- 17 Kasım 2014
- 1.805
- 1.684
- 83
Ebeveynde asiri rahatligi ben de sevmiyorum ya.Sozum buradaki akadaslara degil tabi ama ablamla anlasamiyoruz bu konuda.Asiri relax bir anne.Cocuklarindan cekiniyor ,otoritesi cocuklarina sifir.Aklinca genis modern dusunuyor vs derken kendi bu hale getirdi..Tek tek sahid oldum...Herseyin bir usturubu var.Bukadar otoritesizlik iyi degil.Bu durum cevreyle iletisimde de catisma olusturuyor..Bazi seyler icin aileden cekinecek cocuk, ergen..Ben sinirlarini ogretecegim kalkip cocugu dovmeyecegim oyle biri değilim merak etme, konu sahibine yeteri cevabi da verdim. Insani cileden cikaranan sacma sorular sordugun icin atarlanmis olabilir miyim sence? Eve tikmak dovmek ne ya? Komedi!
Bir ogretmen arkadasim da demisti.Okulda cok olaylar donuyormus.Bizim zamanimizda bukadar yaygin degildi yaOgretmenleriyle konustum demissiniz , hepsi bu iliskiyi desteklemis , sasirdim.
Konunun ilk sayfasini okudum bir de sadece, ona gore yorum yapacagim.
Ben orta okul ogretmeniyim. Ve bu durumda bugune kadsr hicbir velime birakin gorussunler vs demedim. Cok ozur dileyerek soyluyorum, kesinlikle her cocuk bir degil ama bu verecegim ornekler de yasaniyor malesef. Oglen nobetletinde bos siniflarda uygunsuz durumda yakaladigimiz cok ogrencimiz oldu. Savunma olarak da ailemin bile haberi var size ne diyen de cok oldu.
Herkesin aile yapisi bu olaylara yaklasimi farkli. Ama sahsi gorusum ailenin icazeti alindiginda cocuklar daha arsiz davraniyor.
Bunu sizin icin degil genel olarak soyluyorum , sizi uzmekten kirmaktan da cok korkuyorum su an.
Ben de bir anneyim ve ortami gordukce cok korkuyorum inanin.
Allah hepimizin evladina akil fikir versin, hepsini iyi insanlarla karsilastirsin.
Bana bagimlilik yaparmis gibi geliyor ya.Ben hic erkek arkadasim yokken ne rahattim.Birkez tattiktan sonra yoklugu farkedilir oldu.18-20 yas arasi mumkunse 20 yas oncesi olacak is degil.Cocuklugu da yasamak lazim.Spor aktivite hobi kurs arkadas ortami gayet de doldurur insani.Bosluktan oluyor bunlar.Evlilikle sevgililik aynı şey olmadığı için karşı çıkıyor olabilir miyiz?
Evet 15 yaşında bir ergen evlenmemeli, evlilik sorumluluğu, geçim derdi, kaynana sıkıntısı, koca problemi yasamamali. Bu kadar sorumluluğu almamalı omuzlarına. Evlendiği için okulunu bırakmamalı.
15 yaşında sevgilisi olan bir ergenin yaşayacağı en kötü şey ayrılık acisidir. Onu da yaşasın ki öğrensin.
Konunun avukatlığını üstlendiniz heralde ben gereken açıklamayı yaptım ki açıklama yapmak zorunda hiç değilim herkesin fikrine saygılıyım dedim benim fikrim bu polemik arıyorsanız yanlış kişiye oynuyorsunuz açıklama yapmak zorunda değilim herşey baskıyla, tehditle olmuyor ben 15 yaşındayken sevgilim yoktu ihyiyacımda yoktu ben nasıl yetiştiysem çocuğumuda öyle yetiştiricem haa size veya başka birine açıklama yapmak zorunda değilim çook merak etmişsiniz ya o nedenle ayrıca bu mevzuda artık cevap vermeyeceğim nasıl anlıyorsanız öyle anlayın.....Sıkmadan nasıl müsaade etmeyeceksiniz peki?
Konu sahibi anneye ben müsaade etmezdim diyorsunuz da. Gençlik yıllarında aşıksanız annenizden müsaade istemiyorsunuz, geriye tek bir yol kalıyor baskı. Baskı uygulamayacağım diyorsunuz da ilk dediğiniz ben izin vermezdim cümlenizle taban tabana zıt oluyor iki cümle.
Çocuğunuz 15 yaşında aşık oldum dedi sevgilisi olduğunu öğrendiniz merak ediyorum cidden baskı yapmadan nasıl müsaade etmeyeceksiniz? Duymak isterim
Ayy ne güzeldi o dergiler ama. Bizim için dünyanın en önemli bilgi kaynaklarından biriydi bence :)Cosmo girl vardi bi de.. Hey girl filan.. Pahalıydı onlar almazdim ama hediye verirdi icim giderdisalsa trendy; toplamda 1 liraydi ikisi.. Okul dönüşü alip yataga uzanir okurdum.. Sanki dunyanin en onemli bilgi kaynagi gibi
valla siz harika bir istisnasınız :) bende şimdi farkettim İlginç olmuşben 15 yaşında başladık evlendik yazmışım
siz 15 yaşındalarmış ayrılırlar demişsiniz
yorumlarımız arka arkaya gelmiş :) zıt şeyleri aynı dakikada yazmışız komik olmuş
Bana bagimlilik yaparmis gibi geliyor ya.Ben hic erkek arkadasim yokken ne rahattim.Birkez tattiktan sonra yoklugu farkedilir oldu.18-20 yas arasi mumkunse 20 yas oncesi olacak is degil.Cocuklugu da yasamak lazim.Spor aktivite hobi kurs arkadas ortami gayet de doldurur insani.Bosluktan oluyor bunlar.
Ailesi yasaklayanlar icin de bosluktan.Yasakliyosun madem boslugu doldur.Doldur hayatini cocugun gencin.Yor.Enerjileri ancak boyle kanalize olur.Yoksa gelsin hormonlar, asklar cinsellikler..
Ama ergenlik gelisim donemi ask,cinsellik yasi degil..
Bir de..Kimisinde bu cok erken icinden geliyor ve aileden cekinmeden yapiyor..Kimisi de icinden gelse de ailemi uzerim diye o islere dalmiyor...
Mutluyum tabii, bir oglumuz bile oldu :) Annem aslinda sever esimi, cok iyi bi adamdir ama annemin aklinda damat adayi olarak daha farkli bir model vardi diyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?