Damat adayı ayrılmak istemiyor

İki taraf birbirini sever nişanda nikah gereklidir kız seviyorum güveniyorum der hadi bir nebze anlarım da, görücü usulünde erkek tarafı ısrarla nikah diyorsa vardır bir nedeni insan şüphelenir yani. Anne veya babanız nasıl buna müsaade ettiler anlamadım. Ablanız aile düzgün dese anne ve babanızın nedir bu acele durun demesi lazımdı. Çok mu zenginlerdi de kaçırmak istemediniz göz yumdunuz anlamadım.
Benim kızım yada kardeşimi görücü usulü beğenen bir aile illa nişanda nikah olacak dese nedir bu acele neden bizi zorla bir yere çekiyorsunuz derim nişanı bile iptal ederim. Adamların sakladığı bir şey varmış ki zorlamışlar yani.
Şimdi de amaçlarına ulaşmışlar ama nikah kıyıldı nişan atmış olmayacak dul kalmış olcak elalem ne der diye kızı yollayın istiyorlar. Anne ve babanız ve tabii ki siz bari bu sefer akıllıca davranın da istediklerini yapmayın. Sizi oyuna getirmişler amaçları zaten aman dul kalmasın millet ne der diye kızı onlara vermeniz.
Yapmanız gereken tek şey bitti demek ve dünya yansa kızı göndermemek. Gidin bir avukat bulun iptal oluyor mu öğrenin, olmuyorsa da boşanma davasını hemen açmaya çalışın. Böyle güven vermeyen aileye kız emanet edilip baka ülkeye gönderilir mi?
Suç anne ve babanızda zaten şimdi kabahatlerinin bedelini kızlarına destek olarak ödemeliler. Sahip çıkmaktan başka ne yapacaksınız?

ama yazık ya anlaşmalı da boşanmayacaklar kız 3 sene boşanmayı mı bekleyecek
benim bildiğim aynı eve yerleşmeden üç ay içinde evlilik iptali yapılabiliyordu
Pratikte öyle bir uygulama var mı bilmiyorum. Ortada geçerli biçimde kurulmuş bir evlilik birliği var, bunun için fiili olarak birlikte yaşamın başlamış olması şartı yoktur dedik defalarca.

Söylediğiniz durumu bilmiyorum bahsi geçmedi hiç.

bir tanıdık yaptırdı ama nasıl oldu bilmiyorum aynı eve geçmediler nikahlananı üç ay olmadı diye ama neyi sebep gösterip yaptırdılar bilmiyorum

Sadece nisanda resmi nikah kismina kadar okudum ve cok ozur dilerim aklima ilk gelen soru siz biraz cahilmisiniz oldu? Nisanlilik donemi ne icindir? Birbirini tanisinlar diye. Hayirdir damat cok mu bulunmaz hint kumasiydida kizi hemen vermissiniz? Ilginc isler. Hakkinda hayirlisi olsun guzel gunler gorsun insallah..

**simdi tamamini okudum. Nikahin iptali nedir ya :) bosanma davasi acacaksiniz kiz istemiyorsa bu kadar basit..

kesinlikle
özellikle görücü usüllerinde bir taraf ısrarla çabuk evlenilmesini istiyorsa bir hinlik çıkıyor içinden
mesela sen onları tanıma konu komşusundan bir şey duyup vazgeçme diye

Ayrıca nişandan sonra damadın değişik huyları çıktı. Şimdi burada yazmam doğru olmayabilir. Kardeşin haliyle soğudu, korktu bu oğlanla evlenmeye.
Bu durumda olay değişir. Evlenilen kişinin özelliklerinde önemli ölçüde yanılma varsa iptal için başvurabilirsiniz. Tabii burada hakim karar verecek yine, kesin bir iptal sebebi değil.

Oturduğunuz yerdeki aile mahkemesine gidip dava açmanız gerekiyor. Avukatsız işlem yapmayın bence.

kesinlikle
özellikle görücü usüllerinde bir taraf ısrarla çabuk evlenilmesini istiyorsa bir hinlik çıkıyor içinden
mesela sen onları tanıma konu komşusundan bir şey duyup vazgeçme diye

Hadi bu iki kızkardeş tecrübesiz diyelim ama anne ve baba bunu nasıl göremez?
Israrla aynı hafta nişan denir mi hiç?
Hop daha tanımıyorlar bile birbirlerini ne bu acele demek varken nasıl verilir kız bilemedim.

Kardeşiniz umarım şımarıklığının bedelini kötü bir şekilde ödemek zorunda kalmaz.
Aklı havai şımarık biri midir?
Resmen bir gencin hayatını mahvetmiş.
İki kez nişan attığına göre evlenilmez bununla gözüyle bakacak insanlar o çocuğa

bunun vebaliyle nasıl yaşayacağını da sordunuız mu?

