Damat adayı Kayserili Yardım kızlar

cemil meriç'in bir sözü:

"bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur, bu memlekette namuslu ve namussuzlar vardır."

Kesinlikle yazara katılıyorum insan ayrımı yapmayalım karakter analizi yapalım.
Ama ayni apartmanda bile huzursuzluk cikiyorken Olmaz bacım olmaz gibi..

Doğru valla umarım tez zamanda akıllanır bizimki

Ya o değil de canım pastırma çekince yanında ister istemez şöyle bir tekerlek de kavurma çekiyor
Tekerlek hemde hahaha)))
Konu dışı yorumdan mune bizi banlamadan konuya bir iki yorum daha ekleyeyim de masum gorunelim))
Konu sahibi ev ev üstüne olmaz.Kayserililerin hepsi aynı değildir,iyiside cikar kötüsü de..
Ama pastırma candır

Kültür farkı olacak.Aynı evde bir ömür yaşamak gerekecek.Kendi ailesine her istediğinde gidip gelmesi ya da onların gelebilmesi başlarda olmasa da sonra zorlaşacak.Hayatını nasıl geçirmek istiyor.Önce bunları düşünsün.Kayseri veya başka yer farketmez.Gurbette yaşamayı istiyor mu?Gençken ve aşıkken göze gelmeyen şeyler,ilerde pişmanlığa dönüşebiliyor.Evlilik kararını çok aşıkken vermemek gerekiyor bence.Bu evlilik ona ne kazandıracak bilemeyiz.Belki çok mutlu olacak.Ama,şartlara uyum sağlayamamakta var.İyi düşünsün,kendini çokta kaptırmadan versin kararını.Sonra hayaller Paris,gerçekler Kayseri olur.Ona göre.

Doğru valla umarım tez zamanda akıllanır bizimki
Dünürlükleri gezmeleri oturmaları misafirleri hiç bitmez
Yeni gelin diye hele gitmezse hiç olmaz başalrda

Adetler heryerde var ama kayseriye gelip uyum sağlama vs düşüneceğine ayrı düşünsün bence ilk olarak yani kaynın kv nin olduğu evde ne kadar özel hayat olacak

Büyüğün evi neticede yani kaynananın görümceler gelecek kocaları çocukları
Hadi kayın nişanlansa onun misafirleri

Herşeyden önce kendi evi düzeni olmayacak başka bi kadının düzenine gidecek bunları tekrar tekrar düşünüp erkek arkadaşıyla net bi şekilde konuşsun

35 yaşındayım doğma büyüme Kayseriliyim ancak biz ilçesindeniz yani yerlisi değiliz. Yerliler ilçelerden gelin almazlar kolay kolay. Bizleri de beğenmezlerçok farklıdırlar. Gösterişi, abartmayı çok severler, adetleri vs farklıdır. Biz uzak dururuz yillisiyik biz dedim mi bir adım geri
Zaten kv evinde olmaz o iş kesinlikle uzak dursun arkadaşınız. Manisa gibi güzel memleketten gelip napacak bozkırın ortasına

Bütün ön yargımla konu başlığını okudum itiraf ediyorum Kayseri denilince aklıma ticaret kafası, para düşkünü ve cimrilik geliyor.Etrafımı ön yargılar sardı.Boğuluyorum

:))))) bence de kesinlikle ev ev üstüne olmaz

neden kayseriden evlenmek istemezdiniz merak ettim
ben kayseri geliniyimde

Dedikoducu ve birbirlerine düşkünler evet ama hayat tarzı ya da tutıculuk geleneksellik aileden aileye değişir . Eşim Kayserili ama gayet rahat bir aile yaşam açısından . Cimrilik de oluyo . Eşimde yok ama ailesi

ahhh o yillilerden bitanede bende var ama ne yilli

Eskiden kayserililer çok tutucu idi ama şimdi kayserinin ünlü kuaföründen cıkan gelinlwrin gelinliklerini görünce anlıtorum ki kayseri aşmış olayı. Ama her ne olursa olsun kayserili iç içe yaşamayı büyük aile olmayı sever. Bence kayserili ile evlenilebilir ama kv kayın ile aynı evde asla huzurla oturulmaz.

Valla arkadaşlar daha iyi ifade etmiş, aile hayatının çok iç içe olmasına ben uyamazdım büyük ihtimal, yapı itibarı ile daha kendi halinde biriyim, akşam olunca tek istediğim evime çekilip kafamı dinlemek oluyor bazen. Bu dünür gezmeleri, günleri, gelinden beklenen saygı, hizmet gibi gelenekler bir de haliyle arada çıkan laf, sözden gerilirdim gibi geliyor. Bakmayın eşimin ailesinde de ara sıra oluyor bu tür sıkıntılar ama daha az, bir de aynı şehirde değiliz onun etkisi var.

Arkadaşım memur kayseriyle evlendi ,tekrar istanbula 6 ayda kaçtılar ,
Evleri ayrı illeri ayrı 1 ay bile yetiyor ,örnekler,kayınvalidesi görümcesi hizmet bekliyor ,örneğin gece 22 olmuş evinde misafiriz diye kızın işten gelip yemek yapmasını bekliyorlar ,öyle oturup bekliyorlar ,devamlı akrabalarını misafir çağırıyorlar ,torun oldu ben bakamam dedi kaçtı ,kayınvalide görümce kayseriden istanbula geliyor gezmeye ,kalkıp 1 bardak su almaz isterler ,

ben bayramdan bayrama giderim ama onlar her ay 2 gun torunlarini gormeye gelirler yedikleri tabagi bile toplamazlar ozellikle görümcem anasi calisir herkes calisir anneanne bile calisir gorumce gelin var o yapsin diye yerinden kalkmaz cogu zaman birde gozlemledigim bir cogu takintili sekilde temizlik hastasi eve 5 dk ligina komsu gelse heryeri kirkliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…