- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Ne işi varmış o zaman birlikte yaKız değil erkek kızlar evli
Doğru valla umarım tez zamanda akıllanır bizimkiAnammmmanisalıydı dimi o arkadaş
İnsanları tanımıyorum kimdir necidir ama yerlisi zor yaa kendi içlerinden aldıkları gelinle bile anlaşamıyorlar
Ama şimdiki gelinler dişli işte baştan ayrı ev açtırıp hergün evlerine gitmek gibi hata yapmaz mesafeyi koyar kocasıda arkasında olursa olur
Ha bunu başka yerlerde bile yapamayan var ne diyim
Tekerlek hemde hahaha)))Ya o değil de canım pastırma çekince yanında ister istemez şöyle bir tekerlek de kavurma çekiyor
Kimsenin mutluluğuna kastımız yok ama hayatın gerçekleri var. Biraz mantıklı düşünmek lazım. Olacak iş değil benceYani o kadar çok haklısınız ki resmen çocuk evin babası gibi
Dünürlükleri gezmeleri oturmaları misafirleri hiç bitmezDoğru valla umarım tez zamanda akıllanır bizimki
Heh işte aynı öyleydi, sen beni anladınKesinlikle tesadüf değilbüyüklü küçüklü böyle bi özellikleri vardır, kibir, abartı ve desinler için yaşamaları.
Bütün ön yargımla konu başlığını okudum itiraf ediyorumŞimdi konuyu arkadaşımın kardeşi açıyor bizzat da kendi cevaplayacak
Evlenmek istediği çocuk ile 4 yıldır görüşüyor kız manisalı raht bir ailede yetişmiş çocuk Kayserili biraz gelenekçiler
Üniversitede tanıştılar ama kızın işi yok çocuk da asgari ücretle çalışıyor bir yerde atanma şansları pek yok gbi bölümden dolayı
Şimdi şöyle kızın abladı kayseride görev yapmış 4 yıl boyunca çok hoş iyi insanlardır ama biraz dedikoducu ve iç içe yaşamayı severler sen orda yapamazsın diyor Çocuk çok iyi efendi ama annesi ve kardeşi ile yaşayacak babası vefat etmiş
Sakın yanlış anlamayın amacımız memleket ayrımı falan değil de hani kültür farkı gibi şeyler olur mu
Bu arada çocuk annesine biraz fazla düşkün gibi
Siz ne dersiniz
Nasıldır kayseriller
E tabi tadımlık yetmez ki banaTekerlek bide tadımlıkta değil , allah iyiliğini versin
:))))) bence de kesinlikle ev ev üstüne olmazTekerlek hemde hahaha)))
Konu dışı yorumdan mune bizi banlamadan konuya bir iki yorum daha ekleyeyim de masum gorunelim))
Konu sahibi ev ev üstüne olmaz.Kayserililerin hepsi aynı değildir,iyiside cikar kötüsü de..
Ama pastırma candır
neden kayseriden evlenmek istemezdiniz merak ettimValla ablası doğru demiş, ben de Kayseriliyim, yalan yok Kayseri’den evlenmek istemezdim açıkçasıZor ve bana uygun olmayan bir hayat tarzı var genelinde, aile ilişkileri iç içe gerçekten. Akrabalık, komşuluk vs. olsa kesinlikle her fedakarlığı yapacak insanlar çıkar içimizden, misafir ağırlamada, güler yüzde hiç sıkıntı olmaz, yedirmeyi, içirmeyi de çok severiz ama mevzu gelin gitmekse bana uymazdı açıkçası.
ahhh o yillilerden bitanede bende var ama ne yilli35 yaşındayım doğma büyüme Kayseriliyim ancak biz ilçesindeniz yani yerlisi değiliz. Yerliler ilçelerden gelin almazlar kolay kolay. Bizleri de beğenmezlerçok farklıdırlar. Gösterişi, abartmayı çok severler, adetleri vs farklıdır. Biz uzak dururuz yillisiyik biz dedim mi bir adım geri
Zaten kv evinde olmaz o iş kesinlikle uzak dursun arkadaşınız. Manisa gibi güzel memleketten gelip napacak bozkırın ortasına
Valla arkadaşlar daha iyi ifade etmiş, aile hayatının çok iç içe olmasına ben uyamazdım büyük ihtimal, yapı itibarı ile daha kendi halinde biriyim, akşam olunca tek istediğim evime çekilip kafamı dinlemek oluyor bazen. Bu dünür gezmeleri, günleri, gelinden beklenen saygı, hizmet gibi gelenekler bir de haliyle arada çıkan laf, sözden gerilirdim gibi geliyor. Bakmayın eşimin ailesinde de ara sıra oluyor bu tür sıkıntılar ama daha az, bir de aynı şehirde değiliz onun etkisi var.dış dünyaya biraz kapali yaşıyorlar özellikle yerlileri hayatlari akrabalar arasi gidip gelmekten ibaret
kendileri kız verirken en iyisi olsun ama kiz alirken nerden kırpacaklarını şaşırırlar
kendi kızlarinin gorumcesi eltisi olmasin kimse kizlarina karismasin
ama gelin gelirse gorumce evde otursun yedigi tabagi kaldirmasin gelin var nasil olsa
neden kayseriden evlenmek istemezdiniz merak ettim
ben kayseri geliniyimde
ben bayramdan bayrama giderim ama onlar her ay 2 gun torunlarini gormeye gelirler yedikleri tabagi bile toplamazlar ozellikle görümcem anasi calisir herkes calisir anneanne bile calisir gorumce gelin var o yapsin diye yerinden kalkmaz cogu zaman birde gozlemledigim bir cogu takintili sekilde temizlik hastasi eve 5 dk ligina komsu gelse heryeri kirkliyorlarValla arkadaşlar daha iyi ifade etmiş, aile hayatının çok iç içe olmasına ben uyamazdım büyük ihtimal, yapı itibarı ile daha kendi halinde biriyim, akşam olunca tek istediğim evime çekilip kafamı dinlemek oluyor bazen. Bu dünür gezmeleri, günleri, gelinden beklenen saygı, hizmet gibi gelenekler bir de haliyle arada çıkan laf, sözden gerilirdim gibi geliyor. Bakmayın eşimin ailesinde de ara sıra oluyor bu tür sıkıntılar ama daha az, bir de aynı şehirde değiliz onun etkisi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?