Damat adayı Kayserili Yardım kızlar

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Şimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller

Kayserilileri bizzat bilmem, sağdan soldan duyduğum paraya düşkünler olayını bilirim sadece. Zaten memleket yüzünden sevgili de terk edilmez yani.

Amaa kayınvalide ile aynı evde yaşamak, işte bu durum kadın melek de olsa zor. Kadın diğer çocuğuyla yaşasın, ev üstüne ev olmaz.

Ben de hiç tanımadığım bir kültüre girdim evlenince ama uyumlu iseniz zor değil, tam tersi güzel bir renk katıyor hayata.

Valla ablası doğru demiş, ben de Kayseriliyim, yalan yok Kayseri’den evlenmek istemezdim açıkçası Zor ve bana uygun olmayan bir hayat tarzı var genelinde, aile ilişkileri iç içe gerçekten. Akrabalık, komşuluk vs. olsa kesinlikle her fedakarlığı yapacak insanlar çıkar içimizden, misafir ağırlamada, güler yüzde hiç sıkıntı olmaz, yedirmeyi, içirmeyi de çok severiz ama mevzu gelin gitmekse bana uymazdı açıkçası.

Yok memleket yüzünden değil de iletde kültür farklı falan olur diye

bir şehir yazıp da şuranın insanı şöyledir diye yapılan genellemeler hoş değil. Her yerde dedikoduyu seven insan olabilir. Ama şu var babası vefat etmiş diyorsun yani çocuk evin babası gibi davranıyorsa her işe koşturuyorsa bu sorun olabılıyor burada okuyoruz. Zamanında annem bir talibimi babası vefat etmiş annesi her şeye karısıcak gibi duruyor diye istememişti. Yani iki ailenin yaşam şartlarını bilmek lazım. Kültür farkı var mı yok mu diye. Sorun olabilir gibi.

İşte ablasıda tam olarak böyle diyo iyi hoş ama gelin olmak sıkntı diyo dedikodu çokmuş

Benim kocam kayserili ben baska sehirdenim evet biraz degisikler hepsi aşilirda kaynanayla birlikte otururlarsa olmaz is dedikodu heryerde var aslina bakarsan ama gercekten benimde agzimi acik birakan seyler oldu 6 sene yasadim kayseride esim ilcesinden kayinvalidemler ilcede oturuyolardi ama her sehirin iyisi de vardir kotusude bana en ilginc gelen tarafi cocuk erkek oldugunda kaynatanin kiz oldugunda kaynananin adini koymazsan hem.bozuluyolar hem kiniyolar iki oglum var ben koymadim esimde istemedi neyse ki ama bu gelenek birakilmiyo hatta kac tane elti varsa hepsi ayni ismi koyabiliyo orda normal bu

Ya işte ablasıda bunu anlatmaya çalışıyor sen yapamazsın onların içinde diyo

Aaaa valla mı çok ilginç evet biraz fazla gelenekçilermiş

Kayserililer iyidir hoştur ama kendi içinde kendi halinde insanlardır yani dışarı çok açık değiller

Genelde yerlileri böyle
Ama farklı ilçelerinden vs ise pek sorun olmaz
Yerlileri adetlerine düşkündür gelinlik devam ediyor onlarda az da olsa
Yeni model kaynanalar daha rahat bırakıyorlar gelini eskisi gibi kalmadı ama işte birazda insanına bağlı

Yerlisiyse biraz zor olur kendi kabuğunda insanlar ama diğer ilçe köy vs ise diğer illerle çok farkı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…