim ve herkesin fikrine saygı duyduğumuda özellikle belirttim sizin durumunuzda değilim ve olmayacağımında garantisi yok o nedenle dedim ya benim için şuan hiç kabul edilebilir bir durum değil ama bir gün bunu yaşarsam müsade etmeyeceğim o kadar diyorum yoksa dedim ya siz daha iyi bilirsiniz... Fikrinize saygım sonsuz lütfen beni yargılamayın herkesin dogrusu kendine kimsenin düşüncesine karşı değilim sadece fikrimi açıklıyorum o kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…