Damat adayı ayrılmak istemiyor

resmi nakahta neyin nesi başınıza iş almışsınız istemiyorsa ayrılsın zaten yazıktır.

nişanda nikah olayını bir ben garipsemedim sanırım zira benim nikahım(hem resmi hem dini) nişandan önce kıyılmıştı

kardeşin istemiyorsa olmaz bu iş, saçmalamasın karşı taraf... karşı taraf istemiyor olsa idi kardeşin ortaya atılır mıydı hayır bitmez bitemez gibi.. çok saçma. bir hafta sessiz kalın, bir hafta sonra ciddi bir şekilde olmayacağını söyleyin..
evet karşı taraf için de zor ama başka seçenek yok. onlar üzülmesin diye kardeşiniz ömür boyu mutsuz olmamalı...

Kocaman beğeniyorum yorumunuzu

Nikah iptali talep etseniz bile reddedilecektir. 1 yıllık süre dolmadan anlaşmalı olarak da boşanamazlar. En iyisi bir an önce boşanma davası açıp sonuçlanmasını beklemeniz.
neden reddediliyor ki? karşı taraf istemediği için mi?

Eski konunuzu okuyunca sucun en buyugu kardesinizdeymis. Keske girmeseydiniz o adamin gunahina...

adam hakkında anlatılmayan şeyler var, kız kardeşi korkmuş yapamam ben bu adamla demiş, konu sahibi o bölümü anlatmıyor ama ben bir kadının kolay kolay nikahtan döneceğini düşünmüyorum, çünkü nikah kıyıldıktan sonra ben de eşim hakkında bir çok şey öğrenmiştim fakat devam kararı daha ağır bastı..

konu sahibi adamın ortaya çıkan olumsuzluklarını anlatabilir misin biraz?

Eski konunuzu okuyunca sucun en buyugu kardesinizdeymis. Keske girmeseydiniz o adamin gunahina...
hmmmmm yok o zaman kız resmen adamı harcamış, eskisini unutmak için bir mendil gibi kullanmış şimdi atmaya çalışıyor çocuğu... Allah bilir eskisinden haber geldi, gitme seni seviyorum diye...

konu sahibi üzgünüm ama kardeşin iflah olmaz gibime geliyor, resmi nikahlı eşinden derhal ayrılsın daha fazla zarar vermesin o adama artık...

yaaaa nolmuş, hangi tarafa hak vereceğimi şaşırdım ben. bir önceki konudan haberin var mı senin? eskisini unutmak için bu adamı apar topar kabul etmiş. yine de kız haklı mı diyorsun?

Konu sahibi eski konusunda anlatmis. Kardesinin evlenmem istedigi baska birisi varmis ama bazi akrabalari iftira atinca o cocuk kizdan vazgecmis ve kiz gelen ikinci talibine hemen evet demis. Hala evlenene kadarda o cocuga demis bak gitme dersen gitmem diye..bence yeni damat kotu seyler yapmistan ziyade gelin hanimin abartmasida olabilir..Gunah almamak lazim..Yazik olmus damata gibi biraz sanki

neden reddediliyor ki? karşı taraf istemediği için mi?
Detay vermemiş konu sahibi ama kişinin özelliklerindeki yanılma hakimin iptal sebebi sayabileceği türden bir yanılma ise reddedilmez değilse reddedilir. Karşı tarafın isteyip istememesi önemli değil burada. Kanunda sayılmış belirli durumlar var onlardan birinin gerçekleşmiş olması gerekiyor.

Bunlar daha bir hafta önceki mesajları konu sahibinin:
"Her akşam buluşup, şehir merkezine gidip geliyorlar. İlk defa bugün çocuğa bakıp ben bu insana haksızlık ediyorum diye ağlamış yemekte. Vicdan yapmış. Şimdi de uzak bi ülke olmasa daha iyi olurdu diyor. "

"Nikah iptali olunca boşanmış olmuyor mu. O da hepimiz de pişman olduk, keşke nikah olmasaydı, bu kız eski sevgilisine kaçar napar, aş bi de tazminatları falan uğraş. "

Bir hafta içinde ne oldu da kız eski sevgilimle daha mutluydum, unutamadım, uzak ülke olmasa daha iyi olurdu derken, konu sahibi bile eski sevgilisine kaçar eder derken kocası şeytanımsı oldu ben anlayamadım valla.

Tövbe yarabbi. Ayrı boyut yaratmisiniz. Hiç tanımadığı biriyle görücü usulü hadi nişanlandı, nişanlandığını gün nikah kıymak nedir yawf. Yazık anlama, göndermeyin sakın kızı. Bi de yurt dışına gitcek , kimseniz de yoktur. Miletin kızın hayatını bitirmesine izin vermeyin.

öff ne acayip şeyler yaa...boşanmak istiyorsa boşanır kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz da, herkesin basireti bağlanmış mübarek. hadi kardeşinin aklı biir karış havada ama böyle şey mi olur diyen bir aile büyüğü de çıkmamış.

konu sahibi ya lütfen damadın yaptıklarını yazar mısın? buraya yazmayacaksan bana da özelden yaz lütfen çok merak ettim durumu...

Üzeri kapalı bir şekilde anlatsanız konu sahibi? Çünkü bu kez yorum yapanlar hep varsayım üzerine konuşuyor.
Açıkçası birazda merak ettim

Tamam zorla evlilik olmaz. Ama bu durumda cocuk oyuncagi degilki. Kardesin basta bunlari dusunememismi simdi sorun ediyor. Karsi tarafin yerine koydum kendimi yazikk valla.

Oo işin aslı bambaşka çıktı.

Konu sahibi Üzgünüm ama bu durumda çekişmeli boşanma davası açıp bekleyeceksiniz. Kardeşiniz kusurlu taraf görünüyor. Karşı tarafı ikna etmeye çalışın ki karşı dava açsınlar yoksa işiniz çoook uzar.

evet ama konu sahibi damat her ne yaptı ise @Muhtelif Evhamli Hatun a özelden yazmış, @Muhtelif Evhamli Hatun da kıza haklı o zaman tabi ayrılsın demiş..

ne yapmış olabilir ki kız eski sevgilisini unutmak için bu adamı kullandıp sonra ortada bıraktığı halde bu kıza hak verilmiş diye düşündüm...

Normal bir adam değilmiş işte.
Ki normal olsa ailesi ısrar kıyamet hemen nikah da nişanla kıyılsın diye ısrar eder mi?
Belliymiş aslında çocukta sorunlar olduğu ailenin ört bas etmek için harcanacak kız aradığı...

Bilmiyorum ama tam kızın evlenmekten pişman olduğu zamanda, kaçmak için yol aradığında damadın bu kadar beter bir adam olduğunun ortaya çıkması da ne derece makul?

Bilemiyorum tabii varsayımlarla hareket ediyoruz şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…