Devamını okumadığınız için sebebini de anlamamışsınız

Demek ki evlenilmez biri. Kabak niye bu kizin basina patlasin? Tanidi begenmedi simdi de ayrilmak istiyor bitti gitti. Bence kizin cahilligine getirip apar topar nikah kiyarak vebalini almislar kizcagizin.

Demek ki evlenilmez biri. Kabak niye bu kizin basina patlasin? Tanidi begenmedi simdi de ayrilmak istiyor bitti gitti. Bence kizin cahilligine getirip apar topar nikah kiyarak vebalini almislar kizcagizin.

Kızın suçu zamanla severim diyip ümit vermek..
Bir insanın duygularıyla oynamak bu kadar kolay mı yaa...
Siz biriyle evlenmek istiyoruz düşünün seviyorsunuz ama adam diyor ki "Ay sen ciddi mi sandın ya, ben zamanla severim demiştim ama olmadı hadi by"
Zamanla severim diye olsa olsa sevgili olunur. Gidip evlenilmez..

Siz bile şu konuyu okuduğunuz halde adama evlenilmez biri diyorsanız, bu kızın yaptığı şımarıklığı bilmeden onu suçlayıp yaftalayacak diğer kişileri düşünemiyorum bile.

Edit:
Konu sahibi ile özelden konuştum.

Evet kız haklıymış

Bence kaçarak uzaklaşsın

Son düzenleme:
Devamını okumadığınız için sebebini de anlamamışsınız
Bak sonuna ne yazdim. Okudum gayette. Yinede cahilce buldum..alelacele verilmis bir karar. Bak sonunda kiz istemiyor iste. En basta hata yapmasaniz belki sonu boyle olamayacakti. Gerci Allah kolaylik versin banane ben ugrasmayacagim bosanma davasi falan..Sadece soylemek istedigim aile olarak sizde biraz suclusunuz bu nikahi kabul etmekle. Hergun gurbette mutsuz kadinlar konularini goruyoruz burada ve uzuluyoruz tek tek hepsi icin. Sonu oyle olmasin diye demistim ama neyse

Bence aile ve o damat adayı da normal değil ama kızın hayatını yakacaklarmış.
Normal bir aile olsa görücü usulü hiç tanışmayan bir çifti iki haftada önce nişanlar sonra nikahlarlar mı? Bir tanışsınlar bakalım sonra severlerse evlendiririz demiyorlar aceleye getirip nikah kıydırıyorlar neden acaba?
Çocukta bir sorun var ki aile bu kadar ısrarla aceleye getirip nikah kıydırıyor.
Kusura bakmayın ama burada kandırılan kız tarafı, zorla kandırılan üstelik.
Türlü bahanelerle kızı sıkıştırmış zorla nikah kıydırmışlar

Valla zorla güzellik olmaz.Kardeşiniz keşke bukadar hızlı gelişmesine izin vermeseydiniz.Ama sonuçta hayat onun hayatı ve bence ne karar verirse arkasında durun yoksa bir ömür boyu pişmanlık yaşarsınız.Demekki var bir bildiği ama nikah yapmadan aklı nerdeydi sonuçta bu da çocuk oyuncağı değil evlilik hele hiç çocuk oyuncağı değil.Baştan nasıl başlarsa sonuda öyle gider.Kardeşinizin kararına saygı duyun ve ne istiyorsa arkasında durun.

Konu sahibi ile özelden konuştum.

Evet kız haklıymış

Bence kaçarak uzaklaşsın

Pesin hukumlu olmamak gerekiyormus demek ki.
Benle evlenen insan sevemedim diyorsa buyursun ayrilalim. Ben de sevemeyebilirim. 10 sene 20 sene sonra bitiyor evlilikler sevgim bitti diyerek napalim yani.

hemen evlenmeseydi kardesınız damat tarafınında hakkı yokmu hıc bence var ama zorlada güzellik olmaz cocuk oyuncagına cevırmıs kardesnız emn olmadan resmı nıkah kıymamalıydı ee boyle düşüncesizce hareketinin de bir bedeli olacak evlenmese bile bu olaydan oldukca üzülecek belliki

Pesin hukumlu olmamak gerekiyormus demek ki.
Benle evlenen insan sevemedim diyorsa buyursun ayrilalim. Ben de sevemeyebilirim. 10 sene 20 sene sonra bitiyor evlilikler sevgim bitti diyerek napalim yani.

Peşin hüküm değil de, cahillik ve ah almak diye de bir şey vardır.
Her ne kadar kızın boşanması gerekse de şu durumda, yine de bu yaptığı çocukluğu değiştirmiyor..

Gerçi en büyük hata konu sahibinin anne babasında
Zorladılar denip durulmuş.
Nasıl zorladılar anlamadım ben. Silah mı dayadılar nişan günü acaba ailenin kafasına
Ya da nişanlı nikah memurunu alıp süpriiiiz diye evi mi bastı.
Bal gibi evlendirmişler kızlarını.
Adamı tanımadan yapmaları da onların hataları olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…